Şimdi Ara

italyaya araç ile gitmek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
290
Cevap
8
Favori
35.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben gectiğimiz yaz daha fazla ülke görmek istediğimen karayolunu tercih ettim. 15 günde.sofya-belgrad-zagrep-ljubljana-zadar-split-hvar adası-dubrovnik-budva-kotor-durres-tiran-selanik-kavala şeklinde bir rota yaptık 4kişi.(2çocuk) oldukca keyifli gecti.hem kültür hemde deniz tatili yaptık.italyaya kadar gecip dönüşte feribotu kullanmayı düsündüm fakat banada kurdan dolayı pahalı geldi.


    ayrıca tüm sınırlarda pasaport giris cıkısı yapıldı. neyseki 5-10 dk yı gecmedi gecisler.sadece dönüşte Türkiye ye giriste 3 saat bekledik yoğuluktan.


    vaktiniz yeterliyse bence sizde buna benzer bi tur yapabilirsiniz.

  • blacklegend kullanıcısına yanıt

    kalma ve yemek işini nasıl yaptınız? toplam masrafınız ne kadar tuttu euro olarak?

  • Önceden planlı bir sekilde rezervasyon yapmadık gittiğimiz gün veya 1 gün öncesi Booking den mutfağı olan daire tarzı yerlerde bazende kahvaltı dahil otellere rezervasyon yaptık.aksam yemeklerini genelde dısarda yedik.yüksek sezon temmuz ayıydı.toplamda 2000 euro civarı harcama oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • blacklegend kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, internet ve navigasyon işini nasıl yaptınız?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Navigasyonu tlfdan kullandık.internetide yurtdışında gecerli 5 er günlük paketlerimiz vardı sırayla onları kullandık.konakladığınız yerlede wifi oluyor zaten.tüm avrupada gecerli sim kartlarda oluyormus siz onuda arastırabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yurtdışında ücretsiz navigasyon için maps.me kullanın. Offline çalışıyor (internete gerek olmadan), gideceğiniz bölgenin haritalarını gitmeden indirmeniz gerekiyor (zaten bütün offline navigasyonlar bu şekilde çalışıyor), GPS den navigasyonu yapıyor.


    Google navigasyon da offline çalışıyor. Aynı şekilde önceden haritaları indirmek gerekiyor.


    Interneti ben sadece otellerin ve restoranların ücretsiz bağlantılarını kullanarak halledediyorum, telefonumun hücresel bağlantısını "dolaşımda kapalı" şeklinde ayarlıyorum. Bazı şehir merkezlerinde de belediyeler ücretsiz/şifresiz wifi bağlantısı sağlıyorlar.

  • blacklegend kullanıcısına yanıt

    Bende bu ağustos-eylül gibi 30 günlük bir tur düşünüyorum ama en büyük sorun yakıt ve cocuk. (düşük sezon hangisi ise o tercihim)


    Rotam bulgaristan- sırbıstan- macaristan (burada arkadaşımda 6-7gün konaklamayı düşünüyorum)

    devamında viyana-munih-zurih (zurihe 1saat uzaklıkta almanya tarafında da 1hafta civarı düşünüyorum. Burada da kalıcak yere ücret ödemeyeceğim)


    3 seçenek var.


    1) cocuk ile bu kadar yeter diyip, türkiye'e dönmek (5aylık cocuk ile cıkıcağız yolculuğa)

    2) amsterdam tarafına gitmek

    3) italya tarafına gitmek


    Bütçem 6-7 bin dolar civarı.

    Araba 100km 6,5lt yakıyor

    bebek 5aylık olacak


    kafam karışık bu tatile. Ama 2yıldır tatile gitmemiş biri olarak artık uzun bir tatil istiyorum. Bu tur için tavsiyeniz var mı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 22 Kasım 2022; 9:39:32 >
  • Anladığım kadarıyla daha bebek dünyaya gelmemiş. Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun.


    Ama 5 aylık bebekle böyle bir seyahat zor olacaktır. Bebek ile yaşamaya zaten yeni başlayacaksınız, daha tam bebekle yaşamayı öğrenemeden seyahate çıkmak zor olabilir.


    Yok illa bu seyahat yapılacak diyorsanız aracın arka yan camlarına güneşlik takın bebek rahatsız olmasın. Araçta klima olduğunu varsayıyorum, yoksa zaten böyle bir seyahat işkenceye döner.


    Ağustos ayı Avrupa'da yıllık izinlerin yapıldığı aydır ve herkes yollardadır, otobanlar tıkanır, kara sınırları geçişleri çok kalabalık olur. En doğrusu Eylül ikinci hafta bu seyahate başlamaktır.


    Cok fazla şehir görüyorum, şehir sayısını azaltın derim.


    Amsterdam tarafını boşverin, Viyana-Münih-Zürih istikametini de boşverin, İtalya tarafına gidin.


    Bebekle İtalya'da gidebileceğiniz 2 tür konaklama imkanı var.


    1. "Locanda" denen konaklama tesisleri. Bunlar oda ve restoran hizmeti veriyor. Lüks olanlarından bulup kalabilirsiniz. Bazılarında havuz oluyor. Google da aramalısınız. Bölge olarak Emilia-Romagna bölgesini veya Toscana bölgesini seçin.
    2. "Agriturismo" denen bir tatil şekli var. "Tarım turizmi" olarak çevrilebilir. Bunlar genelde kırsalda çiftlik evlerinin içinde ailelerin kendi tesislerinde verdikleri konaklama hizmeti. Kendi yetiştirdikleri ürünlerle yemek de veriyorlar. Bebekle daha rahat olabilir. Lüks olanları var.


    En son seçenek otel ama otellerin bazıları bebek kabul etmeyebilir. Sormanız lazım.


    Bunun yanında bebeği sinekler ısırabilir, bebeğe süreceğiniz bir takım sinek uzaklaştırıcı kremlerden yanınıza alın. Doktora sormalısınız.


    Bebek araba içinde kusabilir, doktora danışarak kusma önleyici hap verebilirsiniz. İlk birkaç gün verdikten sonra alışır vermenize gerek kalmaz.


    Bebek doğduktan sonra böyle bir seyahate karar vermek daha doğru olur herhalde. Kolay bir bebek olabilir ya da zor bir bebek olabilir.





  • Manyetizma kullanıcısına yanıt

    merhaba

    benim ilk tavsiyem bebeği bahane edip tatilinizi ertelemeyin.doğru avrupada yakıt ve otobanlar pahalı ama ucaklar artık dahada pahalı yapacak birsey yok.araçla gidince kafanıza göre bircok ülke geziyorsunuz.sadece yollarda hız sınırlarına ve kurallara dikkat edeceksiniz yoksa arkanızdan bircok ceza gelmesi olası.bütcenizde gayet yeterli.birde ne olacağı belli olmuyor pandemide 2 sene seyehat edemedik.şimdide schengen bölgesinde vize olsada serbest dolasıma kısıtlama geleceği söyleniyor.kısıtlamalar gelmeden gönlünüzce gezin derim.


    5aylık bebek aksine çok daha kolaydır tatilde.hep sizinle hareket eder. otelde ulaşımda yeme içmede masraf çıkarmaz :).biz mesela 2. çocuğumuz 5 aylıkken kayak tailine gitmiştik Fransa Chamonix e hiç bir zorluk yaşamadık.


    Bütçeniz ve zamanınız oldukça yeterli konaklıyacağınız arkadaşlarınızda varmış daha ne olsun.İtalyaya kadar kesinlikle gidin.dönüşü de farklı güzergahtan yaparsınız daha çok yer görürsünüz.tavsiyem eylül ayında gitmeniz olur.yoğunluk azalır ve nispeten konaklama fiyatları düşer.hava sıcaklığıda daha uygun olur.


    ben farklı zamanlarda avrupada bir çok yeri gezdim.siz kültür tatilimi yoksa deniz tatilimi düsünüyorsunuz ona göre tavsiye verebilirim.





  • blacklegend kullanıcısına yanıt

    %90-95 kültür ağırlıklı istiyoruz. Hatta doğal milli parklar vb şeyler daha da güzel olur.

  • @blacklegend


    Uçak seyahati ile araba seyahatini hiç karşılaştırma, araba ile yolculuğun dinamikleri çok farklı. Siz uçağa bindiniz, 3 saat sürmüştür, sonra araç ile Chamonix ye 2 saatte gittiniz. Bitti. Evden çıkıp otelinize girmeniz 10 saat almıştır.


    Araç ile günlerce günde en az 9 saat yol almak lazım. Tabiki inat edilirse 5 aylık bebekle bu seyahat yapılır, ama hem bebek hem de anne perişan olur. Değer mi bilmem?

  • Manyetizma kullanıcısına yanıt

    Çoğunlukla işim gereği bazen de turistik olarak 2-3 ayda bir Avrupa'nın farklı ülkelerine 10-15 günlük seyahatler yapıyorum ve her gittiğimde araçla 2500-3000 km civarı yol yapıyorum. Uçakla seyahat ettiğinizde sadece turistik açıdan meşhur şehirleri ve bunların merkezlerini görebilirsiniz. Ama araçla gezdiğinizde görebileceğiniz, deneyimleyebileceğiniz bambaşka bir dünya var. Yurtdışı seyahatlerim sırasında en güzel anıları, gördüğüm en güzel manzaraları, çektiğim en güzel fotoğrafları hep araçla seyahat etmeme borçluyum.


    Tek sorun bebek. Bu konuda tecrübeli olanlardan özellikle de doktorlardan fikir almanız ve ona göre karar vermeniz daha iyi olur.

  • Manyetizma kullanıcısına yanıt

    şöyle yapablirsiniz


    bulgaristan-sırbistan-budapeşte-ljubljana-venedik-bolonya-pisa-floransa-roma-ancona ve burdan dönüşe geçip feribotla igoumenitsa yunanistan.bu bölgede korfu veya lefkada adası var çok güzel yerler. 5-6 gün kalıp dinlenirsiniz hemde deniz tatili yaparsınız.dönüş yolunda selanik veya kavala da konaklarsınız.

    benim tavsiyem bu şekilde.arabayla olunca gönlünüze göre istediğiniz yerde istediğiniz kadar kalma şansınız oluyor.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    merhaba

    ben 8-9 senedir önce bir çocukla sonrada 2 çocukla avrupada seyehatler yaptım elbette zorluklar ve riskler var. şükürler olsun bi aksilik yaşamadık.

    uzun gecisleri ya gece yapıyorum yada ara durak ekliyorum.

    birçok avrupa şehrinde hatta saridya sicilya mayorka gibi büyük adalarda araba kiraladım 10-15 günlük büyük turlar yaptım.şimdi dönüp bakınca iyikide yapmısım diyorum.gittiklerimden hic pisman olmadım aksine gitmediklerimden oldum :)

  • Araçla yurt dışı turu yapmayı düşünüyorum 2023 yazın. Schengeni mecburen yunandan mı almak gerekiyor AB ülkelerini de sorunsuzca gezmek için? Mecburen ipsaladan çıkıp ya yunan, İtalya yapıp kuzeyden dönüp balkanlar dan Kapı kuleden dönüş yapacağım yada tam tersi olacak hangisi daha mantıklı olur. Burada kamping fikrini okudum çok mantıklı geldi büyük ihtimal ucuz olsun diye çadır kuracağım önerileriniz varsa hepsi benim için önemli paylaşırsınız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En uzun hangi ülkede kalacaksanız o ülkeden Schengen vizesi almalısınız. Kural olarak böyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Yani italyadan vs alsak direkt Bulgaristan dan başlayabilir miyiz seyahate.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Or_By O kullanıcısına yanıt

    Evet

  • Merhaba. Arabayla 3 kişi direkt Münih’e gitmeyi düşünüyoruz. 1.850km. 1 gece orda kalıcaz belki 2 gece.

    2 şato var Münih e yakın. Hohenschwamgau ve Neuschwanstain şatolarını gezip,ordan Rothenburg on der tabure geçicez.(252km) Burda da 1 gece konaklamayı düşünüyoruz. Daha sonra İsviçre’ye doğru yönümüzü çevircez. Rota yakınında Tübingen ve Lichtenstien şatosu var. ( rothenburg on der - lichstein 200km ) . Tübingende mola verip burdan direkt freiburg im breisgau ya geçicez.( Tübingen-freiburg 164km) Burda 3 gece konaklamayı düşünüyoruz. Çünkü freiburg hem colmar a (51km)hem de strasburg (88km)a çok yakın. Bu çevreleri arabayla dolaşıcaz. 3 gün yeterli olur diye düşünüyorum. Bu civardaki gezi bittikten sonra bern ve lozan üzerinden çok oyalanmadan portofinoya inmek istiyoruz. 4-5 gece burda deniz tatili düşünüyoruz. 645 km bu yol.5 gün sonra, ufak ufak istanbula dönüş şu şekilde; Portofinodan Venedik 1 gece konaklamalı olacak şekilde. 436 km de burası. Venedik dubrovnik 2 gece burda. Dubrovnikten sonra istanbula yola çıkıyoruz. 1256km . Tabi bu km ler şehir içi günlük sağa sola gitmeler hariç. %25 daha extra gezimiz olur köylerin şehirlerin içinde.Bu rotaya 16 gün yeterli olur mu acaba, bizi zorlayacak ne gibi durumlar olabilir? Verebileceğiniz tavsiye nedir . Otopark sorunu Yaşar mıyız, çok trafik olur mu vs vs. Araç dizel otomatik, 2023 Temmuz ayında gitmeyi düşünüyoruz. 3 kişi de araç sürebilir. Sizce kişi başı ne kadar harcama olur, ortalama bi yerde konaklama vs.

    not: Toplam yaptığımız km kaba taslak 5000km, ben 7500km yol yaparız diye varsayıyorum. Sadece yakıt ort 100km 6lt den = 450 litre yakıt yapsa, 2 Euro’dan 900 Euro. Düz hesap 1000 Euro sadece yol. Otoban ücretleri hariç. Otobanlar ne kadar tutar hiç bir fikrim yok, nerden nasıl vignette alıcaz onu da bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zingfth -- 25 Şubat 2023; 3:4:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zingfth kullanıcısına yanıt

    Temmuz ayı Avrupa'da tatillerin başladığı ay, otel rezervasyonlarını önceden yapmalısınız yoksa parklarda uyursunuz. Bazı otobanlar gıdım gıdım ilerleyecek kadar yoğun oluyor. (Otoban çıkışları genelde.) Portofinoda konaklama bulmak her zaman zor. Şehrin dışında konaklama arayın.


    Otoban durumları:

    Bulgaristan için vignette alıyorsunuz: https://www.bgtoll.bg/en/toll-en  

    Sırbistan otoban için gişelerde kartla ödeyebiliyorsunuz.

    Hırvatistan otoban için gişelerde kartla ödeyebiliyorsunuz.

    Slovenya için vignette alıyorsunuz: https://evinjeta.dars.si/selfcare/en (dönüşü düşünerek 1 aylık alabilirsiniz)

    Avusturya için sınırdan girer girmez ATM lerde vignette alıyorsunuz veya ilk benzinciden etiket alıyorsunuz. 10 günlük alıyorsunuz.

    Munich'in içine girecekseniz "green sticker for low emission zone" a ihtiyacınız var. Almazsanız 70 € cezası var. Münihe yakın bir TÜV istasyonundan alabilirsiniz.

    İsviçre için vignette alıyorsunuz.

    İtalyada gişelerde kartla veya nakit ödeniyor.


    "Bu rotaya 16 gün yeterli olur mu acaba?"

    Rotanız yoğun. Otellere girmek çıkmak insanı yoruyor. Bazı oteller önceden check-in yapıyor. Pasaportlarınız taranmış olarak mobil telefonunuzda bulunsun, email ile gönderip önceden check-in yapabilirsiniz. Otellerinizi araç parkı olan oteller olarak seçin. Bazı oteller park için para istiyor.


    İtalya'da tarihi merkezlerde (centro storico) ZTL (trafiğe kısıtlanmış bölge) bölgeleri var. Oralara araç ile girmeyin cezası var. ZTL "şehir ismi" yazarak aratıp fikir edinebilirsiniz. "ZTL portofino" gibi.

    Park sorunu yaşamamak için önceden gideceğiniz bölgede Google haritalar üstünden ücretli parklar arayın, oralara park edin. Sokaklara park edemezsiniz (makinalarda öderseniz bazı sokaklara da park edebilirsiniz). Şöyle bir site var: https://www.parkopedia.de 


    Harcamalar konusunda yardımcı olamayacağım, yol harcamaları için

    https://www.viamichelin.com dan rotayı yazarak hesaplatabilirsiniz. Gerçeye çok yakın hesaplıyor (Yakıt ve otobanlar dahil).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 25 Şubat 2023; 18:45:18 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.