Şimdi Ara

İLAN SAHİBİ BANA NEDEN BU KADAR TERS ATTI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
4.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • adam isterse 1.ooo lira teklif eder satıcı yine kızamaz.Ticarette sinirlenme olmaz ,hayır teşekkür ederim dersin telefonu kaparsın,nasıl 2. ellere satarken kafadan istediğin fiyatı söyleme özgürliğün vara alıcınında istediği fiyatı biçme hakkı vardır.İnsanlarla uğraşamıyorum ,elden satarken sinirleniyorum dersen gider galericiye satarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 2 Ocak 2011; 12:06:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sexuality

    Pazarlıkları telefondan yapmak satıcı için daha kötü bir izlenim uyandırır kanımca. Biz aracımı almadan önce adam 32.000 yazmıştı ve kesinlikle indirim olmaz demişti. Biz aradık aracı görmek istediğimizi söyledik, gittik ve beğendik. Adam gerçekten bıkmış artık telefonda insanların arabayı görmeden fiyat kırmasından, sıkıntısını anlattı. Babam aynı akşam aradı 30.500 teklif verdi zaten piyasaya göre çok uygun olan araca, ertesi gün ise aldık

    Sizin söylediklerinize katılıyorum üstadım ama bir konu varki katılamıyorum. Benim gibi anadolunun ücra köşelerinde araç almak isteyen kişilikler ne yapacakki ? ilana verilen araçların nerdeyse % 30 u istanbulda. Velevkide başka ilde olsun. Önce satıcıyı bir arıyorum. Adamın aracını ağzından dinliyorum (arada ne gaflar yapanlar oluyorki araca bakmadan pert olduğunu bile anlıyorsun böylece ) Sonuç olarak 24 istediği aracı 23 e indi diyelim. E peki aracın piyasası 21 etsin mesela. Ben onun yanına girsem gelsem 400-500 kayme gidecek. O zaman mecburen mesajdı telefondu başlıyorsun edebiyat parçalamaya.....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meta80

    satıcı kızmamalı ya da esnaflıkta kızma olmaz
    herkesi normal düşünüp yaklaşımı
    örneğin: son fiyat diyebilir ya da 34 bin son fiyat diyebilir
    sizde teşekkür deyip kapatırsınız


    Bu kadar işte, geçenlerde 15750 fiyat biçilmiş bir araç için 14000'e pazarlık edildiğini duymuştum.

    Ne var yani elbette pazarlık bir yerden başlayacak, 29'dan başlar 32'de biterdi belkide.

    Bırak kardeşim delileri, bulursun akıllı birini ondan alırsın...
  • kusura bakmayın ama 35 bin tl fiyatı olan araca 29 bin vermişsiniz adam kızmakta haklı en fazla 2bin tl oynar diye düşünüyorum pazarlıkta sizinki biraz fazla olmuş
  • Telefonda bana böyle bir teklifle gelinse ben de sinirlenirim.
  • adam cebinizde kaç para oldugunu mu sordu ki siz bu kadar param var diyorsunuz
    üslup da önemli tabi 29 bin liram var veriyorsan geleyim işine gelirse, gibi bir üslup kullanıldıysa temelli çıldırır.
    ayrıca bana da böyle bir teklif yapılsa ben de kızarım.ada haklı bence
  • Ben de sinirlenirim.Yahu insaf,bin lira indirim istemiyorsunuz ki tam 6 bin.Adam kızmakta haklı,ve biliyorum bu sitelerde insanı deli ederler.Takas yok dersin,takas isterler.Fiyat şu dersin sizin gibi onlarca adam çıkar.Ölücülük yapmayın,adamın fiyatı belli.Pazarlık payı biraz olur;ama bu kadar fark olmaz.O zaman bütçenize göre bakacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esenlik

    Pazarlık kavramını bilmeye saçma geliyor ama bu olay böyledir ve pazarlık bir yerden başlar, benim ilanımsa 1-2 lira fazla yazacağım kesin eğer alıcıysam piyasa fiyatından 1-2 lira düşük teklif vereceğim kesindir.. Aracın durumunu okduysam yada gördüysem belki daha düşük teklif ederim ve bu fiyat farkı ortaya çıkar.. Bu örnekte arkadaş 29 teklif vermiş ama direkt tepki görmüş ama bana göre makul bir başlangıç teklifi satıcının cevabı sinirlenmek yerine bu fiyata olmaz ama gel aracı gör fiyatı tekrar konuşuruz olabilirdi... Ama bellki satıcıda buradaki at gözlüklüler gibi hayata bakmakta o aracı zor satar bu kafayla ama eminim tekrar bir araç alırken olaki o siteye teklif verirse emininm kendiside baştan olmaz bir fiyat teklif edecektir..





  • Zamanında boyası olduğu için uygun bir fiyat yazdığım aracımıza istediğim rakamın 1000 lira daha altını teklif etti adamın biri, kabul etmedim. Sonrasında her gün arayıp 250lira arttırıyordu rakamı, dördüncü günün sonunda istediğim rakama çıktı. Ama adama gıcık oldum sana araba maraba yok dedim ve suratına kapattım. Anlık bir pişmanlık oldu ama iyi de yapmışım ertesi gün başka birine sattım. Kızdırmışlardır adamı muhtemelen o da size patlamıştır.
  • Ben olsam boş mezar yeri hediye ederdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt

    Pazarlık söz konusu olan malın el değiştirmesi için gerekli paranın miktarını belirlemek için mi yapılır? Söz konusu olan malın evsafı üzerinde anlaşmaya varılmadan pazarlık yapmak , fiyatı kesinleştirmek mümkün olabilir mi? Başka türlü söylersek satıcının ilanda belirtiği hususlar satıcı tarafından garanti edilmişler midir?


    Noter de yapılan araç satış sözleşmesinden alıntıdır.

    '' Sözleşme konusu motorlu kara taşıtını bugünkü hali ile görüp beğenerek ve bu aracın belgelerini inceleyerek satıcının malı olduğunu ve satışına yasal engel bir durumun bulunmadığını bilerekve kabul ederek satıcının ileri sürdüğü şartlarla gösterilen bedel karşılığında bedelini ödeyerek satın aldım.''

    İlanda belirtilen arac için aracı görmeden pazarlık etmek halk dili ile söylersek '' çarşıdaki ciğere evde soğan doğramak'' değil midir? Böyle pazarlığın bir tek amacı vardır , aracın yanına gidildiğinde pazarlığa başlangıç olacak fiyatın aşağıya çekilmesi.

    Satıcının sizi zoppa ile kovalamadığına dua ediniz.



    Yok yaw...
    İlanda var vuruğu boyası ben razıyım dedim, adama başka birşey yoksa alırım dedim.
    belkide servise gidelim dememden huylandı

    ben dellenmesine hayret ettim ...

    bu kardeşimiz benzin pompasının yanındada böyle delleniyor mu?

    serbest piyasa, ben teklif ettim hayır veya evet en güzeli gel görüşelim demesi gerekir ama adam beni azarlıyor hayret




  • quote:

    Orijinalden alıntı: joushkun

    Ben olsam boş mezar yeri hediye ederdim.


    sende beni mezar soyguncusu yapmışsın walla

    aslında benim korkumda bu alıcam sağı solu patlayacak bana masraf açacak zaten o nedenle 2. eller sıfırdan ucuz değil mi?
  • Siz elinizdeki meblağı belli etmişsiniz.Ama 6 bin lirada pazarlık olmaz.Hadi 500tl-1000tl olabilirde.6000 lira çok rakam bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nogretse


    quote:

    Orijinalden alıntı: joushkun

    Ben olsam boş mezar yeri hediye ederdim.


    sende beni mezar soyguncusu yapmışsın walla

    aslında benim korkumda bu alıcam sağı solu patlayacak bana masraf açacak zaten o nedenle 2. eller sıfırdan ucuz değil mi?




    Malı satan adama da malına da ayıp. Herkes istediği fiyatı yazmakta özgürdür. Deseydin ki 29 bin TL param var, ne kadar inebilirsiniz ona göre üstünü toparlayayım diye; adam daha olumlu yaklaşırdı.

    Biz de zamanında arkadaşımla Eos ilanlarına mesaj atıyorduk. Adam 55 bin TL yazıyordu, 39 bin TL teklif ediyorduk hemen 45'e çekiyordu. Ama o VW Eos yani mümkünatı yok istediği fiyata satsın. Fakat senin sorduğun yüzde 90 E46 BMW. Adam niye o kadar öldürsün ki arabasını.




  • o kadar da pazarlık olmazki
  • Olur böyle şeyler; adamı kim bilir kaç kişi aramıştır, saçma sapan konuşmuştur sizede denk gelmiştir. Burada sizinde hatanız yok değil, ilk başta fiyat konuşulmaz, önce bir aracı görürsünüz beğenirsiniz ok dersiniz ondan sonra noter, pazarlık vs. yaparsınız.
  • Sizin sorduğunuz araç model km hataları neydi.
  • Herkes de satıcıyı haklı bulmuş şaşırdım doğrusu.kimse kimseyi boş yere tersleme hakkına sahip değildir arkadaşlar.bende ev sattım bana da geliyordu bazen saçma teklifler ama hepsinde kibarca reddedip kapatıyordum telefonu.adam 12 bin veriyim de dememiş ki 29 dan açmış ağzını belki satıcı doğru düzgün konuşsa 32.500 e kadar falan çıkıcaktı satış da gerçekleşecekti.

    daha önce de dediğim gibi kimse kimseyi kolay kolay tersleyemez.bu kadar sabrınız yoksa sahibinden satmayın galeriye verin aracınızı.ticaret böyle birşey çünkü yeri geliyor 90 bin lik eve 60 bin peşin 15 bin yılbaşından sonra gibi abuk tekliflerle bile arayanlar oluyor.bunlara sabrım dayanmaz diyorsanız aracılar bu iş için var...

    Yinede sizi kutluyorum terbiyeyi elden bırakmamışsınız.tartışsanız boşa zaman kaybı yaşardınız...
  • konu üslub, fiyat değil, indirim değil, birikmiş olması da haklı çıkarmaz satıcıyı.. kim karşısındaki labalaşmadan kabalaşırsa o kişi haksızdır bu kadar basit. sadece ilan için arayanlarda değil, hayatın her yerinde var planlarımıza ve umutlarımıza uymayan tekliflerle gelen insanlar.. ve ne olursa olsun bir insanın hayatında karşısına çıkan şeylere karşı yaklaşımı, üslubu her zaman kendi karakterinden doğan parçalardır.. satıcının kararkterinin doğurduğu parçaları da görmüş oldunuz böylece.. ben ölüyor olsam, ilacım bir kişide olsa, o da bana böyle davransa 2. ye aramam, hatta kapatmadan önce ağzının payını sağlam veririm..
  • Ben olsam ben de kızarım. 35000 liralık araca 29000 lira teklif sizce mantıklı mı? Hayır bir de işin kötü tarafı telefonda bu teklifin yapılması. Benim bildiğim pazarlık arabanın başında olur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.