Şimdi Ara

Anal Fistül, Fistülotomi ameliyatı olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
7
Favori
3.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 

    4 Nisan 2023 tarihinde hemoroid ameliyatı oldum. Başımdan geçenleri yazıp ameliyat olmak istiyenleri bilgilendirmek istedim. Gün itibariyle hala iyi değilim, umarım sağlığıma kavuşurum. 

    Hemoroid ameliyatımı özel bir hastanede oldum, doktor bu ameliyatı çok yaptığını 2 dklık iş olduğunu sonrasında da 2-3 güne ayaklanır işine bakarsın dedi. Planladığı yöntem 4 adet hemoroid pakesinden büyük olanı ligasure (yakarak kesen bir alet) ile alacağını diğer 3 pakeyide radyo frekans (lazer) ile yakacağını söyledi. Ameliyatı belden iğne ile oldum ve başarılı geçtiğini söyledi.


    Ameliyat sonrası ilk 10 gün çok zor geçti, her wcden sonra içim yırtılıyor gibi hissediyor ağrı krizi geçiriyordum. Ama geçecek iyileşecek diye psikolojimi düzeltiyordum. 11. gün wc sırasında bir kan boşalması oldu ve ligasure ile kestiği yer içerdeyken makatımın ucuna doğru aşağıya geldi (düştü). Sabahına bu yerde apseyle uyandım. Müthiş ağrım vardı ve doktoru arayıp durumu söyledim, apse değildir yaktığımız için su toplamıştır diyip başından savdı. Apse olduğundan bir an önce ilk iş günü kontrole gittim kendiside şaşırdı, sonra hiç uyuşturmadan apseyi kesip patlattı, beni geri gönderdi.

    Apseyi boşalttığı yerden wcden sonra iltihap ve dışkı sızıntısı olmaya başladı. İnternetten araştırdım ve fistül olduğumu anladım. Tekrar kontrole gittim ve fistül olduğumu söyleyip 2 çeşit antibiyotik verdi, kullan 10 gün sonra gel geçmezse seton takarız dedi. Doktorun hiç bir şey olmamış gibi davranması... Allaha havale ediyorum.


    Bir daha kendisine de uğramadım ve internetten doktor aradım. Gebzede konuyla ilgili doktor buldum muaneye gittim canımı baya yaktı ve iç kasımı %10 kesen perianal fistül olduğumu 10 haftalık seton tedavisi olacağımı haftada 2 kere gelip setonu sıktırmam gerektiğini söyledi.

    Seton tedavisinden uzaklık sebebiyle vazgeçip İstanbulda konuyla ilgili başka bir prof a gözüktüm. Kendisi fistülümün seton çok gerekmeyeceğini fakat gerekirse ameliyatta seton takacabileceğini ama setonu sıkma gibi işleme gerek olmadığı hibrid seton takacağını onunda kendi kendine düşeceğini söyledi ve 4 haziran tarihine ameliyat günü kararlaştırdık Bu süre zarfında 4 nisandan 4 hazirana kadar 1,5 aydır fistül ile yaşadım. Her sabah wcden sonra fistül hattında şişme oluyor iltihaplaşıyor gün sonuna doğru iltihap akıyor ve rahatlıyordum, sürekli iltihaptan dolayı halsizlik ve ateşim vardı. Yazarken bile gözlerim doluyor, ölmeyi bile istedim... Çok kötü bir dönemdi. Allah dermansız dert vermesin...


    4 haziranda ameliyat oldum, başarılı bir operasyon dedi. Fistülotomi yaptığını -bu iç ve dış fistül deliğinin arasını keserek bir yara oluşturuluyor ve kendi kendine iyileşmeye bırakılması işlemi- ve ayrıca kası kesmediğini, kasa hibrid Seton taktığını ama 10-15 gün içinde setonun kası keserek düşeceğini söyledi. Yaraya pansuman için bir kaç ilaç verdi. Ameliyat sonrası iltihap ağrısı, ateş halsizlik kalmadı. Ağrım vardı ama katlanabilir bir ağrıydı. Setonda 6. günde düştü. Pansuman vs düzgünce yaptım o yara yavaş yavaş doldu fakat çok hızlı dolmadı 3. veya 4. Ayda tamamen doldu fakat yaranın üstünde kapanmayan bir kısım kaldı. 2-3 aydır bu kısım kapanmadığı için fissüre çevirdi. Yani iyileşmek haram oldu. Doktora gittim önce fissüre çevirmiş ilaç krem vericem dedi fito ve madecassol ilaç verdi. Bu ilaçları 2 aydır düzenli kullandığım halde iyileşme olmadı. Kontrole gittiğimde fissür olmadığını zamanla iyileşeceğimi söyledi, %100 başarılı bir operasyon olduğunu istersem gene kapanmayan yeri kürite edip ameliyat yapabileceğini ama gerek olmadığını sabretmemi düzeleceğimi söyledi.


    Bunun üzerinden de 1 ay geçti ve ben hala tam anlamıyla düzelemedim. Her sabah wcden sonra gün boyu sızlama ağrı kaşıntı yaşıyorum. İnternette bir doktora sordum; anaplasti ameliyatı olmam gerektiğini, yani flaple o yarayı kapatmak gerektiğini söyledi. Fakat flap işleminde dikiş yapıldığından dikiş kısmından gene anal apse fistül oluşabileceği veya darlık oluşabileceği yazdığından başa sarmak istemiyorum.

    Bu yazıyı yazmamdaki sebep;

    1- Anal bölge farkında değilsiniz fakat kirli ve sürekli hareketli olduğundan zor iyileşen bir bölge ayrıca anatomosi kişiden kişiye değişiyor. Bu bölgeye canınız çıkmadıkça işlem yaptırtmayın. Elletmeyin.  Uyarıyorum


    2- Fistülotomi ameliyatı olmuş ve süreç yaşamış arkadaşlar, benim durumumla kendi durumlarını karşılaştırıp yorum yazarsa sevinirim. Fistülotomi üzerinden geçen 6. aydayım ve hala yaranın bir kısmının kapanmaması normal midir? Bilemiyorum. Konuyla ilgili bir kaç hastaya danıştığımda 1 seneden önce kendinden hayır bekleme demişlerdi, sadece bu beni umutlandırıyor, acıyla yaşamaya çalışıyorum.


    İnternette de fistülotomi ameliyatı olup başından geçenleri detaylı yazan kimsenin bulunmaması sebebiyle bilgi alamıyorum. Setonsuz fistülotomi ameliyatı olan varsa sürecini merak ediyorum.


    Umarım bir gün sağlığıma kavuşurum...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zullo -- 11 Aralık 2023; 8:51:1 >







  • Çok geçmiş olsun hocam. Sizin durum birqz sanki eksik teşhis, eksik işlem yada buna benzer durum olmuş diyebilir miyiz.
    Bir kaç doktora gidip öyle mi ameliyat oldunuz yoksa ilk doktordan görüş alıp mu oldunuz.
    Bende de şuan hemoroid var, bir doktora muayene oldum. Bu Ankaradayım sezai leventoğluna. Ameliyat dedi. Lazerle. Ben denir süre bitkisel tedavi uygulayıp öyle deneyeyim şansımı dedim. Hep aklımdaydı bitkisel tedavi o yüzden. Ameliyatın basit olduğunu, skntı lı bir durumun olmadığını söyledi hatta.
    Bu konuda adı geçen uzmanlardan biri hatta. Bir kaç doktora gidip öyle karar vereceğim bende. Aslında karar belli, ameliyat şart, ama insan yinede gitmek istiyor işte. Bu işin kaçışı olmuyor pek maalesef
  • Hocam, ben yaşadıklarımdan sonra tavsiye etmiyorum. Hemoroid sorunu yılda 2-3 yaşayıp 1 haftada sıcak su ve kremle geçiştirmeyi mi tercih edersin yoksa hayat boyu sakatlanma riskini mi? Ben şimdiki aklım olsa kesinlikle ameliyat olmazdım. Anal konuda hem uzman az hem de komplikasyonlar çok yüksek. Korkutmak istemiyorum tabi ama korkmakta gerekiyor, belli yaştan sonra kasların gevşemesi kan akımının düzensizleşmesi vs ile zaten hemoroid problemi ilerki yaşlarda azalacaktır.

  • Zullo Z kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 3.derece 4.derece arası hemoroid var. Her wc de dışarı çıkarlar. 4 tane var. 2 si dışarı çıkar, 2 si çok ufak. Çıkmaz gibi. Wc den sonra oturamam mesela. Mutlaka uzanmam lazm. Bu sebeple yatmadan evvel girerim, sonra gerekli sıcak su tutmak, krem VS sonrası uyurum direk. Bazen insanlık hali ishal vb oldğnda hemoroidleri direk etkiliyor. İşim icabı göreve falan gitsem, napıcan diye düşünüyor insan. Yani hep Bi dikkat istiyor. . Sonra uğraş dur.
    Açık konuşayım, çok yoruldum valla. Hayatı wc ye göre endekslemek çok yorucu. Bu işte krem sıcak su falan, sadece etkilerini azaltıyor. Ama tedavisi ameliyat harici çok zor hocam. Tabi ben ben gibi seviyedekiler için söylüyorum. Bazı kişilerde çok ufak oluyor. Kıs bir süre ilaç vb ile geçirebiliyorlar.
    Çok araştırdım, çok uğraşıyorum, bitkisel, ilaç vb. Ama yok hocam, ameliyat harici çok zor.
    Diğer arkasşamızın dediği gibi, işin ehline gelmek çok önemli. Bende şükür çatlak vb yok. Doktor bu sebeple çok kısa sürede iyileşirsin dedi. Sadece hemoroid var dedi. Buda beni rahatlattı.
    Dediğim gibi hocam, birqz şanssızlıklar ve birazda hastalığınızın seviyesi bu duruma etkileri olmuş. Çok geçmiş olsun, umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz. Bende sezai leventoğlu ve Bülent menteş isimlerini duydu. Hep ankara için. Bir süre daha bitkisel tedavi yapıp sonra diğer hocalarda muayene Olcam. Baklım bitkisel yaramış mı görüşcem. Etki etmezse 8ek fazla, kafama yatana mecbur Olcam.
    Acısını sızısı I gçetim, psikolojik olarak çok yoruyor insanı. Belki işim çok Basit, ameliyatım ve sonra çok rahat olacak ama insan çekmiyor değil tabi
    Sadece şu konuda kararsızım. Gittim hoca lazerle yapıcam dedi. Ama araştırdğmda bir çok yöntem var. Hangisi daha iyidir, hangisi bana daha uygun olur, o konuda kararsızım. Bu doktor lazerle uygun gördüğünü söyledi. Diğerleri bakalım ne der. Her doktorun kendisine göre bir yöntemi var galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batarist -- 9 Aralık 2023; 22:25:9 >




  • Benim bir yıl önceki halimsin, çömelip bir iş yapınca bile dışarı çıkıyor eğer içeri sokmazsam trombeze oluyordu. Ben de seninle aynı psikoloijyle gittim hemen ameliyat oldum. Yukarda yazdığım gibi doktor bana 2000 i geçik ameliyat yaptım hiç kötü dönüş olması 2 dklık iş dedi ama malesef öyle olmadı. Ama şunu söylim radyo firekans (lazer) ile yaktığı 3 pakede komplikasyon olmadı, ligasure ile kestiği yer müthiş acıdı ve komplikasyon olan yer burasıydı. Ama hastalığın 4. Ayında lazerle yaktığı pake 2-3 gün şişmişti hemoroid tarzında, yani anlıycan çektiğim once şey boşaydı.

  • batarist B kullanıcısına yanıt
    Hocam iç hemoroidiniz varsa lazer yapılacaksa darlık olabilir. Lazer ile anal kanalı yakıyorlar bildiğiniz me makat daralabilir operasyon sonrasında. Iç hemoroidiniz varsa ilk skleroterapi denemek daha uygun olabilir.
  • Zullo Z kullanıcısına yanıt
    Şu an tam olarak iyileştiniz mi
  • maxpayne455 M kullanıcısına yanıt

    Şu an 6. ayımdayım fistül hattı doldu üzerinde küçük ve zamanla (aydan aya azalan öyle hızlıca değil) küçülen bir yara var uzun zamandır da iyileşmiyor, krem vs sürüyorum öyle duruyor. Wcdeyken sıkıntım yok wcden sonra 3-4 dk içerisinde içeride sertleşme ve batma oluşuyor gün içinde de ağrı oluyor.

  • Zahrat Z kullanıcısına yanıt
    Hocam wcden sonra hafif sıcak suyun içerisine leğende 15 dakika oturmanız gerekiyor ki kas iyice kendini sıkıp gerip ağrınız artmasın. Bu oturma banyosunu gün içinde 3 kere yapmanız lazım+ fissür kremi günde 2 kere. İzmit'de miydiniz? Oktay Hoca'ya randevu alamıyorsanız Sakarya'da benim doktora gelebilirsiniz hocam devlette. Fissür tedavisi yapar medikal olarak.
  • https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=jATKbwt8K3Q

    Arkadaşlar, saçma gelebilir ama ben denedim ve ameliyatlık halime derman buldum, çok faydasını gördüm, çevremdeki birçok kişiye de tavsiye ettim, onlarda çok iyileştiler. Anal füsur ve ağrılı meme konusunda kesin çözüm oldu.
  • maxpayne455 M kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu özellikle sordum. Kaslara herhangi bir işlem olmadığı için, böyle bir durum olmaz dedi. Bir kaç doktora daha sormuştum. Onlarda aynı şeyi söyle işkerdi. Kas kesmesi vb olsa, dediğin oLabilir demişlerdi bana
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz Burhan Hoca'da mı ameliyat oldunuz? Yorumları çok iyi.
  • batarist B kullanıcısına yanıt
    Hocam makatınızın içi yakılıyor bildiğim lazerle ve sertleşiyor ısıdan dolayı.
  • batarist B kullanıcısına yanıt

    Hocam sen bence önce kesmesiz yakmasız damar bağlama ameliyatlarına yönel olmazsa bu uygulamalara girersin. İstersen Ankara'da isen Mevlüt Topbaşa git ne kadar kötülense de seveni dua edeni çok.

  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam yorumlarda pahalı olduğunu belirtmişler evet. Siz ne kadara ameliyat oldunuz? Lazerle hemoroid ameliyatını önermemişler ama kendisi lazerle ameliyat yapıyor.
  • Zahrat Z kullanıcısına yanıt
    Aman aman hocam. Kasap mevlüte gitmektense, bu zorluğu çekerim daha iyi. Bu tedavi öne çıkan 3 5 hoca var. Gerçekten işin ehli, onlara bakıcam artık. Bülent neşe, sezai leventoğlu gibi. Ankara için
  • maxpayne455 M kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle biliyordum ama etkisi yokmuş hocam. Kas ile ilgili bir işlem yapılmadığı sürece olmuyormuş. Hata ben sormadan doktor kendi söylemişti. Sizde kas kesmesi yapmayacağımız için bu tip durumlar olmayacak. Basit işlem dediler. Yırtık vb durum olmadığı için sadece hemoroid işlemi olacak dediler.
    Artık o kadar yoruldum ki anlatamam size. Psikolojik olarak çok yoruldum. Anlatsam buraya yol olur valla hocam.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.