Şimdi Ara

İLAN SAHİBİ BANA NEDEN BU KADAR TERS ATTI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
4.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nette BMW ilanı var 35 bin istiyor, içi dışı güzel foto çekilmiş aradım 29 Bin nakit param var olursa pazartesi aracı serviste baktıralım notere gidelim dedim.

    Adam dellendi, bende baktım olmuyor kibarlığı koydum cebime...

    Satıcı bu kadar kızmakta laf sokmakta haklı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nogretse -- 2 Ocak 2011; 10:50:27 >



  • ilan verdigi araç piyasa fiyatına göre uygunsa ve bunun üstüne seninde indirimin istemen sonucu adam çıldırmıştır açıkcası :)
  • bence birikmiştir size denk gelmiştir
  • aynı teklif bana yapılsa ne derim diye düşünün yeterli gelir bence
  • Konuşma tarzinizdanda olabilir, ses tonunuzdanda olabilir, saticidaki birikmişlikte olabilir.

    Muhtemelen ben daha ters bir tepkide verebilirdim..
  • kusura bakma ama dama haklı arkadaşım. 35 binlaraya 6 bin lira indirim olur mu?? şimdik kendini o adamın yerine koy. zaten bi kaç yerinde boyası olan adamlar bile 1000 liradan fazla indirim yapmıyor 2-3 bin indirim isteseydin mantıklı olurdu
  • Haklı hemde sonuna kadar bende C4 ün yanı sıra 2006 Hyundai sonata var bi ara satlığa çıkardım iyi biliyorum arayanların hepsi galerici ve yıldırma politşkası uyguluyorlar yok 20 verelim 25 verelim haliyle insan çıldırıyor ben arabaya 35 isteyecem bana 29 teklif edecekler söverim
  • 6 bin lira pazarlık payı olmaz bir arabada.

    Adama küfür etmiş kadar olmuşsun.

    Ben de olsam dalga geçtiğini düşünürdüm.
  • Tavrım iyiydi, param bu kadar dedim.

    Bu zamanda 2. el araba satmak zor, belkide birkaç ay satamayacak en sonunda fiyat kıracak verdiğim rakama verecek. kim bilir.
  • Açıkçası olmaz deyip kapatabilirdi hiçbir haklılığı yok satıcının, nsılki her satıcı için bir malın fiyatı varsa ve ona kalmışsa aynısı alıcı içinde geçerli ortak bir noktaya ulaşacak bir teklif değilse direkt olmaz deyip teşekkür edilr.. O azman ilanı internete koymasın galericide arar teklif verip pazarlığa başlamak isteyende arar, dolandırıcıda arar binbir çeşit insan arar ama çabukta satılır yok ben uğraşamam derse internete koymasın..
  • satıcı kızmamalı ya da esnaflıkta kızma olmaz
    herkesi normal düşünüp yaklaşımı
    örneğin: son fiyat diyebilir ya da 34 bin son fiyat diyebilir
    sizde teşekkür deyip kapatırsınız
  • İstediğin indirim miktarını şöyle düşün, 350 bine ev satıyorsun ve birisi arayıp 290 bin vereyim diyor. Sen kabul eder miydin bunu? %5-7 indirim olur hadi ama %20 indirim istemişsin bu kadarı da olmaz ki. Kendini o adamın yerine koy ilan vermişsin ve herkes saçma sapan rakamlar söylüyor. 105 bin liralık araba alacak olsan 100 olur mu desen hadi yine anlaşılır ama, 35lik arabaya söylersen küfretmiş gibi olur

    İlanı internete koymasın diyen arkadaşlar, bir gün malınızı satmak zorunda kalırsanız o zaman anlarsınız. Böyle aptalca düşünce olur mu ya, adamın malı 50 lira etsin ama ölücüler arayıp 40 lira demesin diye gidip galeriye 40 liraya sat uğraşma diyorsunuz resmen. Arayacak olan adam bütçesine göre aracı arayacak, her aracı arayıp bu olur mu demeyecek biraz mantıklı davranacak. Yoksa ara ne kadar Ferrari satan adam varsa ya boşluğuna gelirse diye Şahin'le kafa kafaya takasa var mısın de, adam sövünce de ilan koymasaydı o zaman de.




  • Belki direk 29000 tl veriyim demek yerine, aracı görüp beğendikten sonra bu teklifi yapsaydınız, yani yüz yüze söyleseydiniz, ters yapmazdı. Çünkü böyle satışlar oluyor, yani bazen satıcıların internet e yazılan fiyattan 5000-6000 tl altına araçlarını verdiklerini duyuyorum.
  • İlanda yazmış boyasını değişenini, dedim ben razıyım bunlara başka var mı ?

    yok diyor.

    nakit param 29 diyorum delleniyor.

    Bu bir mal 3- olur 5 olur.

    Olmaz diyebilir veya en güzeli ben şöyle diyorum 2 aya satılmazsa görüşelim diyorum.

    Kızmak pek doğru değil
  • ne kadar saçma yorumlar yapılmış hayretle okudum.

    bir malın belli bir ederi, piyasa değeri vardır. ederinden fazla isteyen satıcı ve ederinden az teklif eden alıcı yanlış yapıyordur.

    alıcı istediği parayı verir ne demek arkadaşım ya paran o kadarsa o kadarlık arabalara bakıcaksın. o zaman git bir bmw showroom'a x5 almak istiyorum ama 30000 tl bütçem var de. komik değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gligaMesH -- 2 Ocak 2011; 11:39:16 >
  • gayrimenkulle arabayı mukayese etmemek gerek.

    gayrimenkulun dosyası var, tapusu var, dönen haretli parçası yok, paslanan tamir görecek yeri yok

    oturmak zorunda olduğun koltuğu yok, halısı yok, güzenşten boulmuş deridi yok, teybi yok....

    araba durduğu yerde çürüyor

    fakat araba öylemi aldıktan sonra nelerle karşılaşılıyor, heleki parçası pahalı modelelrde

    bu zamanda sıfırlar bu kadar bol ve ucuzken ...

    ben 5 ay önce c-max sattım ne kadar zor oldu ...

    pekçok kişide epey düşük rakamlar teklif etmişti, olmaz diyip kesiyordum.
  • ben de yorumlara katılmıyorum, araba ararken aynı şeyler başıma gelmişti adama şu kadar vereyim diyorsun hayatta olmaz diyor. araba belli bir süre satılmayınca bakıyorsun fiyatı senin teklif ettiğinin bile altına inmiş. Arabanın fiyatını sahibinden çok piyasa belirliyor.
  • Pazarlıkları telefondan yapmak satıcı için daha kötü bir izlenim uyandırır kanımca. Biz aracımı almadan önce adam 32.000 yazmıştı ve kesinlikle indirim olmaz demişti. Biz aradık aracı görmek istediğimizi söyledik, gittik ve beğendik. Adam gerçekten bıkmış artık telefonda insanların arabayı görmeden fiyat kırmasından, sıkıntısını anlattı. Babam aynı akşam aradı 30.500 teklif verdi zaten piyasaya göre çok uygun olan araca, ertesi gün ise aldık
  • Pazarlık kavramını bilmeye saçma geliyor ama bu olay böyledir ve pazarlık bir yerden başlar, benim ilanımsa 1-2 lira fazla yazacağım kesin eğer alıcıysam piyasa fiyatından 1-2 lira düşük teklif vereceğim kesindir.. Aracın durumunu okduysam yada gördüysem belki daha düşük teklif ederim ve bu fiyat farkı ortaya çıkar.. Bu örnekte arkadaş 29 teklif vermiş ama direkt tepki görmüş ama bana göre makul bir başlangıç teklifi satıcının cevabı sinirlenmek yerine bu fiyata olmaz ama gel aracı gör fiyatı tekrar konuşuruz olabilirdi... Ama bellki satıcıda buradaki at gözlüklüler gibi hayata bakmakta o aracı zor satar bu kafayla ama eminim tekrar bir araç alırken olaki o siteye teklif verirse emininm kendiside baştan olmaz bir fiyat teklif edecektir..
  • Arkadaşlar nette aracını satmak isteyenlerin yarıdan fazlası unutmayalımki galericiler. Yada sürekli alsat yapanlar. Geriye kalanlarında bir çoğu göle yoğurt mayalayan uyanıklar bence. Eğer müşteri olmuş kişi karşı tarafı rencide etmeyecek şekilde durumunu izah ediyorsa karşı tarafında aynı olgunlukla konuşması gerekir.
    Bende araç almaya uğraşıyorum. Dizel linea activ lerin sıfırı 28-29 arası giderken adam 2008 model 100 bine dayanmış lineasına sıkılmadan 24-26 çekebiliyor. Sonucunda bu olaylar karşılıklı olaylar. Bu saçma sapn fiyatları gören gerçekten alıcı ve satıcılarda vaybe bu araba ne kadar ediyormuş diye fiyatlarını yükseltiyorlar.
    Geçen 2002 model 102 binde ovtavi elegan' sa müşteri oldum. Adam 21 den 20,500 e indi . Galeri arkadaşımı aradım. Dediği aynen şu ; Binici olana 18.000 TL den bir kuruş fazla etmez diye. E peki bu arkadaş 21 yazmış. 3 lira düş desen bizede şimdi argomu konuşacak ?
    Herkez satanda alanda az usturuplu sallayacak kardeşim. 2 haftadır araç alacam diye aracına uçan daire muamelesi çekenlere bile karşılştım....




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.