Şimdi Ara

Home Entertainment Network (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.912
Cevap
49
Favori
80.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bodrum, oldukça lüks ve pahalı bir sahil kasabası olmasına rağmen altyapısı Anadolu'daki herhangibir kasabadan farklı değil, hatta nufüs yaz aylarında arttığı için daha da kötü diyebilirim.

    Elektrik kesintileri ve voltaj düşüklüğü sebebi neredeyse her yıl birkaç elektronik cihaz ve hatta beyaz eşya arızalandı. Mainboard değişimleri için iyi para ödedim.

    Bunun üzerine güneş enerjisi yaptırmaya karar verdim.

    Altyapı olmadan eve elektronik aletleri almanın anlamı yoktu, her yaz bozulmalarından ailece bıkmıştık.


    Geçen yaz tatilinde 10KW gücünde güneş panellerini ve 10KW gücünde lityum pillerini taktırdık. Hatta bu ay elektrik satışından cüzi bir para bile kazandım.  Home Entertainment Network 


    Paneller takılırken


     Home Entertainment Network



    Solar panel kontrol dolabı, piller ile beraber.

     Home Entertainment Network



    Aplikasyonu.



     Home Entertainment Network



    Şu anda pil geceyi idare ediyor. Ama kalabalık olunca ikinci bir 10KW'lık pile ihtiyaç olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 26 Mayıs 2023; 13:53:27 >




  • Konu biraz dağılıyor ama bundan sonra birkaç mesajda daha kimseye ihtiyaç duymadan ev otomasyonu uygulamalarımı söylemek istiyorum. Sonuçta elektronik merakı birbirlerine bağlı şeyler, faydalanmak isteyen olabilir.


    Evin dış kameraları için pilli kameraları tercih ettim. Pilleri kutu üzerinde ideal şartlarda bir yıl gider diye yazıyor, ben ikide bir bakıyorum, her hareketi kaydediyor, buna rağmen 10 ay'da bir şarj yetiyor. Hiç şarj ettirmek istemezseniz, küçük güneş panelleri de var her bir kamera için. Yeni çıkan kameraların üzerinde de güneş panelleri yaptılar. Artık hiçbir yere elektrik çekmek zorunda değilsiniz.


    Bu sistemden alıp sonra extra 3 kamera daha aldım.

     Home Entertainment Network




     Home Entertainment Network


    Bu da aynı sisteme entegra olan kapı zili ve kamerası. Bunu pili daha az gidiyor, yaklaşık 6 ay kadar.

     Home Entertainment Network



    Bunlar da evden fotolar.



     Home Entertainment Network


     Home Entertainment Network


     Home Entertainment Network



    Ekran görüntüsü de oldukça iyi. Telefondan aplikasyon üzerinde sorunsuz kontrol ediyorsunuz.



     Home Entertainment Network




  • Ev de normalde yaşamadığımız için güvenlik açısından evin içine de kameralar aldım zamanında, yazın eve gidince hepsini toplayıp çekmeceye koyuyorum, evi kapatırken tekrar aktive ediyorum.


    Bunlar da Tapo marka. Fena değiller, kamerayı her yöne de döndürebiliyorsunuz.



     Home Entertainment Network



    Görüntü de idare ediyor.



     Home Entertainment Network



    Yine Tapo marka wifi kontrollü elektrik prizleri aldım. Bunlar da oldukça pratik.



     Home Entertainment Network



    Evdeki klimalar takılalı 8 yıl oldu, o zamanlar klimalarda çok fazla wifi kontrolü yoktu, artık neredeyse hepsi wifi kontrolllü oldu. Hatta 4 yıl önce aldığım Samsung klima wifi kontrollü ve çok sağlam çalışıyor, internet kopması hiç görmedim. Eski klimalar için de Sensibo marka wifi kontrollü klima kumandaları aldım. Bunlar da fena değiller, üstelik her klimayı wifi kontrollü yapıyorlar.



     Home Entertainment Network


    Bu son zamanlarda ise Aliexpress'de çok değişik ürünler görüyorum ve alıyorum, bir sonraki mesajda da onlardan bahsedeyim.  Home Entertainment Network 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 5 Haziran 2023; 15:51:15 >




  • Evde genel olarak yaptığım diğer otomasyonlar ise,


    wifi elektrik prizleri ve elektrik anahtarları. Hem manuel kullanıma izin veriyor hem de aplikasyon üzerinden evde olmasanız da kontrol edebiliyorsunuz.




     Home Entertainment Network


     Home Entertainment Network



    Yine wifi kontrollü elektrik ampulleri, bunların bir kısmını Koçtaş'tan almıştım, sonra Amazon'dan takımı tamamladım.



     Home Entertainment Network



    Bunların ince ve tombul olanlarını aldım, renkleri ve ışık gücü ayarlanabiliyor, o açıdan pratik oluyor.


    Yine wifi kontrollü vana açma/kapama cihazı. Usta çatıya monte etti, su almasın diye de pet şişe ile iyice sarmış, aslında suya dayanıklı da olabilir. Bilmiyorum.



     Home Entertainment Network




     Home Entertainment Network



    Kapılar içinde wifi kontrollü kilit aldım, daha doğrusu bluetooth kontrollü ama bluetooth-wifi gateway takınca wifi kontrollü oluyor. Parmak izi, aplikasyon ve IC kart ile çalışıyor.



     Home Entertainment Network




     Home Entertainment Network



    Bu aralar elektriğe taktığım için wifi kontrollü, voltaj koruma cihazları, RCBO (kaçak akım ve sigorta bir arada), sigortalar, ve yine kaçak akım koruma ve voltaj koruma bir arada bir sürü cihaz aldım.


    Aşağıda sol baştaki RCBO, voltaj değerleri de aplikasyonda gözüküyor. Ortadaki voltaj koruma rölesi, 3 fazlı, wifi olanını bulamadım, sağ baştaki de 3 fazlı sigorta açma kapama.

     Home Entertainment Network



    Buradaki fotoda da sol baştaki, wifi kontrollü tek fazlı kaçak akım koruma rölesi aynı zamanda voltaj koruma özelliği var, aplikasyonda yine voltaj değerini veriyor. Sağ taraftaki de tek fazlı sigorta.

     Home Entertainment Network



    Bu elektrik kontrol cihazlarından 4er-5er tane aldım, her tarafa yerleştirdim ve hala devam ediyorum yerleştirmeye.  Home Entertainment Network 





  • Bu küçük çapta otomasyon işlemlerinden sonra asıl konu ev sinema sistemleri yerleşimleri. Evde aslında aynı bahçedeki iki evde iki sinema sistemi yapmam gerekiyor. Biri daha çok benim için, biraz daha küçük mekanda, bahçedeki evde, diğeri genel ev için yine çok büyük olmayan salonda.


    Ana evin salonu,


    Tavan yüksek, heryerde cam, biraz düşünmek gerekiyor. Şimdilik sadece 77' OLED LG var.

     Home Entertainment Network



    Burası da ikinci mekan, oldukça kompakt. Tavan alçak olduğu için tavan höparlörleri de koymayı düşünüyorum. Burada da şimdilik 70' LCD LG var ama diğer TV'yi buraya getirip oraya 83' OLED almayı düşünüyorum, şimdiki düşüncemle. Bakalım buraları yerleştirmek kaç yıl alır.  Home Entertainment Network 



     Home Entertainment Network




     Home Entertainment Network




  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Merhaba şükrü üstadım, sizi yakından takip ediyorum ve faydalanmaya çalışıyorum zevkinize ve bilginize de güveniyorum ancak, haddim olmadığını bilmekle beraber bir şeyi eleştirmemek için kendimi tutamadım. O da ahşap tavan ve kiremit rengi koltukları beyaz kumaş ve tül perdeler yerine keşke "geniş" kızıl rengi yada siyah jaluziler ile kombine etseymişsiniz. Hem istediğiniz karartmayı da sağlayabilirmişiniz gibi geliyor bana. Nacizane fikrim. Onun dışında evinize hayran kaldım. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. İyi geceler, saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazsever -- 15 Haziran 2023; 22:29:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Galiba o koltuklar ana salondan daha sonradan geldi. Hanım onları çok hantal buldu, hiç sevmedi. O yüzden firsat bulduğunda salondan attı. Gerçi ben o koltukları Turkiye'ye tatil için tek geldiğimde annemle almıştım, herhalde o yüzden hiç sevmedi.😄😄 Home Entertainment Network 

    Orada sadece tül var, arka plandaki beyazlar stor. Storlar koyu pastel renk olsa daha güzel olurdu gerçekten. Tülleri de, ben de zaten hiç sevmedim. Hanım ile kızlar kendileri gidip almışlar. Benim o konularda söz hakkım pek olmuyor. 😄😄 Orada da koyu pastel rengi tercih ederdim.

    Teşekkürler yorumunuz için 😊


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bodrum'da iki hafta kaldımö oldukça yorucu iki haftaydı. Hergün elektrikçiler geldi, en sonunda bizimkiler de bu işleri biz yokken yaptır diye söylendiler.  Home Entertainment Network 


    İlk olarak eski panoda yer olmadığı için yeni pano ihtiyacı oldu ve yeni panoya yer açtık.



     Home Entertainment Network



    Dolabın arkası kablo kanalları doluymuş, bir de inşaat artıkları.


     Home Entertainment Network 




     Home Entertainment Network



    Neyse buraya dolabı yerleştirdiler,



     Home Entertainment Network


    Bu panoda wıfı kontrollu sigortalar ve orta rayda da kaçak akım ve voltaj koruma aparatları gözüküyor.



    Burada da iki pano ve network dolabı.

     Home Entertainment Network



    Network dolabına da elimde olup ama işime yaramayan ikinci bir 16'lık switch ekledim.



     Home Entertainment Network



    Bir de havuz dairesine wifi kontrollu mcb sigortayı timer bağlantısı ile eklettim.



     Home Entertainment Network



    Bunlar işin görünen tarafı, bir de çıkan problemler var ki, onları da yarın fırsat bulup yazmaya çalışayım. Bizim insanların ne kadar iyi ve gayretli olsalar da kalifiye açısından çok eksik olmaları işlerin en zor kısmıydı.





  • İlk problemden başlayayım, havuz dairesine koyduğum wifi mcb sigorta'yı internete bağlamak bağlamakta oldukça sorun yaşadım. Powerline sistemi çalışmadı, ben de en sonunda sma anteni takıp havuz kapağından dışarı çıkardım ve wifi bağlantısı yaptım. Bu sefer de aradan bir süre geçtikten sonra komut verdiğimde yeni taktığım kaçak akım rölesini attırmaya başladı. İlginç şekilde manuel açıp kapatırken sorun olmadı ama wifi üzerinden ana sigortayı attırıyordu. En sonunda wifi bağlantısını iptal ettim o da yetmedi, sigortadaki wifi setup'ını da reset ettim. Ancak ondan sonra sorun olmadı. İçindeki elektronik devre bir şekilde sorun çıkardı. Belki de timer pozisyonunda takıldığı için veya büyük ihtimalle elektrik setup'ı iyi yapılamadı. Herneyse şimdi kutuda duruyor, başka bir yerde kullanırım.


    Diğer büyük sorunda elektrik panosunun içi çok dağınık, bunu simetrik kablolar ile toparlayabilecek bir usta da belki vardır ama ben ümidimi kaybettim.


    Böyle bir dağınıklık olabilir mi?, kalifiye insan bulamadıkça para bizim gibi ülkelerde sorunları çözemiyor. Bahçe ışıkları kaçak akım sigortasını attırdığı için açmıyorum, yaptırmak için de emin olamıyorum, onu yapalım derken başka yerleri bozarlar diye.


    İki hafta beni oldukça yordu, daha ısı pompası revizyonu yaptıracaktım ama bu işler bitmeyince o da kaldı, belki önümüzdeki yaz.


    Bu işleri profesyonel olarak halledecek firma da yok veya ben bulamıyorum. Bakalım artık.





     Home Entertainment Network




  • Gerçi yeni panel iyi oldu, çocukların hakkını yemeyeyim, belki üstteki paneli toplayabilirler.




     Home Entertainment Network
  • merhabalar, Denon AVR-X 4300H 9.2 Black receiverımı yurtdışına çıktığım için satıyorum, aslında ona bağlı Jamo S606 set +jamo sub300+jamo Dolby atmos hoparlör setleriyle oluşturduğum 9+1 sistemi de satmak istiyorum, ilgilenen olursa ulaşabilir, yer İzmir, gelip dinleyebilirsiniz(fiyatı konuşabiliriz).

  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.