Şimdi Ara

Habersiz Tarife Değişikliği (Taahhütsüz Olarak Sınırsız İnternetli Mobil Tarife Kullananlar Dikkat) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
2.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 55superx 5 kullanıcısına yanıt

    256kbps bile olsa tarifemin özelliğini kafalarına göre yok sayamazlar, yönetmelik açık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatura çıktı, detaylarında taahhütsüz kullananların tarifesi değiştirilecektir diye ibare eklenmiş! Ayrıca taahhütlü kullananlar taahhüt bitiminde sade 10GB ye atılacaktır diyor, bu ne demek! Benim 256kbps hızım vardı, tarife haklarım vardı o ne olacak simdi. Ayrıca bu hesapla diğer sınırsız tarifelerdeki arkadaşları da kafalarına göre atabilirler! Taahhüt bitimi kriter olduysa diğer yüksek hızla sınırsız kullanan arkadaşları da atacaklar, onun yolunu yapıyorlar.. Benim tarifem sınırsız internetli, üstelik ayıplı bir şekilde 256kbps ye düşüyordu!

    Habersiz Tarife Değişikliği (Taahhütsüz Olarak Sınırsız İnternetli Mobil Tarife Kullananlar Dikkat)




  • teknolojikk kullanıcısına yanıt
    Tamamen rezalet. Normalde tarife değiştirseler müşterinin lehine olmalı. Yani 1000 dakikayı 3000 dakika yapmışlar bu sizin lehinize gibi duruyor ama ya internet? Sınırsız internetin lehine değiştirilmiş hali 10 GB olmaz. Bunu hangi yasal dayanakla yaptılar bir söyleseler. BTK'ya bu ekran görüntüsünü de göndermen iyi olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glory34 -- 12 Aralık 2023; 13:40:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • glory34 kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle.. İşin komiği tarifemin detaylarını göremiyorum! Sade 10GB diye bir tarife yok! 10GB internetim bitince ne olacak? Aşım mı olacak? 256kbps hız ile mi devam edecek? Ne olacak yoksa 1 Ocak 2019 itibariyle olması gerektiği gibi sınırsız internet mi olacak bilinmiyor..

  • teknolojikk kullanıcısına yanıt
    Geçen hafta Pttcell sınırsız kullanan arkadaşı da aramışlar bu tarifeler kapatılacak ön bilgilendirme yapıyoruz demişler çok önemsememiştim ama bu sizin tarifede yaptıkları işkillendirdi şimdi. Bizlerin fatura 28'inde çıkıyor o zamandan sonra fatura detaylarını görebiliyoruz bize de pat diye böyle yapabilirler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pttcell , Vestelcell taahhütsüz devam edenler bu konuda birlik olmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eksper Asmayan 10GB kullananlar Aralık fatura detaylarını kontrol etsin. Mesele ciddi!

  • teknolojikk kullanıcısına yanıt

    Maalesef taahhüt yoksa önceden bildirmek şartı ile böyle bir şey yapmaya hakları var. Tarife sözleşmesine her firma gibi bunlar da "değişiklik yapma hakkını saklı tutar" ibaresini koymuştur. Umarım herkesi etkilemez ama dediğiniz gibi öyle duruyor.


    256Kbps olayı şöyle, sizdeki olay AKN kapsamında değil. Yani tarifeniz sınırsız internet diye satılmıyor. Bu yüzden de internetin bitip üstüne defalarca aşım yapınca daha fazla aşmaman için 256Kbps hızla sınırsız internet sağlayan bir ek paketi Türk Telekom mevcut düzende de verebilir. Büyük ihtimalle ilk etapta bunu fark edemediler ve bunların da hız limitini kaldırdılar, sonrasında akılları başlarına geldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Tarife kapsamında sunulan 10 GB cepten internet kullanım hakkı tükendiğinde, kayıt olunmaksızın otomatik olarak 15,3 TL karşılığında 500 MB'lık ek paketler (aynı fatura döneminde en fazla 4 adet) tanımlanacaktır. Dördüncü ek paket kullanım hakkı da tükendiğinde, internet erişim hızı ilgili fatura dönemi sonuna kadar 256 kbps'a düşürülecektir.

    -Eksper 10 GB tarifesinde cepten internet hakkı bittiğinde, aşımlar belli bir tutara kadar ücretlendirilir, sonrasında erişim ekstra bir ücret olmaksızın belirli bir hız üzerinden devam eder.


    AKN konusunda biz haklıyız yüksek hızla devam etmeli çünkü 10GB kota sonrası kademeli olarak devreye giriyor yani, tarifeye dahil olmayan paketsiz cepten internet gibi aşım yazıp sonra 1kbps yada 128kbps olmuyor. Öyle ses tarifeler vb. var ama GB kota yok onlarda, o zaman tamam, ama bu öyle değil işte, tarifeye ve kotaya dahil sınırsız özelliği. Telekom bunun farkında, BTK sert uyardı bunları yapmayın diye. Kötü senaryo ise hızı yükseltmemekte direniyorlar ama; 256kbps kesintisiz interneti 'Sade 10GB' denen zorla onaysız attıkları tarifede de vermek zorundalar! Yani bu benim hakkım, yok öyle vermiyoruz falan, fatura kesmesini biliyorsun Dalga geçer gibi 1000sms yapılmış sınırsız sms, 1000dk yapılmış 3000dk, sanki çok gerekliymiş gibi..





  • 55superx 5 kullanıcısına yanıt

    Reklam adında sınırsız geçmiyor diye o 'sınırsız değildir' demek değil işte. Beklenen tarife ve Asmayan Eksper işte bu yüzden aylarca yıllarca haksızlığa uğradı, biz hala uğruyoruz. TBMM süresiz aşımı zamanında kaldırdı yani 256kbps sınırsız hız düşümdür yoksa aynı kategoride durdurma yapılan bir ton tarife var. Bizdeki püf nokta tarifedeki GB internet sonrası kademeli olarak devreye girmesi ve tarifeye dahil olması, bu da kotaya girer ki işte burada biz haklıyız. Ayrıca dediğim gibi kotaya dahil olmayan çözümler var onlar başka, mevcut düzen bu hızları tarifenin doğrudan özelliği olmayacak şekilde verebilir.

  • 55superx 5 kullanıcısına yanıt

    Önce taahhüt yoksa önceden bildirerek tarife içeriğini değiştirebilirmi bunu hukuki olarak cevaplayabilmek lazım. Ben bilmiyorum açıkçası. Öyleyse işine gelmeyen tarifelere yeni taahhüt almaz ve sonra istediği biçimde değiştirebilir. PttCell beklenen tarifede sınırsız internet kullanıyorum. Bildiğim kadarı ile taahhüt olsun ya da olmasın haklarımı iyileştirebilir ama kötüleştiremez. Ailesinde avukat olan biri keşke uğraşsa da bunun cevabını alabilsek. Sizin dediğiniz gibi ise zaten yapacak bir şey yok. Taahhüt almıyorlar ve insaflarına kalmış oluyoruz.

  • 80s90s 8 kullanıcısına yanıt

    Tarife ve faturalı olduğu için kafalarına göre aleyhte iş yapamazlar. Hem fatura kes üstüne ayıplı mal sat, yemezler.

  • teknolojikk kullanıcısına yanıt

    55superx adlı üyenin mesajında belirttiği ""değişiklik yapma hakkını saklı tutar" ibaresi sözleşmede geçer. Bence kendi fikrimizden ya da olması gerektiğinden ziyade hukuki olarak olurunu araştırmalıyız. Tarifenin içeriğini değiştirebilir mi değiştiremez mi, işte bütün mesele bu.

  • 80s90s 8 kullanıcısına yanıt

    Yahu niye fatura kesiyor bana! Tarifemin özellikleri belli, neyin değişikliğini yapacak onu anlamadım? Sizin dediğiniz şu örneğin tarifemiz prime kategorisindeydi prime ayrıcalık kampanya indirim hakları vardı ama bu ayrıcalıklar kaldırıldı. Biz bir şey dedik mi demedik çünkü operatörün hakkı kaldırabilir ama tarifemin kapsama ve özellik haklarını kafasına göre değiştiremez..

  • Abonelik sözleşmelerindeki haksız şartlar ve sözleşmenin yorumu MADDE 10 – (1) İşletmecinin aboneyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak abonelik sözleşmesi, taahhütname veya kampanyalara koyduğu ve tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde, dürüstlük kuralına aykırı düşecek biçimde abone aleyhine dengesizliğe neden olan hükümler geçersizdir


    (2) İşletmeciler, tarife/kampanyalarda yapılacak değişikliği, yürürlüğe girmesinden makul süre önce kısa mesaj, arama veya faturada belirtmek suretiyle aboneye bildirmekle yükümlüdür. Tarife/kampanya kapsamında, tüketicilerin kazanılmış haklarında abone aleyhine değişiklik yapılamaz

  • 80s90s 8 kullanıcısına yanıt

    Taahhüt varsa iyileştirme yapabilirler ama müşteri aleyhine bir iş yapamazlar. Vestelcell örneği gibi aynı fiyata 2GB fazla verince veya aynı içeriği aynı fiyata verince tarifeni Taahhüt olsa bile değiştirme hakları var.


    Ama Taahhüt yoksa önceden bildirmek şartıyla aleyhine veya lehine her şeyi yapabilirler. Mesela bazı prime tarifelerin "Prime" statüsünü de somradan Taahhütü olmayan kişilerden almışlar.


    Bunlar hukuka aykırı değil ama sözleşmede bu haklarının olduğunu süslü klasik cümlelerle yazmaları gerekiyor. Her firma zaten bunları ekler ama bir hata yapıp eklemediyse o zaman hak iddia edilebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55superx 5 kullanıcısına yanıt

    ''Ama Taahhüt yoksa önceden bildirmek şartıyla aleyhine veya lehine her şeyi yapabilirler.'' bununla ilgili yönetmelik maddesini yazarsanız bizde faydalansak diyorum! Unutma bahsettiğimiz faturalı tarife, yani kampanya yada paket değil.

  • Taahhüt var ya da yok aleyhimize olacak şekilde tarife değiştiremezler. Sözleşmelerimizde 'Türk Telekom şartları değiştirebilir' diye bir şey yazmıyor. Yani internetiniz artık sınırsız değil 10 GB diyemezler.

    Böyle keyfi bir karar BTK'dan dönecektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.