Şimdi Ara

hiçbir bölüm ilgimi çekmiyor işsiz kalacağım diye korkuyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hiçbir bölüm ilgimi çekmiyor. üniversite bölümlerinin sıralı olduğu listelere bakıyorum, onlarca bölüm var ama ilgimi çeken, beni heveslendiren bir bölüm yok. bir hedefim olmadığı için ders çalışasım da gelmiyor. ilk üniversite sınavında düşük bir puan almıştım. sonra bu beni hırslandırdı ve 2 ay öncesine kadar tam gaz ders çalışıyordum. matematik, geometri, tarih, kimya, türkçe derslerini bitirdim. ama ne olduysa artık sıktı beni dersler 2 aydır doğru düzgün kitap açmıyorum. geçen gün bi bakayım bakalım unutmuşmuyum öğrendiklerimi diye, bi baktım hepsini unutmuşum. perişan oldum bittim. dediğim gibi hiç bir bölümü hedeflemediğimden dolayı beni ders çalışmaya teşvik eden bir güç yok. işsiz kalacağım diye çok korkuyorum. ilgili olduğum 2 şey var. biri yabancı dil. ingilizceyi kendi çabalarımda öğreniyorum, bayağıda yol aldım 4. seviyedeki ingilizce kitapları okuyabiliyorum. çocuklarla aram iyi. ingilizce öğretmeni olabilir miyim diye düşündüm ama atanma sıkıntısı var vede bende migren var. çocuklar çok ses yaparsa hayat çekilmez olur. ilgimin olduğu diğer şey ise mix&mastering. sadece bu işi öğrenmek için ingilizce çalışma saatlerimi artırdım, sadece bu iş için bir defter tutuyorum ( terimler, aletler, nerede ne yapılır, şu ne işe yarar gibi). ses teknolojileri adı altında bu bölümü okutan üniversiteler var ama harç paraları çok yüksek onu karşılayamam. aranızda benim gibi kararsız olanlar var mı yada bana tavsiye verebilecek olan ?







  • Bahsettigin konularda sana buyuk hak veriyorum. Ben de lise son siniftayken aslinda kararsiz degildim yazdigim bolum konusunda ama universiteye girince kararsiz oldugumun farkina vardim. Bogazicinde ekonomiye girdigimde baslarda bu seyleri ogrenmenin cok super oldugunu dusunuyordum ama yavas yavas ekonomi mezunlarinin yaptigi isleri yapmak istemedigimin farkina vardim. Benim de yapmak istedigim sey sinemayla ugrasmakti genel olarak. O yuzden kendimi bu alanda gelistirmeye basladim ve okulun bu konuda inanilmaz faydasini gordum. Mesela su anda film studies sertifikasi icin dersleri tamamlamakla mesgulum. Dersleri veren hocalar da unlu senaristler filan.

    Butun bunlari su yuzden anlattim: hicbir sey ilgini cekmiyorsa girecegin bolumle alakali bir is yapmak zorunda degilsin kesinlikle. Mesela bizim okulun hazirligi insani cok zorladigi icin ingilizceyi acayip sekilde ogretiyor. Bu konuda cok faydali. Sonra yapmak istedigin her konuda inanilmaz firsatlar sagliyor insana. Ufkunu genisletiyor filan. O yuzden bu okuldan mezun olan insanlarin cogu mezun olduklari alanlarda degil de cidden calismak istedikleri alanlarda calismayi tercih ediyor. Ama tabii bunun icin universite surecinde iki kat emek harcaman gerekiyor yapmak istedigin seye kendini o alanda kanitlayabilmek icin. Cunku elinde o konuda diploman olmuyor ve bu yuzden tecruben olmasi gerekiyor. Yani bence senin icin en iyi olan sey universiteyi diploma sahibi olmak icin degil kendini gelistirmek icin kullanmak. Bu yuzden tavsiyem sudur ki hedef olarak kendini gelistirmene gercekten faydasi olacagini bildigin bir yerleri belirlemen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kurosawa kullanıcısına yanıt
    üniversitelerde kulüpler oluyor "robot klübü" "tiyato klübü" gibi. okulun bana çok katkısı oldu dedin ya, sende sinema ile alakalı bir klübe mi girip kendini geliştirdin.

    birde boğaziçi üniversitesi ingilizce hazırlığı çok kastırarak öğrettiği için iyi ingilizce öğrettiklerini söyledin. boğaziçinin puanları çok yüksek. ama onun kadar kastırıp iyi bir şekilde ingilizce öğreten, başka alanlarda yeni ufuklar açan üniversiteler var mı bildiğin, duyduğun ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi postapocalypticCOW -- 2 Mart 2016; 23:20:41 >
  • Sinema kulubu cok hosuma giden bir kulup degil bizim okulda. Mithat alam film merkezi var okulun icinde. Orasi cok iyi bu konuda. Film cekiyoruz hicbir talepleri olmadan ekipman destegi veriyorlar mesela. Bir de soylesi icin gelmeyen insan kalmadi. Ilk donemin sonlarina dogru How i met your mother dizisinin ilk sezon yapimcisi ve senaristi bile geldi. Bu insanlarin gelmesi tercubelerinden faydalanmamiz icin cok iyi oluyor. Bir de film studies sertifikasi dedim iste. O da western languages bolumunun actigi bir program ve yandal gibi oluyor. Yurtdisinda bir yerlere master icin filan basvuru yapacak olursam sinema tv bolumunden mezunmusum gibi davranmalarini sagliyor bana.

    Hangi sehirde yasadigini bilmiyorum ve eger istanbulda degilsen istanbuldaki bir yeri hedeflemeni tavsiye ediyorum kendine. Ozellikle ilgini cektigini soyledigin alanda buradan baska bir yerde pek bir sey yapamazsin galiba. Mesela konuyla alakali olabilecek okulun kuluplerine bakarsin katilmak icin. Baktin onlarda pek is yok sen de sehir genelinde bir seyler ararsin. Illaki cikacak karsina bir seyler. Zaten bu surec boyunca o kadar cok seyle ilgileneceksin ki belki fikirlerin de cok degisecek. Araya araya gercekten yapmak istedigin seyi bulacaksin. Ama bunun icin araman cok onemli.

    İngilizce konusunda da isi burasi kadar ciddiye alan koc sabanci belki bilkent gibi yerler var. Oralar da yuksek gelirse bence hazirligi ortalama seviyelerde olan bir yer bile cok isini gorur. Hazirligi olsun yeter. Cunki anladigim kadariyla ingilizce ogrenmeye gercekten istekli birisin ve bu konuda istekli biri bir sene boyunca sadece bu isle ilgilenirse cok yol kat eder. Hazirlik da sana ders anlaminda sadece bununla ilgilenme firsati veriyor iste.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hiçbirşey bulamassan işletme yapıştır gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be bu konuyu 2 yıl önce açmışım. bunu yazdığım zamanı, o zamanlar yaşadıklarımı daha dün gibi hatırlıyorum. şu an İstanbul Üniversite'sinde Dış Ticaret bölümünde okuyorum. ve üstte anlattığım fikirlerim hiç bir şekilde değişmedi. 2 sene mezuna kaldım ve sırf daha fazla zamanım gitmesin diye Dış Ticaret bölümüne yerleştim. memnunmuyum peki bölümümden ? tabi ki HAYIR !!!!!!!!! şu anda 21 yaşındayım. ve yeni bir bölüme yerleşmeyi düşünüyorum. bence hiçbir şey için geç değil. tek sıkıntım istediğim bir bölüm olursa %50 burslu bir özel üniversiteye yerleşmelimiyim, bunu düşünüyorum. bir yandan moto kuryelik yaparım bir yandan da parayı öderim çünkü bana burs parası verecek hiç kimsem yok. tamamen yanlızım. artık her sene sınava girmeyi planlıyorum.
  • Hocam yerleştiniz mi özel üniversiteye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 24 Temmuz 2020; 18:46:12 >
  • ne yaptınız hocam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.