Şimdi Ara

HONDA HR-V(ANA KONU) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.172
Cevap
25
Favori
93.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe


    quote:

    Orijinalden alıntı: umityasar

    Teşekkür ederim hocam :)

    Ne için,

    yanıt vermeniz yeter hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umityasar


    quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe


    quote:

    Orijinalden alıntı: umityasar

    Teşekkür ederim hocam :)

    Ne için,

    yanıt vermeniz yeter hocam


    Neye yanıt verdiğimi hatırlamıyorum ama, neyse,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba
    Ben de bir kaç gün önce Honda Hr-v aldım. Kalkışta biraz performans düşüklüğü hissettim. Ben mi fazla yükleniyorum arabaya bilemedim. Bu konuda sizin deneyimleriniz nedir?
    Bir de bodrum katta park yerim var fakat yol çalışması nedeniyle henüz garaja giriş çıkışı deneyemedim. Yukarıya çıkarken sorun yaşar mıyım diye merak ediyorum
    Teşekkür ederim
  • Merhabalar Arkadaşlar,

    Ben de aranıza 18 Ekimde katılıyorum. Honda Cem den aldım aracı. 121.250TL den aşağı inmediler.
    Honda Jazz Fun 2012 kullanıcısıyım bu nedenle performans bekleyen birisi değil aynı rahatlığı bekleyen bir aile babasıyım :) Umarım beklentilerim gerçekleşir. Test sürüşü sırasında aracı hiç yadırgamamıştım, hemen hemen Jazz ile aynı motor dinamiklerine sahip diyebilirim.

    Selamlar.
  • Maredure M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Çok dik yokuşlarda S vitesini kullanın ya da manuel olarak 1. vitese alarak çıkın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umituzun84 U kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Hangi motor ? Düz vites mi manuel mi aldınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın fiyatının piyasadaki rakipleri ile karşılaştırıldığında normal olduğu kanaatindeyim. Ayrıca arabadan çok sayıda olmaması güzel bir duygu .Sakin kullanıcılar için çok iyi bir seçenek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videonun sonundaki fiyatlara göz atmanızı tavsiye ederim.

    Aracı geçen yıl incelemiştim. Mazda CX-3 ün ön kısmı ile HRV nin arka görünümünü çok beğendim. Keşke böyle bir araba olsa.
  • musartar kullanıcısına yanıt
    Videonun sonundaki fiyatlar 2016 Haziran, baya eski yani, üzerine defalarca zam geldi, döviz arttı, vergi arttı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drtarik kullanıcısına yanıt
    Daha önceki mesajlarımda aracın fiyatını eleştirmiştim ama şu sıralar piyasa ne durumda bir bakayım dedim.

    Toyota Yaris Hibrit 102 bin lira olmuş Polo olmuş 90 bin küsür Alfa Romeo Guiletta vardı aracı alırken baktığım, her şey opsiyon, sadece cam tavan 12 bin lira Çoğu markada navigasyon opsiyon, 3-6 bin lira arası istiyorlar.

    Yani düşününce bizim dolu dolu HRV ucuza mı geldi diye düşünüyorum

    Oturduğum site lüks araçlarla dolu. Belediye başkanının dediği yanlarına passat çekseniz sırıtır Bende pek ego yok, umursamam ama bizim aracın duruşuyla bir karakteri var, üst sınıf araçların yanına son derece yakışıyor. Hatta görüntü olarak çoğundan önde. CRV gibi bir ucubeyi üreten Honda'nın bu aracı tasarladığına inanmak güç gerçekten

    Şu sıralar bankaya vereceğim kredi kafama çok takıldı. Baştan faizini aldıkları için bu sene sonuna kadar aracı satsam borcu erken kapasam diye düşündüm. Malum siteye satışa koyduğumda oldukça yüksek bir talep oldu. Fiyatı artırdım yine de arayan soranın ardı arkası kesilmedi. Bir bahaneyle hepsini salladım kıyamadım satmaya, kör ölür badem gözlü olur hesabı vazgeçemedim araçtan Daha önce muhabbeti geçmişti, bilin diye yazıyorum, aracın 2. el piyasası güzel, makul bir fiyat verirseniz acil bir ihtiyaçta hızlı bir şekilde satarsınız.

    Bu süreçte kim bindiyse araca hayran kaldı, arkadaşlar aman satma diyorlar Ben internette saçma sapan incelemeleri izleyince tek beğenen benim sanıyordum ama gerçekten çok güzel ayrıcalıklı bir aracımız var, kıymetini bilelim.

    Bu arada arayanlardan bayağı kişi de özürlü olarak aracı sıfır alacaklarını sadece bilgi istediklerini belirttiler. Şöyle ortalamaya vurunca ya ülkenin yarısı sakat ya bu araçları vergisini algısını ödeyip alan bir biz kerizler varız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 18 Aralık 2017; 23:24:24 >




  • 17.10.2017 tarihi itibariyle bende sıfır model Honda HR-V 1.5 Executive Otomatik vitesli bir araç alarak aranıza katılmış oldum. Araç gerçekten full donanımlı ve KONFOR odaklı. Araç içinde ki malzemelerin çoğu kaliteli. Uzun yolculukta bile rahatlığı hissebiliyorsunuz. Ben bir yakınımın cenazesi nedeniyle sabahın erken saatlerinde (05:00 civarında) eşimle birlikte İzmir'den Sakarya'ya yola çıkmak durumunda kaldım. Hava karanlık olması nedeniyle farlar yanık konumunda gittim ve farların yol aydınlatmasından oldukça memnun kaldım.(Özellikle otomatik olarak devreye giren ve gerektiğinde sönen UZUN farlar) Ancak İzmir'den Manisa'ya gidene kadar bazı rampaları tırmanmada PERFORMANS olarak pek memnun kaldığımı söyleyemem. Bana sanki bir kamyonla rampalara çıkıyormuşum hissini yaşattı. Bir taraftan performanstaki düşüş, diğer taraftan motorun bağırması.... Gaza bastıkça motor gürültüsünü fazlasıyla aracın içinde algıladım. Rampaları çıkarken hele bir de bir Palio ve Tiponun beni sollaması, tuzu biberi oldu. Elbette aracımı daha yeni aldım ve sürüş olarak bilmediğim hususlar, eksikliklerim olabilir. Özellikle rampaları daha verimli olarak çıkabilmenin sırları olabilir. Zaten bu hususu özellikle belirtme ihtiyacı duyduğum için değindim. Tecrübeli arkadaşlarımın deneyimlerini bize aktarmalarını dileyerek. Zira aracın düz yolda diğer SUV lardan geri kalan yönü olmadığı kanaatindeyim. Gaza bastığınızda araç hiç zorlanmadan gidiyor. Ben saatte 160 KM hızı denedim ve hiç zorlanmadım. Bu rampalara daha iyi bir performansla çıkabilme hususunu çözebildiğimde, aracımı daha da seveceğime inanıyorum.




  • Rampa problemini Turbo çözüyor, oda maalesef HRV de yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drtarik kullanıcısına yanıt
    Hocam otomatik aldım, Executive model. Yokuş için verdiğiniz bilgi için teşekkürler :)
  • neco1959 N kullanıcısına yanıt
    neco1959'un da dediği gibi gece aydınlatması, özellikle otomatik uzun kısa geçişleri harika gerçekten. Ama yokuşta yaşadığı durumu ben de yaşadım, sanırım vitesi Sport moda alıp çıkmam gerekiyor. Bir de o şekilde deneyeceğim.

    Ayrıca Honca Connect'in arayüz tasarımını hiç beğenmedim. Böyle bir markaya bu kadar kötü bir arayüz tasarımı gerçekten hiç yakışmadı. Parası neyse verip güzel bir launcher tasarımı yaptıramamışlar gerçekten. Onun haricinde şu anda araçtan çok memnunum. Önceki aracım Jazz olduğu için kolay adapte oldum. Tavsiye ederim herkese.
  • neco1959 N kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Yokuşlarda turbo gibi performans yok ancak S vitesine alırsanız ve motor gürültüsüne katlanırsaniz gitmem demiyor. Araç sakin kullanıldığında gayet keyifli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umituzun84 U kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, güle güle kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HV-R 1.5 Executive VTEC otomatik vitesli aracı kullanan arkadaşlarımın muhtemelen bilgisi olduğunu zannetmeme rağmen, çok hoşuma giden ve faydalı bulduğum bir hususu paylaşmak istedim. "Ayna ayar düğmesi" sağ tarafta ki konumda tutulduğunda ve geri vitese takıldığında, ayna kendiliğinden hafif aşağıya doğru hareket ederek size park kolaylığı sağlıyor. (Geri geri giderken aracınızın sağ tarafını daha iyi ve net bir şekilde görebiliyorsunuz.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neco1959 -- 21 Kasım 2017; 12:6:45 >
  • Honda HR-V ile ilgili tecrübelerini paylaşmak isteyen başka kimse yok galiba........
  • neco1959 N kullanıcısına yanıt
    Ben de başta çalışırken sonradan neden olmuyor diyordum, ayna ayar düğmesini ortaya almışım

    Faydalı bilgi için teşekkürler
  • Honda HR-V kullanan veya arzulayan sevgiler dostlar; sizlerin de belirtmiş olduğunuz gibi bu aracın tek ve en önemli kusuru "Turbo motorunun" olmamasıdır. Kısacası, torkunun düşük kalmasıdır. Bunun haricinde bu aracın diğer lüks ve pahalı SUV araçlarından pek de bir eksiği yok diyebiliriz.(Özellikle donanım ve konfor açısından) Benimde yakinen takip etmiş olduğum ve piyasalarında bekleneni olan Opel Grandland X en nihayetinde satışa sunulmuştur. Grandland X 1.2 lt. Direct Injection Turbo 130 HP, 6 İleri Otomatik ENJOY modelinin fiyatı 147.100,00 TL olarak açıklanmıştır. (ki navigasyon, geri görüş kamerası, ön çarpışma ikazı, deri-kumaş koltuklar, gümüş renkli tavan rayları ve panaromik cam tavan gibi özellikler STANDART donanım olarak verilmemektedir!)
    Grandland X 1.2 lt. Direct Injection Turbo 130 HP, 6 İleri Otomatik EXCELLENCE modelinin fiyatı ise 163.900,00 TL olarak açıklanmıştır. (ki navigasyon, deri koltuklar, gümüş renkli tavan rayları ve panaromik cam tavan gibi özellikler STANDART donanım olarak verilmemektedir!)
    Sizce Honda HR-V halen alınacak bir araç mıdır? Yoksa halen bu araç için çok pahalı mı diyorsunuz? Elbette bu araçta bir de turbo motor olsaydı, çok harika olurdu.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.