Şimdi Ara

GRANİT - TİTANYUM - TEFLON TENCERE ve TAVALAR TAVSİYE (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
29
Favori
469.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayamtky

    Arkadaşlar,
    Seyretmeyenlere, 2019 yapımı gerçeklere dayanan "Dark Waters (Karanlık sular)" filmini seyretmenizi tavsiye ediyorum. Filmi seyrettikten sonra bir daha evinize Teflon' un T sini bile sokmazsınız.

    link:https://turkcealtyazi.org/mov/9071322/untitled-todd-haynes-project.html
    Bu filmler de olmasa millet kulaktan kulağa bilgilerle ''yapışmazlık'' önemli diye her türlü zehirli kimyasalları çocuklarına yedirecekler. Dün seyrettim ve bugün itibariyle tüm teflon tava ve tencereleri çöpe yolladım.
    Doktora gideniniz olduysa farklı bir grip türüne yakanlamış olanlar veya tiroid rahatsızlığı başlayanlar ilk sinyalleri alıyorken bir an önce uyanmalılar.




  • Tefal'in son seri titanyum diye isimlerdirdiği ürünleri ile ilgili ayrıntılı bilgi gören var mı arkadaşlar?
    Google aramaları ile herhangi bir sonuç çıkmıyor.
    Teflon kelimesi itina ile her yerden silinmiş ama ürünlerin içeriği ile ilgili tek bir bilgi yok.
    Varsa yoksa hurriyet vs. gibi sitelere verdikleri reklam haberleri ve kendi sitelerindeki kadınların işini kolaştırır yazıları çıkıyor.
  • Ben de yeni bir set arayışındayım, döküm en sağlıklısı evet ama 1 tencere 4.5 kg arkadaşlar. Bunu mutfakta nasıl pratik kullanmayı düşünüyorsunuz? Dolaba koyamazsınız rafa koyamazsınız. Teflon vs de almayalım tamam. Ama döküm kullanımı cidden problem. 3 tencere 1 tava alsak 20 kg ediyor. Çoğu döküm sette de emaye kaplama var. Ne yapacağız? :)
  • Konunun en başından başladım okumaya. Sayenizde tefalden de soğudum yemek yapmaktan da bu ne dertmis arkadaş. Ceyizim için Aryıldız çelik tencere seti aldım. İçinde iki adet sahan vardı yetersiz olur diye düşünerek granit vs bakayım dedim. Zaten karacanin şişirilmiş bir balon olduğundan emindim bi arkadaş 2015 yılında yakında elmas kaplama vs de çıkartıp satarlar demiş bu sene karacada vallahi elmas kaplama tava satıyorlar hemde gram altın 325 tl iken..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar PTFE ve PFOA farkı nedir? PTFE anladığım kadarıyla teflon, PFOA da ortaya çıkan zararlı madde

    bir tava gördüm granit... PFOA içermez diyor bu bi aldatmaca mı ? PTFE içermez mi yazmalıydı eğer teflon içermiyorsa
  • Sahan ve tava öneriniz var mı arkadaşlar?
  • Herkese merhaba,
    Dark waters filmini izleyince evdeki tüm teflonları değiştirmek farz oldu.
    Bu nedenle pilav tenceresi ve yumurta tavası ile işe başlayacağız.
    Yazılanların çoğunu okumaya çalıştım. Çelik yada dökme tencerede pilav pişmez dedi eşim.
    Granit için teflonun kaplanmışı deniyor.. Tencerenin sağına soluna bişi olursa rahatlıkla başvurabileceğim bana sorun çıkarmayacak firma olsun istiyorum.
    Eeee.. ne alacağım peki
    Bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • falcon57 kullanıcısına yanıt
    Pilav tenceresini ben de çok araştırmıştım. En son “zwilling” markasına ait “spirit” serisi pilav/karnıyarık tenceresini aldım. Model numarası: 640172810.

    Tencerenin iç kısmı yapışmaz seramik kaplama. Yapışmama performansı çok iyi. Seramik sağlık açısından en güvenli kaplama malzemelerinden. Oldukça kaliteli seramikten yapılmış. Yaklaşık 5 aydır kullanıyoruz. Seramik kaplamanın çizilmelere karşı diğer kaplama malzemelerine nazaran daha hassas olduğunu okumuştum. O yüzden silikon veya tahta kaşıkla kullanıyoruz ve elde yıkıyoruz. Bu arada bulaşık makinesinde yıkanabiliyor, ama biz ömrünü uzatmak için elde yıkamayı tercih ediyoruz. Şu ana kadar en ufak bir çizik oluşmadı.

    Çapı 28 cm. Pilav ve karnıyarık pişirmek için gayet ideal büyüklükte.

    Dış kısmı ise yine çok kaliteli 18/10 çeliğinden üretilmiş. Hem görüntüsü şık hem de çok sağlam. Bildiğim kadarıyla çelik kısmı 3 katmanlı olarak üretilmiş. Isının tüm yüzeye eşit dağıtılması için ise katmanlardan birisinde alüminyum kullanılmış. Isıyı tüm yüzeye homojen yaydığını söyleyebilirim.

    Kapak ve kulp tasarımları da çok güzel ve sağlam.

    Ürünün fiyatı ise biraz yüksek. Şu an enplus mağazalarında 699₺ ye satılıyor. Belki indirimle daha ucuza alınabilir ama benim için tencerenin sağlıklı olmadı daha önemli olduğundan paraya kıyıp aldım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Antikes kullanıcısına yanıt
    zahmet edip yanıtladınız, ancak bütçemin çok üstünde... teşekkür ederim..
  • Zwilling Twın Nova 5 Parça Tencere Seti bu ürün nasıldır arkadaşlar, memnun kalır mıyız ve uzun yıllar kullanılır mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2

    Zwilling Twın Nova 5 Parça Tencere Seti bu ürün nasıldır arkadaşlar, memnun kalır mıyız ve uzun yıllar kullanılır mı ?
    Paslanmaz çelik olduktan sonra yıllarca kullanırsın üstelik sağlıklı da
    Sadece fiyat biraz yüksek geldi bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maligezgin

    Paslanmaz çelik olduktan sonra yıllarca kullanırsın üstelik sağlıklı da
    Sadece fiyat biraz yüksek geldi bana

    Alıntıları Göster
    Baktımda şikayetlerde var, alt tarafta lekeler, izler vs çıktığı gibi. O kadar para verip sorun yaşamak istemem açıkcası. Aklım karıştı iyice.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet teflona takmış, ama günde 1 paket sigarayı lüpletir, bir dolu egsoz dumanını yer, rafta 1 sene duran ürünleri, kolaları tüketir...Kulakta devamlı cep telefonu....

    Neyse, Tefal in ingenio serisi nasıl ?
  • Doğru millet teflona takmış egzoz dururken
    En iyisi sen git kafanı egsoza sok. Takılma böyle teflona filan
    Bı de tavsiye soruyo lavuk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • waybe kullanıcısına yanıt
    Ben de sahan ve tava arayışın dayım.Ne alacağımızı şaşırdık en sonunda toprak güveç bor cam alacağız herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaynakci_1979 K kullanıcısına yanıt
    evet ben de kararsız aldım hangi marka ve ne çeşit alsam diye.
  • 3 sene önce 160 TL ye aldığım "Tefal Titanium Expertise Kısa Tencere 26cm" ürün hakkında ki son durumu bildiriyorum arkadaşlar:

    Alalı tam 3 yıl oldu, şu anda tencerenin içinin ortasında ki kırmızı renkli termospot dedikleri yuvarlak yer soyuldu, iç kenar kısımları ise yer yer baloncuk şeklinde kabarmalar oldu. Bu hatalar yavaş yavaş değil, birdenbire oldu. Tencereyi çöpe attım, yani bende ömrü 3 yıl oldu.

    Yorumum:
    Tencereyi kurallara uygun olarak (tahta kaşık kullanma, sıcak dan soğuğa aniden geçmeme kuralları gibi) kullansam da, Tefal Titanium reklamlarda ki gibi (5-10 yıl) uzun ömürlü olmayıp beni hayal kırıklığına uğratsa da, önceden kullandığım seramik kaplamalı tencerelerin 1 sene içinde çöp olduğunu göz önüne alırsak, 3 yıl da fena bir süre değil, kullandığım süre içinde son ana kadar yapışmazlık özelliğinden hiç bir şey kaybetmedi, 3 yıl bitene kadar memnuniyetle kullandım.

    Aynısının yenisini alacaktım, fakat fiyatlar 500 TL civarı çok pahalı olmuş, şimdilik almaktan vazgeçtim. Artık ağırlığına katlanıp diğer sağlıklı seçenek çelik tencereyi kullanacağız.

    Bana kalsa ben hep sağlıklı olan çelik tencere kullanacağım da, ne yazık ki elleri güçsüz yaşlı annem için çelik tencereler ağır geliyor.
    Şu anda annem için hafif seçenekler içinde fiyatları titanium' a göre daha makul olan granit tencereleri inceliyorum. Ama Teflon hayatta bundan sonra evime giremez.
    Güvenilir hakiki Granit tencere üreten bir markayı bulabilecek miyiz bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 18 Mayıs 2020; 13:12:40 >




  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Konuyu başından beri okumanızı tavsiye ederim, Titanyum, Granit hatta şimdi Elmas bile çıktı: bunların hepsi kaplama isimleridir ve bu kaplamalarda aslında teflon dediğimiz şeydir. Teflon evinize girmesin istiyorsanız bu ismi değiştirilmiş teflonlara bakmayın. Bakır, Çelik, Emaye, Cam, Döküm bu ihtimalleri değerlendirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musyun

    Konuyu başından beri okumanızı tavsiye ederim, Titanyum, Granit hatta şimdi Elmas bile çıktı: bunların hepsi kaplama isimleridir ve bu kaplamalarda aslında teflon dediğimiz şeydir. Teflon evinize girmesin istiyorsanız bu ismi değiştirilmiş teflonlara bakmayın. Bakır, Çelik, Emaye, Cam, Döküm bu ihtimalleri değerlendirin.
    Hocam sizi anlıyorum da,

    Teflon' un zararını Amerika' da ki kanser olan insanların durumunu kanıtlarıyla anlatan bir avukat vasıtasıyla öğrendik.
    Fakat, Google dan çok araştırdım, Titanyumun Teflonla aynı olduğuna dair hiç bir kanıt bulamadım. Aynı olduğunu iddia edenler de hiç bir kanıt sunamıyor.

    Benim gözümle gördüklerim ve yaşadıklarım da önemli;
    Titanyum tencere kullanan birisi olarak, kullandığım 3 sene boyunca çok dikkatli inceledim, son güne kadar yüzeyde hiç bir çizik oluşmadı, aldığım ilk günkü gibiydi, 3 sene sonunda olan tek şey hava kabarcığı şeklinde kabarmalar oluyor, o zaman da zaten çöpe atıyorum.

    Oysa Teflon öyle değil, ne kadar tahta kaşıkla dikkatli kullanırsan kullan, aldıktan bir kaç ay sonra çizikler oluşmaya başlıyor, ve zaman geçtikçe çizikler ve zararlar çoğalıyor. İşte asıl tehlike o çizikler den sızan zehirli maddeler den geliyor, çiziğin altında ki tabanda ki alüminyum dan gelen sızıntılar da diğer tehlike.
    Bir çok uzman da asıl tehlikenin çiziklerden geldiğini söylüyor.

    Peki Titanyum ömrünün son gününe kadar hiç çizilmese de, yine de kaplama maddesinden yemeğe sızıntılar oluyor mudur ? Birisi ispat edene kadar İşte bu sorunun cevabı şüpheli, o yüzden şüphe içinde yaşamaktansa çelik tencereye dönüş yapmak en iyisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 21 Mayıs 2020; 20:49:15 >




  • Kendinizi kandiriyorsunuz şu an
    Kaplamanın içeriği nedir? Bir sorun bakalım firma ne yanıt verecek.
    Tabi ki kem kum diyecek şöyle böyle diyip yollayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.