Şimdi Ara

HDD alırken dikkat edin: Hangi HDD markasının daha sık arızalandığı ortaya çıkartıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
3
Favori
4.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HDD alırken dikkat edin: Hangi HDD markasının daha sık arızalandığı ortaya çıkartıldı
    SSD'lerin popülaritesi artmaya devam ederken, bazı kullanıcılar uygun maliyetleri ve yüksek depolama kapasiteleri nedeniyle hala güvenilir bir sabit sürücüye sahip olmayı tercih ediyor. Ancak her HDD markası aynı güvenilirlikte değil. Yeni bir araştırma en iyi HDD markalarını ortaya koyuyor.



    Son zamanlarda, bir sabit disk sürücüsünün (HDD) tipik kullanımı büyük ölçüde değişti. Katı hal sürücüleri (SSD'ler) birincil depolama aygıtı haline gelirken HDD'ler arşiv gibi dosyaların tutulduğu bir konuma evrildi. Hem HDD’ler özelinde hem de yedekleme konusunda dayanıklılık ve güvenilirlik oldukça önemli bir faktör. Bu yüzden güvenilir bir HDD bulmak son derece önemli. Secure Data Recovery tarafından yapılan bir araştırma ise tam olarak hangi HDD markasının en güvenilir olduğu hangilerinin ise arızalanma olasılığının daha yüksek olduğunu gözler önüne seriyor.



    Hitachi ve Samsung en kötüleri



    HDD alırken dikkat edin: Hangi HDD markasının daha sık arızalandığı ortaya çıkartıldı
    Western Digital, Seagate, Hitachi, Toshiba, Samsung ve Maxtor gibi altı büyük HDD üretici markasını ve toplamda 2007 adet arızalı HDD’yi kapsayan testlerde, sürücülerin arızalanmadan önce ortalama ne kadar kullanıldıklarını açığa çıkarıyor. Buna göre, Toshiba ortalama 34.799 saatlik kullanım ömrüyle birinci oldu. Hitachi ise sadece 18.632 saat ile sonuncu oldu. Western Digital ve Seagate HDD'ler ise sırasıyla 25.676 saat ve 23.298 saat kullanım ömrüne ulaşmış durumda. Dolayısıyla bu kullanım süresi aşağı yukarı 3 yıla tekabül ediyor.



    Ayrıca Bkz.Arşivinizi kaybetmekten korkmayın: 100 yıl garantili Blu-ray diskler tanıtıldı 



    HDD alırken dikkat edin: Hangi HDD markasının daha sık arızalandığı ortaya çıkartıldı
    Kullanım ömrünün yanında testlerdeki bir diğer ölçüt ise bekleyen sektör sayısı oldu. Bekleyen sektörler, duruma göre HDD’nin her an bozulabileceğinin bir göstergesi olabilir. İncelenen tüm sürücüler için ortalama bekleyen sektör sayısı 1.548 adet olurken bu testte de Hitachi (3.348 adet) yine sonuncu oldu. Seagate ise 2.671 ile Hitachi’yi takip ederken Western Digital, Samsung ve Maxtor sırasıyla 628, 529 ve 228 bekleyen sektör ile çok iyi performans sergiledi. Bu arada test edilen disk sayısının popülerliğe göre ağırlıklandırıldığını da belirtelim. Dolayısıyla buna göre HDD'lerin yüzde 47'si Western Digital ve ardından disklerin yüzde 28'i Seagate markalıydı.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/97990-recent-report-claims-seagate-hitachi-hdds-most-likely.html#commentsOffset







  • 3tb seagate harici diskim garanti biter bitmez uçmuştu neyse ki sadece film arşivim vardı içinde. Aklıma geldikçe sövüyorum.

  • Seagate 7.yılı doldurdu :D 1TB

  • HDD üreticisi olarak piyasada sadece Western Digital, Seagate, Toshiba var. Diğerleri tarih oldu.

  • Bu biraz şans işi. Ben 1 ay da bozulan hdd de gördüm 10 yılda bozulmayanını da.

  • levis501 L kullanıcısına yanıt
    sirf bu yuzden okullarda istatistik dersinin verilmesi taraftariyim. cogu insan sans ile istatistigi ayiramiyor. kotu sans her zaman basina gelir ama sen istatiksel olarak kotu yada dogru tercihlerde bulunarak bu olasiliklari degistirebilirsin

  • mekanik disk alacaksam en eskiden beri tek tercigim western digitaldir. simdiye kadar wd ile hic problem yasamadim. gecmiste patlayan buyuk data kaybina neden olan tek bir hd im oldu oda hitachiydi. seagate ile uzun zamanlar once bazi sorunlar yasamistim. simdi biraz daha duzgun gozukuyor.

  • Seagate barracuda 2tb ve uzeri kronik sorunludur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok şükür uzun süredir hdd almıyorum. Bir tane ST200DM 2TB lık Seagate hdd takılı. Onun da 5 senesi olmuştur rahat. Şimdilik sıkıntısı yok. Daha da almam muhtemelen. Geri kalan bu pc de 3 samsung ssd, diğer pc de 3 samsung ssd var.

    Daha önce bir kere Seagate hdd ölmüştü. Yurt içi garantisi bitmişti. Yurt dışı garantisi ama onların 5 sene mi neydi. Yurt dışı forumlarına yazdım. Amerika'yı aradım. Hollanda'yı aradım. Kapıma kadar ups gönderttiler. kargo ile hdd hollanda'daki en büyük veri kurtarma merkezine uçtu. Düzeltildi, geri gönderildi tüm verilerim kurtarılmış bir halde. Hiç bir ücret alınmadan.

    Ama dil bilmeyen birisi bunu başaramazdı kolay kolay.

  • Tabiki seagate arızalanır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu yaz 12 yılı dolacak Seagate 1TB Barracuda'yı hala kullanıyorum.

  • Seagate, Maxtor ve Samsung'u satın almadı mı ?

    Neden ayrı ayrı listelenmiş tabloda ?

  • 4 TB seagets skyhavk hdd almayi dusunuyordum, fiyati en mantiklisi suan oydu. Haberden sonra tekrar dusunmeye mi baslasam acaba ne onerirsiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Toshiba (ve HGST) disklerdeki 2. yıldan sonra oluşmaya başlayan yavaş okuma yazma sorununa dair bilgi var mı?

  • virtue28 kullanıcısına yanıt
    skyhawk kamera kayıtları için.

  • 2008 yılında babamın bana satın aldığı HP marka kasada Seagate HDD vardı. Yıllarca kullandım ama hiç memnun kalmadım. Gürültülü çalışıyordu.
    Başarılı değildi ve kaliteli değildi bence. Şimdi ise 1 adet Toshiba, 1 adet te WD marka HDD kullanıyorum.

    Ayrıca, biliyorum SATA teknolojisi yıllarca olduğu yerde sayıyor ve devam ettirilmiyor. SATA yerine M.2 ile devam ediliyor. SATA geliştirilmeyecek mi artık?

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Hmm farklı fikirler evet, düşündürücü.

  • Nazar değmesin, WD var bende, 500 cigolayt.

    12 yıl oldu hala canavar.

  • ti7800 kullanıcısına yanıt

    Donus icin tskler, yorumlarda pc icinde kullanilabilir deniyor ama bir oneriniz var mi bu durumda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.