Şimdi Ara

HDD alırken dikkat edin: Hangi HDD markasının daha sık arızalandığı ortaya çıkartıldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
3
Favori
4.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kendi deneyimlerim seagate gayet güzel çalışıyor WD fazla ısınıyor Toshiba ise kulanılmaz elimde 2 diski var ikiside ölü

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şimdiye dek 30 tane harddisk kullandıysam 20 si bozuldu. Bozulanların hepsi seagate ve maxtordu. Markasını hatırlayamadığım birkaç diskle beraber kötü denen samsung ve hitachi de kullandım sorun çıkmadı. 98 yılında aldığım 2.1 gb lık hitachi hala çalışıyor. 13 yıl önce aldığım laptoptaki wd disk de sağlam. En son aldığım disk harici toshibaydı ama garantisi bittikten kısa süre sonra okunamaz hale geldi. İçinde tüm hayatımın arşivi vardı. Aklıma geldikçe delirip sövüyorum.



    Bu saatten sonra bedava olsa hdd kullanmam. Eskiden pahalı diye ssd almıyorduk keşke alsaydık.

  • 99dan 2006ya kadar maxtor hdd ile pcyi kullandık. Babam kuzene vermişti onlar da birilerine, belki şu an bile sağlamdır..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için sadece Seagate var HDD de kesinlikle uzak durulması gereken marka olarak.

  • eski pc de 160gb 80 gb yıllarını bilmediğim sata2 oldugunu tahmin ettiğim seagete idi heralde hala aktif çalışıyorlar :D

  • Elimde yaklaşık 20-30 tane laptop diski var hepsi wd hepside kendi kendine bozulan diskler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 20 yıldır aktif pc kullanıcısıyım hdd çok eskittim özet olarak.


    Seagate Oldukca güvenilirdir arızalı diyenler vaktinde çıkan sorunlu barracuda serisi almıştır ki bende de hala mevcuttur bad sektörlü ya da kullanmasında problem yaşamıştır power suppy,düşürme vs.


    Wd alt serileri çok kalitesiz özellikle green serisi pcb ünitesinde kaç kuruşluk direnc bile koymadıgı için disklerim yanmıştır


    Toshiba cok fazla kullanmadım ama kullandıklarımda hiç sorun yaşamadım eski laptop 160 gb hdd hala kütük gibi çalışmakta


    Hitachi eski serileri iyiydi 2.5 inç ama güncel sürümlerine hiç kullanmadım


    Yani bugun arşiv olarak 18 ,20 tb diskler mevcut ya toshiba ya da seagate surveilance serilerini seçiyorum şimdiye kadar hiç problemim olmadı umarım yaşamam .

  • Çok eski zamanların testi olabilir ama seagate wd ile toshiba güzel markalardı. Şuan pc sektöründen çekilmiş olsa da kendini kanıtlamış markadır toshiba. Samsung zamanında bir firmayı almıştı hdd yapıyordu hangi marka olduğunu bilmiyorum şimdi SSD ler popülerleşti açık ara hepsinden performans dayanıklılık konusunda Samsung önde.

    5400 RPM lik seagate hdd im var 2987 saat kullanmışım durumu iyi gözüküyor ki torrent oyunlarını depolama yükleme işlerini yapıyor. 2 Tane samsung ssd var o kadar oyun silme yükleme işlemi yapmış olmama rağmen 2 sinin de sağlık %100 de hepsine uzun ömürler. HDD alırken dikkat edin: Hangi HDD markasının daha sık arızalandığı ortaya çıkartıldı  HDD nin de sağlık konusu tamamen kullanıcıya bağlı ki 15 senedir aynı hdd yi forumda kullananlar varmış aşırı işlem yaparsan illa ki cortlayacaktır ssd ler içinde aynı şekilde. Darbe marbe gelmediği müddetçe bilindik 3 markayı normal bir ev kullanıcısı öyle oyun oynama yükleme ile gündelik işlerle öldüremez çabucak zaten. WD ye de pek sıcak bakmıyordum zamanında ama harbi kaliteli markaymış hdd konusunda. SSD konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim seagate ve wd için maalesef fazla dayanıklılıkları yok tepe modelleri alman lazım ama tepe modelleri de pahalı o paralara çıktığın zaman Samsung almak daha makul gelmeye başlıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlowZone -- 21 Mart 2023; 20:59:30 >




  • Kendi kendine çok nadir disk bozulur, en çok yapılan hatalar taşınabilir tüm disklerde diski çıkarmadan önce sistemden aygıtı çıkarmamak diğeri ise çalışırken düşürmek (satalar kafayı yiyor) vs bir başkası ise çalıştığı sıcaklık özellikle nvme ssdlerin soğutma aparatı kesinlikle olmalı 1-2bin tl diske verip 300-500 tl soğutucuya vermemek ayrı bir bakış açısıdır.. (birde çok ağır antivirüs programları diski yavaş yavaş sömürüyor yada illegal yaptığınız her şey %85 sistemin arkada bir şey çalıştırması demektir hem sistemi hem interneti hemde diskinizi sömürme olasılığı yüksek..)

  • SSD ile HDD lerin artık fiyatları ucuzladığı için benim için bir önemi kalmadı.

    Artık Çift SSD kullanıyorum. Biri windows + oyun digeri depolama.


    2 -3 sene önce kesinlikle HDD alırdım Çünkü SSDler hakkaten pahalıydı.


    En kötü Sata SSD bile en BABA HDDnin karşısında FERRARİ kalıyor.

    120gb ssd fiyatına 2 adet 2TB hdd alırdın..

    Şimdi 2 adet 2tb hdd parasına 1TB SSD alıosun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 21 Mart 2023; 20:26:45 >
  • Ben Toshiba kullanıyorum yıllardır bir sorun çıkarmadı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Emektar Seagate konuda ki gibi hatırladığım kadarıyla 27 bin saat civarında bad sector oluştu kullanım ömrünü bir hayli geçti ama hala kullanıyorum, bundan önce Samsung'da vardı onda da sektörler bozulmuştu.

    HDD alırken dikkat edin: Hangi HDD markasının daha sık arızalandığı ortaya çıkartıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 21 Mart 2023; 20:36:39 >
  • maxtor mu kaldı la

  • Bir WD 2 segate diskim bozuldu. Toshibalar maşallah canavar gibiler.

  • Harici candır. Ssd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadobay kullanıcısına yanıt

    iste dedigim noktayi tam olarak tasdik ediyorsunuz. cogu insan sans ile olasiligi istatistigi ayirt edemiyor. o dusunce seklini edinememis, anliyamiyor. bu sebebden risk analizi yapamiyor, "sigara icende oluyor, icmeyende oluyor" diyor.

  • Yıllarca bilgisayar tamir onarım işleri ile uğraşan biri olarak uzun süredir söylediğim bişey vardır: HDD Samsung almam aldırtmam, tavsiye etmem. En iyisi Western Digital Caviar Black serisidir.

  • Fujitsuyu satın alan Toshiba daha uzun ömürlü çıkmış 😃


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • levis501 L kullanıcısına yanıt

    Ryzen 9 5900X satın aldım, çift ram ile görüntü vermiyordu. (İki farklı anakrtta denendi, iki farklı ram kitinde denendi.) Tek slot ram takınca çalışıyordu, ürünü iade etmiştim 😂


    Buda bahtsız bedevi versiyonu.

  • Elimde WD disk var 15 yıl oldu sorunsuz çalışıyor

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.