Şimdi Ara

golf 6 1.6 102 ps trendline izlenimlerim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
33.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yoldan yada yakıttan kaynaklanabılır ıstanbul-ankara otabanında lpg lı 210 benzınde 220 ustunde hıza ulastım aslında nıyetım sonuna dayamaktı ıbreyı ama korktum acıkcası sonucta bı arac 140ı gectınde markası modelı ne olursa olsun Allah a emanettır :))
    ayrıyetten bıseyde soleyım sızlere aracınızı sureklı sehır ıcınde ve dusuk devırde kullanıyorsanız aracın performansı dusuyor arada bı bos bulup 5-6 bın devırlere kadar zorlayın hem kurum tutmasını engellersınız hemde aracınızın performansını dusurmemıs olursunuz ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klimaks27

    23 temmuzdan beri kullandığım aracımla ilgili benim naçizane izlenimlerim şunlar.

    -ilk defa bir vw ye biniyorum.motor performansı gayet tetmin edici.sakin kullanımda da performanslı kullanımda da iyi.1800-2000 devir aralığında sakin kullanım yapabiliyorsunuz.hızlanma süresi de öyle milletin abarttığı gibi eşşek hızında falan değil gayet iyi hızlanıyor.vites geçişleri çok kolay ve kısa aralıklı.115 bg lik astraya da bindim,120 bg lik honda civic'ede bindim,110 bg lik 307 yede bindim aralarında önemli bir fark yok.

    -yakıt tüketimi konusunda da çok abartılı gelmedi, kısa mesafelerde (3-4 km) klima açık şekilde çok fazla stop/çalıştır şeklinde binmeme rağmen 10.9 lt lik bir tüketimi oldu.azıcık şehir içi trafiğinde yola çıktım 9-9.5 lt civarlarında yaktım.uzun yola henüz çıkmadım ama 6-7.5 lt aralığında yakar gibi tahmin ediyorum. astra,civic,pejo 307 de hemen hemen aynı yakıyor.tüp taktırdığım takdirde tadından yenmeyecek gibi.tabii ki tsi gibi bir motorla kıyaslanamaz ama ona da tüp takılamıyor,takılsa bile yeterli ekonomiyi sağlayamıyor, tdi gibi motorlara da zaten bizim gücümüz yetmez.ayrıca anlamadığım bir nokta da şu; bu aracın aynısının sadece dizel motorlu olanına 10.000 tl gibi bir fark istemeleri vicdansızlık.5-6000 tl gibi bir fark olsa bende dizel alırdım ama 10. 000 tl gibi bir fark vermem.hele de toplamda 1800 tl lik bir lpg dönüşümü ile dizel tüketimini yakalamak varken...

    -gelelim donanıma.araca boş araç demek ya bilgisizlik, yada aşırı beklenti içinde olmaktan kaynaklanıyor sanırım.öncelikle 36.000 tl ye alınan bir araç.piyasadaki b sınıfı araçlarla hemen hemen aynı fiyat.ben zaten önce polo almaya gitmiştim arada 3000 tl fark olduğunu görür görmez golf sipariş ettim.bir kıyaslama yapalım. hyundai İ20 =31.000 den başlıyor, opel corsa 33.500, polo 33.400, fiesta 33-35000, astra classic 34000,yeni astra 38.850... bu araçlarla kıyasladığım zaman (yeni astra hariç.onda da tüple ilgili sıkıntılar oluyor.siboplarla ilgili) .hepsinden daha sağlam,daha konforlu,daha güvenli, donanım olarakta (özellikle güvenlik olarak) çoğundan üstün. boş denilen araçta 9 tane hava yastığı var,esp haricinde bütün donanımlar var. boştan kastımız sanırım dijital klima,direksiyondan kumanda lı teyp, navigasyon, hız sabitleyici,elektrikli koltuklar,ışıklı makyaj aynaları,arka kol dayama,çelik jant vs.vs...evet bunlar yok.olsa süper olurdu.ama bunların olduğu araçlarda maalesef en az 10.000 tl daha pahalı ve işin gerçeği bunlar olmazsa olmaz şeyler de değil.

    -iç dizayna gelirsek: işte işin en güzel yanı burda ortaya çıkıyor.malzeme kalitesi çok iyi.göğsün üst tarafında ve kapı üstlerinde kullanılan malzeme yumuşak ve çok hoş görünüyor.alt tarafılarda sert plastik kullanmışlar pek hoş olmamış.göğüs ortasında ve kapı kollarının üst taraflarında kullanılan kromaj çıtalarda süper olmuş. arkadaşımda 2011 a3 var,inanın golf 6 nın içi ondan daha güzel ve kullanışlı.o bile daha çok beğendi.

    eksik yönleri yok mu? var

    mesela ilk çalışma ve rolantide çalışma sesi çok kötü.zorla çalışyormuş gibi geliyor insana.fakat bu dediklerim dışarıdan gözlenebiliyor.aracın içinden camların kapalıysa anlayamıyorsun.paspaslar çok kötü benim sürücü paspasım şimdiden ufak bir yerden yırtıldı.koltuklar biraz terletiyor.bagajda sol tarafta ufak bir girinti konulmuş oraya yangın tüpü koyarım diye düşündüm ama koyamadım.insan oraya engelleyici bir şey koyar be kardeşim.

    aklıma gelenler şimdilik bunlar....

    abi vallahi hepiniz süpersiniz ben buraya fıkrımı yazmak ıcın gelmıstım ama bakıorum suan sadece sana katılıyorum demek kalıo :D sadece senın ıcınde degıl dıger kullanıcılarda aynı seylerı yazmıslar ortada bı tutarlılık var bence buda kalıtenın gostergesı ;)
    bende yazmak ıstıorum fıkırlerımı :d
    -oncelıkle yakıt tuketımınden bahsedeyım yakıt tuketımı bence tamamen kullanıcıyla ılgılı bı olay mesela agresıf bı kullanıcıyla normal bı kullanıcı aynı degerlerı alamaz ama tabıkıde normalden yuksek yakıt tuketımıen sahıp bı arac..
    -performans konusunda su bı gercek yenı nesıl motor tasıyan yanı turbocharger mevcut hıc bır aracla kısa mesafede kapısamassınız buda zaten adil olmaz takmayın onları kafanıza ;) ama bence performansta kullancıyla ve cesaretle alakalı cogu teknık verılerı bu aractan yuksek araclara egzoz gostermıslıgım vardır ;) bı ayrıntı bırıyle kapıscaksanız ASR yi devre dısı bırakın ;)
    -konfor ve guvenlık kısmında bu arkadasın yazdıgı herseye kefılım bıkere sundan emın olabılırsınız arac naparsanız yapın savurmuyor kaymıyor yada ınsanı ıcerde hırpalamıyor herzaman kontrol sızde..sunu garantı edebılırımkı hanı derler ya attan ınıp essege bınmek dıe eger ındıgınız arac audı,bmw nın son modellerı ve mercedes degılse hangı marka olursa olsun hangısı at hangısı essek hemen farkedıosunuz örnek: 2012 accent' bındıgımde tedırgın oldum cunku koltuk yere surtuo hıssıne kapıldım dolasıyla bıyerlerımde yere degcek sandım :D
    - donanım konusunda arkadaslar bız sahinlerden,kartallardan ogrendık soforlugu bızım arabadan beklentımız kendını park etsın vay efendım,klıma dıjıtal olsun her koltugu ayrı ısıtsın sogutsun yok efendım yorgunluk uyarısı,serıt degıstırme ıkazı,dıreksıyondan kumanda,yada gerı gorus kamerası olsun gıbı beklentılerımız olmadı hıcbızaman olsa fenamı olur tabıkıde ınsanın hosuna gıder ama emın olun ben full donanımlı arac kullandım ve kullanırken kendımı rahatsız hıssettım abi zırt uyarı pırt uyarı benmı suruorum araba kendımı gıdıyor anlayamadım gıcık oldum :D ve kıme dedıysemkı bu arac golf un en bos hali hayran bıraktı kendısıne cunku dedıgım gıbı eger sız araba kullanmayı bmw m3lerde mercedes slk 500lerde ogrendıysenız bu arac sızı tatmın etmez.

    son olarak sunu soleyebılırımkı abicim araba almanlardan sorulur dahada onemlısı wolksvagenden sorulur orta duzeyde bı ınsansanız bu araba sızı en kotu 10 sene goturur hemde tek bır arıza yapmadan kalıtesı guvenlıgı gorunusu bunlarda artı tarafları..ama sunuda unutmayınkı bız mıllet olarak cekememezlık genlerımızde var bugattı alın onuda elestırırler 12 dakıkada 1 depo benzın tuketıo dıe :D yanı kulak asmayın mıllete senın bındıgın arabanın yanından gecemeyenler elestırcek dogal olarak o yuzden alın ve binin ama sunuda unutmayın bu konfora alısan bıdaha baska markaya bınemez ;)




  • kardesım zaten ınsanlarında golf u tercıh etme sebeplerı bu :D aynı tereddutlerı herkes yasıyor yıl olmus 2011 park sensoru olmayan fonksyonel dıreksıyonu olmayan araca bınılırmı dıo ama sonra bı gercek ortaya cıkıo oda WOLSKVAGEN kalıtesı 40 bın lıraya gıdersın en kral donanımı alırsın dıger markalardan ama yolculuk esnasında sureklı elektrnık arızaya sureklı tıtresımlere gurultuye maruz kaldında gelır bombos dedıklerı golf u alırsın tamam oyuncakları yok belkı ama en azından marsa basıp gaza kokledınızde yakıtınız bıtene kadar durmuyor arac ;)
  • galıba daha once bahsetmıstım kardesım bence dıkkate alma bu arkadası cunku kedi ciger meselesı var bıraz bu forum sıtelerınde :D tamam belkı bu bahsettımız arac ulasılmıcak bı arac degıl fıyat yonunden ama emın olun daha fazla para verıpte servısten cıkamayan opelcıler fıatcılar fordcular hep burda bızzat arastırdım ve bu tespıtı yaptım :D
  • bi yorumda benden gelsin:) 2.5 yıl 98 golf 4, sonrasındada 9 aydır 2005 golf 5 kullanan biri olarak yazıyorum.( araclar comfortline paketti) ıkı aracımda lpg lıydı. su sırada ya golf 6 yada 7 almaya çalısıyorum. anlayacagınız golften vazgeçemiyorum. adım iş yerinde golfçüye çıktı:) golf 4 aldıgımı duyan gören vayy golff cok ıyı guzel sağlam konforlu araba gibi yorumlar yaptı. golf5 i aldıgımda yorumlar değişti. bak bu adamın golf 5 i var demeye basladılar:)bunları yazıyorum hava atmak ıcın değil. insanalrın vwagene yada golfe olan bakıs acılarına örnek olsun dıyedır. golf 5 ten bahsedıcem 6 ya model olarak yakın oldugundan. araccın hızlanması gayet basarılı bence. alt devırlerı biraz yuksek tuttugunuzda koltuga yapıstırıyor. kalkıslar hantal dıyenler.yakıt tasarrufu ıcın aracı kız gıbı surmelerınden kaynaklı olmalı. yokuslarda vites yukselterek cıkabılen baska aynı guce sahıp arac varsa bılen yazssın. golfler sürücüsüne güven veren kullanırken sürüş keyfi nedir hissettiren araclardır. donanım herşey degil tabiki ama oldugundada tadından yenmıyormus golf5 te bunu ogrendım. trendler evet boş. ama golf işte en boş golfu diğerlerin dolsuna değişmem. golf 4 hiç arıza vermedi. eşek gıbıde kullandım köy yollarında. ful bagaj 5 yolcu altını vura vura gıttıgın gunlerde cok oldu ama tık demedi. atllattıgım kazalarda oldu. frenleri bi baska bu aracların. acaba frene bassam durur mu diye düşündürmüyor durucanı biliyorsunuz. bunu size hissettiriyor. sonucta cogumuz ailelerimizle biniyoruz araclarımıza oyuzden guvenlık 1. sırada. 2.si performans 3.sü komfor sıralaması yanlıs olmaz sanırım. arac alıcaklara tavsıyem ailenizi sevıyorsanız golf alın. herkese iyi gunler.




  • güzel bir paylaşım olmuş. Trendline donanım bence de makul ve yeterli bana göre tek büyük eksiği hız sabitleyicisinin olmaması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: special123456

    Almadan önce çok araştırdım. Performans düşüklüğü ve yakıt tüketiminin fazla olması en büyük sorundu. ( Golf 6 1.6 benzinli 102 ps Trendline )

    1) Evet şehir içi çok yakıyor, bu doğru. Özellikle dur kalklı trafikte 10-12 lt/100km. civarı.


    yuh benim stock 218hp E53 bile 12lt yakıyordu bas allah bas..3000cc dizel..
  • Golf 6 102 HP'yi ilk defa kullandım...Çok keyif aldım.Aracın koltukları inanılmaz rahat...arka koltuklarda yeterince geniş...Motora gitmiyor diyenleri anlamakta zorlandım...Gaza biraz fazla basıyor aracı fırlatıp atıyor...Sanırım gitmiyor diyenler araca LPG uygulamamış ve benzin tüketiminden korkuyorlar...Birde son sürat olarak yüklüyken düz yolda 190 basabilen bir araca gitmiyor demek haksızlık...GOLF 5 ve 6 'da türkiye şartları nedeniyle alınabilecek tek motor 1.6 düz motor zaten..dizeller yüksek bakım maliyeti getiriyor.
  • donanım veya güvenlik ikisi birlikte olunca fiyat artıyor ulaşılamaz rakamlara çıkıyor.Doğrusu bende golfun boşunu sevmiyorum direksiyon açısından ama sağlam mı sağlam hyundai i30 ile vurunca başka bir arabaya en azından düşük hızlarda kolay kolay dağılmaz.
  • embasyy E kullanıcısına yanıt
    125 bindeki aracima yaptigim agir masraflar triger kayisi ve her 2 degisimde bir yakit filtresi var ekstradan. Burada bir konu acildi dizel bakimlariniz ne kadar diye. Cogu kisi boyle konustu. En fazla turbo cortlasin 1k kusur tl ye bulunuyor. Benzinli aracimda olsa triger vs degisecekti yani ekstradan bi bakim masrafi vermemisim. Bence bu dediginiz ekstra tutar benzinciler lpg ye donunce lpg lilerde de ayni oluyor. Yok sizdirmazlik lpg filtresi ayari cart curt.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfSpirit -- 1 Nisan 2016; 20:18:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu başlığı okudum da demek ki vw kullanıcılarını bu şekilde hipnotize ediyor.Adam jant kapaklı lastik var zaten çelik jant önemli deği demiş.Dijital klima yok zatdn pek ihtiyacım olmuyor demiş.Esp yok arbada olmasa da olur demiş.Cd çalar bile yok.İdare ederim demiş.Yani kaputu olmadan satsalar ne gerek var ki diyecek.Konu sahibi ve destekleyenler tam sonradan görme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.