Şimdi Ara

İnceleme: Audio-Technica CKS70 ve CKS50 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
12.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Durum bu sonuç olarak. Dediğim gibi oturduğumuz için mikrofonik etkiyi hiç deneyemedim. O yuzden yorum yapmamıştım, bu konuda da fikrimiz oldu.

    Şu head-fi'deki incelemenin de bir kısmı çıktı ama ben oradakine tamamen katılmıyorum. Veya oradaki kulaklıklardan daha kötü bir performans sergilemiş Turbine fakat bence IE8 haricinde CKS70den daha dinlenebilir geldi. Tabi ekolayzır kapalıyken

    Figure kardeşim EQ'da giderek artan bir eğim yaratmış, tizleri sona dayamış öyle dinliyor.

    Sonuç olarak şöyle birşey de var tabii, 135TLya Türkiyede CX300-II satıldığını düşünürsek, CKS70 135TLya bedava diyebilirim.




  • Eq ayarsız evet cidden cks70 çok iyi diyemeyiz tizler arkada kalıyor eq olmadan biraz ondan öyle yapmıştır. Ki yine de çoğu kulaklıktan daha öndedir orası ayrı. Ben onu phonak aldıktan sonra daha iyi anladım. Yoğun bass gölgeliyor birazda onunda etkisi var. Ki ben o konuda aslında kağıt filtreden de kaynaklanabileceğini düşünmekteyim. Aslında o konuda bir mod denenebilir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: MuttFTS.
    Figure kardeşim EQ'da giderek artan bir eğim yaratmış, tizleri sona dayamış öyle dinliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 23 Eylül 2009; 21:26:43 >




  • Güzel karşılaştırma teşekkürler;iki yakın karakterli kulaklığı kapıştırmak hem zor aynı zamanda da merakları gidermesi bakımından zevkli bir iş.Bir iki resim varsa ve eklerseniz hoş olur.

    Ben de elimdeki head direct re0ı sürekli birbiriyle kıyaslanan phonak pfe ile kapıştırmak istiyorum;re0ın detay,enstrünman ayrımı ve de tiz kalitesi ile pfeye çok yakın olduğunu biliyorum,ama bir dinlemek hoş olurdu.Ankarada elinde phonak pfesi olan arkadaş varsa benle irtibata geçebilirse sevinirim.
  • @utuman dinlersen phonak alır masraftan çıkarsın benden söylemesi. Şaka bir yana onun karşılaştırmasını da sen yapabilirsen hayra geçer. Ki benim senden başka re0 kullanan tanımıyorum. re0'da aslında gölgede kalan kulaklıklardan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thetrooper00

    Eq ayarsız evet cidden cks70 çok iyi diyemeyiz tizler arkada kalıyor eq olmadan biraz ondan öyle yapmıştır.
    Ki ben o konuda aslında kağıt filtreden de kaynaklanabileceğini düşünmekteyim. Aslında o konuda bir mod denenebilir.


    İki cümlene de katılıyorum. Eğer mod denersen sonuçları bekliyorum

    @utuman
    Phonak deneyecek biri bulursan haberim olsun




  • Kağıt filtrenin mod konusu head-fi'dan çalıntı @figure. Baya eskiden birisi kağıt filtreyi değiştirerek tizleri canlandırma ile ilgili mod yapmıştı at kulaklıklar ile ilgili. Ama şimdi daha yeni gibi kıyamıyorum kulaklıklara. Ki phonak'tan sonra fazla da dinlemiyorum ki şu anda göz koyulmuş durumda. Her an gitti gidebilir. Ama bir ara yapmak var aklımda. En azından ucuz bir at modeli alıp denemeyi düşünüyorum.
  • Bence de phonak deneyecek birini bulursan, benim de haberim olsun

    Ayrıca bence kulaklıklarını yeni alan arkadaşlar olarak çok fazla düşünmeyin, şimdilik elinizdekinin zevkini çıkarın. Satıp yükselteceğiniz zaman elbet gelecek

    O kağıdı çıkarırsaniz kesinlikle tizler artacaktır. Ben %100 eminim. Yalnız filtrenin altında herhangi bir ızgara var mı? Yoksa direk driver yolu mu var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 23 Eylül 2009; 21:46:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuttFTS.

    O kağıdı çıkarırsaniz kesinlikle tizler artacaktır. Ben %100 eminim.

    Ben Renoir ile beraber gelen kulakiçi kulaklıklara yapmıştım ve tizlerde hayli artış olmuştu. Ama kulağımı iyice kesmeye başlamıştı. CKS70'de de eminim aynı şey olur.
  • @MuttFTS altında tam olarak o cx serisindeki gibi bir ızgara yok. Daha çok destek olsun diye çok ince + şeklinde bir şey vardı. Ama cks70'de nasıldır o açıkçası açıp bakılınca çıkacak. Ama dediğin gibi tizlerin artacağı aşikar ama sesin harmonisi ne düzeye gelecek orası soru işareti.
  • Peki çıkarılınca geri takılabilir mi? Veya bugün gördüğümde o filtre baya kalındı, çıkarılıp yerine problem çıkarılmasın diye kadın çorabı kalınlığında birşey veya earbud'ların süngerinde atılabilir mi?
  • Bilmiyorum ama çıkarılınca geri takılmaz MuttFTS. Ama yapıştırmayla tutturulabilirde. İnsan denemeyince de bilemiyor ki. Kadın çorabını bilmiyorum ama earbud süngeri sanki iş görür sonrasında.
  • Kadın çorabı daha iyi olur yalnız. Ciddiyim
  • @MuttFTS bende ciddi olduğunun farkındayım da geyiğe vurdum. Ama denemeye değer gibi duruyor.
  • Aslında bozulan CX300'ün ızagarasını çıkarıp CKS70'e takabilirim ama yapmam, kıyamam
  • @figure kulaklık tam otursun biraz kullan zevkin hevesin geçsin ondan sonra kıyarsın ona. Ben bir ara daha ucuz bi kulaklıkta denemeyi düşünüyorum bakalım ne olacak. En azından ne kadar becerebildiğimizi görmüş oluruz bu işi. Sonra cks70'e moda geçeriz.
  • CKS70 aldım, daha sonra merakıma yenilerek gittim Metan'dan IE8 aldım. Turbine zaten vardı. Şundan emin oldum ki Basshead aksessuarı olarak adlandırılabilecek bu grup içinde en cüzdan düşmanı üye olan ie8 'in olağanüstü ses farkı ve kalitesi sebebiyle CKS70 ve Turbine bass alanında yalnız kalmışlar gibi görünüyorlar. Ancak malesef her ikisi de dengeli , flat ses vermekten oldukça uzaklar. Malesef CKS70 ve Turbine gibi hibrid kulaklıkları çok başarılı bulamıyorum. Hem sıcak ses olsun, mid, lower mid, sennheiser tarzı sıcak ses yerinde dursun, bir yandan da berrak tizler ve subwoofer gibi net, dağılmayan baslar olsun, 12Hz e kadar insin vs. bunların hepsini 100USD ye bulmak malesef imkansız anladığım kadarıyla.. Kaldı ki F.S. Atrio'nun yanında ne senn ( bas seviyesi en yüksekte iken), Turbine, ne CKS70, ne de U.E. SuperFi 5 E.B. bass yoğunluğu ve özellikle şiddeti konusunda yanına bile yaklaşamıyorlar. Malesef Atrio'nun da sıcaklolmayan, yani mid frekansları pek takmayan, analitik , deprem gibi bir ses karakteri var, onu da pek dinlemiyorum artık. IE8 i çok beğendim ve bir süre başka kulaklık denemeyeceğim. Taa ki yeni bir iddialı kulaklık piyasaarda şişirilip göklere çıkartılıncaya kadar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CENTAURO

    CKS70 aldım, daha sonra merakıma yenilerek gittim Metan'dan IE8 aldım. Turbine zaten vardı. Şundan emin oldum ki Basshead aksessuarı olarak adlandırılabilecek bu grup içinde en cüzdan düşmanı üye olan ie8 'in olağanüstü ses farkı ve kalitesi sebebiyle CKS70 ve Turbine bass alanında yalnız kalmışlar gibi görünüyorlar. Ancak malesef her ikisi de dengeli , flat ses vermekten oldukça uzaklar. Malesef CKS70 ve Turbine gibi hibrid kulaklıkları çok başarılı bulamıyorum. Hem sıcak ses olsun, mid, lower mid, sennheiser tarzı sıcak ses yerinde dursun, bir yandan da berrak tizler ve subwoofer gibi net, dağılmayan baslar olsun, 12Hz e kadar insin vs. bunların hepsini 100USD ye bulmak malesef imkansız anladığım kadarıyla.. Kaldı ki F.S. Atrio'nun yanında ne senn ( bas seviyesi en yüksekte iken), Turbine, ne CKS70, ne de U.E. SuperFi 5 E.B. bass yoğunluğu ve özellikle şiddeti konusunda yanına bile yaklaşamıyorlar. Malesef Atrio'nun da sıcaklolmayan, yani mid frekansları pek takmayan, analitik , deprem gibi bir ses karakteri var, onu da pek dinlemiyorum artık. IE8 i çok beğendim ve bir süre başka kulaklık denemeyeceğim. Taa ki yeni bir iddialı kulaklık piyasaarda şişirilip göklere çıkartılıncaya kadar.



    Vaaay be, bak bu yorum acayip ilgimi çekti işte. Neden IE8 diye ölüyor bu millet diyordum ki, birçok incelemeden daha çok şey anlattı şu yorum bana.

    Başlık ise tadından yenmiyor Bu mesaja gelene kadar tüm iletileri okudum, ama konuya Centauro'nun "cüzdan düşmanı" diye tabir ettiği IE8 girince bir anda "ekmek bitti, dağılın arkadaşlar" hezeyanını birebir yaşadım.

    Kim kopyalamıştı o ironik yorumu hatırlamıyorum ama "Karım, kulaklıklara harcadığım parayı bir duysa..." diye başlayan cümleler kurmak istemiyorum; aslında istiyorum, evet... Lakin bazı şeylerden vazgeçmeyi gerektirir bu. Dengeli olmak lazım




  • CENTAURO: Turbine yeterki kadar burn-in olmamış haberin olsun, iyice burn-inden sonra karakterinin değiştiğini farkedeceksin...
  • Şimdi öncelikle genel anlamda bir gerçek var; ne kadar ekmek, o kadar köfte. Ki ben super.fi 5'i diğerlerinden ayırırsam, IE8, TUrbine, CKS70 ve attrio(attrio için bilgim sadece yorum bazlı, bir bilgi deneyimim olmadı) arasında ben en çok Turbine'ü sevdim. IE8'de fazla domine bass, CKS70'de ise tiz kalitesi olarak diğerlerinden geride kalması bana göre dez avantajdı. Turbine ise bunların içinde daha dengeli ve dingin bir yapı ortaya koyuyor.

    Benim kişisel yorumuma geçince; olaya bass açısından bakarsak, olayın maddi boyutunu hiç düşünmeyelim, alınacaksa elbette IE8 diye bir tercih yapmaktan doğru bir şey yok. Ama her ne kadar kulaklık, müzik veya herhangi bir hobi anlamında verilen paranın israf olmadığına şiddetle inanan birisi olarak, o ücreti IE8 için vermeye elim gitmez ve gitmiyorda. O parayı kafaüstü seçiminde veya başka ses ekipmanlarında kullanmak her zaman daha mantıklı geliyor, bu da benim tercihim olsa gerek. Tabii ki burada gereklilik, ihtiyaçlar, maddi boyut ve kişisel tatmin devreye giriyor. Ama bass konusunda bir tercih ortaya konacaksa, kulakiçi gerekliliği olan kişiler için maddi durumda uygunsa IE8 almaları her halde en nokta atışı tercih olur.

    @CENTAURO dediğiniz gibide uzunca bir süre kulaklık konusunda da bu tarz içinde bir arayışınız olmaz sanırım IE8'den sonra.




  • Bizler yorum yaparken elbet fiyat aralıklarını düşünerek yapıyoruz. Bir yönüne güzel diyorsak fiyatını düşünerek diyoruz. Her ikisinde de 'güzel' kelimesini kullanmamız ikisinin de aynı performansı verdiği anlamına gelmiyor. CKS70 ve Turbine için de geçerli bu. Bazılarımız çok para döksekte kulaklıklara, kabul etmek lazım ki alanlar çoğunlukla fiyatı seçimlerinde ilk sıraya koyuyorlar. Değerlendirmelerimizi bu şekilde yaptığımızı düşünürsek CKS70 ve Turbine'den, IE8 performansını beklemek yanlış olur. Kaldı ki bence Turbine ile IE8 arasında sahne dışında @CENTAURO'nun söylediği kadar çok büyük bir fark yok. Bunun bir de izolasyon olarak döndüğünü unutmamak gerek.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.