Şimdi Ara

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) NEDİR NASIL BAŞVURULUR? (İNTERNET VE GSM PROBLEMLERİ) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
517
Cevap
15
Favori
17.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam oldu tabiki neden olmasın. Ancak üstteki mesajımda da anlattım KDK nın bakış açısı genellikle evrensel hizmet kanununa atıf yapıyor. Yani VDSL veya ADSL var diyelim ama hizmette noksanlık var veya sorunlar var. Bu durumda ilgililere (BTK) tavsiye yazarak konunun düzeltilmesini öneriyor. Bu durumda ilgili şirket bu durumu düzeltemeyecek ise, FTTH ye dönüştürüp sorunu tamamen ortadan kaldırabiliyor. Ayrıca KDK özel hukuku ilgilendiren konulardan da uzak duruyor. Konunun geçmiş sayfalarında da görebilirsiniz.


    Sitesinde de yazdığı gibi KDK, idari karar veremez ve yalnızca tavsiye kararı verebilir. Tavsiye kararlarına uymak zorunlu değil ancak kurumlar uymayı tercih ediyorlar büyük oranda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 10 Ağustos 2023; 16:53:46 >
  • Koyde santral binasi var ama altyapi yok btk basvursam veya kdk basvursam etkili olur mu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • directtx10 D kullanıcısına yanıt

    Oncelikle BTK üzerinden kayıt açmalısınız.


    https://forum.donanimhaber.com/btk-tuketici-sikayet-sistemi-nasil-kullanilir-rehber--152027365

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam dediginiz gibi uymayi tercih ediyorlar.Ben senelerdir ceoya mailler,twitter’dan,cimer,acikkapi vs neresi varsa denemistim.En son mudurluge gidip “vdsl var,onu bulamayanlar da var” gibi laflarla geri cevrilmistim.Sonra eve geldigim gibi kamu denetciligine yazdim ve ayni hafta kablo cekildi.Proje nasilsa hemen onaylandi.Kazi izinleri alindi derken kutu geldi ve aktif oldu.Suan gpon hizmete kavusmus bulunuyorum.Proje onaylandiktan sonra acikkapi uzerinden de mudurlugu belli araliklarla durttum bu da hizlandirmis oldu.
    Ben buranin cok faydasini gordum lakin bu kurumu herkes ogrenince eskisi kadar ikna edici olur mu bilemem:) Simdiden herkes denesin bence.

    Size de tekrar tekrar tesekkurler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Semsam S kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler hocam güzel bir şekilde özetlemişsiniz. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) NEDİR NASIL BAŞVURULUR? (İNTERNET VE GSM PROBLEMLERİ) Ben teşekkür ediyorum hocam.

  • Arkadaşlar görev yaptığım kurumda beni kurumun farklı bir birimine görevlendirdikleri için Türkiye Büyük Millet Meclisine bağlı olarak görev yapan Kamu Denetim Kurumu (KDK) Ombudusman'lık kurumuna başvurdum. Bize KDK için 2012 yılında bu kurumun yetkilerinin çok geniş olacağını, kamu kurumlarında haksızlığa karşı denetim ve yaptırım yetkileri olacağı öğretilmişti.

    Ben de bana karşı yapılan uygulama için KDK ya başvurdum. Konuyu kısa bir dille anlatıp talebimi de illetim. Kısaca kurumda 10 yıl önce Görevde Yükselme Sınavına katılıp, Hastane Müdür Yardımcısı olarak atandığımı ve 10 yıla aşkın bir süredir Kurumumda bu kadroda görev yaptığımı, Üniversitenin bir Fakültesinde Hastane Müdür Yardımcısının görevlendirilmesinin iptal edilmesi yönünde talep yapmıştım.

    KDK'nın kararı çok hızlı bir şekilde 2 günde açıklandı ve ne dersiniz. Benim sınava girdiğime dair emareye rastlamamışlar, başkası sınava girmiş ve kadroya atanmış, benim kadroya atanma hakkım yokmuş. (Bu arada kadroya başkası atanmadı.)

    Sınava giren ben, kadroya atanan ben, 10 yıla aşkın süredir bu kadroda görev yapan ben ama KDK da boy boy foto çeken ombudsman arkadaşımız bu uydurma kararı verirken herhalde delillere hiç gerek duymadan, hatta benim yazdıklarımı da tersine çevirip karar verdi. İşin kötü tarafı, aradım KDK kurumunu ve sordum, bu karar nasıl verildi diye. Kararları kesinmiş ve yeni başvuru yapmam gerekiyormuş. Ayrıca KDK'yı şikayet edecek kurum da yok.

    Başına buyruk, uydurma karar verebilen bir kurummuş.

    Ben KDK ile ilgili tecrübelerimi paylaşmak istedim. Kafamdaki o büyük Ombudsmanlık kurumu hakkında düşüncelerim de tamamen değişti.





  • peki bu yıl fiber geldi mi ?

  • Sizin konunuz daha çok idare mahkemesi konusuna giriyor. @bedri4 @sertosman hocamıza mesaj atarsanız sizi daha doğru yönlendirecektir.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Geçen hafta dava ettim kurumu. Ama KDK yı aradığımda ikinci başvuru yapmamı söylediler, yaptım da ama bekle bekle, hep dosya incelemede kalmıştı. Asıl sıkıntı ilk başvuruyu inceleyenin yazdığı uydurma gerekçeydi. Sanırım adam bir yeden kopyala yapıştır yaptı ve değiştirecekti metni ama kafası nereye daldıysa artık. Hadi yine bu hatayı yaptılar, en azında itiraz v.s. olabilirdi, kararları kesinmiş. Bu kurumu gözümde çok büyütmüştüm ama fos çıktı derler ya.

  • KDK kararlarına itiraz edilebilecek bir yer yok ve bu durum sitesinde de açıkça belirtiliyor. Ayrıca verdiği kararlar zaten idari değil, tavsiye niteliği taşır. Bu sebeple kurumlar üzerinde idari yaptırımı yoktur ama kurumlar genellikle KDK kararlarına uyarlar.


    Bu işler böyledir kimisi Cimer e bir şikayet yazar sorunu çözülür Cimer şahane der, kimisi derdini yazar çözüm bulamaz Cimer kötü der. Bu her kurum veya özel şirket için geçerli, sadece Cimer veya diğer kurumlarla ilgili bir mevzu değil. Cimer örneğini verme sebebim ise devlete ulaşma imkanları içerisinde en popüler olanı olması.


    Mesela bu konuyu incelerseniz görürsünüz, KDK sayesinde internete kavuşanlar var, kavuşamayanlar da var.



    Hiçbir özel şirket veya kamu kurumu yüzde yüz memnuniyet sunamaz, zaten böyle bir şeyin realitede karşılığı yok.


    Tüm bunların yanı sıra, konunuz itibariyle idare mahkemesinden sonuç alırsınız umarım.





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    KDK'nın kararında uydurma gerekçe olmasaydı elbette ki dediklerinize katılıyorum, ama ben diyorum ki şu kadroya atandım ve yine o kadroda görev yapıyorum 10 yıldır, KDK uzmanı hatta ombudsmanı diyor ki sen sınava girmemişsin, kadroya atanan kişi sınava girmiş. Nereden buldu bu uyduruk gerekçeyi.

    Böyle kararlar verebilen hiç bir kurumun itibarı olmaz.

  • smart0201 kullanıcısına yanıt

    Tabiki hayır gelmiyor gelirmi sakarya il müdürlüğü proje çiziyor ama istanbul bölge müdürlüğü red ediyor bunun sonu mahkeme başka çare yok

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Oranın yetkilileri lider partiden olunca bazı yerlerde olumsuz karar çıkarıyor vatandaş adına olumlu birşey yaptıklarını ben şahsen kendimce görmüyorum.

  • @SupervisorFatih , @furkangunes04 de Sakarya da. O da uzun süre internetsiz kaldı ama KDK kararı sonrası internete kavuştu. Hatta buna dair konuları da var, bu konuda da mesajları var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 28 Aralık 2023; 17:59:24 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Aslında olay içerdeki görevini yapmayan 1 kişi var isim vermim şimdi hedef olmasın sırf yatırımları engelleyen kendini uyanık gören biri ama hiç uyanık değil tam tersi kıl kuyruk desem yeridir :) en kısa sürede mahkemeye gidersem onlada görüşücem.

  • SupervisorFatih kullanıcısına yanıt

    Yatırımları engellemenin kendisine faydası nedir hocam size göre? Gerçi dava açarsanız konusunu açarsınız muhtemelen oradan dava dilekçenizde de okuruz.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Ben 13 hane icin imza topladım götürdüm onlar 6 hane icin çizmişler komprezit bedelimidir nedir o yüksek cıktı 19,800 fiyat cıktı bu tabi geçtiğimiz yıl 2022 sonundaydı ben dedim cebimden ödim getirin şubat depremi o bu derken zaman geçti, görüştüğümde bizi geçiştirmek için elinden geleni yaptı yeni evler yerleşim yerlerine yatırım varken neden getirim sana fiberi kafasında eski zihniyet benim suçum ne burda telekom zamanında çekseydi o bölgelere fiberi şimdi tutup gelip yeni yerleşim yerlerine yönelme v.b lafları laf cambazlığı elimdeki bütceyi sana neden ayırayım kafası




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SupervisorFatih -- 28 Aralık 2023; 18:24:16 >
  • SupervisorFatih kullanıcısına yanıt

    bende özel proje yaptırdım 1000 mbps kullanıyorum.



    KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) NEDİR NASIL BAŞVURULUR? (İNTERNET VE GSM PROBLEMLERİ)
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun adınıza sevindim her il yöneticisi sizin ildeki yetkililer gibi davranmıyor özel fiber diyince fiyatı bilerek 150 bin diyip pes et diyorlar ama etmicem devamını her koldan dvm ettiricem

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.