Şimdi Ara

Anal Fistül, Fistülotomi ameliyatı olanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
7
Favori
3.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • batarist B kullanıcısına yanıt

    Ben hemoroidlere Radyo Frekans oldum, bir sıkıntı yaşamadım, ligasure ile kesilen yer beni komplikasyona götürdü ipe götürdü. Şöyle bir şey mantıklı geliyor doktor da böyle demişti; Radyo frekans (lazer) işleminde hemoridlerin küçükken gidersen eğer yani atak sırasında değil normal günlük yaşantında, hemoroidler küçük halde olduğu için işlem sonrası makat içerisinde daha az yer kaplar. Hemoroidler şişken gidip lazer olursan o hemoroid makatta daha büyük yer kaplar. Lazerde hemoroid alınmadığı içi yakıldığı için makatta duracak ve buda sertleşirse doku anal daralmaya sebep verecek şeklinde düşünüyorum diğer arkadaşın dediği hususta.

    Tekrar ediyorum anal bölge çok hassas çok zorlu, en az hasar verecek yöntemleri deneyerek başla, benim şimdiki aklım olsa önce damar bağlatırdım sonra bant bağlatırdım en son lazer olurdum oda olmadı ozaman kestirirdim.





  • Zahrat Z kullanıcısına yanıt
    Hocam, doktor bana ikisini alıcam, ikisi kalacak dedi. Lazerle işlem yapıcam dedi. Lazerle hemeroid alımı olmuyor mu. İkisini yakacak, ikisini alacaktı. Lazerle alma işlemi nasıl oluyor
  • batarist B kullanıcısına yanıt

    Yok zaten lazerle hemoroid almayacak, hemoroidin içine iğneyle girip içini yakıyor o hemoroid öyle sönük olarak kalıyor. Yani doktorun sana dediği; 4 paken var 2 si küçük olduğundan onların içine lazer propu sokup içini yakacam onlar sönük olarak kalıcak artık makatta, diğer 2 pakeyi ise ligasure ile kesicem alıcam makattan diyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zahrat -- 12 Aralık 2023; 11:19:35 >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Fiyatı iyi hocam RTÜ ye göre. RTÜ için 1500 2000 dolardan bahsediliyordu grupta. Sizin dış hemoridleri ligaşürle mi kesti? İçe dokunmadı mı? Bir de lis oldunuz değil mi? Bu ligaşürle yaktığı içinde deride sertleşme olmaz mı? Makatta yani. Ne zaman oldunuz ameliyatı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpayne455 -- 12 Aralık 2023; 11:19:54 >
  • batarist B kullanıcısına yanıt
    İzmir de Burhan Karabağ var. Yorumları çok iyi ona da gidebilirsiniz. Ankara da Mevlüt için iyi yorumlar okumadım burada. RTÜ, Mevlüt, Ayhan için iyi yorumlar okumadım.
  • batarist B kullanıcısına yanıt
    Hocam lazerden bence uzak durun makatı yakıyor ve makat sertleşiyor sonra dışkı çıkarken daralma yapıyor vs. İç hemoroidler için iğne tedavisi,band ligasyon deneyebilirsiniz ama ligasyonda da darlık riski var. İç hemoroid ağrı kanama yapmıyorsa elletmeyin. Dış hemoroid ağrı yapıyorsa klasik cerrahi yöntemi deneyin derim neşterle ya da ligaşürle de yakan var ama ligaşürle de makatı yakıyor anal darlık yapıyor diyor bazı doktorlar.
  • Zahrat Z kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin iç hemoroid büyük olsa bile lazer olsanız dediğiniz gibi doku sertleşmesinden dolayı anal darlık yapabilir yani band ligasyon ve iğne tedavisi işe yaramazsa o zaman tek seçenek kalıyor klasik yöntem. Ama daha önce iç hemoroidleri klasik yöntemle alan duymadım çok. Longo yapan da var iç hemoroidler için lazer istemiyorsanız.
  • Zahrat Z kullanıcısına yanıt
    Dış hemoroidiniz mi ligasure ile alındı? Ligasure cihazı da lazer cihazı gibi yakıyor cerrah için kolaylık oluyor ama sizin makatınız yanıyor makat mukozası ölüyor makatta darlık başlayabilir.
  • maxpayne455 M kullanıcısına yanıt

    Aynen dış hemoroid ligasure ile alınıp açılınca dokuda ölünce artık kapanmıyor....

  • Zahrat Z kullanıcısına yanıt
    Klasik neşterle alması daha mı iyi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpayne455 -- 12 Aralık 2023; 11:36:5 >
  • Zahrat Z kullanıcısına yanıt
    Yok işte hocam. Özellikle sordum, ligoşur yöntemi kullanacak mısınız diye. Hayır dedi. Her doktorun kendine has yöntemi var dedi. Lazerle yapacağını söyledi. İkisini alıp, ikisini almıcam dedi. Benmde bildğnim lazer sizin dediğiniz gibi. Acaba lazerle yakıp mı akacak ikisini.
  • Şuan denemeyecek tek yöntem eski usul kesip biçme bence. Bu kadar yeni yöntem varken, kesmeyi kullanmak çok acılı sızılı yöntem oluyor. İyileşmeside zor oluyor.
    Valla bu işin net bişeyi yok ben onu anladım. Kimi doktor ligoşur diyor, kimiz lazer, kimi bağlama. Her doktorun kendine has yöntemi var. Her yönteminde kendine has avantaj dezavantajı var. Şu yöntem iyi kötü denilemiyor maalesef.
    Bide ameliyat olmak kötü birşey değiş, bunu kabul etmek lazım birazda sanırım. Çok kişiyle konuştum. Bugune kadar boşuna çekmişim diyen bir sürü insan var. Geçen buralarda bir yorum görüşmüştüm. "arkadaşlar, buralarda hep olumsuzları görüyoruz, yahu hiçmi memnun olan yok. Bir sürü insan var memnun olan, onlarda yazsa. Bu ameliyatı olan herkes, eli göt.nde sıçarak gezmiyor" demişti. Haklı bir yorumdu.
    Yani demem o ki, şu yöntem çok iyidir diyemiyoruz maalesef. Ama sanırım gündemde olan lazer, ligoşur, bağlama gibi yöntemler.
    Ben de çok dayandım, ama artık çok yordu. Ameliyat olucam mecbur. Ömür boyu çekilmez bu. Wc ye gir, çok sıcak su tut, yüz ustu uzan. Krem vb. Nereye kadar bu.
    Yarın bir gün Bi iş çıksa, ortam müsayit olmasa ayvayı yedik. Ölüm gibi bieşy oluyor sonra.
    Şuan birqz bitkisel tedavi yapıyorum. Eğer ciddi etkisini görmezsem, ameliyata geçicem. Bununla böylr yaşanılmaz. Bu sefer daha ileri seviyelere gidiyor.




  • maxpayne455 M kullanıcısına yanıt
    Asıl mesele zaten iç hemolarda hocam. Wc de dışarı çıkıyorlar. Diğerleri dışta zaten ufacık bişey. Şükür benimkiler kendileri giyiyor hep. Ama içlere işlem yaptırlamdukça Bi işe yaramıyor hiçbirşey.
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Legaşür ile yaktığı için anal darlık yapmaz mı? Sonuçta ısı görüyor makat ve lazer ile aynı gibi teknik olarak. 4. Evre miydi legaşür ile kestiği iç hemoroid?
  • batarist B kullanıcısına yanıt
    Hocam lazer ile yakıyor ısıyla söndürüyor yani hemoroidi. O hemoroidde sönüyor ama o et hala orda oluyor o yüzden de darlık yapabiliyormuş + makatınız ısıl işlem görecek makat sert olacak yani. Legaşür neden yapmıyor peki riskli mi?
  • maxpayne455 M kullanıcısına yanıt
    2 tanesini lazerle alıcam dedi. 2 tanesini almıcam dedi. Ama onalrada lazerle işlem yapacak.
    Valla sordum ligaşuru, yani her doktorun kendine has tekniği vardır dedi. Birqz daha sordum, baktım sıkıldı benim sorulardan :)
    Başka bir doktorda ligaşur önermişti mesela.
    Lgş de makineyle girip oradaki hemoroidi kesip, kestiği yeri makineyle mühürlüyor.
    Bi kaç daha farklı doktora gidicem. Bakalım onlar ne derse artk. Ama bu gittiğim böylr dedi lazerle ilgili
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki anal darlık olursa tekrar mı ameliyat olmamız lazım? Ligaşürle aldı iç ve dış hemoroidi değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.