Şimdi Ara

GRANİT - TİTANYUM - TEFLON TENCERE ve TAVALAR TAVSİYE (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
29
Favori
469.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maligezgin

    Kendinizi kandiriyorsunuz şu an
    Kaplamanın içeriği nedir? Bir sorun bakalım firma ne yanıt verecek.
    Tabi ki kem kum diyecek şöyle böyle diyip yollayacak.
    Ben de zamanında çok araştırdım, uapışma sıkıntısı olmayan tüm yemeklerde çelik kullanıyoruz ama malum yapışmaz bir taban da gerekiyor. 3 yıldır biz de titanyum tencere ve tavalar kullanıyoruz ve yukardaki arkadaşın söyldiği baloncuk oluşmadı mesela bizde. Ayrıcahttps://www.tefal.com.tr/index.php/ingenio-tavalar burada da görülebileceği gibi adamlar açık açık yazmış pfoa kadmiyum kurşun içermez diye. Neye güveneceğiz başka bilemiyorum. Ayrıca diğer tava tencere türleri de vardı fakat attırdım ben(seramik ve granit gibi), çünkü bu kaplamaları yapıştırmak için pfoa kullanıldığını biliyorum ve kaplama sağlıklı olsa da yıprandığı anda alttaki yapıştırma(kansorojen) malzeme ortaya çıkıyor. Ek olarak attığım firmaların hiçbiri ne kadar da kaliteli olsalar da tefal gibi açık açık yazmıyorlar içermez diye. Adam kaplama ürünüm sağlıklı diyor. Haklı da ama o deforme olunca altında ne var desek dediğiniz gibi kalırlar öyle.




  • Titanyum dediğiniz kaplama mı, ne olduğu belli olmayan cisim için internette tek bilgi yok.
    Varsa yoksa Tefal firmasının gazetelere sanki birileri tavsiye ediyormuş gibi yazdırdığı yazılar vs.. her yer bilgi kirliliği.

    Yurtiçi veya yurtdışı tefalin tüm sitelerinde ve tefal harici hiçbir yerde tek bir kelime dahi bilgi yok.
    Tavanın yada tencerenin tamamen %100 titanyum olabileceğine inanıyorsanız o zaman diyecek birşey yok.
  • arkadaşlar döküm yada çelik wok tava varmı tavsiye edebileceğiniz ayrıca wok tavalarda emaye kaplı olanlar varmıdır
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Tabii ki tamamen titanyum olamaz. Öyle olsa idi bu fiyata olmazdı. Titanyum ile çeliği bir şekilde kaplıyorlar diye düşünüyorum. Ya da inşallah öyledir diye temenni ediyorum. Kaynak olmadığı için de elimden başka bir şey gelmiyor.
  • Güzel bir kaynak buldum. İsteyen google translate ile tamamını iyi kötü çevirebilir:https://www.stonefryingpans.com/non-stick-frying-pan-health-risks/

    Özetle, pfoa free dedikleri de ptfe yani teflon kaplamalı. Pfoa direk toksik olan maddeymiş. Artık sadece teflonun üretiminde bir miktar kullanılıyormuş işlem aşamasında ama üründe olmuyormuş. Ptfe yani teflon ise 230 dereceye kadar sıkıntı yokmuş ama o derece ve sonrasında buharlaşma yaptığı için tam toksik olmasa da tehlikeli diyorlar. Zeytin yağının buharlaşma noktası da 210 derece civarı. Yani üst sınırlara yakın geziyor. Dedikleri ise boş tavayı kesinlikle ocağa koymayın. Ayrıca kullanım sırasında ise aspiratör kullanımı önemliymiş ne olur ne olmaz diye. Mesela titanyumlarda ise kaplamalar titanyum parçacıkları ile güçlendiriliyormuş ama bu daha çok çizilmeden korumak için. Yani yüksek ısı hala tehlike. Bunları bilerek almak lazım.




  • Arkadaşlar merhaba,
    Evdeki teflon tava bir hayli yıprandı, şöyle F/P denilebilecek bir ürün önerisi olan var mı?
    Saygılarımı sunuyorum,
    Teşekkürler.
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    tefal titanium expertise serisi 2 adet tava almıştım 2017 yılında, tam 3 yıl sonra kabarma ve atmalar oldu, 3yıl boyunca yapışma ve pişirme performansı harikaydı diyebilirim. bulaşık makinesinde yıkadık ama tahta kaşıksız da kullanmadık. içi oyuldu bazı yerleri de attı. servise sordum tamiri yok o şekilde kullanmayın dedi. şu an çöp.
    acele karar verip granit tava aldım ancak sağlık açısından kuşkuluyum, sağlıklı yapışmaz tava önerilerine açığım:)
    edit: tavanın üzerindeki isviçre bayraklı ilag amblemi belli bir standardı olabileceğine dair bir kanı oluşturduğu için bir çırpıda aldım yoksa en az iki ay araştırma yapardım:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elliyedi -- 24 Haziran 2020; 10:45:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elliyedi

    tefal titanium expertise serisi 2 adet tava almıştım 2017 yılında, tam 3 yıl sonra kabarma ve atmalar oldu, 3yıl boyunca yapışma ve pişirme performansı harikaydı diyebilirim. bulaşık makinesinde yıkadık ama tahta kaşıksız da kullanmadık. içi oyuldu bazı yerleri de attı. servise sordum tamiri yok o şekilde kullanmayın dedi. şu an çöp.
    acele karar verip granit tava aldım ancak sağlık açısından kuşkuluyum, sağlıklı yapışmaz tava önerilerine açığım:)
    edit: tavanın üzerindeki isviçre bayraklı ilag amblemi belli bir standardı olabileceğine dair bir kanı oluşturduğu için bir çırpıda aldım yoksa en az iki ay araştırma yapardım:)
    Merhaba,
    anlattığınız, 3 yıl kullanıp çöpe atma olayının aynısını bende yaşadım. Tek fark benimkisi expertise serisinden tava değil, karnıyarık tenceresi idi.
    Nasıl olduysa aynı zamanda aldığım expertise serisi tavalara henüz bir şey olmadı.

    Şu anda tencere tava kullanımımız şu şekilde :
    Evde sulu yemek pişen bütün tencereler, sağlıklı olduğundan şüphe etmediğimiz ÇELİK. Çeliğin yapışmazlık özelliği olmasa da, sonuçta sulu yemekler yapışmıyor, kullandığımız çelik tencerelerin 24 cm ve altında ki ölçülerde olmasına dikkat ediyoruz, çünkü yaşlı annem için 24 cm den daha büyük boyutlar ağır oluyor, bu şartlarda ki çelik tencereler den çok memnunuz.

    Tavalar ise titanyum ve çelik karışık. Yağda Yumurta gibi yapışan yiyecekler için yapışmazlık ve hafiflik özelliğine sahip titanyum tavalar kullanıyoruz.
    Sulu yemek ısıtmak için ise çelik tava kullanıyoruz.

    Yaşlı annem için 26 veya 28 cm boyutlarında ki çelik karnıyarık tencereleri çok ağır olduğu için, çöpe attığım hafif olduğu için annemin memnun olduğu Tefal titanyum 26 cm karnıyarık tenceresinin aynısından tekrar alacaktım, fakat 500 TL civarı fiyatı görünce, "bir tencereye bu kadar para vermem" mantığıyla almaktan vazgeçtim, onun yerine çok araştırdıktan sonra HB' den aynı ölçülerde 100 TL civarı fiyata "Bonera Vogue Granit 1042 Basık Karnıyarık Tencere 26 cm" granit tencere aldım.

    Granit tencereyi 1 aydır kullanıyoruz, dışı da içi gibi granitle kaplanmış, yapışmazlık özelliği iyi, tencere dibi sağlam görünüyor, tabanı bal peteği şeklinde, ilk önce tabanın bal peteği şeklinden hoşlanmasam da, mangal tadına yakın et mühürleme işleminde oldukça başarılı olduğunu gördüm, henüz granit dayanıklılığı konusun da iyi mi kötü mü kararını vermek için erken, her halde 1 veya 1,5 sene sonra ne olduğu anlaşılır. İleride en ufak bir çizik görürsem hemen çöpe atacağım kesin.

    Şu anda ki fiyat durumuna göre, hafif tencere isteğimiz devam ettiği sürece, benim mantığım şunu söylüyor;
    Granitin ömrü 1 yıl olsa bile, titanyum değil granit alacağım, çünkü Tefal' in titanyumuna 500 TL verip 3 yıl sonra çöpe atacağıma, granite her yıl 100 TL vermek bana daha mantıklı geliyor.

    Özetle arkadaşlar:
    İmkanınız el verdiği ölçüde mutfağınızı sağlıklı olan ÇELİK ile doldurun. Yapışmazlığın ve hafifliğin olmazsa olmaz gerekli olduğu durumlarda ise GRANİT veya TİTANYUM kullanmanızı tavsiye ediyorum, en önemlisi TEFLON' u evinize sokmayınız.

    DÜZELTME:
    Pardon, Tavalarım Tefal Hard Titanium' muş. Bu durumda demek ki Hard Titanium, Expertise göre 3 yıldan daha fazla dayanıyor, ömrü bittiğinde tekrar yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 16 Eylül 2020; 0:22:44 >




  • TENCERE VE TAVALAR HAKKINDA OKUDUĞUM BİLGİLER ve KENDİ TECRÜBELERİM NETİCESİNDE GÖRÜŞLERİM:

    ÇELİK:
    Artılar: en sağlıklı olan malzeme, yıllarca yıpranma derdi yok, neredeyse ömürlük.
    eksiler: boyut büyüdükçe ağırlaşıyor, yapışmazlık özelliği iyi değil.

    TİTANYUM:
    (Alüminyum üzeri kaplama)
    Artılar: hafiflik, yapışmazlık, teflonla kıyaslanamayacak kadar iyi ve dayanıklı. 3 yıllık ömrünün sonuna kadar yapışmazlık özelliğini koruyor, teflon gibi kolay kolay çizilmiyor. Sağlamlık açısından Teflonla kıyaslanamaz bile.
    Eksiler: Döviz kuru sebebiyle şu anda çok pahalı, ortalama 3 yıl ömür, sağlık açısından sağlıksız olduğunu ispatlayacak veri yok, kaplama kalkarsa altta ki alüminyum tabaka zararlı, hemen çöpe atılmalı.

    GRANİT:
    (Alüminyum üzeri kaplama)
    Artılar: hafiflik, yapışmazlık.
    Eksiler: Titanyum' a göre ömrü kısa, çizilirse altta ki alüminyum tabaka zararlı, hemen çöpe atılmalı.

    SERAMİK:
    (Genellikle Alüminyum üzeri kaplama)
    Artılar: Sağlıklı ürün, hafiflik, yapışmazlık idare eder.
    Eksiler: senesi dolmadan çok çabuk çizilmeye başlıyor, yapışmazlık özelliği yavaş yavaş zayıflıyor, kaplama dayanıklı değil, çizilirse altta ki alüminyum tabaka zararlı, hemen çöpe atılmalı.

    TEFLON:
    (Alüminyum üzeri kaplama)
    Artılar: hafiflik, yapışmazlık.
    Eksiler: Yüksek ısılarda kaplama zehirli buhar çıkarıyor, sağlığa zararlı olduğu medya da ispatlanmış, uzak durulmalı. Çizildiğinde altta ki alüminyum tabaka zararlı, hemen çöpe atılmalı. Bu ürün eve hiç sokulmamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 24 Haziran 2020; 22:42:32 >




  • https://www.trendyol.com/karaca/bio-diamond-power-7-parca-tencere-seti-p-34379551?boutiqueId=493445&merchantId=129211

    Şu ürünü almayı düşünüyorum ancak kararsız kaldım. 500 TL'ye kadar tavsiye edebileceğiniz bir set var mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayamtky

    TENCERE VE TAVALAR HAKKINDA OKUDUĞUM BİLGİLER ve KENDİ TECRÜBELERİM NETİCESİNDE GÖRÜŞLERİM:

    ÇELİK:
    Artılar: en sağlıklı olan malzeme, yıllarca yıpranma derdi yok, neredeyse ömürlük.
    eksiler: boyut büyüdükçe ağırlaşıyor, yapışmazlık özelliği iyi değil.

    TİTANYUM:
    (Alüminyum üzeri kaplama)
    Artılar: hafiflik, yapışmazlık, teflonla kıyaslanamayacak kadar iyi ve dayanıklı. 3 yıllık ömrünün sonuna kadar yapışmazlık özelliğini koruyor, teflon gibi kolay kolay çizilmiyor. Sağlamlık açısından Teflonla kıyaslanamaz bile.
    Eksiler: Döviz kuru sebebiyle şu anda çok pahalı, ortalama 3 yıl ömür, sağlık açısından sağlıksız olduğunu ispatlayacak veri yok, kaplama kalkarsa altta ki alüminyum tabaka zararlı, hemen çöpe atılmalı.

    GRANİT:
    (Alüminyum üzeri kaplama)
    Artılar: hafiflik, yapışmazlık.
    Eksiler: Titanyum' a göre ömrü kısa, çizilirse altta ki alüminyum tabaka zararlı, hemen çöpe atılmalı.

    SERAMİK:
    (Genellikle Alüminyum üzeri kaplama)
    Artılar: Sağlıklı ürün, hafiflik, yapışmazlık idare eder.
    Eksiler: senesi dolmadan çok çabuk çizilmeye başlıyor, yapışmazlık özelliği yavaş yavaş zayıflıyor, kaplama dayanıklı değil, çizilirse altta ki alüminyum tabaka zararlı, hemen çöpe atılmalı.

    TEFLON:
    (Alüminyum üzeri kaplama)
    Artılar: hafiflik, yapışmazlık.
    Eksiler: Yüksek ısılarda kaplama zehirli buhar çıkarıyor, sağlığa zararlı olduğu medya da ispatlanmış, uzak durulmalı. Çizildiğinde altta ki alüminyum tabaka zararlı, hemen çöpe atılmalı. Bu ürün eve hiç sokulmamalı.
    https://www.trendyol.com/karaca/bio-diamond-power-7-parca-tencere-seti-p-34379551?boutiqueId=493445&merchantId=129211

    Şu ürünü almayı düşünüyorum ancak kararsız kaldım. 500 TL'ye kadar tavsiye edebileceğiniz bir set var mı acaba?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdem2602

    https://www.trendyol.com/karaca/bio-diamond-power-7-parca-tencere-seti-p-34379551?boutiqueId=493445&merchantId=129211

    Şu ürünü almayı düşünüyorum ancak kararsız kaldım. 500 TL'ye kadar tavsiye edebileceğiniz bir set var mı acaba?

    Alıntıları Göster
    Merhaba,

    Linkini verdiğiniz set hakkında hiç bir tecrübem olmamasına ve elmas parçacıkları gibi süslü kelimeler kullanmalarına rağmen, sonuçta granit kaplama esaslı bir set. Yani ürünün 1-2 yıl arasında bir kaplama ömrü var (en iyimser 3 yıl), ve ömrü bittiğinde seti çöpe atacaksınız, ve yeniden masrafa gireceksiniz.
    Yani sana o anda ucuzmuş gibi gelen böyle setlerle, uzun vadede zarara gireceksin.
    Tamamı granit veya tamamı titanyum tencere-tava seti ben tavsiye etmiyorum.

    Benim tavsiyem şöyle;

    İlk önce sağlık sonra bütçe düşüncesinden hareketle,
    TENCERELER için;
    Sulu pişen yemekler için, farklı boylarda kaç taneye ihtiyacın var ise 18/10 Cr-Ni Paslanmaz ÇELİK tencereler alın, ömür boyu kullanın. Çelik ürünlerin yapışmazlık özelliği iyi olmayabilir, ama sulu pişen yemekler de tencereye yapışmaz, bunu unutma. Biz yıllardır kullanıyoruz ve çok memnunuz. Korkmaz, Karaca, vb. gibi firmalar 18/10 kaliteli, sağlıklı çelik tencere üretimi yapıyor ülkemizde.

    TAVALAR için;
    Mümkün olsa çelik tava kullan diyeceğim, ancak,
    Yağ da yumurta kırmak gibi yapışmazlık özelliğinin arandığı tavalar için de, çelik uygun olmadığı için, granit, seramik veya titanyum tava almanı tavsiye ediyorum. Tefal Titanyum tavanın 3 yıl kaplama ömrü var, diğer saydıklarımın ömrü daha kısa.


    Sonuç olarak;
    Toplamda benim tavsiyem, senin linkinde ki set den belki daha pahalıya geliyor olabilir.
    Ama tavsiyeme uyarsan, bundan sonra hiç tencere masrafın olmayacak, üstelik çelik sağlığa zararlı değil ve ömürlük. Yalnızca Tavalar için de 2-3 senede bir yeni tava alma masrafın olacak. Uzun vadede tencere masrafından kazanmış olacaksın.

    Gerisi sizin kararınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 28 Haziran 2020; 22:0:3 >




  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Ancak attığım linkteki ürüne 10 yıl garanti veriyorlar. Granit değil de elmas kaplama falan diye zırvalamışlar. Aslında her şey birbirinin o kadar muadili ki hangisi daha kaliteli hangisi daha kalitesiz idrak etmek zor gerçekten. Çelik hariç diğer baktığım tüm ürünlerde 2 yıl garanti veriyor firmalar. Bunun garantisinin 10 sene olması beni cezbetti açıkçası. Bir de gg ve n11 gibi sitelerde kuponsuz 430 liraya bulunabiliyor. Annem ve babam evde kullansın diye alacağım için iki kişiyi idare ederler gibime geliyor.








  • Sagiroda S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de sizin gibiyim. Şu anda dört seçenek var. En kafama yatan taç. 5 mm kaplama ve döküm olması çok büyük artı koyuyor ancak kulplarını metal değil de başka bir şey yapsalardı şimdi sipariş vermiştim.
     GRANİT - TİTANYUM - TEFLON TENCERE ve TAVALAR TAVSİYE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdem2602

    Hocam ben de sizin gibiyim. Şu anda dört seçenek var. En kafama yatan taç. 5 mm kaplama ve döküm olması çok büyük artı koyuyor ancak kulplarını metal değil de başka bir şey yapsalardı şimdi sipariş vermiştim.
     GRANİT - TİTANYUM - TEFLON TENCERE ve TAVALAR TAVSİYE
    Youtube da video altına birisi şöyle yazmış: Korkmaz veya hascevher alın. Pembe krem renk olmasın tabanı ve ağzı boyalı olsun parlak olmasın zamanla yağ izi olur çıkmaz. Hascevher herkese fason yapar diğerleri ismini basar 2 kat fiyata satar ben üretimdeyim bu işin içindeyim Granitte bu iki firmadan şaşmayın demiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdem2602

    Hocam ben de sizin gibiyim. Şu anda dört seçenek var. En kafama yatan taç. 5 mm kaplama ve döküm olması çok büyük artı koyuyor ancak kulplarını metal değil de başka bir şey yapsalardı şimdi sipariş vermiştim.
     GRANİT - TİTANYUM - TEFLON TENCERE ve TAVALAR TAVSİYE
    Hascevher germanitium 22 ve 24 cm derin tencere, 30 cm karnıyarık tenceresi ve 28 cm tava aldım trendyol ve hepsiburada sitesinden. Toplamda 487 tl ye geldi. Umarım memnun kalırım.

    Bu sitede ne sorduysam faydalı bilgilere ulaşamadım cevap veren kimse çok az, genelde hep kendi çabalarımla sonuca ulaştım onuda belirtmek isterim...




  • Sagiroda S kullanıcısına yanıt
    Ben taç Gravita aldım. Kargolanmış. Bakalım inşallah pişman olmayız.
  • 1 adet pilav tavası,
    1 adet çelik tencere,
    1 adet döküm tencere,
    1 adet sahan

    hangi marka tavsiye edersiniz arkadaşlar. bütçeyi kafaya takmayacağım.. sağlıklı olsun yeter ki. döküm tencere için staub marka diyorlar ama diğerleri hakkında bilgim yok.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.