Şimdi Ara

HDD alırken dikkat edin: Hangi HDD markasının daha sık arızalandığı ortaya çıkartıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
3
Favori
4.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eylül profil resmin çok tanıdık geldi.

  • 500gb wd ikinciel gelmisti 20k olması lazım saat akıyor hala ayni saatte ssd var o bi tık eskisi gibi hissettirmiyor belki psikolojiktir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Marka değil önemli olan serisi
    WD de purple gold red seagate de vx lp serileri gerisi boş

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Hey maşallah benimki 5 ayda fişi çekti

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok satıldığındanmıdır bilmem yaklaşık 10 sene önce en çok bozulan disk samsun idi.yakın tarihlerde se toshibanın çok arızalandığını gördüm.seagate ise diğerleri ladar olmasa da geliyordu arızalı olarak.
    Şu an piyasada inanılmaz şekilde rebush yenilenmiş harrdisk dolu.yenilenmiş olayı da hikaye.bildiğin 2el.şansına ikinci el gelirse iyi.birde ikinci el ve bad sektörleri yazılımla kapatılmış olan gelirse at çöpe

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eylül kabus kullanıcısına yanıt
    rotasyonlu diskler sata 3'u sature edemiyorlar, daha yuksek hizlarda nand tabanli diskler var, onlarda nvme arabirimini kullandiklari icin, sata 4'e gecmek ne kadar gerekli yada daha ne kadar surer belirsiz.

  • burada konusu cok gecmiyor ama yeni nesil disklerin cogunda SMR teknolojisi var, diskten performans bekliyorsaniz alacaginiz diskin SMR olmadgindan emin olun. Performans istiyorsaniz CMR disk tercih edin. SMR diskler kapasiteyi arttirabilmek icin daha farkli bir yazim teknolojisi kullaniyorlar. Bu yogun islerde bu disklerinde tabiri caizse surunmesi anlamina geliyor. Internetten bir arastirin CMR SMR nedir ne degildir, hangi modellerde kullanilir diye. Ozetle piysadaki ayni kapasite olmasina ragmen fiyat farki gordugunzu dsiklerde genelde temel fark, ucuz olanin SMR disk olmasindan kaynaklidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiat -- 20 Mart 2023; 16:53:27 >
  • hitachi mi kaldı samsung mu kaldı maxtor mu kaldı bu disklerin inceleme tarihleri herhalde bir 8-10 yıl öncesine ait...

  • virtue28 kullanıcısına yanıt

    SKYHAWK ların bir çoğu nette satılanlar özellikle uygun fiyatlı gibi geliyor ama diskler daha önce kullanılmış ve memory leri resetlenip öyle gönderiyorlar. Program ile baktığınızda ilk defa siz çalıştırıyormuşsunuz gibi gösteriyor ama disk daha önce uzun zaman kullanılmış oluyor. Seri no dan garanti sorgusu yaptığınızda ve cihaz içindeki seri no ile etiketteki seri nolar uyuşmuyorlar zaten.

  • kaliteli diye WD aldım fotoğraf ve videoları yükledim 5 6 ay sonra taktım çalışmıyor 🤬

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hitachi mi? O ne öyle, yeniliyor mu?

  • Samsung 640gb usb2.0 diskim neredeyse 10 yıl olacaktır herhalde. Uzak Windows tabletimde neredeyse 24 saat çalışmaya devam ediyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hitachi, Samsung ve Maxtor'un olmasının sebebi araştırma raporlarının başlangıç tarihinin 2007 olması yani 15 seneden beri devam eden bir araştırma.https://www.securedatarecovery.com/blog/how-long-do-hard-drives-last

  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

    Seagate, Sandiski almıştı yanılmıyorsam.

  • Archi33tect kullanıcısına yanıt
    WD aldı Sandisk'i

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bir samsung var 1 TB 5400 rpm sata 2 HD105SI model 15 seneye geliyor hala taş gibi tek bir hata veya bad sectör yok o kadar çok silme yükleme yaptığım halde.


    birde western digital 4 TB 5400 rpm var sata 3 WD40EZRZ oda 5 sene olacak maşallah sorunsuz 1TB dan 4 parça böldüm


    sadece bugüne kadar 1 model bende çabuk bozuldu oda western digital 1 tb 7200 rpm WD10EZEX model oda fiyatları nedense bu modelin 7200 olduğu halde çok daha ucuz oluyordu 1 sene bile sürmedi kafa atmalar başladı bad sectörler çıktı. sonra araştırdım bu model biraz sakat olabiliyormuş. başka da bir sorunum olmadı.

  • Hdd olarak sistemde uzun süredir 2 disk vardı 3tb sg ile 2tb Toshiba, 3 tb lık seagate hala %100 duruyor 2tb lık Toshiba gidici diye 3tb Toshiba aldım yaklaşık 3-4 yıl önce, 2tb toshibayı ıvır zıvır gereksiz dosyalar için tutayım dedim. 3tb lık Toshiba 2 hafta önce saatli bomba gibi 2 günde kademe kademe mortu çekti, 2tb olan yıllardır %35 de devam ediyor, hızı filan yerinde hala.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynısını ssdler için de yaptılar mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir kere kullanım şekli de önemli. Annem babamın Casper dizüstünü kaldırıp yere vurunca, bir güzel bed sector oluştu WD sabit diskinde ve bir kısmı kullanılamıyor diskin. :D Bendeki Casper dizüstü bir yıl daha yaşlı ondan ama WD diskinde en ufak sıkıntı yok.

    Kullandığım taşınabilir diskler de genelde WD ve bir sıkıntım yok. Tabi kullanırken taşımıyorum. Cihaza bağlayıp yedeğimi alıp ya da disklten alacağımı alıp çıkarıyorum. Çalışırken hareket etmiyor hani.

    Lenovo dizüstümdeki 1 TB Seagate SSHD saçma hatalar veriyordu.

    Sonradan WD RED refurbished disk aldım iki tane. Yoğun yükte hata veriyorlardı. Refurbished diyedir diyordum, SMR disk olmalarından imiş anladığım. Zaten ikisi de aynı anda birden bozularak hemen hemen tamamen öldüler, RAİD 1 oldu çöp.

    Gene WD RED aldım ama refurbished falan değil. Bunlar ne kadar gidecek, ne yapacak bakalım...

  • Bu testte çok başarılı olan Toshiba hdd'lere ile öyle sıkıntılı anılarım var ki, bir tanesi durduk, hiçbir belirti vermeden tık diye bozulmuştu. Çok önemli bazı verilerimi kaybetmiştim. Başka bir Toshiba hdd ise keyfine göre çalışıyor, hala durur evde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.