Şimdi Ara

Kaza sonrası değer kaybı almak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
31
Favori
4.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    değer kaybı için eksperin hesapladığı tutanağı isteyin

    oradaki tutardan eksik yatırdılarsa çok rahat alırsınız kalanını

  • boras06 kullanıcısına yanıt

    hiç alakası yok

    karşı taraf %100 suçlu ise

    karşı tarafın SİGORTASI bu değer kaybını ödüyor

    kazayı yapan kişi ile muhatap olmuyorsunuz

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    maalesef güncel durumu bilemiyorum

    bu konu ile ilgili bir kaç şey okudum fakat herkes farklı bir şey söylüyor

  • fas2802 kullanıcısına yanıt

    Burada tabii ki düşerim hakkımı aldım sonuçta falan demeyeceğim ama boyasız olan araçla aynı fiyata zaten satamam. Satarken dürüstçe söylerim, alıcı kararını verir. Elimdeki ürün zarar gördüğü için aldığım para. 18k tramer işlendi haliyle zaten fiyatı düştü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 24 Ekim 2023; 12:0:4 >
  • Merhaba Atamiş olduğunuz Exper araci incelemeye geliyormu herhangi bir ücret ödedinizmi acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darth630 D kullanıcısına yanıt

    Yok hocam ücretsiz ve herhangi bir inceleme olmadı. Hasar dosyasındaki bilgilerden karar veriyorlar bildiğim kadarıyla.

  • İyi günler arkadaşlar eksper atamak için online sbm sitesinden formu doldururken atama yapan bilgileri kısmında ara butonunu tıklayınca kırmızı renkli yazı ile hasar bilgileri ile kayıt bulunamadı yazıyor daha önce bu sorunla karşılaşan oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wero W kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı durum var. Muhtemelen hasar dosyası kapanmadığı için..beklicez sanırım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kemal bey sizin kaza ne zaman oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wero W kullanıcısına yanıt
    08 ekimde kaza oldu. 18 ekimde araç onarıldı. 23 ekimde karşı tarafın sigortasına değer kaybı için başvurdum. Dün ve bugünde sbm den kendim eksper atamak için işlem yapmak istiyorum ama dediğiniz uyarıyı alıyorum. Sizin peki?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben 7 Eylülde kaza yaptım 5 Ekimde aracı teslim aldım pazar akşamı sigortaya dünde sbm ye başvurdum bu uyarı çıktı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim de arabama vurdular. Değer kaybı dilekçesi yazıyorum. Şu 2 soruyu merak ediyorum:

    1. Değer kaybını hesaplayacak eksperi ben mi Sbm sitesinden talep ediyorum yoksa sigorta şirketi mi? Ben yapacaksam bunu ne zaman talep edeceğim? Sigorta şirketini bekleyip onlar bu işlemi yapmazsa mı, takibi nereden yapılır?

    2. Bu eksperin de bir ücreti var sanırım. Bunu kim karşılıyor? Ben ödeyeceksem bu ücreti de talep edebilir miyim, edeceksem dilekçeye yazmam şart mı? Yani dilekçeyi şu kadar masraf oldu, değer kaybını istiyorum mu şeklinde mi yoksa değer kaybı ve eksper ücretini birlikte mi istiyorum şeklinde yazacağım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 26 Ekim 2023; 13:25:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Karşı tarafın sigortasını ara..durumu anlat. Onlar sana ne yapman gerektiğini söyleyecekler. İstedikleri gerekli evrakları meillerine yolla. Sonra 1 veya 2 iş günü bekle. Ardından sende sbm de değer kaybı için exper ata. Bu atamayı yapabilmen işin dosyanın açılmış olması gerek. Yoksa sbm ye başvuruda ikinci aşamayı geçemezsin..Her iki başvuru yönteminde de ücret ödemiyorsunuz..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kemal019 K kullanıcısına yanıt
    Aradım ancak bana da mı denk geldi bilgisiz olan veya umursamayan ama. Kerpetenle ağzından zor laf aldım. Bir çok sorunun cevabını internetten öğrendim. Örnek değer kaybı dilekçelerinde eksper ücreti diye bir şey de okudum. Kimisinde vardı kimisinde yoktu. Ne olur ne olmaz diye mi yazıyorlar bilemedim. Cebimden durduk yere hiç bir ücret çıkmasın istemediğim için dilekçeye yazmam gerekli mi bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 26 Ekim 2023; 13:26:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Şimdi şöyle söyleyeyim. Hem karşı tarafın sigortasının aradığı hem de sizin sbm den aradığınız ekper de ücret talep edilmez. Bunun dışında üçüncü bir yol daha var. Orada ücret talep edilir. Oda sizin bu iki atama sonucunu beğenmediğiniz durumda özel olarak ekper ataması yapmanız. Bunun için önce bu iki atamanın sonucuna bakın. Eğer sizi tatmin etmezse üçüncü yolu seçin. Ardından bu üç sonuçuda denediniz diyelim ve sizin özel aradığınız exper daha fazla değer kaybı var dedi. Bunu ilgili Sigorta ya bildiriniz. Eğer kabul etmezlerse karşınızda iki seçenek var. Ya Sigorta tahkim ya da mahkeme. Mahkeme biraz meşakkatli. Önce arabulucuya vs gideceksin. Sonra malum dava süreleri...tahkim gidersen en fazla 6 ay içinde sonuç alırsın. Umarım anlatabildim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kemal019 K kullanıcısına yanıt
    Gayet güzel anlattınız hocam, çok teşekkür ederim. Yine de dilekçenin talep kısmına şunu yazdım sizce olmuş mu yoksa ikinci seçeneği mi yazayım? Naçizane bunu da cevaplarsanız çok memnun olurum.

    1. Fazlaya ilişkin haklarım saklı kalmak kaydıyla, şirketinize başvurumdan itibaren süresi içinde araç değer kaybı tazminatının tarafıma ödenmesini talep eder; aksi takdirde, tüm yasal yollara başvuruda bulunulacağını bildirmekteyim.

    2. Fazlaya ilişkin haklarım saklı kalmak kaydıyla, şirketinize başvurumdan itibaren süresi içinde araç değer kaybı tazminatının, oluşabilecek eksper ücret/ücretlerinin ve varsa başka haklarımın tarafıma ödenmesini talep eder; aksi takdirde, tüm yasal yollara başvuruda bulunulacağını bildirmekteyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bende bu süreçlerde yeniyim. Ancak burada şunuda söylemeliyim. Malum karşı tarafın Sigortası sadece 120 bin karşılıyor. Eğer kasko veya ekstra İMM si yoksa ve diyelim hasar 90 bin. Değer kaybı 100 bin..o zaman bırakın eksper ücreti vs siz sigortadan maksimum değer kaybı olarak 30 bin alırsınız..geri kalan ne olacak? Asıl sorun bu bence

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynı şeyi ben de merak ediyorum, bir sonuca ulaşamadım. Hasar tutarı 133bin, karşı tarafın sigorta teminatı 120bin. Sigorta teminatı hasar kaydına bile yetmemişken bir de değer kaybı almak mesele.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki sizin fikriniz nedir? Bence Sigorta karşıladığı kısmı karşılar..geri kalanı kendinden alır.. Sizde değer kaybı için araç sürücüsüne ayrıca dava acarsınız..Ben şahsen öyle yapacağım eğer karşı tarafla anlsşamazsam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kemal019 K kullanıcısına yanıt

    Şu an için henüz bir adım atamıyorum çünkü aracı servisten yeni aldım, dosya henüz kapanmadı. Sigortacımla konuştuğumda önce karşı tarafla uzlaşmaya çalışacağız, olmazsa dava süreci başlayacak dedi ama bu uzlaşma işi nasıl oluyor, dava süreci nasıl yürüyor dediğimde net bir bilgi vermiyor. İnternetten araştırıyorum ancak bu tarz durum yaşayan ve işleyişi anlatan birini bulamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.