Şimdi Ara

Home Entertainment Network (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.912
Cevap
49
Favori
80.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Home Entertainment Network  Home Entertainment Network

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • R

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cazsever C kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim görseller için media oynatıcılar bölümünden de gerek cihazlar gerekse programları biraz araştırıp ona göre karar vericem :)
  • Rica ederim.
    Ben bunları AP TV 4 ile yapıyorum. 4k gerekmiyor bunları yapmak için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar en az 40 sayfa okudum yok iyice karıştı kafam.
    Eve avr li bir sinema sistemi kuruyorum, torrentten indirip bir oynatıcıyla avr ye ve tvye aktarmam gerekicek, Apple tv 4k alırsam torrentten indirdiğim filmleri ve müzikleri ses kaybı olmadan oynatabilirmiyim ?

    Bu arada çok sağlam bir arşivci değilim ve olmayıda düşünmüyorum, NAS sistemi kurmadan sadece bir apple tv ile çözebilirmiyim yada kolay kullanım için önemlimidir evde.
    Bir hafta sonra amerikaya gidicem ordan alıcam gerekli şeyleri bir bilen yardım ederse çok sevinirim.
  • ozzunal O kullanıcısına yanıt
    Apple tv 4k'da usb girişi yok o nedenle filmlerinizi ağ üzerinden bir şekilde paylaşmanız lazım. Modeme hdd takarak, evdeki başka bir pc'de film klasörünü paylaşıma açarak nas almadan çözebilirsiniz. Ama nasın kullanım kolaylığını ve sorunsuzluğunu hiç birine değişmem.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgiler için, öncelikli amacım ses dosyalarını en iyi şekilde aktarmasıydı galiba hepsi aynı işi yapıyo iphone'm olduğu için apple alıyım dedim ama usb diğerlerinde varsa belkide onlara geçerim.
    Evdeki pc de demişken, ben laptopuma torrentten en yüksek kalitede ses alıcağım müzikleri ve filmleri indirdiğimde, laptoptan çalıştırıp vlc mediayla apple tvye aktarabileceğimi okumuştum sizin dediğiniz benzeri bir şeymi, birde sizce ses kaybı yaşarmıyım esas derdim o aslında.
    Yada başka bir metod önerirseniz severek dinlerim, gerçekten para-değer/değmez eğrisi için okudukça karıştı kafam, sonuçta hoparlörlere 3k$ vericem yan ürünleri becerememek komik olur.
  • ozzunal O kullanıcısına yanıt
    Sizin dediğiniz sanırım görüntüyü paylaşmak işin içine vlc girdiğine göre vlc oynatacak ve siz görüntüyü apple tv ile alacaksınız. Benim dediğim bilgisayarı nas gibi kullanmak. İndirdiğiniz filmlerin ana klasörünü ağa paylaşıma açtığınızda apple tv ile o klasörleri görüp izleyebilirsiniz. Yani player apple tv, pc'nin görevi sadece harddisk olacak.

    Amacınız ses ise avr ve hoparlör nedir bilmiyorum ama apple tv 4k lisans işlerinden dolayı dts ve dd sesleri bitstream olarak değil pcm gönderiyor. Yani ses dosyasını açıyor ve açık şekilde gönderiyor. Avr'nin yeteneğine göre duyulabilir fark olur/olmaz bilemiyorum. Ben Denon 3400 avr ve apple tv 4k kullanıcısıyım ama karşılaştırma şansım olmadığı için fark vardır yoktur diyemiyorum almadan önce bilginiz olsun. :) Bir de apple tv aldığınızda player programı almanız gerekiyor apple'da malum ücretli bu tarz uygulamalar bu da aklınızda olsun. (Infuse, Mrmc, Plex Media en çok kullanılan uygulamalar.)
    Görüntü ve kullanım kolaylığı bir arada olan fiyat/performans açısından apple tv üzerine bir cihaz yok şu an.
    Android olarak yine fiyat/performans olan zidoo ürünleri var. Ama netflix lisansı olmadığı için 4k ve sanırım surround ses alamıyorsunuz. Online izleme kanalları önemli değilse tercih edilebilir. Usb girişi de olduğu için nas ihtiyacınız da olmaz.

    Edit: Yine android Nvidia Shield Tv var. Gelen güncellemelerle görüntü kalitesi olumsuz etkilendiğine dair yorumlar vardı ama güncel durum nedir bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 8 Ekim 2019; 17:24:8 >




  • onkal kullanıcısına yanıt
    Saolun, bende de Denon2400 var q acoustic, klipsch veya bw alıp gelicem amrkadan gitmişken bunuda alıp gelirim. laptop u direk hdd gibi kullanması tam istediğim şeydi zaten tek sorun deidğiniz sesleri açması kaldı onuda artık biraz araştırıyım çok önemli değildir heralde.
  • ozzunal O kullanıcısına yanıt
    Yalnız laptopu hdd yada nas olarak kullanırken ağ iletişimi sorun olabilir. Laptop muhtemelen modeme kablosuz bağlıdır. Apple TV yada başka bir medya oynatıcı da modeme kablosuz bağlanırsa 4K film aktarımı bence sorun olur.

    Eğer bütçe kısıtlı ise ve medya oynatıcı alınmayacaksa laptopu Avr’ye Hdmi ile bağlayıp filmleri laptop üzerinden oynatmak de bir çözüm olabilir. Tabii bunun için laptopun güncel bir model olması 4K için bir şart. Eski bir laptop ise içindeki gpu 4K filmi oynatmayabilir. Yani denemek lazım

    Eğer laptop oynatmazsa sizin için Zidoo z9x gibi bir oynatıcı daha mantıklı gibi. Ben kullanıyorum ve çok da memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Yani aslında çok kısıtlı da değil infuse uygulamasına üye olunca sorun kalmıyo anladığım kadarıyla.
    Laptopum MSIge73vr 1070 ekran kartı var çokda anlamam :)
    Yani 4k izlemek için illa nas gerekicekse onuda alırım bi bakıyım fiyatlarına, zaten böyle böyle işin içinden çıkamadıydım yine başa döndüm gibi :)
  • Ben maliyetli ve uğraştırıcı diye htpc kısmını es geçmiştim aslında ama notebookunuz gayet iyi. Hiç bir yatırım yapmadan @turuncu55 dediği gibi notebooka kodi kurup madvr ile çok iyi sonuç alabilirsiniz.
    Turuncu55 eski htpc'cilerdendir, önerilerine kulak verin bence. :)
  • Merhabalar
    Wd mycloud ex4 NAS cihazımı satıyorum. ilgilenen arkadaşlar ulaşabilir fiyatı konuşuruz.
    Cihazın garanti süresi dolmuştur fakat çok az kullanılmıştır.
    Kutu ve aksesuarları tamdır. Kozmetik olarak hiç bir sorunu yoktur.
    Disksiz olarak satıyorum. Takas düşünmüyorum.
    http://products.wdc.com/library/AAG/ENG/4178-706085.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system failure -- 8 Aralık 2019; 17:4:6 >
  • Arkadaşlar selamlar, problemimi anlatıyorum;
    Evde modemim (ttnet tilgin değiştirilmesi imkansız olan saçma modem) A ODASINDA, Yandaki B ODASINDA Masaüstü bilgisayarım var (kablosuz wifi ile sorunsuz nete girebiliyorum). Bu bilgisayarda ve taşınabilir harddisklerde filmlerim var, bu filmleri ağ paylaşımına açıyorum ve C ODASINDA (aslında balkon) projeksiyon cihazıma bağlı Apple Tv ile ağdan bu filmleri izlemeye çalışıyorum.
    Aslında A odasındaki modemden sağlanan wifi B ve C odasında çekiyor sıkıntı yok hatta ben C odasına wifi yükseltici taktım ve netflix, youtube izlerken sorun yaşamıyorum. Ancak harddiskimdeki paylaşımdaki yüksek çözünürlüklü ve 20-60 gb olan filmleri oynatmada sıkıntı yaşıyorum filmler takılıp kalıyor. Çözüm için (A)Modemden B ve C odasına powerline için 3 lü set lazım inanılmaz yüksek fiyatlar. Bunun yerine (A)Modemden B(8 metre) ve C(8 metre) odasına iki ethernet kablo çeksem daha az maliyetli olur düşüncesindeyim.
    Sizce bu şekilde problemi çözebilirmiyim? Yada yapmam gereken nedir yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.




  • aerius123 kullanıcısına yanıt
    Modeminizin ethernet portları gigabit yani 1000 mbps şeklindeyse kablolu bağlantı ile saniyede 110-120 mb veri aktarımı yapabilirsiniz. Bu da sıfır takılma demektir.

    Ama gigabit destekli değilse saniyede 20-30 mb aktarabilir anlamına gelir. Tabii bu hız arada 5-10 mb’a da düşebiliyor. O yüzden 50-60 gb’lık filmlerde yine takılma olabilir fakat kablosuz bağlantıya göre çok daha az olur.

    Eğer kablo çekmekte sorun yoksa kablo en garanti çözümdür. Direkt yapın Wi-Fi vs ile uğraşmayın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aerius123 kullanıcısına yanıt
    Sorunun wifi'den kaynaklandığına emin misiniz? Aynı filmleri kablolu yada daha yakın bir noktadan yinw wifi ile takılmadan izleyebiliyor musunuz? Taşınabilir disklerin usb 3.0 olmaması veya 3.0 porta bağlı olmaması da veri akışında dar boğaza neden oluyorolabilir.
    Eğer hdd tarafında sıkıntı yoksa bir bir seçenek C odasındaki wifi yükseltici ac özellikli değilse ac özellikli bir repeater ile değiştirebilirsiniz.
    Yine de en garantisi imkan varsa minimum cat6 kablo çekmek :)
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Evet daha önceden laptop varken aynı işlemleri modemin yanındaki tv ve laptopuda modemin yanına getirerek kablo ile sorunsuz yapabiliyordum. Diskler 3.0, cat6 kablo siparişi verdim 2 adet 10 metre gelsin bakalım deneyeceğiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu aralar THX Dominus adında yeni bir sertifika proğramı çıkarmış. Bimiyordum. Daha geniş odalar için.


    https://www.thx.com/blog/dominate-home-theater-thx-certified-dominus/

     Home Entertainment Network
  • Bu başlığı biraz güncellemek istedim. Bodrum'daki evde kendi başıma epey bir otomasyon yaptım onları yavaş yavaş paylaşayım ama ilk olarak evin elektrik sisteminden başladım. Bizim ülkede iyi usta bulmak zor. Evi yapanlar için de geçerli. Koca ev bir elektrik sistemi yapmışlar, gecekondu da bile böylesi olmaz diyeceğim.


    Elektrik panosu ve ev yapılırken her odaya ethernet kabloları çekin demiştim, en adi kablolar çekilmiş ve ortada bırakılmıştı. Uçlarına jack bile takılmamıştı. Bir türlü toplatmaya fırsat bulamamıştım sonra Armut aplikasyonundan harika bir elektrikçi buldum, oldukça da iyi para verdim ama 3 günde hem kabloları cat7 ile değiştirdi hem de tüm sistemi adam etti.


    Dolap içi böyleydi.

     Home Entertainment Network




    Önce üst tarafa tamamen ayrı bir ethernet dolabı yerleştirdi.


     Home Entertainment Network



    Alt tarafa da adam gibi bir dolap koydu.


     Home Entertainment Network


     Home Entertainment Network



    Son görüntü böyle oldu.

     Home Entertainment Network


    Her sigortanın da yerini belli ettik.

     Home Entertainment Network



    Evin elektrik ve etnernet sistemini yapmadan hiçbir işe başlayamazdım, o yüzden oldukça uğraştırsa da bu işleri bitirdik.





  • Evin elektrik panosu ve ethernet altyapısı toparlanınca, sıra internete geldi. Evde zaten Turkcell Superbox ve Deco mesh sistem kullanıyordum ama Superbox hızı ve limiti yetmiyordu. Bu yüzden wireless fiber da dedikleri internet servisine abone oldu.


    Bu beyaz kutu yaklaşık bir kilometre uzaktaki yansıtıcıdan internet alıyor. Hız olarak yine fahiş olmakla beraber alabildiğim makul hız 40Mb download, 40Mb upload.



     Home Entertainment Network


    2019 yılında üç tane Deco M9plus,


     Home Entertainment Network



    İki tane de Deco P7 almıştım. P7 almamın sebebi powerline altyapısını da gerektiğinde kullanmaktı.



     Home Entertainment Network






    Aplikasyon üzerinden görüntüleri. (Evde şu anda kimse olmamasına rağmen 32 tane internete bağlı alet var, onlar ev otomasyonu için)



     Home Entertainment Network




     Home Entertainment Network



    Bu sisteme geçen ay ayrıca powerline sistem de ekledim. Havuz motor odası yeraltında olduğu için internet çekmiyordu, oraya ethernet kablosu da aklıma gelmemişti. Bu sebeple elektrik hattı üzerinden internet yolladım. (Havuz motorunu ve ışıklarını ev otomasyonuna dahil etmek için)



     Home Entertainment Network


    Ethernet panosuna bağladım verici olanı, diğer wireless alan oluşturacak olanı da motorun olduğu odaya bağladım)


     Home Entertainment Network



    Yine bugün ayrıca eski model bir tane Deco M5 siparişi verdim. Onu da hizmetli odasında ayrı wireless alan yapan router ile değiştireceğim böylece aplikasyonda sistemi kontrol etmek daha kolay olacak.


    Sipariş verdiğim ürün


     Home Entertainment Network



    Değiştirip internet back up'ı olarak tutacağm modem router. Sim kart girişi olduğu için wireless fiber de kesinti olursa veya oturduğumuz bölgede elektrikler kesilirse sisteme bunu bağlayacağım ve internet sorunu olmayacak. (Bende solar paneller ve bataryalar var, o yüzden elektrik kesilmiyor. )



     Home Entertainment Network



    Aslında geçen yıl wifi 6E yapmak için Deco XE75 almıştım ama bu ürünü main deco yapınca internet hızı testini aplikasyondan kaldıkdıklarını gördüm ve geri yolladım. Eski cihazlar ile evde yokken internet hızını test edebilirken yeni cihazda bu özelliğin olmaması çok canımı sıkmıştı. Neyse şimdilik wifi 5 ile idare ediyorum.



     Home Entertainment Network




  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.