Şimdi Ara

Honda yol tutuş nasıl(katılın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
5.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar honda Civic 2015 aracım var bugün sıkıntımı normalmi bilmiyorum hızımı net hatırlamıyorum 50 üstüydü çok yüksek ihtimal ışığı geçip kavşağı dönerken araba sağa yattı arkadaşta korktu bende bu normal bir durummu takla atacak gibi olduk arabada esp ABS ars bulunuyo sizce Honda'nın yol tutuşu nasıl



  • Yattı derken tekerler mi kalktı düz yolda bu tarz bir araba kolay kolay takla atmaz kayar vs.ama yatması garip Kaldırıma falan çıktınız galiba.
  • Sağa yattı derken ?
    Virajı dönerken stabil değilde güvensiz şekilde döndü anlamında mı sağa yattı dediniz, yoksa sağa devrildiniz mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet3976

    Yattı derken tekerler mi kalktı düz yolda bu tarz bir araba kolay kolay takla atmaz kayar vs.ama yatması garip Kaldırıma falan çıktınız galiba.
    bizde de aynı araç var, aracın sınırlarını görmek için hava müsaitken birkaç kez bildiğim yerlerde keskin virajda aracı denedim ama sadece bir kez esp yi açabildim, yol tutuş olarak focus kadar olmasa da gayet iyi bir araç bence . Siz kavşakta dönerken acaba farketmeden bir şeyin üzerinden geçmiş olabilir misiniz, kolay kolay hiçbir c sınıfı araç kavşakta dönerken takla atacak gibi olmaz
  • Hızınızı yanlış hatırlıyorsunuzdur
  • Süspansiyonu yumuşaktır sende sert kırmışsındır direksiyonu. Kyb gazlı amortisör taktir bak bir daha yatıyor mu.
  • Araba yani otururken sağa doğru araba aşağı yattı zaten sert kırdım direksiyonu ilk defa böle oldu bi güvensizlik hissetim yani şöle düşünün dönerken takla atma hissi geldi Yanımdaki arkadaşımda korktu dediğim gibi hızımı hatırlamıyorum
  • Düzensiz bir yol sathına denk gelmiş olabilirsiniz.mümkünse aynı yere gidip yolu kontrol edin.buraya da yazarsanız iyi olur
  • Kaldırma çıkmam imkansız yatma derken yani otururken sert kırdım araba sağa doğru eğildi sonra durdum zaten
  • Hız 150 olmasın ?

    Bir seyler yanlis ama anlattığınız da merak ediyorum hangi faktör
  • Hızım 80 falan olur en fazla oda çünkü Bulunduğum yer hıza uygun değil valla bende anlamadım
  • Yani araba stabil dönmedi bunu net söyleyebilirim
  • Civic konforlu suspansiyona sahip, virajlarda merkezkac kuvvetinin etkisi ile sert suspansiyonlu araclara gore daha cok salinim yaptigi dogru.

    Ustune lastiklerinizde yumusak hamurluysa bu salinimlar daha da artiyor.

    Civic hicbir zaman segmentinde yol tutus olarak zirveyi zorlamamistir. Hele ki son kasa civic tamamen konfor odakli bir yapiya sahip. Iyi yol tutuyor diyenler muhtemelen tutan arac kullanmamislardir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: supremum01

    Civic konforlu suspansiyona sahip, virajlarda merkezkac kuvvetinin etkisi ile sert suspansiyonlu araclara gore daha cok salinim yaptigi dogru.

    Ustune lastiklerinizde yumusak hamurluysa bu salinimlar daha da artiyor.

    Civic hicbir zaman segmentinde yol tutus olarak zirveyi zorlamamistir. Hele ki son kasa civic tamamen konfor odakli bir yapiya sahip. Iyi yol tutuyor diyenler muhtemelen tutan arac kullanmamislardir.
    Civic'lerde arkada bağımsız süspansiyon var. Bunu bir kenara bırakalım, C sınıfı Sedan arabaların neredeyse hiç biri yan yatmaz, kayma eğilimi gösterir sadece. Spin atar en fazla.
  • Yil olmuş 2016, honda nedir :/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Civic'lerde arkada bağımsız süspansiyon var. Bunu bir kenara bırakalım, C sınıfı Sedan arabaların neredeyse hiç biri yan yatmaz, kayma eğilimi gösterir sadece. Spin atar en fazla.

    Alıntıları Göster
    Ülkemizin asfaltı ucuz olsun çok para gitmesin diye vergiler nereye gidiyorsa neyse kireç taşından yapıldığından iki günde buz pisti gibi oluyor ne tutuş kalıyor ne kamber açısına dikkat ediliyor,ülkedeki çoğu iş gibi bu işte b.ktan,birde o moktan asfaltın üzerine mazot falan döküldüyse tam oluyor araç kendini birden bırakmış olabilir,sizin işin abs,asr ile alakası yok ayrıca tutuşun olmadığı ortamda esp falan da iş görmez yani ona fazla güvenmeyin fizik kuralları>esp,aracın yana yatması devrilecek gibi olması için tutuşun sağlam olması gerek ki oda bizim buz pisti kılıklı asfaltlarda zor araç o tepkiyi vermeden önce önden yada arkadan kayar,sizin iş bence dandik asfalt yüzünden hele birde üzerine mazot yağ falan döküldüyse araba aniden kaymıştır size devriliyor gibi gelmiştir.

    Yada çok düşük bir ihtimal ama asfalt yeni döküldü ise yani tutuşu iyi ise,virajda yolun içine doğru olması gereken kamber dışa doğru verilmişse genelde ülkemizde böyle yapılır millet dışarı uçsun ölsün diye iç kamber değilde dönüşün dışına doğru ters kamber varsa ve sizde direksiyona çok sert davrandıysanız lastiklerde yolu iyi tuttu ise araç takla eğiliminde bulunmuş olabilir sizin dediğiniz ancak bu şekilde olabilir ama bence ilk yazdığım sizin anlattığınıza daha yakın.

    Bu arada araçta bir sorun olacağını sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 29 Nisan 2015; 2:30:19 >




  • O kadar konforlu bir arabadan yol tutus beklenemez zaten.yol tutus lazimsa focus,astra verelim sana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babasamsunlu

    O kadar konforlu bir arabadan yol tutus beklenemez zaten.yol tutus lazimsa focus,astra verelim sana
    Bence sizin yaşadığınız çok farklı bir olay, Yol tutuş farklı bir olay..

    Geçmiş olsun, şoförlüğünüze laf etmek gibi algılamayın ancak, ani durumlarda aracın nasıl tepkiler verdiğinizi ezberleseniz iyi olacaktır

    yine de soruyu cevaplamak gerekirse, evet honda civic sınıfındaki (astra focus jetta) gibi araçlara göre daha zaayıf yol tutuşa sahip.

    Aynı zamanda araçta ESP(VSA) vardır , o olduğu sürece kolay kolay da korkmanız gerekmez böyle durumlarda
  • Efsane taklacı kasa aman dikkat edin hocam hondaya güven olmaz
  • Sınıf ortalamalarinda yol tutuşu var.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.