Şimdi Ara

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) NEDİR NASIL BAŞVURULUR? (İNTERNET VE GSM PROBLEMLERİ) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
509
Cevap
15
Favori
17.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @XpressMusic34 hocam bugun itibariyle elimde olan vdsl hattıda kapadılar şuan netspeed 100 mbps kullanıyorum ama bundan sonra herhangi bir başvuru yapamıcam saha dolabında yer yok kapatmışlar dedi telekomda çalışan biri kapasite yetersizliğindenmi bunlar acaba ?

  • Hocam forumda köyüne fiber çektirenden tutun da müstakil evine fiber bağlatana kadar her türlü konu var. Bunların bir kısmı işletmeciler tarafından yatırım programı kapsamında çekilenler bir kısmı da özel proje ile çektirenler. 2024 sizin yılınız olur inşallah siz de fiberlenirsiniz. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) NEDİR NASIL BAŞVURULUR? (İNTERNET VE GSM PROBLEMLERİ) Bu vesile ile tüm fiber bekleyenlerin yılı olur inşallah. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) NEDİR NASIL BAŞVURULUR? (İNTERNET VE GSM PROBLEMLERİ) 

  • SupervisorFatih kullanıcısına yanıt

    Saha dolabında/santralde bunlardan biri veya her ikisinde yeterli kapasite yok ise ilgili bölge (o sahaya bağlı olanlar) geçici olarak nakil,yeni abonelik veya hız yükseltimi gibi taleplere kapatılabilir. Bunlardan herhangi biri olabileceği gibi, hepsi birden de olabilir.


    Mevcut internetiniz bundan etkilenmez, başka operatöre geçecekseniz eğer interneti iptal ettirmeyin ve taşıma talebinde bulunun aksi halde mevcut port sırada bekleyen bir başka müşteriye verilebilir zaten forumda da senelerdir konuşulan bir konu bu.


    Zaman içerisinde port açılacaktır gerek yatırımlarla (yeni saha dolabı gibi) gerek ise iptallerle vesaire bu gibi konular ilgili müdürlüklerce anlık takip edilebiliyor.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Vallahi anlamadım 2010 dan beri sıkıntısız kullanıyordum şimdi Telekom il müdürlüğüne gittim bana saha dolabı yetersiz alıma kapalı dedim yan binada bizim orda 58 çıkıyor başvuru etsende santral iptal eder onada veremez alt yapı dedi ben şimdi bende 100 mbps portu aktif internetimde var ama bunu taşıma ettirirmen xdsl numarası ilemi taşıyoruz ? Yoksa hiç hir Zaman başvuru edemiyormuyuz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Vallahi 500 mbps ön başvuru talebi verdim içeri ocak ayında tekrar proje onayı için gondericez dediler burdaki bir arkadaş çektirmişti aynı yolu izliyorum bende..


    KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) NEDİR NASIL BAŞVURULUR? (İNTERNET VE GSM PROBLEMLERİ)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SupervisorFatih -- 29 Aralık 2023; 23:40:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeterli port olmamasının sizin açınızdan bir olumsuz yanı yok çünkü zaten aboneliğiniz var. Geçmek istediğiniz işletmeciye geçiş yapmak istediğiniz talebinizi iletin gerisini onlar hallediyor.

  • Hocam merhabalar bu sayfayı yeni keşfettim, benim de 7 yıldır internet sıkıntılarım var daha önce hiç bir yere başvurmadın oturduğum yere 5-10 dk uzaklıkta altyapı var, benim oturduğum yerde mahallede hala adsl altyapı var 8 mbps hızı zor alıyorum ve sürekli kopmalar yaşanıyor, bu yöntemi kullansam hala geçerli midir hocam ne gibi bir yol izlemem gerekli daha önce hiç bir yere başvuru yapmadım direk sizin dediğiniz yere yapsam olur mu?

  • furkkky F kullanıcısına yanıt

    Merhaba diğer konudaki mesajınıza yanıt verdim hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 19 Ocak 2024; 23:26:42 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, nasılsınız? Sağlığınız ve sıhhatiniz yerindedir umarım. Her şey gönlünüzce olsun. Rica etsem, bana da yardımcı olabilir misiniz? Ne yapmam gerekiyor? Yol gösterebilir misiniz? Müsait olunca geri dönüş sağlarsınız çok müteşekkir olurum.


    Türk Telekom'un yazdıgı cevap:


    Illetmiş olduğunuz talebinizle ilgili gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak tamamlanmıştır.


    Internet erişim hizmetinden yararlandığınız lokasyonda Fibernet (H hizmetinin tesis edilmesine yönelik talebinize istinaden yapılan kontrollerde, söz konusu lokasyonda Fibernet (H) hizmetine ait altyapının bulunmadığı anlaşmıştır.


    Mevcut imkanlar doğrultusunda altyapı dönüşümünün henüz gerçekleşmemiş olması nedeniyle hizmet sunumu mümkun olamamaktadır. İşlemleriniz ile ilgili ekiplerimize detay bilgi aktarıldığı, gerekli kontroller gerçekleştirilmiştir. Çalışmalarımızın devam ettiğini belirtmek isteriz. Şuan için planlanan bir proje bulunmamaktadır, müdürlüğe bilgilendirmem üzere iletilmiştir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.


    Saygılarımızla.



    Türknet Cevap:


    Proje ekiplerimiz bölgeden gelen taleplerin yoğunluğuna ve altyapının uygunluğuna göre değerlendirecektir. Uygun görülmesi durumunda proje bölgelerimize dahil ederek çalışmalara başlanılacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Serhat Erdoğan010 S kullanıcısına yanıt

    Merhaba iyiyim sizler nasılsınız? Çok şükür, çok sağolun sorduğunuz için inşallah sizin de sağlığınız yerindedir. Tabiki bilgimiz dahilinde size de yardımcı olabilirim herkese yardımcı olmaya çalıştığımız gibi. Rica ederim, müsait oldukça her zaman buralardayız inşallah ölüm dışında.


    Anladığım kadarıyla FTTH hizmeti talep ediyorsunuz doğru mudur? Halihazırda adsl/vdsl mi kullanmaktasınız?


    Bir de mevcut işletmeciniz Türknet midir yanlış anlamadı isem. Yoksa Türknet ten aldığınız cevap gigafiber ile mi ilgili?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 8 Şubat 2024; 15:57:13 >
  • Merhaba,


    Hızlı geri dönüşünüz için teşekkür ediyorum. Çok şükür bende iyiyim. Sağ olun, var olun. En sonda ki mesajım, Turknet'in gigafiber alt yapı başvurusu için ek olarak irtibata geçtiğim'de verdikleri cevaptır. Şuanda aktif olarak, TürkTelekom kullanıyorum.


    23.10.2023 tarihinde yaptığım şikayetimde, bölgede fiber altyapı olmaması nedeniyle yüksek hızlara ulaşamadığımızı belirtmiştim. Ancak, 2024 Şubat ayı itibarıyla hala fiber altyapı sağlanmamış durumdadır. Türk Telekom'un 07.11.2023 tarihli cevabında, bölgede herhangi bir fiber hizmet projesinin olmadığı ifade edilmiştir. 


    2022 yılında, fiber altyapının olmadığı bir bölgede bulunmama rağmen modemim bozulmuştu, AC1200 Wireless Dual Band VDSL/ADSL Modem Router Model No. VC220-G3u adında bir modem sattılar. Hak verirsiniz ki modemden tam olarak faydanabilmem için fiber alt yapının olması gerekmektedir.


    Şuanda vdsl kullanıyorum. Beyan ettiğimiz gibi. FTTH hizmeti talep etmekteyim. Yardımcı olabilir ve yönlendirme sağlar iseniz, çok müteşekkir olurum.


    KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) NEDİR NASIL BAŞVURULUR? (İNTERNET VE GSM PROBLEMLERİ)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat Erdoğan010 -- 8 Şubat 2024; 16:32:59 >




  • Serhat Erdoğan010 S kullanıcısına yanıt

    Merhaba rica ediyorum hocam.


    Daha detaylı bilgi vermek ve genel bir cevap olması adına sizden ricam modem arayüzünden hat değerlerinizi ekleyebilir misiniz?


    https://forum.donanimhaber.com/hat-degerleri-nasil-goruntulenir-hat-degerleri-nedir--101710746




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 8 Şubat 2024; 16:33:45 >
  • KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) NEDİR NASIL BAŞVURULUR? (İNTERNET VE GSM PROBLEMLERİ)
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Durum yukarıda ki görselde ki gibidir. Yardımcı olabilir iseniz, çok müteşekkir olurum. Ek olarak spam için, lütfen kusura bakmayın. Yanlışlıkla oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat Erdoğan010 -- 8 Şubat 2024; 16:44:3 >
  • @Serhat Erdoğan010


    Hocam tüm veriler ortada olduğuna göre artık en net değerlendirmeyi yapabiliriz.


    Öncelikle altyapı sorgulama sayfasından ve hat değerlerindeki ulaşılabilir hız değerlerinin birbiri ile büyük oranda örtüştüğünü görmekteyim. Eğer örtüşme olmasaydı, örneğin altyapı sorgulama sayfası 70 megabit der iken modem arayüzü 41 dese idi burada bina içi kablolama gibi problemlerden söz edebilirdik. Çok nadiren de olsa tam tersi durumlar da olabiliyor. Sizin vesilenizle tekrar belirtmek gerekir ki, altyapı sorgulama sayfalarının verdiği bilgiler teoriktir ve gerçeği yansıtmaz. Sadece örnekleme olarak kullanmakta fayda vardır.


    Hat değerlerinizi incelediğimde, VDSL erişim şeklinizin olduğunu görüyorum ve paket hızınız 35 megabittir. Hattınız maksimum 41 megabit destekliyor görünmektedir. Maalesef paket hızınızda değişiklik yaptığınız takdirde hattınızda kopma, bağlanmama gibi problemler başlayacaktır. Buna ek olarak, hat zayıflaması değerinizin son derece düşük olduğunu görüyorum. Bu da saha dolabına olan yakınlığınızı bizlere kanıtlıyor. Ancak buna paralel olarak SNR değerleriniz hat hızının artışına müsaade etmiyor. Birkaç kademe belki arttırılabilir ama hattın stabilliği büyük ölçüde bozulacaktır.


    Erişim şekilleri ADSL,VDSL, Fiber şeklinde olmak üzere kısaca özetlenebilir. Günümüzde ADSL ve VDSL genellikle FTTC veya FTTB sistem ile sunulurken, Fiber ise sadece daireye kadar fiber ( FTTH ) ile sunulabilir. Bu bağlamda, FTTC,FTTB ve FTTH fiber erişim sayıldığı için, "fiber destekli ADSL/VDSL modem" ifadesi esasında bunu anlatmak için kullanılmaktadır. Bu konuda @TurkNetDestek de açıklama yapabilir.


    FTTC erişim şeklinde, fiber kablo mahallenizin belirli bir bölgesine kadar gelir ve saha dolabına giriş yaptıktan sonra bakır üzerinden dağıtılır.

    FTTB erişim şeklinde, fiber kablo binaya kadar gelir ve rj11 veya rj45 üzerinden dairelere veya bağımsız bölümlere dağıtılır.

    FTTH erişim şeklinde, fiber kablo daireye kadar gelir ve ONT den sonra router cihaza giriş yaparak dağıtılır.


    Bu sistemlerin tamamı, fiber erişim şeklinde değerlendirilmektedir.


    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fiber-optik-altyapi-calismasi-ana-konu--121281883


    Konunun ilk mesajından detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.


    FTTH hizmet talebinizi nasıl iletebilirsiniz?


    Evvela şu konunun ilk mesajını incelemelisiniz.


    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-fiber-talepleri--140072962-156


    Akabindeki süreçte bu dilekçenizi bina sakinlerine imzalatarak ftth talebi olan sayısını arttırabilir veya bireysel başvuruda da bulunabilirsiniz.


    Bahse konu dilekçe bağlı olduğunuz Türk Telekom müdürlüğünün planlama birimine teslim edilebileceği gibi, tuketici.btk.gov.tr adresinden veya online islemler üzerinden evde internet sekmesi ile de yerleşik işletmeciye iletilebilir.



    https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet


    https://forum.donanimhaber.com/btk-tuketici-sikayet-sistemi-nasil-kullanilir-rehber--152027365


    Burada belirtmek gerekir ki, tuketici.btk.gov.tr üzerinden yapılan başvurularda, eğer yanıttan memnun değilseniz ilgili ekranın üstündeki "itirazda bulun" düğmesine basarak itiraz edebilirsiniz. Bu durum bir üstteki linkte detaylıca izah edilmiştir.


    Bunların dışında Açık Kapı portalı üzerinden de talep yapabiliyorsunuz.


    https://forum.donanimhaber.com/acik-kapi-port-ve-altyapi-taleplerinizi-iletebiliyorsunuz--140709091-5


    Kamu Denetçiliği Kurumu na başvuru ile ilgili detaylı bilgi ise bu konunun ilk sayfasında verilmiştir.


    Özetle, kullanmayı tercih ettiğiniz işletmeciden bağımsız olarak yerleşik işletmeciye altyapı talebinde bulunabiliyorsunuz. Bu talepler bağlı olduğunuz Telekom müdürlüğü tarafından işleme alınmaktadır. İlgili müdürlükte yer alan planlama ekipleri bu konuyla ilgilenmektedir.


    Bölgenizdeki TT-OFIS lere ulaşmak için şu linki kullanabilirsiniz.



    https://www.turktelekom.com.tr/destek/iletisim/telekom-ofis-ve-magazalar


    Tüm başvurularınızı yaptıktan sonra eğer hiçbir netice elde edemezseniz buradan yazın, Kamu Denetçiliği Kurumu ile ilgili süreci detayıyla görüşelim.


    https://forum.donanimhaber.com/ping-nasil-dusurulur-kablosuz-kanal-ve-bant-genisligi-ayari-nasil-yapilir--157414269


    Bu konudan da hattınızın stabilitesi açısından önemli bilgilere erişebilirsiniz.


    Bunun dışında yapmış olduğunuz başvuruların cevap süresi Dilekçe Kanununda açıkça belirtilmiştir.



    https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.3071.pdf


    Tüm bunların dışında, alternatif işletmecilere (kendi altyapısına sahip olan) altyapı talebinizi tuketici.btk.gov.tr üzerinden iletebilirsiniz. Örneğin Kablonet,Superonline,VodafoneFiber, TurknetGigafiber ve benzeri alternatif işletmeciler gibi.


    Sorularınız olursa yazmaktan çekinmeyin. Müsait olduğumda, ölüm dışında burada herkese yardımcı olmaya gayret gösteriyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 8 Şubat 2024; 17:35:12 >




  • Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Detaylı ve açıklayıcı bir şekilde anlatmışsınız. İlgili makalelerinizi okumuştum. BTK, Belediye, Cimer, Açık Kapı, Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuruda bulundum. Ek olarak, modem arayüzü şifresini unuttuğum için, sıfırlamak zorunda kaldım. Size sıfır bir şekilde bilgileri aktardım fakat şuan ki değerler fotoğrafta göründüğü gibidir. Lütfen kusura bakmayın. Eski görüntüyü yüklemişim. Lütfen, hakkınızı helal edin.



    KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) NEDİR NASIL BAŞVURULUR? (İNTERNET VE GSM PROBLEMLERİ)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat Erdoğan010 -- 8 Şubat 2024; 17:30:4 >




  • Serhat Erdoğan010 S kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah hiç sıkıntı yok hocam. Modem arayüzündeki değerler ile bir önceki eklediğiniz değerler hemen hemen aynı. Yani hattınız stabil çalışıyor anladığım kadarıyla. Tabi yoğun saatlerde de kontrol etmek gerekir.


    Başvurularınıza gelecek olan yanıta göre buradan yazarsanız daha detaylı bir yönlendirme yapabiliriz. Bu arada bir önceki mesajımı güncelledim ve en alta bir link ekledim. O linkte tarif ettiğimiz ayarları da kontrol edebilirsiniz hattınızın daha sağlıklı çalışması adına.


    Üstte verdiğim tüm başvuru kanallarından başvurularınızı yaptı iseniz artık geriye beklemek kalıyor hocam. Cevaplar gelip toparlandıkça buraya yazarsınız daha detaylıca konuşuruz inşallah.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 8 Şubat 2024; 17:36:19 >
  • Her şey için, çok teşekkür ederim. Ayrıca TurknetGigafiber alt yapı talebini kendi sitelerinden başvuru formunu doldurup gönderdim. Hayırlısı olsun.



    Saygılarımla,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat Erdoğan010 -- 8 Şubat 2024; 18:5:18 >
  • Serhat Erdoğan010 S kullanıcısına yanıt

    Gelişmeleri bildirirseniz çok güzel olur. Rica ederim. Saygılarımla.

  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.