Şimdi Ara

Home studio yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba bişey danışıcaktım
    aranızda home studio kuranlar varsa onlara bi sorum var
    benim sistem tamamen hazır tek eksiğim bi çift monitör onlarıda buldum zaten bu ay sonu alıcam ama kafamda bi soru var
    20 yaşındayım ve ailemle yaşıyorum benim odamda klasik türk çocuk odası yani küçük 10-12 m2 falan içerisinde yatak-pc-dolap var bunlarla oda zaten doluyo boş alan yok kayıt aldıgım odada mix yaptığım odada burası
    yatak bi köşede dolap öteki köşede pc ise pencerenin dibindeki köşede bitek kapı arkası boşlukta ben buradaki odaya malesef bass trap koyamıyorum yatakta ranza oldugu ıcın komple duvarı kapatıyo piramit sünger koyucak yerde bulamıyorum durum böyle olunca sünger koysam mı koymasam mı ikilemde kaldım yani odayı komple boşaltıp sadece bilgisayar mı kalsın napsam bilemedim benim gibi olupta bi çözüm bulan veya çözüm üretebilicek arkadaşlar varsa yardımcı olsun lütfen ..
    bu arada rap yapıyorum beatler ve söz yazıp orta kalitede kayıtlar alıyorum gitar-anfi tarzı şeyler kullanmıyorum plugin ve vstler yardımıyla hazırlıyorum beatleri o yüzden enstrüman kaydı almıyorum ona göre çözümler üretebilirsek iyi olur şimdiden teşekkür ederim uzun bi yazı oldu okuyanlarada teşekkür ederim







  • manike M kullanıcısına yanıt
    Selam, odanı sünger v.s. ile kaplamana gerek yok. Hem odanın küçük olması hem de tıka basa dolu olması senin için büyük avantaj.
    Çünkü düz duvar olmadığı için yansımalar ölmüş durumda. Sadece eğer varsa boş köşelere tuzaklar kur.
    Yani yumurta kutularından 2 veya 3 tane alt alta köşeli şekilde yağıştır yeter. Her girinti çıkıntı senin için büyük avantaj.
    Eğer bağırdığında odada bir yankılanma, çınlama duyuyorsan odanın içindeki yankının yoğunlaştığı yeri bul ve yankıya yol açan şeyi ya kaldır yada üzerini yumurta kutusu yerleştir.
    Kaplamana gerek yok 2 veya 3 tane koysan yeter.
     Home studio yardım
    Resimde bir kaç basit örnek var. Onlar pro malzeme kullanmışlar. Sen yumurta kutularıyla hem bedavaya hem de çok basitçe yapabilirsin.
    Çift taraflı bant kullanırsan hem duvara zarar vermemiş hem de çok ama çok basitçe halletmiş olursun.
    Odalarda en önemli nokta varsa oluşuyorsa yansıma ve çınlama noktalarını yok etmektir. Tüm odayı izole etmek değil.
    Hatta home studioların bu özellikleri yani basit oluşları daha doğal ve sevimli bir hava vermekte, dinleyiciler daha çok sevmektedir. Bilgin olsun.
    İşte bu kadar basit. Kolay gelsin, başarılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CFAD0FAC3 -- 30 Eylül 2016; 21:18:39 >




  • Bilgilendirme için teşekkürler. Benim tavsiyem de aynı şekilde boş yumurta kolileri kullanman yönünde olacak. Sesin dışarı çıkmasını engellemek istiyorsan bunu profesyonel malzemeler kullanmadan yapman zor olur ama iyi bir akustik sağlamak istiyorsan yumurta kolisi işini görecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.