Şimdi Ara

İmamın Ordusu (Bir ileri demokrasi örneği!) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
3
Favori
10.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İsim çift taraftan vurma niyetli. Konu okumasak da belli. Günümüz koşullarını ve hukukunu düşünürsek şaşırılacak bir karar değil. Saksı kafalardan ne beklenir ? Umarım en kısa zamanda dinazor cumhuriyetçilerin ve yeşil cumhuriyetçilerin hukukundan kurtulur, evrensel hukuk normlarına uygun kararların verildiği gerçek bir hukuk devletine sahip oluruz. Her kurumdaki ideolojik bölünme, yargıda da var. Ve aynı hukuk kuralları çerçevesinde, farklı kararların çıktığı davaları sürekli görüyoruz. Ya biz sıradan vatandaş olarak bilmeden konuşuyoruz ya da bunlar adaletin a'sını bilmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 25 Mart 2011; 2:00:27 >
  • Seyrettiniz mi bilmiyorum, ama Tom Cruise'un bir filmi vardı. Film gelecekte geçiyordu ve teknoloji o kadar ilerlemişti ki, bir insan daha suç işlemeden önce suç işleyeceğini ortaya çıkaran teknolojik cihazlar vardı. Bu sayede insanlar daha suçu işlemeden hapse atılıyordu.

    Eskiden insanlar istediklerini düşünebilir ama ifade ettiklerinde bu ülkede ceza alırlardı. Şimdi ise düşündüklerinde ya da düşünme ihtimallerinde özgürlükleri ellerinden alınıyor. Aslında tek bir konuda durum böyle; kitabın adında da geçen "İmam" konusunda. Onun hakkında olumsuz düşünmek bile "suç". Kendi savcıları istiyor, kendi hakimleri onaylıyor ve kendi polisi uyguluyor. Kendi seçtirdiği hükümet ise bunu savunuyor.

    Aylar önce "demokrasi" naraları atan ve referandum sonrasında Türkiye'nin aydınlık günlere kavuşacağını iddia edenler, şimdi o aydınlığı yaratacak ışık için kullanılan ateşin, kitaplar daha basılmadan yakılarak sağlanmasına ne diyorlar, çok merak ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WWF
    İsim çift taraftan vurma niyetli. Konu okumasak da belli. Günümüz koşullarını ve hukukunu düşünürsek şaşırılacak bir karar değil. Saksı kafalardan ne beklenir ? Umarım en kısa zamanda dinazor cumhuriyetçilerin ve yeşil cumhuriyetçilerin hukukundan kurtulur, evrensel hukuk normlarına uygun kararların verildiği gerçek bir hukuk devletine sahip oluruz. Her kurumdaki ideolojik bölünme, yargıda da var. Ve aynı hukuk kuralları çerçevesinde, farklı kararların çıktığı davaları sürekli görüyoruz. Ya biz sıradan vatandaş olarak bilmeden konuşuyoruz ya da bunlar adaletin a'sını bilmiyor.



    Umarım öyle olur ve soytarılar adaleti yerine bu ülkeye evrensel hukuk normları hakim olurlar!

    @ar_tryk;
    Anlayın artık! Bu ülkede şu anda gündemde tartışılanlar yıllar önce defalarca gündeme gelen ve tartışılan ve çözümleri gösterilen şeyler. Geçmişte Devlet içinde yer alan saçma sapan örgütlenmeler, günümüzde Devlete yerleştirilmeye çalışılan dış kaynaklı ilkel görüşten hiçbir şekilde farklı değiller! Bu ülkenin halkı çok sıkıntı çekti ve ben bu defa doğruyu bulacaklarını sanıyorum. Yalnız Bülent Ecevit değil, olayların farkında olan geçmişe göre daha geniş bir halk kitlesi var ve artık Avrupa Birliği gibi referans noktalarıda var. Ben her şeye rağmen, şu andaki kötü görünüşe rağmen bu milletin yavaşta olsa hem kendi yanlış ve eksiklerle dolu geçmişini ve hemde şu andaki ilkelliği aşmayı başaracağını sanıyorum.




  • Bunun olması düşmanına da zarar getirir, dostuna da...Her şeyden önce Türkiye kaybeder...
    Artık vurdukları kişinin de Türkiye de yaşadığını anlayamıyorlar, bir de sözde din adı altında
    dinsizliğin an kötülerini yapıyorlar, başkalarının hakkını yiyorlar...Belki bu olaya kadar umudum vardı
    ama artık işin boyutu aşmış durumda.Olan Türkiye ye olacaktır....
  • ülkede ne kadar kitap okunuyorki.gazetelerin toplam satışı bile 3 milyon
    Bu kitap piyasaya çıksa en fazla 100bin satar
    Yani bir kitap büyük çapta etki yapmaz.
    Bunların amacı doğrudan muhalifleri ortadan kaldırmaktır.
  • Mesele kitabın yayına çıkmadan toplatılması değil. Acaba içinde ne vardı da toplattılar?
    Şöyle bir düşünüyorum da devletin kitabı yasaklatmasında ki tek mantıklı gerekçe devlet sırlarını içermesi olabilir diyorum.
    Gerçi içinde devlet sırrı bile olsa sırrını saklayamayan devlet cezayı neden kitaba kesiyor.

    Halkın bu konularda ne kadar hassas olduğu ortada. Bu tür operasyonlarda gerekçeli kararı bir an önce açıklamaları gerekiyor. Toplanma sebebini bilmeden kesin bir hükme varmak yanlış olur.
  • evet gene TÜrkiye den insan manzaraları....


    bilim adamı, başbakan , teknik direktör, genel müdür ve unutmuşum doğru

    bu başlık da herkes SAVCI olmuş

    kutluyorum arkadaşlar
  • İcim aciyor, sinirleniyorum, deliriyorum ama elden en ufak birsey gelmiyor... Yeni Turkiye duzenine kendi cikarlarimiz dogrultusunda alismak zorundamiyiz acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahm3tt

    evet gene TÜrkiye den insan manzaraları....


    bilim adamı, başbakan , teknik direktör, genel müdür ve unutmuşum doğru

    bu başlık da herkes SAVCI olmuş

    kutluyorum arkadaşlar


    Ne demek sevgili Ahm3tt, görevimiz. Sonuçta oy kullanma hakkı olan insanlarız ve siyaset bilimi okumamıza gerek yok. Ne zaman ki evrim konularına, hiçbir altyapımız olmadan bulaşırsak, temelsiz bir şekilde sadece bir siteden kopyala/yapıştır yaparsak, o zaman kutlayın bizi lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ahm3tt

    evet gene TÜrkiye den insan manzaraları....


    bilim adamı, başbakan , teknik direktör, genel müdür ve unutmuşum doğru

    bu başlık da herkes SAVCI olmuş

    kutluyorum arkadaşlar


    Ne demek sevgili Ahm3tt, görevimiz. Sonuçta oy kullanma hakkı olan insanlarız ve siyaset bilimi okumamıza gerek yok. Ne zaman ki evrim konularına, hiçbir altyapımız olmadan bulaşırsak, temelsiz bir şekilde sadece bir siteden kopyala/yapıştır yaparsak, o zaman kutlayın bizi lütfen.


    Basliklara copy paste yapmaktan hosnut degilim ama dilimiz dondugunce yaziyoruz anlayabildigimiz seviyede ama su baslikta bile 20 yillik savci gibi yazanlar var
    Evrim konusunda kendini darwin hatta labaratuardan suan cikmis eldivenlerini cikarip kb ye yaziyor gibi...
    Dusunceni yazmak ayrii su konumundan sanki devletin savcisi gibi konusmak ayri




  • böyle bi olay ,bilinen kadarı ile daha önce 3kez yaşanmış
    hitler zamaninda,stalin rusyasında ve çinde adını unuttuğum bi komün.ist parti zamanında..
  • Bir kitabin elektronik versiyonu sonucta birkac megabayt. Ufak bir usb bellege, telefon hafizasina, kamera hafizasina, CDye, mail adresine, internet uzerindeki herhangi bir depolama sitesine cok rahat kopyalari alinabilir. Belgenin bu kadar onemli oldugu dusunulurse kesin alinmistir da.

    Teknoloji bu kadar ilerlemisken nusha nusha kitap toplatarak bir belge tamamiyle yok edilebilecegini dusunmek bence komik. Kitap toplatmaktaki amac nedir?
  • Mussolini ve Hitler kendilerini muhalif olan kesimin, Yahudi yazarların ve bilimadamlarının kitaplarını yaktırdı. Ancak daha basılmadan bir kitabı imha etmek dünya tarihinde herhalde ilk kez görülüyordur.

    Eskiden çeşitli içkiler, sigaralar, teknolojik aletler, cihazlar Türkiye'ye kaçak yoldan getirilir ve el altından satılırdı. Anlaşılan yakın gelecekte bunların yerini kitaplar ve çeşitli yayınlar alacak gibi. Bu günleri de göreceğiz.
  • Ergenekon üzerine bugüne kadar yayınlanmış en kapsamlı çalışma olan 2 ciltlik kitabın yazarını, hayatı boyunca karşısında durduğu Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz, Doğu Perinçek, Sedat Peker gibi adamlarla aynı örgütün üyesi olmakla suçluyorlar.
    12 Eylül faşizminde bile görülmemiş bir şekilde basılmamış olan kitabını topluyor, varolan dijital kopyalarını siliyorlar. Kopyasını bulunduranı terör örgütüne yardım ve yataklık yapma suçuyla yargılamakla tehdit ediyorlar. Birileri de hala çıkıp savcının bir bildiği var diye bunları yutturmaya çalışıyor.
    Başkaları da fırsattan istifade hayatı boyunca sosyalist olmuş, faşizme karşı mücadele etmiş bir kişiyi kendi ırkçı/faşist görüşlerine meze yapmaya çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buena -- 25 Mart 2011; 14:39:55 >
  • yayınlanmamış bir kitabın basımı engelleniyor, kopyaları imha ediliyor.

    Bu ne cüret kardeşim? Bu adamlar kendilerine o kadar güveniyorlar ki seçim arifesi olsa da bundan etkilenmeyeceklerini düşünüyorlar. Kitabın kopyalarının imha edilmesini örgütsel dökümandı diyerek kılıfına uydurmaya çalışıyorlar, böyle birşey olamaz.

    Kitap yayımlanmadı, bir kitabı yasaklamak neyin nesi oluyor?

    Teğmenin de telefonuna Hizbullah ile bağlantısı var gösterilmek için bazı numaralar yüklenmişti, ipin ucunu kaçırdılar artık. Bu teğmen olayı da ortaya çıkan bir durum, bu hukuksuzluğu yaparak, acaba başka kişilere de bunları yaparak haksız yere tutuklamış ve sahte delil üretmiş olabilirler mi şüphesini güçlendiriyorlar.
  • İki hafta önceki karikatür. Erdil Yaşaroğlu



  • Keşke savcılar ellerindeki bilgi, belge, delil vs'leri yayınlama gibi bir imkan ve yetkisi olsaydı, böylece konunun üzerinde bu kadar spekülasyon yapılmazdı.. Bence olumlu yada olmusuz bir değerlerndirme yapmak iiçn erken, olaylar öyle hızlı gelişiyorki, soruşturmalar çok farklı boyut kazanabiliyor. O yüzden şimdiden belli bir tarafta durmamak gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPTİMİST
    Keşke savcılar ellerindeki bilgi, belge, delil vs'leri yayınlama gibi bir imkan ve yetkisi olsaydı, böylece konunun üzerinde bu kadar spekülasyon yapılmazdı.. Bence olumlu yada olmusuz bir değerlerndirme yapmak iiçn erken, olaylar öyle hızlı gelişiyorki, soruşturmalar çok farklı boyut kazanabiliyor. O yüzden şimdiden belli bir tarafta durmamak gerekiyor.


    Forumda yılın şakası bu sanırım! Ortalıkta "sızıntı" 'dan geçilmiyor ki sayın Optimist. İktidarın hoşuna gidecek herşey istisnasız olarak sızdırılıyor! Benim kuşkuyla yaklaşmamın nedenide şimdiye kadar bu kitap hakkında sızıntı olmaması!
    Sızdırılmıyor çünkü suç üstü yakalanmış birileri kitapta!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPTİMİST

    Keşke savcılar ellerindeki bilgi, belge, delil vs'leri yayınlama gibi bir imkan ve yetkisi olsaydı, böylece konunun üzerinde bu kadar spekülasyon yapılmazdı.. Bence olumlu yada olmusuz bir değerlerndirme yapmak iiçn erken, olaylar öyle hızlı gelişiyorki, soruşturmalar çok farklı boyut kazanabiliyor. O yüzden şimdiden belli bir tarafta durmamak gerekiyor.


    Niye bir tarafta durmak gerekmiyor? Özgürlükler kısıtlanıyorsa karşı tarafında durmak gerekmez mi?

    Yayınlanmamış kitabı imha etmek için neye dayanıyorlar? Bekleyip görelim demek aşırı iyimserlik oldu, teğmen olayında ne yapabiliriz? Polis teğmenin telefonuna numaralar ekliyor ve sahte delil üretiyor; o olaydan sonra şüphelerin artması kaçınılmaz oldu ve bugün gazetecilere yapılan baskılar karşısında Avrupa Birliği'de ''ne yapıyorsunuz'' demek zorunda kaldı, Avrupa Birliği bu davayı olumlu buluyordu ve destekliyordu.

    Dava iki yönlü işliyor, bir yönü bazı karanlık kişileri yargılama işi,

    diğer yönü ise, istemedikleri düşünceleri bastırma, yok etme işi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPTİMİST

    Keşke savcılar ellerindeki bilgi, belge, delil vs'leri yayınlama gibi bir imkan ve yetkisi olsaydı, böylece konunun üzerinde bu kadar spekülasyon yapılmazdı.. Bence olumlu yada olmusuz bir değerlerndirme yapmak iiçn erken, olaylar öyle hızlı gelişiyorki, soruşturmalar çok farklı boyut kazanabiliyor. O yüzden şimdiden belli bir tarafta durmamak gerekiyor.



    Burada taraf olup olmamak önemli değil ki. Sorun "ileri demokrasi" vaatleri referandum yapıp ifade özgürlüklerini kısıtlamak. Kendinden başka fikirlere tahammül edememek. Belkide dediğin gibi kimsenin inanmayacağı bir kitap olacaktı. Ama bu şekilde bir müdehale hem demokrasiyi tamamen öldürdü hemde Ergenekonun ne kadar aptalca bir operasyon olduğunu kesinleştirdi.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.