Şimdi Ara

Kaza sonrası değer kaybı almak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
31
Favori
4.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • schavelle S kullanıcısına yanıt

    Zaman aşımı kaza tarihinden itibaren 2 yıl fakat o süre içerisinde sigorta kuruluşu ödeme yaparsa, ödeme süreyi keser ve zaman aşımı sigortanın başvurana ödeme yaptığı tarihten itibaren işlemeye başlar.

    araçta değer kaybı tespit edilirse kusur oranına göre alınır

  • zQrba kullanıcısına yanıt

    Maalesef gerçek değer kaybı çok daha fazla oluyor:(

    4-5 yıl önce 3000TLlik masrafa karşılık 1800 civarı bir değer kaybı ödemesi almıştım. Şimdi aracımı ikinci el satmak istediğimde kaporta boyalı diye oransal olarak çok çok daha fazla düşük fiyata satmam gerekiyor.

    Ben de sizin gibi başvuruları kendim yaptım ve hiç aracı sokmadım.

    Siz de hasarın daha üstünde bir ödeme olmuş en azından 

  • Lord Commander kullanıcısına yanıt
    Peki kusurlu aracın kaskosu yok ise ve değer kaybı kusurlu un sigorta policesinin limiti ni aşıyorsa ne yapılacak?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bilgilendirme için teşekkürler, geçmiş olsun

  • Yıllar önce araştırdığımda şu sonuca varmıştım: Eğer sigorta şirketine başvurursanız şirket size düşük bir rakam çıkartıyor. Sigorta tahkim komisyonuna başvurursanız daha yüksek bir miktar almanız muhtemel. O sebeple arıyorlar onların yapacağı başvuru tahkim başvurusu. Bu arada bu arayan tipler maalesef KİŞİSEL VERİNİZE izinsiz erişmiş oluyor. Eksper ya da sigorta firması bilgilerinizi satıyor sanırım.

  • kemal019 K kullanıcısına yanıt

    Eğer kusurlu aracın kaskosu yok ise ve poliçe limitlerini aşıyorsa değer kaybını yasal yollar üzerinden kusurlu tarafın kendisinden talep etmeniz gerekiyor. Şöyle de bir durum var örneğin değer kaybınız 50.000₺ çıktı ancak kusurlu aracın poliçe limitinden hasar ödemesi yapıldıktan sonra geriye 20.000₺ kaldı. Size limit dahilinde 20.000₺ ödeme yapılır ancak kalan 30.000₺lik kısmı yine karşı taraftan talep etmeniz gerekir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirme için teşekkür ederim. Peki karşı taraftan nasıl talep ediyoruz? Süreç nasıl?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Aynı yerden tekrar hasar yiyince değer kaybı alamıyorsun. Mesela kaza yaptın bagaj değişti sonra tekrar kaza yaptın bagaj değişti alamıyorsun.(bir yerde okudum doğru mu bilmiyorum?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kemal019 K kullanıcısına yanıt

    O konu hukuki süreç olduğu için net bilgim yok o yüzden yanlış yönlendirmek istemem. Hukukçu birisi daha net yardımcı olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki @maligezgin biliyordur diye kendisini ekliyorum. Kusurlu tarafın kaskosunun olmaması durumunda, zorunlu trafik sigortası poliçesini aşan kısma ait değer kaybının tahsilatı için yapılması gerekenler hakkında bir soru sizinki anladığım kadarıyla? Doğru mu anladım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz konudaki detayı bilmiyorum. Bilenler yazar ise hep beraber öğreniriz.

  • Lord Commander kullanıcısına yanıt

    2022 Temmuz'da bir trafik kazası yaşadık ve arabamız perte çıktı. Karşı taraf %100 kusurlu. Kaza yaralanmalı ve tutanağı kolluk kuvveti tuttu. Karşı tarafın sigortası ile tazminat davası ve ayrıca karşı tarafın ceza davası devam ediyor. Arabamızın pert bedelini kendi kaskomuzdan kazadan sonraki 45. günde aldık ve 1-2 hafta sonrasında yeni bir araç aldım. Kaza gününden itibaren hem yaşadığımız şehre dönmek için kiraladığım araç bedeli olarak hem de yeniden araba alana kadar geçen sürede araçsız kaldığımız için herhangi bir hak talebimiz olabiliyor mu? (Kusurlu taraftan ya da sigortasından-kaskosundan) Kazada pert olan arabamız hususi kullanım amaçlı binek araç.


    Bu konuda bilginiz/fikriniz varsa paylaşabilirseniz sevinirim.

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Evet doğru

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 4 ay önce kavşakta beklerken arkadan vurdular. Herhangi bir zaman aşımı vs. var mı? Bende şu an değer kaybı bedelini alabilirmiyim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lion Tamer kullanıcısına yanıt

    Zaman aşımı 2 yıl. Yani alabilirsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kemal ile aynı durumdayım ben de. Aracımın hasar tutarı çarpan kişinin sigorta teminatını aştı. %100 kusurlu olan çarpan şahsın kaskosu yok. Değer kaybına henüz başvurmadım, dosyanın kapanmasını bekliyorum. Bu konuda bilgili arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi, hangi yolu izlememiz gerekiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun geçmiş olsun. meraktan soruyorum, aracın değer kaybına uğradı diyorsun, ufacık bir boya göçük düzeltmesinden , o aldığın patayı arbanın öceki piyasa değerinden düşecekmisin satarken ?

  • prok P kullanıcısına yanıt

    Öncelikle çok geçmiş olsun. İkame araç bedelini trafik sigortası veya kasko şirketinden değil ancak kusurlu taraftan talep edebilirsiniz. Araç kiralamak için ödediğiniz ücretleri gösterir fatura veya kiraladığınıza ilişkin elinizde belge var ise bunu yine dava yolu ile karşı taraftan isteyebilirsiniz. Diğer sorunuz ise kazanç kaybı olarak geçiyor. Bu talep için aracınızın kullanım amacı olarak ticari olması gerekiyor. Örneğin: minibüs, otobüs, taksi vb.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Commander kullanıcısına yanıt

    Yanıtladığınız için teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.