Şimdi Ara

İLAN SAHİBİ BANA NEDEN BU KADAR TERS ATTI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
4.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir daha paran kadar arabaya bakarsın sende, ne kadar ekmek o kadar köfte, ölücülük yapanlara ders olsun.
  • Bence haklı olan sensin.Madem serbest piyasa herkes aracına kafasına göre para istiyor, sende istediğin teklifi yapabilirsin.
  • bunları hepsi empati yapmamaktan oluyor. piyasa değeri 10.000 lira olan arabaya 9500 lira istiyorsunuz pazarlık yoktur diyorsunuz adam geliyor 7000 veriyim diyor. madem öyle git 7000 liralık araba al derler adama. siz uyanıklık yapmaya çalışırsanız insanlar da size tepki gösterirler. bence az tepki göstermiş.
  • Burada çoğu kişinin sürekli al sat yaptığını sanmıyorum. Kardeşime gelen mesajları görünce satıcıya hak veririm. 8 liralık araç için gelen mesajlar genelde "6,500 liram var olursa halledelim" şeklinde.

    Birde arabayı görelim derler, sanayiye götürürler aracın hiç birşey çıkmaz. Sonra yarın halledelim diyerek ayrılırlar oradan. Ertesi gün, param çıkışmadı, bankada sorun çıktı vs ile bahaneler üretirler. Yada dahada fiyat düşürmeye çalışırlar. Kaç defa oldu böyle.

    Aracı baktıralım demek; Bir şeyi yoksa alacağım demek. Satıcı çalışan biri olarak aracı sanayiye götürsün, ordan buraya koştursun sonra alıcı yarın halledelim diyerek almasın. İlana özellikle yazıyordum bende, aracı baktıralım demek, birşeyi yoksa, temizse alacağım demek. Yok yarın halledelim, yok benim ustama götürelim vs gibi nedenlerle gelmeyin yazıyordum.


    Bende 150 lira yazmıştım hatırladığım kadarı ile lcd monitörümü satıyordum. Gelen mesaj: 80 lira veririm, hem onda ölü piksel vardır. Ölü piksel bulursam bana bedava verirsin gibi mesaj atmıştı. Haliyle şahışla takıştım. Gitmiş beni şikayet etmiş sonra hesabımı kapattırmış. Bende onu ettim onunkide kapandı


    Aşırı ölü fiyat verenler bence galericiler yada al sat işini yapan kişilerdir. Ben saçma sapan fiyat veren kişilerin mesajını cevap vermeden siliyorum artık.


    Aklıma gelebilecek bütün kriterleri yazıyorum fiyat ve satışı konusunda. Buna rağmen telefonda kesin kriterlerime rağmen aynı konular üstünde konuşmak gerçektende saygısızlıktır. Ben araç alırken çok beğendiğim ancak satıcının ilanında kesin yazdığı kriterlerinden dolayı saygı duyarak arama girişiminde bulunmadım hiç. Düşününki 250 lira pazarlık yapmaya bile yüzüm olmaz kesin kriterler yazılmışsa.




  • Açıkçası burada suçu tek tarafta aramamak lazım.

    Satıcı, verdiği tepkiyle kısmen haksız.

    Eğer '' aradığınız için teşekkürler ama o fiyata vermem aracımı '' dese, daha uygun olabilirdi.

    Ama sizde de suç var.

    6000 lira bugün iyi bir para. En basitinden araba parası.

    1000 - 2000 lira indirim olur, ona eyvallah.

    Ama 6000 lira indirimi bugün babanın oğlu gelse yapmaz.

    Biraz dalga geçer gibi olmuş açıkçası.

    Sizin öyle bir niyetininz olmasa bile, aynı teklif bana yapılsa ben öyle düşünürüm.
  • Yakalayıp pataklamadığına dua et sen arkadaşım
  • banada biraz ölücülük yapılmış gibi geldi
  • Telefonla pazarlık etmeyin..

    Araç böyle mi diye bir sorun;malına güvenen adam zaten dediğim gibi çıkmazsa yol masrafını ben çekerim der.Gidin;bakın;mal başındap azarlık edin.Sen o 29'u arabanın başında nakit versen;üstünü de 1-2 sonra ödemek koşuluyla dahi alabilirdin belki aracı.

    Ama telefonla olunca iş değişiyor;her ne kadar ciddi olsan da..
  • saygısız bir şekilde sormadıysanız, olmaz diyip kapatması lazımdı meseleyi.

    saygısızlığın mazareti olmaz.
  • Telefonla pazarlık olmaz. Belirli başlı konularda bilgi alınılır , eğer ilan aklınıza yatarsa satıcıdan aracı görmek için gün , saat ve mekan istenir.
    Araca sizden önce teklif verenler istenilen fiyattan olmayacak pazarlık yöntemleri uyguladılarsa ya da sırf dalga olsun diye aradılarsa (yapanlar var) satıcı size patlamış olabilir. Bana göre ne olursa olsun telefonda o şekilde konuşmamalıydı neticede elindeki malını satmaya alışıyor bu yöntemi herkeze uygulasa BMW'sini satamaz.
    Üslup çok önemli...

  • İlan sahiplerine o kadar gereksiz mesajlar geliyor ki dostum sinirler bozulabilir kolayca.

    1.600 TL'lik dükkanı mesaj ile almaya çalışan insanlar mevcut, online tapu dairesi olsa bir kaç komutla alıcak

  • bencede saçma bir teklifte bulunmuşsunuz, bende olsam sinirlenirdim açıkcası...
  • İlanı merak ettim. Yaşı büyük km'si fazla emsallerine göre belirgin şekilde yüksek fiyat yazılmış bir ilansa aşağıdan teklif verenlere kızmamak lazım. Ancak temiz bakıldığı açıkça belli olan, ilk veya ikinci sahibinden, emsallerine göre temiz ve düşük km'li bir araç için zaten uygun bir fiyat istenmişse %15-20 daha az fiyat teklif etmek sinirleri yükseltmiş olabilir.
    Yükseklerden uçan enayi avında binlerce ilan varken aracımı gerçekten satmak istediğimden diğer ilanlara göre kendimce uygun bir fiyat istesem ve buna rağmen %15-20 az teklifler gelse bende sinir olurum. Belki ilan sahibinin yaptığını yapmam ama türlü türlü insan var her yerde herkesten anlayış bekleyemezsiniz. Yoksa üzülen siz olursunuz.
  • Zaten nette satıcının fiyatı piyasa fiyatına göre 2-3 bin fazladır 31-32 teklif edebilirdin de 6bin tl azını teklif etmek ölücülüktür.
  • Telefonda nasıl bir muhabbet geçti bilmiyorum ama gidip adamla buluşup bu parayı önerdiğinizde kavga bile çıkabilir.
    Eğer adama uygun bir dille anlatırsanız, piyasa fiyatı şu sizin araç bu fiyata orta yolda buluşalım diye ama hiç yoktan böyle fiyattan söz etmek cesaret ister. İnsanlar pazarda 6-7 bin liraya uygun araç bakıyor siz de 2000 - 2001 model bmw ye mezarcı fiyatı veriyorsunuz...
    Oldu olucak icra memuru gibi adam elinde ne var ne yok bir fiyat teklif edin ev araba herşeyini alın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I will be back -- 2 Ocak 2011; 15:49:52 >
  • iyi yapmış
  • Kızmaya ne gerek varki malesef denir konu kapanır,arkadaşın araba ilanına şişme kadınla takas yaparmısınız diyen bile vardı .
  • bence adamın kızma nedeni, 30 bin civarı fiyatlara satmayı düşündüğü arabasına 29 gibi psikolojik sınır olan rakamlardan söylemeniz.
    30 deseydiniz belki çok tepki göstermezdi ama 29 dendiğinde, arabanın fiyatını direk 20 bin civarı rakamlara çekilmiş gibi duruyor. aynı marketlerdeki 49.90 mevzusu gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bafbaf

    Kızmaya ne gerek varki malesef denir konu kapanır,arkadaşın araba ilanına şişme kadınla takas yaparmısınız diyen bile vardı .


    İyiyimiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dhqwer

    bence adamın kızma nedeni, 30 bin civarı fiyatlara satmayı düşündüğü arabasına 29 gibi psikolojik sınır olan rakamlardan söylemeniz.
    30 deseydiniz belki çok tepki göstermezdi ama 29 dendiğinde, arabanın fiyatını direk 20 bin civarı rakamlara çekilmiş gibi duruyor. aynı marketlerdeki 49.90 mevzusu gibi



  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.