Şimdi Ara

İnceleme: Audio-Technica CKS70 ve CKS50

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
12.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Audio-Technica Japonların en ünlü ses ürünleri üreten firmalarından birisidir. Bizim ülkemizde Japon kulaklık markası deyince ilk akla gelen Sony’dir ve Audio-Technica pek tanınmaz. Ki Sony kulaklık konusunda genel anlamda daha düşük gelirli müşteri kitlesini hedefleyen bir firmadır. İnceleyeğimiz kulaklıkta, Japonların ses konusunda daha profesyonel ürünler üreten firması olan Audio-Technica’nın son çıkardığı seri olan CKS serisinin en üst modeli olan CKS70 ve onunla birlikte dolaylı olarakta elime yeni geçmiş olan (1.5 hafta) CKS50.

    Öncelikle dijital fotoğraf makinemin bozulması sebebiyle resimler yarı kaldı. O nedenle resim olarak az sayıda cks50 fotoları ile idare edeceğimizi belirteyim ve bu nedenle resimlerin konu akışı ile birebir uyumlu olmadığı için özür dilerim. Ayrıca harici olarak netten indirilmiş resimleri de kullanacağım bu nedenle. Her iki ürününde dış tasarımının aynı olması dolayısıyla bu durum aslında çok sorun teşkil etmemekte. En kısa zamanda fotoğraf makinesi temini ile fotoları güncelleyeceğimi belirteyim.

    Kutuluma:
    Her iki üründe de aynı ambalajlama kullanılmış ve yıllardır süregelen klasik Audio-Technica karakteristiğinde bir kutulama. Kutu boyutları oldukça ufak. Kutumuzu yavaş yavaş açmaya başlayabiliriz.



    Malzeme Kalitesi
    Artık kulaklıklarımızı elimize alabiliriz. Ürünün dış malzemesi plastik. Toplam kulaklık ağırlığının 8 gr olduğu kutu üzerinde belirtilmiş. Kulaklıklar gerçekten çok şık ilk bakış olarak. Kutu içerisinde şık bir deri taşıma kılıfı bulunmakta. Ayrıca kulaklık tıkaçları XS, S, M, L olmak üzere 4 adet. Geri kalan kutu içeriği ise garanti belgesi, kullanma kılavuzundan ibaret.



    Konfor ve İzolasyon
    Daha önce sennheiser cx serisi, ep630, akg k324 (konunun daha iyi anlaşılabilmesi için forumda genel itibariyle tanınmış markalardan kullandığım birkaç örnek) kullanmış birisi olarak kulakta en rahatı bu kulaklık diyebilirim. Doğru kulaklık pedi ile düşme problemi kesinlikle yok. İzolasyon konusunda ise çok iyi denemez aslında. En azından kendi kulağımdaki denemelerimde ben bunu yakalayamadım. Cx serisi ile bu durum bir nebze daha iyiydi. (Ama burada bir farklı durum mevcut onu biraz sonra belirteceğim.) En büyük (L) silikon tıkaçla izolasyon çok daha iyi hale geliyor ama rahat edemedim bir türlü. O nedenle M boyutta olanı kullanıyorum. Cowon D2 ile kullanımda ses seviyesi 22’ye kadar dış ses duyulabiliyor diyebiliriz. Ondan sonra dış sesi duymak çok zor. Kulaktaki duruşu ise çok farklı bir imaj çizmekte. Gerçekten çok farklı ve bir o kadar karizmatik bir duruşu var.



    Bu modelde tıkaçlar kulaklık üzerinde farklı iki pozisyonda takılabiliyor. Bundaki asıl amaç bass yoğunluğunun istenildiği gibi ayarlanabilmesi. Ama bu aynı zamanda izolasyonun daha iyi hale gelmesini de sağlıyor. Gerçekten bu tıkaçları diğer pozisyona aldığımızda, firmanın iddaa ettiği gibi bass’ta hissedilir bir yoğunluk artışı var ki, bu benim için çok fazla olduğu için bunu kullanmayı tercih etmiyorum. Ama bass hastaları için şunu diyebilirim, yok böyle bir şey! Tamam bu laf abartılı olabilir biraz ama bir kulaklık bass vururda, düşük seste bile bu kadar iyi bass verebilen kulaklık ben daha dinlememiştim. Ki head-fi’de rakip olarak Monster Trubine olarak alınmış ki daha iyi bass performansı olduğu belirtilmekte. Aslında bunu kulaklığın sınıfının bir göstergesi olarak algılayabiliriz ama bu konuda Monster Trubine kullanmadığım için yorum belirtemeyeceğim. Aşağıda ürünün asıl kilit özellikleri olarak belirtilmiş olan Sub-Chamber mekanizması ve 2 posizyonlu tıkaç ile ilgili resimler görebilirsiniz.


    Ses Kalitesi
    Şimdi gelelim en önemli noktaya. Burada biraz da karşılaştırma yaparak ilerlemek istiyorum ki, ses kalitesi hakkında daha iyi fikir sahibi olabilelim.

    Tıkaçları birinci kademeye getirelim. Bu durumda bassların yüksekliği cx500 seviyesinde, ama oldukça dengeli ve tok. Midler rahatlıkla seçilebiliyor. Tizler kendi sınıfı içinde oldukça iyi. Bu anlamı itibariyle cx500’den çok daha dengeli, temiz sese sahip ve ses rengi olarakta sıcak bir kulaklık. Bu durumda kulaklığı bir cümle ile özetle derseniz; “iyi bir bass performansı ile birlikte dengeli ve temiz ses” diyebilirim. (Ama ses temizliği olarak, eğer Audio-technica Ck7 kullanan varsa daha önceden, karşılaştırma olarak ona göre daha geride ki o çok iyi modeldir titanyum gövdeli olarak, ama onda da bu kaadr bass yok :))

    Şimdi tıkaçları ikinci pozisyona alıyoruz. Bu durumda basslarda bir artış oluyor. Hatta farklı bir kulaklık kullanıyormuşum hissi vermiyor değil. Bu durumda yaklaşık 2 mm’lik bir mesafe farkı var, ilk duruma göre. Şu bir gerçek ki ben bu kadar bass seven birisi değilim. Ama şöyle tasvir edeyim; ep630’a bass kralı dersek, o kral bu kulaklık önünde diz çöker. (Tabii ki fiyat ve kalite olarak aynı kategoride olmamalarını göz önüne almak lazım ama forumdaki konuyu görünce esinlendim) Ki bu haldeyken bile ep630’daki ses bulanıklığından eser yok. Ama gerçek ses kalitesi anlamında söyleyecek olursam, midler yavaş yavaş kayboluyor. Tizler’de bir miktar çamurlaşma var ama cx500’den hala iyi düzeyde. Yine tek cümle ile özetleyecek olursak, “Yüksek seste bu bass’a dayanabilecek kulak varsa, o insan kulağı değildir.”



    Değerlendirme:
    Audio-Technica markasını ben uzun zamandır kullanıyorum. Ülkemiz distrübitörü olan Radikal, iem modellerini ülkemize getirmiyor, niye getirmediklerini bilmiyorum ama gerçekten çok yazık. Ama şunu diyebilirim ki gerçekten çok başarılı kulaklıklar. Bir alt modeli olan CKS50 ise daha sert bass karakterinde ve mid-tiz dengesi olarak bir adım geride. Ses rengi olarakta daha kapalı ve koyu bir tarzda. Ama yinede oldukça iyi. (cx ve ep serileri düşünüldüğünde) Eğer bass istiyorsam, diğer kullandığımı belirttiğim tüm modellerden daha iyi. Çünkü bu kadar bass yoğun müzik verip aynı zamanda üst frekansları bu kadar az perdeleyen bir kulaklık dinlememiştim. Bass sevenler için oldukça iyi ve kaliteli seçim olacağı kanısındayım.

    Cx500 ve K324'den çok daha iyi, gerek bass gerekse ses temizliği olarak. Ki Audio Technica'nın ses karakteri temiz ses üzerinedir ve bu konuda ün yapmış bir firmadır. CKS serisi bass konusunda bu kadar iddaalı olduğu ilk model aslında. Ama güzel bir harman yapmışlar bana göre.

    Bir de şu bir avantaj ki Radikal firması distrübitör olarak ürünü getirmemelerine rağmen ürüne teknik destek veriyorlar. Diğer firmaların aksine, bu konuda onları takdir ettiğimi belirtmeliyim.

    Sağlıcakla kalınız.

    Not: Bir sonraki inceleme (işlerden vakit bulabilirsem ) AKG firmasının yeni serisi AKG 340 ve K330 olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 18 Ocak 2010; 15:14:01 >







  • Eline saglık, guzel bir inceleme olmus.
  • Monster Turbine ile şöyle karşılaştırma yapabilirsin;

    Monster Turbine, Vibe'ın çok daha net ve deep baslısı ve neredeyse ER6i kadar net tizleri olan bir kulaklık.. DT770 veya IE8 ile birebir aynı karakterde...
  • @MuttFTS herhalde tek turbine kullanan sen varsın. Başka kimsede duymadım. Ama heves etmiyor değilim, aklımın bir köşesinde var. Vibe kullandım, ondan yola çıkarak yorum yapmak gerekirse evet bass olarak daha fazla, tizler ise vibe göre çok net. Ama tam olarak nerededir Turbine ile karşılaştırırsak söylemek zor. Aynı şehirde olsak uzaktır falan demeyip buluşup deneyelim diyeceğim ama imkansız gibi bir şey. Şu an için çok az kullanıcısı olan bir model. Zamanla kullananlar artacaktır. Daha doğru yorum yapabiliriz belki o zaman. Yoksa ya sen bi tane CKS70 alacaksın ya da ben Turbine alacam. Yoksa bu işin sonu yok.

    quote:

    Orjinalden alıntı: MuttFTS.

    Monster Turbine ile şöyle karşılaştırma yapabilirsin;

    Monster Turbine, Vibe'ın çok daha net ve deep baslısı ve neredeyse ER6i kadar net tizleri olan bir kulaklık.. DT770 veya IE8 ile birebir aynı karakterde...




  • Eline sağlık güzel inceleme olmuş
  • İyi dilekleri olan herkese teşekkür ederim. Muhtemelen yarın akşam itibariyle forumdan 1 haftaya yakın uzakta kalabilirim. (Gideceğim yerdeki internet durumunu bilmiyorum) O nedenle konu başlığını takip edemezsem ve cevap veremezsem kusura bakmayın.

    Hatta cks50'yide yanıma alıp, bu model ile ilgili daha ayrıntılı bilgi vermeyi düşünüyorum. Çünkü cks70 kadar uzun süre kullanımım olmadı. İlk izlenim olarak çok iyi bir model, her ne kadar performans olarak cks70'ten geride olsada, fiyat olarak cks70'e göre daha uygun. İkisini f/p olarak karşılaştırmayı düşünüyorum. Buradan aktarırım düşüncelerimi.

    Forum ahalisi olarak sağlıcakla kalın.
  • eline sağlık nerden ne kadara aldın acaba??
  • Toplamda 105$ ebay üzerinden aldım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: rstm

    eline sağlık nerden ne kadara aldın acaba??
  • AudioTechnica sevdası bitmeyecek sende thetrooper bu anlaşıldı.Sanırım ck7 ve ck9 modellerinden sonra yeni seri oluyor bu kulaklıklar,ykosa ara modeller de çıkardılar mı acaba?Tarzı hafif ex90lp tarzı olmuş;sanırım o yüzden kaybediyor biraz kulaklıklar izolasyondan.Ama görünüşü daha hoş;malzeme kalitesi de iyi gözüküyor.Ep630 cx300 gibi baş ağrıtan kulak tırmalayan basslar yerine;derin ve yoğun bass veren bir kulaklık herhalde Turbine gibi.
    Ha bir de inceleme için teşekkürler..
  • @utuman bende Audio-Technica sevdası var, hatta fazla düzeyde haklısın bu konuda. Bu sevda onto3 ve Ck7 ile başladı. Ki Onto incelemeside yapmıştım forumda var. px200 sınıfında bir kulaklıktı ve kalite olarak ondan çok öteydi. Keza cx500 ve k324'ten sonra ck7'yi aldım. O ses netliği beni mest etti ki bu sevda böyle başladı. Ck7, Ck9 ve hatta Ck10 bir önceki seri ve şu anda devam ediyor, üretimi durdurmadırlar, muhtemelen yeni modellerde çıkacaktır. Bir nevi ayrı klasman oyuncuları aslında. Ha ben ses temizliği ve mid-tiz olarak eski seriyi çok daha iyi buluyorum, amaçta bu zaten. Ama CKS serisi bass ağırlıklı modeli ve belirttiğim gibi ilk defa bu işe girdiler in-ear olarak. (Ekledikleri S'te Solid bass'tan geliyor) Tasarım olarak ex90 havası var, tam olarak aynı değil, ama esinlenmiş olabilirler. Muhtemelen daha iyi model olarak cks90 yoldadır, ama duyurmadılar. Gerçi bu modeller daha çok yeni, sadece şu anda japonya'da satışta. Uluslararsı sitede göremezsin zaten. Yalıtım etkiside evet tasarım ile alakalı birazda.

    Yalvar yakar radikal'e mesaj attım bu modelleri getirin diye, adamlar bana audiocubes'ten alabilirsiniz diyerek oraya yönlendiriyorlar. Ben de biliyorum oradan alabileceğimi ama sorun o değil. Sonuçta sen audio-technica distrübitörüsün, ürünleri az sayıda olsada temin edebilirsin. Daha düşük seviyede bu kadar markanın piyasa da olduğu ve bu kadar yüksek fiyatlarla satıldığı ülkemizde, bu kulaklıkların piyasada olmaması kötü bir durum. Ya ben orjinal cx500'e 200-220 vereceğime, atk-cks70'e 250 vereyim. Sonuçta az bir farkla kat ve kat daha iyi ürün kullanmış olurum. Ama bir artısı radikal ürünlere teknik servis hizmeti veriyor, en azından o bile büyük hizmet sayılır diğer firmaları düşününce.

    Ayrıca teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 20 Temmuz 2009; 11:12:11 >




  • Ben acayip merak ediyorum bu audiotechnica yı. Bi yerde dinleyebilsem keşke. PL-12 SoundMagic ile tam istediğimi alamadım.
  • ellerine sağlık thetrooper00 bir başka doyurucu inceleme daha hazırlamışsın gerçekten
  • Sağolun arkadaşlar. Koss KSC75 ve AKG K324 fanatiği baya arkadaş kazandırdım foruma. Şimdi sırada Yuin ve Audio-Technica markaları var. Bu firmalar bana reklam verseler, ben daha iyi yaparım onlardan bunun tanıtımını. Şaka bir yana sınıfı içerisinde tercih edilmesi gereken kulaklıklar. Ki ben farklı kulaklıkları denemeyi seviyorum. Sonuçta bir sennheiser, creative, akg çok daha fazla bilinen markalar ve bolca yorum bulmak mevcut. Ama bu tarz ülkemizde tanınmayan firmalarıda açığa çıkarmak gerek. Ki ben bu forum sayesinde vibe aldım gidip, yoksa sanmıyorum gidip alacağımı. Sonuçta bugün ben bir inceleme yaparım, yarın başkası yapar, böylece burası daha verimli hale gelmiş olur.
  • Bir kaç aydır Audio Technica ATH pro700 kullanıyorum ses kalitesi olarak yeterli düzeyde ancak malzeme için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Artık ie kulaklık almayı bıraktım. Baktım ki onu da alayım bunu da alayım derken bir sürü ie kulaklığım var ve hiç birini kullanmıyorum. Bundan böyle sadece earcup kulaklık alırım artık. Üstelik toplamda daha az para harcamış olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thetrooper00

    Audio-Technica Japonların en ünlü ses ürünleri üreten firmalarından birisidir. Bizim ülkemizde Japon kulaklık markası deyince ilk akla gelen Sony’dir ve Audio-Technica pek tanınmaz. Ki Sony kulaklık konusunda genel anlamda daha düşük gelirli müşteri kitlesini hedefleyen bir firmadır. İnceleyeğimiz kulaklıkta, Japonların ses konusunda daha profesyonel ürünler üreten firması olan Audio-Technica



    Sony kulaklık konusunda Audio technicadan daha profosyoneldir.Sony nin gelmiş geçmiş 2 tane audiphille kafaüstü kulaklığı var ama hiç bir üst model audio technica modelleri onlara yaklaşamaz...
  • Güzel inceleme olmuş thetrooper00.
    nurix, arkadaşın bahsettiği Sony kulaklıkların onlar olduğunu sanmıyorum.
  • Sağol ulyses. Evet orada bahsedilen kulaklıklar onlar değil. Kafaüstü konusunda fazla tecrübe sahibi olmadığım için yorum belirtecek tecrübem yok o konuda. Cümlenin biraz rötüşa ihtiyacı olduğu tartışmaya açık tabii ki. En azından in-ear olarak dersek ki anlatılmak istenen yerini bulabilir.

    Konu her türlü eleştiriye açıktır, forum mantığıda bunu gerektirir. Eleştirinin iyisi veya kötüsü olmaz. Yeterki belirli çerçeve de olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nurixY
    Sony kulaklık konusunda Audio technicadan daha profosyoneldir.Sony nin gelmiş geçmiş 2 tane audiphille kafaüstü kulaklığı var ama hiç bir üst model audio technica modelleri onlara yaklaşamaz...


    Sony' nin audiophile kulaklık üretmek gibi bir düşüncesi zaten hiç olmadı. Bütün ürünlerinde olduğu gibi kulaklıkta da çoğunluğa hitap eden orta kalitede mal üretir. Bu bir şirket politikası. Doğru düzgün tek kulaklığı MDR-SA5000 dir. Ancak sadece bununla tek işleri kulaklık ve mikrofon üretmek olan Audio Technica, Sennheiser, Akg, Stax gibi firmaların yanında lafı bile edilmez.

    Ve evet MDR-SA5000 kullanmış biri olarak bunları söylüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: resetm


    quote:

    Orijinalden alıntı: nurixY
    Sony kulaklık konusunda Audio technicadan daha profosyoneldir.Sony nin gelmiş geçmiş 2 tane audiphille kafaüstü kulaklığı var ama hiç bir üst model audio technica modelleri onlara yaklaşamaz...


    Sony' nin audiophile kulaklık üretmek gibi bir düşüncesi zaten hiç olmadı. Bütün ürünlerinde olduğu gibi kulaklıkta da çoğunluğa hitap eden orta kalitede mal üretir. Bu bir şirket politikası. Doğru düzgün tek kulaklığı MDR-SA5000 dir. Ancak sadece bununla tek işleri kulaklık ve mikrofon üretmek olan Audio Technica, Sennheiser, Akg, Stax gibi firmaların yanında lafı bile edilmez.

    Ve evet MDR-SA5000 kullanmış biri olarak bunları söylüyorum.



    sen cahal kalmışsın sony dünyanın en iyi dynamic kulaklığını yaptı hemde closed-back . Bahsi geçen kulaklık firmaları sıkıysa closed back bir kulaklık yapsın da görelim....

    sony R-10 zamnında 4250 dolara stılırdı.bunun bir düşük modeli Qualia 010 oda open-back bir kulaklıktır oda 2600 dolardı.bunlar limited edition kulaklıklar...

    Aslında Audio Technica, Sennheiser, Akg, Stax gibi firmalar başarılı ama bu yazdığım r10 unu alt edecek electrostatic bir HE90 (7500 dolar ) bide Stax Omega (2500 ) (ama bazı noktalarda mesela sahne gibi)vardır.image ve ton da r10 bu ikisini ezebilir....

    O öyle bir ün saldı ki adı The King of the Headphone olarak alındı...

     İnceleme: Audio-Technica CKS70 ve CKS50



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurixY -- 21 Temmuz 2009; 22:50:26 >




  • All my life I'm been unattractive to women. I've tried everything in an effort to get the chicks. However, dressing like Harry Potter, buying a wicked Ford Focus, getting a job as a computer programmer, and learning to play the harp all failed to deliver on their promise of converting me into a babe magnet.

    Nothing worked until I bought these(sony mdr r10) headphones. Now the lovely ladies are swarming to me. They are worth every penny.


    Gece gece kopardı beni



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utuman -- 21 Temmuz 2009; 22:54:47 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.