Şimdi Ara

italyaya araç ile gitmek (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
290
Cevap
8
Favori
35.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Rota biraz yoğun evet, kalacağımız yerlerin otoparklı olmasına dikkat ediyoruz . Münih yol üzeri diye belki 1 gece uğrarız yoksa direkt de gidebiliriz . Şatolarda çok oyalanmadan resim çekilip çıkmayı düşünüyoruz. Portofinoda senin dediğin gibi şehir dışında otel bakıcaz, muhtemel merkezde hem kalacak yer hem de otopark sorunu yaşayabiliriz. Hesaplatıcam dediğiniz siteden bakalım ne kadar tutacak. Vignette alamazsak bulamazsak ya da alacağımız yeri kaçırırsak kesin sorun olur mu, yoksa polis çevirirse falan mı kontrol ediyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zingfth kullanıcısına yanıt

    Bulgaristanda vignette kontrolü belli aralıklarla plaka okutarak yapılıyor. Vignette almaya mecbursunuz. Yoksa sınırdan çıkarken başınız ağrır çünkü kontrol ediyorlar.


    Slovenya'da da kameralarla plaka kontrolu yapılıyor. Ben ilk gidişimde almamıştım, bir sene oldu ceza gelmedi. Dönerken vignette almam gerektiğine uyandım ve aldım. Belki ilerde ceza gelir.


    Avusturya'da hem kameralarla plaka okunuyor hem de polis kontrol ediyor. Almazsanız ne olur bilmiyorum. Avusturya'da da online alınabiliyor ama 19 gün sonra aktif oluyor. Saçma bir şey, 19 gün önce online vignette almak insanın aklına gelmiyor. Şurdan online alabilirsiniz: https://www.asfinag.at/en/toll/vignette

    Avusturya'da bütün benzincilerde vignette satılıyor.


    Münihte kalmayacaksanız yol üstünde bir yerde gecelemeniz gerekir. Uyumadan araç sürmek çok tehlikeli ayrıca neden uyumadan araç süreceksiniz? Aceleniz ne? Aralarda otelde kalmak da tatilinizin bir parçası olarak düşünün. Mesela ben Belgrad'da bir gece kalırım. Sonraki gece gideceğim yere varmış olurum. 3 kişi olduğunuz için Belgrad sizin için yakın olur, Sırbistan'dan çıkıp Hırvatistan'da bir yerde uyuyabilirsiniz (Zagreb). Hırvatistan'dan itibaren Schengen bölgesine giriyorsunuz, Hırvatistan'dan sonra artık sınır kontrolu olmuyor. Sadece bazı sınırlarda trafik polisi kimlik kontrolu yapıyor.


    Ben tek başıma araç kullandığım için yolu 950 km ye bölüyorum. Her 950 km de bir oda rezerve ediyorum. Siz 3 kişi de olsanız, diğer kişiler araç sürmese de uykuları gelecektir. 1.200 km de bir uyuyun derim. Yazın gideceğiniz için kara hudutlarında araç kuyrukları olacak, geçiş için bekleyip zaman kaybedeceksiniz. Kışın gidiyor olsanız kara sınırlarından hemen geçiş oluyor ama yazın beklemek gerekiyor. Hele dönüşte her kara sınırında en az 1 saat beklemeyi hesaba katın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 25 Şubat 2023; 20:9:4 >




  • Şimdi Hohenschwamgau ve Neuschwanstain şatolarının yerine baktım. Bunlar Almanya Avusturya sınırına çok yakın. Salzburg'da kalıp sonra şatolara gitmek daha uygun olabilir. Münihte kalırsanız, şatolar için geri gitmeniz gerekecek. Yanlış mı baktım?


    Dönüşte bir gece Bolonya ekleyin derim pişman olmazsınız? Bolonya çok neşeli bir şehir ve yeme/içme mükemmel. Yazın çok güzel oluyor. Bildiğimiz bütün meşhur İtalyan yemeklerinin menbağı. Dondurmalar mükemmel. Gerçek İtalya...

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Bolognayı dahil ettim rotaya. Portofinodan Venedik’e geçerken uğrayabiliriz Bolognaya. Münih e uğramak yerine salzburga da direkt gidip 1 gece dinlendikten sonra şatolara geçebiliriz. Salzburg da yakın evet . Belgrad da durmaya gerek yok, 1800km yi değişmeli olarak 3 şöför geçeriz. Tabi arada 1-2 saat yemek kahve molası yol üstünde vericez. 1 i sürerken diğeri arabada uyur artık münih ya da salzburga giderken. )) . Ama Münih’te emission için green kart vs öyle prosedürler varsa senin dediğin gibi oraya gitmeyiz, salzburgda kalırız. Zor olan kısım huduttan geçiş ve ordan sonraki salzburg yolu. Çok Vakit kaybetmeden Salzburg a (1800km) ulaşalım ki sonraki rotaları çok Relex bi şekilde tadını çıkara çıkara tamamlayalım. Yoksa başka bi acelemiz yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zingfth kullanıcısına yanıt

    Hırvatistan'a girdikten sonra artık sınır kontrolu yok. Rotanız Lübliyana-Villach-Salzburg olmalı.


    Şimdi Neuschwanstein ile bir bilgi okudum. İçerde fotoğraf çekmek yasakmış.

    "One of the first things they tell you at the start of the tour is no Photography."


    "it is NOT a castle but is just a half finished palace. the tour only shows you a few rooms and takes around 30 mins. really the only impressive room, imo, is the wagner room. yes, it is picturesque from the outside, but you have to decide if it is worth a visit or not.

    there are other Ludwig palaces which are as nice or nicer to visit, such as Linderhof, chiemsee etc

    i am big into heritage, and having visited it once, i was very disappointed and would not return"


    1.800 km durmadan gidecekseniz, bir sabah yola çıktınız, öteki sabah (gece yarısı hatta) Salzburg'da olacaksınız. Otele gece yarısı varacağınızı bildirin, yoksa oda hazır değil diye almazlar. Gece yarısı gireceğiniz için muhtemelen o geceyi de ödetirler. Odalara genelde 15:00 den sonra giriliyor. Ya da 2 gece rezervasyon yapacaksınız, giriş saati olarak gece yarısını bildireceksiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 26 Şubat 2023; 21:1:37 >




  • Sınır polisleri üstünüzdeki parayı sorar. Doğru bilgi verin, bazen çıkart parayı sayalım diyorlar. Beyan etmeden kişi başı maksimum 10.000 Euro para taşıma hakkınız var. Üstü varsa beyan mecburiyeti var.

  • Aslında Villach-Salzburg arası çok az. Villach'ta da yatabilirsiniz. Villach'ta yatarsanız "Hotel Educare" de konaklayın. Cok iyi bir otel, şehrin dışında otobana çok yakın. Ücretsiz otoparkı var. Bookingcom dan rezerve edebilirsiniz. Yaz olduğu için önceden rezerve edin oda kalmayabilir. Salzburg'a da gitmeye gerek kalmayabilir, Villach'tan doğruca şatolara da gidebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 26 Şubat 2023; 21:13:40 >
  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Ayırdıgımız para kişi başı 2500euro max.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Evet, istanbuldan çıkışı, Salzburgda otele gündüz girecebileğimiz şekilde yapmamız lazım.Yoksa gece uğraşılmaz orda check in işlemleri ile falan. Şatoların da galiba bi tanesi kapalı tadilettaymış,sadece bahçe kısmına izin veriyorlar. Ama ihtişamlı kısmı zaten dışarıdan belli oldugu için dışarıdan resim çekilmekte sorun olmaz diye düşünüyorum.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    İnnsbruck da güzelmiş. Educare hotel e baktım 16-17 temmuz 1 gece 5bin tl. Biraz pahalıymış. İyi bi şey olmasına gerek yok, buradaki 1 gece tamamıyla dinlenme amaçlı. Yani oralarda bi yerde 1 gece mecbur dinlenmek için kalıcaz. Muhtemelen de İstanbul'dan sabaha karşı çıkarız ki Salzburg'a da sabaha karşı varırız. Hele bi haziran ayı gelsin, bakalım belki de müsait bi yer olmayacak o ihtimal de var.

  • zingfth kullanıcısına yanıt

    3 kişi 5 bin TL olabilir. Kahvaltı dahil. Ucuz bir otel değil ama çok da pahalı değil. Araç parkı da ücretsiz. Ucuz konaklama için hostellere bakın. Aracınızı da dikkate alın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 27 Şubat 2023; 13:48:15 >
  • cleanton kullanıcısına yanıt

    İlk öncelik zaten her gittiğimiz yerde otopark olması, ona dikkat edeceğiz. Daha paraları ayarlamadık bakalım, en geç mayıs sonu gibi rezervasyonlara başlarız inşallah. 2 kişide yeşil pasaport var diğeri vize alacak. Vize alması gereekn arkadaş en son schengen 6 aylık almıştı. Sorun çıkmaz heralde.

  • zingfth kullanıcısına yanıt

    Önceden alınan vize süresinin önemi yok. Evraklarını istendiği gibi hazırlarsa sorun olmaz diye düşünüyorum.

  • Hallstatt tuz madenleri ile ünlü. Salzburg (Salz=tuz) tuz şehri demektir. Salzburg'dan envai çeşit tuz almak mümkün. Tuzun envai çeşidi mi olur demeyin. Oluyor. :)

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Tuz susatır, Avrupa'da su çok pahalı ))

  • zingfth kullanıcısına yanıt

    Musluk suyu içebilirsiniz gayet kalitelidir. :) Hele Avusturya'daki musluk suyu çok kalitelidir.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.