Şimdi Ara

İnceleme: Audio-Technica CKS70 ve CKS50 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
12.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @CENTAURO satmayı düşünürsem haber veririm.

    @axiaziz ep-630'dan sonra çok fazla müzik zevkini katlayacak bir kulaktır. Ama maalesef sadece yurtdışından alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thetrooper00

    @CENTAURO satmayı düşünürsem haber veririm.

    @axiaziz ep-630'dan sonra çok fazla müzik zevkini katlayacak bir kulaktır. Ama maalesef sadece yurtdışından alabilirsiniz.





    Evet maalesef öyle görünüyor, ne zamandır düşünüyordum kulaklık değiştirmeyi, ep-630 idare ediyor diye pek vakit ayırmıyordum.
    Neyse CKS70 konuşunda araştırmayı biraz derinleştireyim. Bakalım nerelerden alabilicez, kaça alabilicez.

    Yurt-dışının en büyük sıkıntısı parayı bir kalem de çıkmak memleket sınırları dahilinde birinden bulabilseydim,
    alış-veriş sitelerinden biri üzerinden alıp, taksit yaptırmak büyük avantaj oluyor... Neyse bakalım, bir şekilde bulucaz artık.
    İnceleme ve bilgilendirme içinde teşekkürler bu arada.




  • Güzel inceleme olmuş ellerine sağlık..
  • Bu arada bu kulaklığın; hemen hemen aynı fiyatlardaki AKG serilerinden falan daha iyi olduğunu düşünüyorum, yanılmıyorum değil mi?
  • Aslında tam olarak AKG serileri ile karşılaştırılacak bir ürün değil. Çünkü tam anlamıyla bass temelli bir kulaklık. AKG serileri bass olarak bu seviyede kaliteli bass veremiyorlar bu kulaklığa göre. CKS serisi daha çok basshead'ler için geliştirilen bir seri. AKG'nin başka artıları var yani müzik zevkinize göre seçim yapmanız daha doğru olur.
  • Döndük dolaştık bir bass kulaklığı aldık Düşünmediğim kulaklık kalmadı. Tamam Phonak benim için biçilmiş kaftan dedim baktım herkes bass azlığından şikayet ediyor. IE8'e karar vermiştim hatta mail attım ama daha sonra araya dolu bir gün girince hırsım geçti ondan da vazgeçtim Tam Monster dedim incelemede tiz ve midlerin CKS70'de daha fazla olduğunu gördüm(ama nasılsa rock dinlemeyi monsterda daha fazla sevmiş). Klipsch custom2/3'e baktım. Custom 3'te kablo çok kötüymüş. Birkaç markadan daha model baktım vs vs. bir son an kararıyla CKS70 aldık. Hadi hayırlı olsun




  • Hayırlı olsun. Umarım memnun kalırsın. Senin de yorumlarını duymak isterim. Bir ie8 değildir belki ama fiyatı göz önüne alındığında f/p oranı olarak daha iyi olduğunu düşünmekteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 5 Eylül 2009; 0:30:19 >
  • Teşekkür ederim. Bu kulaklıkla tanışmam senin sayende oldu. Umarım doğru bir seçim yapmışımdır. Elime ulaşınca yorumlarımı ekleyeceğim. Kulaklık seçmek çok zor bir iş. Birçok piyasa ile ilgileniyorum, çoğuna bir sürü para döküyorum ama kulaklık seçmek çok farklı. Tamamen kişilerin subjektif yorumları ile fikir sahibi olmak zorundasın. Kimi bassheaddir, bir kulaklığa bass az der, kimi flat sesten hoşlanır bass çok der. Arada kalırsın Veya aksi/benzeri. Elimden geldiğince bu durumdaki arkadaşlara yazrdım etmek istiyorum
  • Hocam senin durum gerçekten sancılı oldu biraz o konuda. En sonunda yine döndün basshead kulaklığında karar kılmışsın. Şunu belirteyim ki bende çok fazla bass ağırlıklı bir kulaklık dinleyemiyorum. Ki CKS70'i gerçekten meraktan almıştım ki en az kullandığım kulaklığımdır ama sınıfı içerisinde gerçekten iyidir. Ama sana da dediğim gibi bass olarak bir şüphen olmasın, tahmininin üzerinde kuvvetli, net ve derin basslarla karşılaşacaksın. Mid ve tiz olarak ise senin yorumların daha önemli. Bakalım memnun kalacak mısın kalmayacak mısın? Yorumlarını bende merak ediyorum. Kulaklık eline geçtikten sonra görüşmek üzere. Bana göre iem olarak phonaktan daha iyisi yok şu anda. Tabii ki kulak ve müzik zevki ile alakalı bir durum bu. Ki bir basshead olmasam bile cks90 çıktığında ilk alan yine ben olurum her halde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 5 Eylül 2009; 9:37:23 >




  • Kulaklığın gelince haberleşelim de, bir karşılaştıralım

    quote:

    Orijinalden alıntı: Figure

    Döndük dolaştık bir bass kulaklığı aldık Düşünmediğim kulaklık kalmadı. Tamam Phonak benim için biçilmiş kaftan dedim baktım herkes bass azlığından şikayet ediyor. IE8'e karar vermiştim hatta mail attım ama daha sonra araya dolu bir gün girince hırsım geçti ondan da vazgeçtim Tam Monster dedim incelemede tiz ve midlerin CKS70'de daha fazla olduğunu gördüm(ama nasılsa rock dinlemeyi monsterda daha fazla sevmiş). Klipsch custom2/3'e baktım. Custom 3'te kablo çok kötüymüş. Birkaç markadan daha model baktım vs vs. bir son an kararıyla CKS70 aldık. Hadi hayırlı olsun




  • @MuttFTS aynı yerdesiniz hatta karşılaştırmayı yaparken bir kaç basshead ürünü daha ekleyin tam bir inceleme olsun eğer mümkünse. Kulaklıkları ile Ankara'da katkısı olan olur mu bilmem ama şöyle head-fi tadında bir inceleme çıkarsanız gerçekten çok iyi olur bu konuda yerli kaynak olarak.

    Not: Çok fazla şey mi istedim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 5 Eylül 2009; 11:54:20 >
  • @thetrooper00
    Biraz mantık yürüttüm almadan önce. Öncelikle bass gerekenden fazla gelirse ayarlarla istediğim seviyeye getirme şansım var ancak PFE de beklediğimden az olursa ve ayarlara tepki vermezse beğenmediğim şekilde dinlemek zorunda kalma olasılığım var. Belki en iyi ayarlarında dahi CKS70, PFE kadar net, berrak ses vermeyecek ama yine de riske atmak istemedim Nihayetinde genelde söylendiği gibi PFE'nin beklediğimden daha açık bir sese sahip olma olasılığı da var. Ayrıca bass kulaklıkları incelemesinde CKS70 tizlerde IE8'den çok az daha üstün gösterilmişti. Diğer bir incelemede IE8'in tizlerine 7 puan verildiğini görmüştüm. 7.5-8 puanlık tizler de yeter herhalde bana Ve ben @MuttFTS.'nin er6i'si ile dinlemiştim. Ses bende çok temiz, derin(cx300'e göre) ama ''kulağında kulaklık olduğuna dikkat etmezsen müziği dinlemeyi unutursun'' izlenimini bırakmıştı Nedeni ise; kulağımda hiçbir hareketlilik hissetmedim. Yani CX300'de bir davul vurulduğunda hafif bir sallantı oluyor ama er6 ile davul sesi de 'cız' olarak çıkıyor. Yani bu bana gerçekçi bir ses olarak gelmedi. Benim kanaatime göre gerçek sesi vermek istiyorsanız hiçbir frekansı kesmemelisiniz. Ya da temiz, berrak bir ses veren kulaklık yapmak istiyorsanız basslardan kısmamalısınız çünkü kulalık olan bassı vermediği zaman gerçeğe yakınlaşmaktan ziyade uzaklaşmış olur. Peki neden tizlere daha çok önem verdiğim halde 'bass bass' deyip duruyorum? Çünkü öncelikli amacım olan temiz ve berrak ses veren bir kulaklık almaya çalıştığımda listemdeki kulaklar hep bass eksiği bulunan kulaklıklar oluyor. İşte bunu anlamıyorum. Basslarn da eksik olmasını istemiyorum. Bu nedenle bass kulaklığı olsada tiz ve midlerde de iyi performans alabileceğimi düşündüğüm CKS70'i almak zorunda kaldım.

    @MuttFTS.
    Evet, kulalık geldiği zaman görüşelim. Ben de bir Turbine'nin tadına bakayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 5 Eylül 2009; 13:02:15 >




  • Bir atrio bulabilirsek iyi olabilir. Forumda satan biri vardı Ankara'da. Belki olabilir bakalım..

    DT770 referansı da varken, fena olmaz diye düşünüyorum..

    quote:

    Orijinalden alıntı: thetrooper00

    @MuttFTS aynı yerdesiniz hatta karşılaştırmayı yaparken bir kaç basshead ürünü daha ekleyin tam bir inceleme olsun eğer mümkünse. Kulaklıkları ile Ankara'da katkısı olan olur mu bilmem ama şöyle head-fi tadında bir inceleme çıkarsanız gerçekten çok iyi olur bu konuda yerli kaynak olarak.

    Not: Çok fazla şey mi istedim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 5 Eylül 2009; 13:20:28 >
  • Tiz olarak nasıl Şuanda cowon s9 ve Nu force ne7m kullanıyorum nu force gerçektende çok iyi bir kulaklık malzeme kalitesi , bass performansı ve sahne derinliği çok iyi , bu cks70 de ki tizler nasıl acaba ? kristal netliğinde diyebilirmiyiz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    Tiz olarak nasıl Şuanda cowon s9 ve Nu force ne7m kullanıyorum nu force gerçektende çok iyi bir kulaklık malzeme kalitesi , bass performansı ve sahne derinliği çok iyi , bu cks70 de ki tizler nasıl acaba ? kristal netliğinde diyebilirmiyiz ?

    Kulaklık daha elime geçmedi ama okuduğum kadarıyla diyemeyiz. @thetrooper00 kulaklığın tanımını güzel yapmıştı; bu bir bass kulaklığı ancak kendi sınıfına göre iyi bir mid, tiz dengelemesine sahip. Kulaklığın benim aklımda oluşan silüetini bu cümle güzel anlatıyor.
  • Ankaradaki arkadaşlar ile bir ara buluşalım bence kulaklıkları dapları deneriz güzel olur
  • Hayır kristal netliğinde değil mid ve tiz olarak zaten olmasıda beklenemezdi. Eğer phonak tarzı bir ses istiyorsanız ck serisi üzerinden gitmek gerekli. Ama daha iyi mid-tiz performansını muhtemelen cks90 ile yakalacaklardır. En iyi mid-tiz performansı Ck serisindedir. Ck7'den sonra Ck9 gerçekten çok farklıydı ve iyidi ama Ck9'da armatüre geçtiler. CKM serisi var birde, CKM'de daha orta yol bir ses vermekte imiş ben denemedim. Düşük modelleri pek beğenilmiyor ama CKM90 çok beğenilen bir model ama o da balanced armature. CKM daha çok her türlü müzik için ve orta yol benim anladığım. CKS serisi ise çok yeni bir seri ve basshead'ler için. İlk üyeleri CKS50 ve CKS70. CKS90'da armatüre geçerler mi bekleyip görecez bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    Ankaradaki arkadaşlar ile bir ara buluşalım bence kulaklıkları dapları deneriz güzel olur

    +1 liste oluşturulrsa iyi olur...
  • Ankara'da inceleme, karşılaştırma yapacak arkadaşlara şu kulaklıklarımı 1 günlüğüne ödünç verebilirim, zevkle okuruz. Hele bunları CKS70 ile karşılaştırırsanız tadından yenmez:

    Atrio M5
    Monster Turbine
    U.E. Superfi 5EB
    S.C. Full Metal Jacket


    selamlar


    quote:

    Orijinalden alıntı: MuttFTS.

    Bir atrio bulabilirsek iyi olabilir. Forumda satan biri vardı Ankara'da. Belki olabilir bakalım..

    DT770 referansı da varken, fena olmaz diye düşünüyorum..

    quote:

    Orijinalden alıntı: thetrooper00

    @MuttFTS aynı yerdesiniz hatta karşılaştırmayı yaparken bir kaç basshead ürünü daha ekleyin tam bir inceleme olsun eğer mümkünse. Kulaklıkları ile Ankara'da katkısı olan olur mu bilmem ama şöyle head-fi tadında bir inceleme çıkarsanız gerçekten çok iyi olur bu konuda yerli kaynak olarak.

    Not: Çok fazla şey mi istedim?






  • Atrio,Turbine,Nuforce,Superfi gerçekten bir bass test günü olur;Figure'ın cks70i de gelince buluşalım derim Ankaradaki arkadaşlar.Güzel bir sofra olur
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.