Şimdi Ara

Kaza sonrası değer kaybı almak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
31
Favori
4.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende bilmiyorum..ama şöyle yapılır diye düşünüyorum. İyi niyet ile karşı tarafı arar durumu anlattım diyorum. Karşılıklı anlaşırsak sorun yok. Anlamazsak malum enflasyonist süreçteyiz en yüksek düzeyden (değer kaybına ilaveten ekstra unsurlarıda göz önünde bulundurarak) mahkemeye verir yasal faiziyle zaten alırım diyorum..bakalım ne olacak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Az önce sbm den değer kaybı raporu sonuçlandı diye meil aldım. Değer kaybı tutarı: 0 TL demiş eksper..Bu nasıl olur? Araç 2 yaşında 29 binde ilk kazası kusur oranı %0. Bağaj ve tampon değişti. Sol çamurluk boyandı..bunlar neyin kafasını yaşıyor? Bu raporu eksperi arayıp mı talep ediyoruz? Neye göre böyle karar verdi diye? Bilen var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kemal019 K kullanıcısına yanıt
    Meslekten men ettirecek kadar vahim. Boya değdiği an değer kaybı olur. 1 lira bile olsa bu 0 lirayı çıkaran arkadaşın meslekten men edilip geçmişi araştırılmalı banka hesapları kontrol edilmeli. Ülkede tuz bile koktu expermi kokmayacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kemal019 K kullanıcısına yanıt
    Eğer sistemsel bir hata yoksa büyük saçmalık. Buna da itiraz etmenin yolu ancak mahkeme oluyor sanırım değil mi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Direk savcılığa suç duyurmalık olay bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kemal019 K kullanıcısına yanıt

    Eksperi kendiniz mi atadınız? Yoksa sigorta şirketi mi? Hasar dosyanız kapanmadı ise elinde hasar eksper raporu bulunmadığı için raporu yazamamış olabilir veya hasar evrakları, fotoğrafları vs. eksik iletilmiş olabilir. Değer kaybı eksperlerinin kendi süreleri içinde raporu sonuçlandırmaları gerektiği için raporunu sıfır kapatmıştır. Eksperi arayarak eksikliği öğrenebilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Commander kullanıcısına yanıt
    Tek mantıklı açıklaması bu gibi görünüyor..Yarın arayacağım kendisini ve bilgi talep edeceğim eğer verirse

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Değer kaybı işini karşı tarafın sigortasıyla çözdüm..sbm baya sıkıntılı. Gelelim yeni soruna. Muhtemelen bu aşamalarıda görmüş ve geçirmiş arkadaşlar vardır. Onlardan hem kendi adıma hemde form adına bundan sonraki bu formu kullanıcılar için önemli bir kaç bilgi daha talep ediyorum. ediyorum.

    Şimdi bilendirme için herkese tekrar çok teşekkür ederim. Peki Sigorta şirketinin belirlediği değer kaybını (limitler takılmadan) nasıl öğreniyoruz? Bunu neden sorum.

    Benim 2021 model toyato coralla hibrit 29 bin km deki aracıma arkadan çarptılar ve %0 kusurum var. Daha öncede kazası vs yok aracın. Araçın arka Bağaj kapağı ve arka tamponu değişti. Arka sol camurluk komple boyandı ve işlem gördü..Sağ camurluk ta lokal işlem ve boya gördü. Aracın onarım maliyeti yetkili serviste 60.500 TL tuttu. Karşı tarafın Sigortası bu bedeli benim kasko a ödedi. Ardından ben Karşı tarafın sigortasına değer kaybı başvurusunda bulundum ve bugün itibariyle tarafıma pazartesi günü 61.300 TL değer kaybının yatacağını öğrendim. Anladığım kadarıyla 2023 yılı maddi kazalarda Sigorta teminatı 120 nin TL olduğu için kabaca 60 bin onarıma 60 bin de değer kaybına ödeme yapılacak ve limit böylece dolmuş olacak. Takdir edersiniz ki yeni bir araçta bu çaplı onarım ortalama aracın değerini 100 ika 150 bin TL düşürür. Ben sigortadan limit kuralına takılmadan gerçek değer kaybını nasıl öğrenebilirim?

    Diyelim onlar bu tarz bilgiyi vermiyor o zaman kendim nasıl bir yol izlemeliyim. Yani aracın gerçek değer kaybını nasıl ispat ederim.Sonuçta aracın orjinalliği yüksek derecede bozuldu ve karşı tarafın trafik sigortası limiti bunu karşılayamadı. Bunu ispatlamam gerek ki karşı tarla önce sözlü anlaşmak istiyorum. Eğer kabul etmezse o zaman direk mahkemeye verip en üst düzeyden değer kaybı talebinde bulunmak mümkün mü?

    Not: karşı tarafın sadece zorunlu. Trafik sigortası var...ekstra İMM ve kaskosu yok. Olsaydı zaten iş biraz daha kolaydı. Kalan kısım için oraya başvururum.

    Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • kemal019 K kullanıcısına yanıt
    Dün baktığınız değer kaybı sonucunun SIFIR TL görünmesinin sebebi neymiş peki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemal019 K kullanıcısına yanıt

    2023 yılı itibariyle trafik poliçe limitleri araç başına 120.000₺ kaza başına ise 240.000₺ olarak belirlenmiştir. Kasko şirketiniz hasarınıza karşılık olarak maliyetini karşı taraftan rücu etmiş oluyor. Size yatacak olan değer kaybı miktarı dediğiniz gibi limit dahilinde ödenebilecek maksimum tutar olabilir. 100-150 bin ₺ konusu hasarla ilgili bir durum. Hasarlı parçalarınızda mesela tampon plastik olduğu için değer kaybını etkilemiyor. Plastik parça, cam, ayna vs. bunlar hesaplamaya dahil edilmiyor bunları sadece hasar kaybında poliçe limiti dahilinde karşılar şirket. Şu konuda da size hak verebilirim aracı satarken tampon değişti fiyat kırıldı diyebilirsiniz ancak bu hesaplamayı devletin ilgili kurumları belirliyor. Kurallar ve formüllerle bu değer kaybını hesaplayabiliyoruz.


    Sigorta şirketi hesaplamayı sizinle paylaşamayacaktır. Öncelikli olarak mail yoluyla ödenen miktarın ZMMS limitleri dahilinde mi olduğunu sorun. Eksper ataması yapılmasını isteyebilirsiniz, bir önceki eksper sıfır kapatmış ancak yeni bir eksper ataması sistem izin veriyorsa yapabilirler. Açıkçası daha fazla değer kaybı olduğunu düşünüyorsanız tahkime giderek çözümlenmesi gerekir. Zaten tahkimde daha fazla değer kaybı çıkarsa bunu karşı tarafa beyan ederek kalan kısmını alabilirsiniz.


    Ben önce karşı tarafla anlaşmak istiyorum diyorsanız bir ekspere değer kaybı raporu yazdırabilirsiniz. Onun çıkaracağı rapora göre karşı tarafla anlaşma yoluna gldebilrsiniz. Başka sorunuz varsa sorum yardımcı olmaya çalışırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Onu öğrenemedim..telefona vs bakmıyorlar ki..dediğim gibi karşı tarafın Sigortasıyla çözdüm işi. Sbm ye kalsa işimiz zordu sanırım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lord Commander kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim değerli bilgiler için. Lakin Bu süreçte Sigorta tahkimlik bir durum var mı ki? Zaten Sigorta verebileceği maksimum değeri vermiş. Sanki bundan sonrası karşı tarafla anlaşmak..olmazsa mahkeme gibi..

    Bende karşı tarafla konuşurken elimde bağlayıcı bir değer tespit tutanağı olsun istiyorum. Onun için diyorum bunu nasıl temin edebilirim?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kemal019 K kullanıcısına yanıt

    Tahkim sadece sizin yasal hakkınız durumunda şu an. Dediğiniz gibi şirket maksimum ödemeyi yapmış zaten. Dışarıdan bir ekspere değer kaybı raporu yazdırabilirsiniz. Hasar raporunuzu yazan eksperle görüşün derim eğer yazıyorsa değer kaybı raporu, hasarı da kendisi yazdığı için daha sağlıklı bir rapor yazabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Commander kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla hasar raporu için exper fiilen gelmemiş. Yetkili servisin ekranında bir uygula varmış. Onlar buraya gerekli bilgileri girdiğinde sistem otomatik olarak hasar dosyasını oluşturuyormuş. Ben yetkili servisten hasar exper raporunu istediğimde bana böyle dediler. Ne kadar doğru bilmiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kemal019 K kullanıcısına yanıt

    Evet bazen fiilen bazen de iletilen fotoğraf ve evraklar üzerinden yazabiliyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Commander kullanıcısına yanıt
    Bu durumda kendim nasıl RAYİÇ değer kaybı için özel olarak rapor alabiliyorum? Kime başvurucam bunun için? Hadi bir şekilde RAYİÇ değer kaybı için bu raporu aldım. Peki bunun karşı tarafı bağlayıcı olan hukuki geçerliliği oluyor mu? Bu sorularında cevabını merak ediyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kemal019 K kullanıcısına yanıt

    Ekspertiz ofisleriyle iletişime geçerek reel değer kaybı raporu yazdırmak istediğinizi söylerseniz yardımcı olacaklardır. Ancak işin hukuki boyutunu bilmiyorum. Sigorta hukuku kapsamlı bir konu. Bu konuda uzmanlaşmış hukukçulardan destek alabilirseniz daha sağlıklı olacaktır. Yanlış bilgilendirme yapmak istemem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu süreçte neler yaşadım ve ne aşamadayım diğer arkadaşlarıda bilgilendirmek amacıyla bu paylaşımı yapıyorum..

    Şimdi konuyu baştan takip edenler biliyor durumu mu. Kısaca 8 ekimde kaza yaptım. 9 ekimde araç yetkili serviste tamire bırakıldı. 18 ekimde aracımı teslim aldım. 23 ekimde karşı tarafın sigortasına değer kaybı için bilgilendirme yaptım (meil ile dilekçe vs.). 25 ekimde ayrıca SBM den exper ataması yaptım. 27 ekim 61.500 TL değer kaybının onaylandığı ve 30 ekimde ödemenin yapılacağı meilini aldım. 31 ekimde de paramı aldım.

    Şimdi araçın tamir masrafı İÇİN 60.500 TL, Değer kaybı için de 61.500 TL ödeme yaptı karşı tarafın Sigortası. Yani zorunlu maddi kaza limiti otomatikmen doldu..

    Benim araç 2021 model toyato coralla hibrit dream paket, 29 bin km de. Daha önce hiç kazası yok. Aracın kasko değeri 1.185.000 TL. Raiç değeri 1.200.000 ile 1.350.000 TL arası.Kazada kusurum %0. Araçta yapılanlar; bagaj, arka tampon ve arka stop değişti. Sağ çamurluk işlem gördü ve komple boyandı. Sol çamurluk ucundan işlem gördü için lokal boyandı.

    Şimdi rayiç değer kaybının ortalama 110 ile 140 TL olduğu tahmin ediliyor. Ben karşı tarafın teminatını doldurduğum (120bin TL) Bu saatten sonra kalan ortalama 60 veya 70 bin TL lik değer kaybı için tek yolum otomatikmen yargısal süreç. Bunun için bir avukatla görüşeceğim artık.

    Tabi bugün karşı tarafı aradım. Dedim malum araç yeniydi ve bu durum yaşandı. İstersen biz aramızda anlaşalım ve boşuna sende bende yargıyla uğraşmayalım. Eğer kabul edersen 40 bin TL ye bu işi bitirelim. Oda dedi abi düşünmem için bana 15 gün süre ver. Bende olur dedim. Yok eğer kabul etmese direk en üst limitler den dava sürecini başlatmayı düşünüyorum. Bu durumu mecbur kalmasam istemiyorum. Bakalım ne olacak..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • RavenTheBlack kullanıcısına yanıt

    Merhaba , karşı tarafın limiti dolup, dolmadığını nereden öğrenebiliyoruz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2023 yılı 120 bin TL. 120 binden Hasarın tutarı çıkarınca ortaya çıkan rakam kalan limittir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.