Şimdi Ara

KIA SHUMA II - KİA SHUMA II ( KIA SHUMA 2 - KİA SHUMA 2 )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
2
Favori
72.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonuç bulmakta zorlanınca başlığı herkes bulabilsin diye tüm yazılma ihtimalleri ile yazdım.

    Kalem bile alacakken buraya bakan biri olarak, canım sitem donanimhaber'de bu arabayla ilgili hiç bir başlık bulamayınca zoruma gitti. Acaba bu araba ile ilgili,DETAYLI BİLGİ SAHİBİ OLAN veya KULLANMIŞ OLUP ( En azından bir kaç yüz kilometre) avantaj ve dezavantajlarını sıralıyabilecek var mı?

    Lütfen bu araba beş para etmez yorumları yapmayıp onun takdirini de almayı düşünen kişiye (bana ) bırakın. Fiyat-eder olarak zaten bu arabaya karar verdim. Ben Manuel modelini alıp LPG taktırmayı düşünüyorum.

    Benim ve düşünen başkalarının işine yarayacağını düşündüğüm bilgiler :

    Cerato ve Rio'dan farkları nelerdir? (Donanım-mekanik)
    Comfort ve Trend modellerin farkları nelerdir?
    Alırken nelere dikkat etmeliyim?
    motor ömrü motor sesi , yakıt ( ki çok yüksek olduğunu duydum) , ivmelenme, ağırlık ?
    Bi de konforu nasıl bu meredin?

    Önemli Not : Aslında SHUMA II rumuzlu bir arkadaş gördüm, ona soracaktım ama profili kapalı... Bilenler onu da buraya davet ederse sevinirim.

     KIA SHUMA II - KİA SHUMA II ( KIA SHUMA 2 -  KİA SHUMA 2 )


     KIA SHUMA II - KİA SHUMA II ( KIA SHUMA 2 -  KİA SHUMA 2 )







  • Bu aracı alırsan satamazsın en iyisi daha iyi ve daha mantıklı modellere bak
  • evet son sahibi olabilirsin eskiden yani cerato çıkmadan önce ceratonun yerini bu dolduruyodu sanırım.
  • Evet, son sahibi olabilirsin diyenlere katılmıyorum. Çünkü ben geçen sene takasa verdim ve aracımı değiştirdim. Son sahibi olmak fikrinede katılmıyorum.

    Zira hiç bir malın , siz istemedikçe son sahibi olmazsınız. Ayrıca ben de bu günlerde 97-98 model temiz bir KIA clarus bakıyorum.

    2003 veya 2004 model bir shuma II 'yi iyi bir pazarlıkla 12 -13 bin'e alabilirsiniz. Bu aracı olaki satmak istediniz bu fiyatın 3-4 bin aşağısına hemen satarsınız. Aynı sınıf bu yaşta bu fiyata hangi aracı alabilirsiniz. Ayrıca tüm araçlarda değer kaybı olur. ama dediğim sürece siz istemedikçe son sahibi olmazsınız.

    Şimdi araçla ilgili yorumlara gelelim. Forumda bazı arkadaşlar beni az çok biliyorlardır, özellikle eski olanlar. Ben 1994 ile 2007 yılları arası hep KIA kullandım. Benim kıymetli paramı harcıyacak başka bir araç bulamadım , sırasıyla 1994 KIA Capital, 1998 Sephia, 2000 KIA Pride, 2003 KIA Shuma II ( bu arada İhlas'la falan alakam yoktur.) Bu süreçte KIA kulanmaktan hiçte pişman olmadım,beni hiç mahçup etmedi. Ayrıca tüm KIA kullanıcılarıda benimle aynı kanaattedir. Yani Kullanıcı memnuniyeti yüksek bir Markadır. Bilmeyenler ve hayatında KIA 'ya binmeyenlerde tu kaka diye yorum yaparlar o ayrı.

    Arkadaşım ben aracı 50 bin km kullandım , periyodik bakım dışında ( diğer tüm KIA 'larımda olduğu gibi) tek kuruş harcamadım. KOnforu konusunda sadece ben değil aracıma binen ve KIA yı tanımayanların yorumu genelikle ferah geniş ve özellikle " ne güzel araba yağ gibi akıyo" olmuştur. Yani konforu gerçekten yüksek bir otomobildir. Kabin içine çok fazla rahatsız edici ses almaz. Yol tutuşu iyidir. Bakım maliyeti yüksek değildir. Ve özellikle belirtmek isterim tank gibi de otomobildir. Kaza yaptım tecrübeyle sabit biliyorum. Yüksek süratlere stabil çıkabilir.
    Hyundai Elantra ile aynı platform üretimdir ve kalbinde aynı motoru taşır. TEk kötü yanı yüksek yakıt tüketimiydi. ( benimki otomatikti gerçi )

    Ve son olarak şiddetle almanı öneriyorum, araç temizse hiç durma al, aynı yaş emsal arabalara 20-30 vermektense neredeyse yarı fiyatına iyi bir otomobile binersin. Ben sattığıma gerçekten pişman oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shuma II -- 12 Şubat 2008; 23:35:46 >




  • shuma'nın böyle konforlu olduğunu bilmiyordum.
    Geçen yaz amcamın aracı ile (shuma II) çanakkale seyahati yaptım.Megan'da kullandım.Shuma daha konforlu ve rahat sürüşü olan bir araç,bu kadar iyi araç olacağını tahmin etmiyordum.Yanlış olmasın hatırladığım kadari ile 135YTL kilometrede LPG yakıyordu ve araç otomotik vitesti motor perfonması gayet iyi
    çekiş gücü kasasına göre çok iyi.
    Lada'yı satarsam Rio yada Shuma düşünüyorum.
  • shumayla ilgili konular acılmadı diil acıldı sen rastlamamıssındır zaten yeni bir üyesin sanırım..

    yoksa güzel araclar haa ikinci eli olsun diosan o yok zor satarsın biraz fiyatta iyi indirim falan yaparsan hemende gidebilir..zaten biraz da sans işi bu alım satım..
  • sepia al ama shuma alma bende uzun yılllar kia kullanan birisi olarak.. yedek parça sıkıntısı çok var bu araçta.. Calrus ta aynı.. ama capital ve sephia da asla sıkıntı yaşamazsın.. İlkem Kia Var aksarayda orda kiaların yedek parçalarını hep bulabilirsiniz.. kendisi ithalatcı..
  • Shuma II'ler Çelik Motor güvencesinde dolayısıyla parça sorunu yok. Diğer modellerde ise İhlas zamanında ki KİA merkez servisi Yenibosna'da İleri Otomotiv var onlar da her parçası var.
    Ayrıca merak ettim konuyu açan arkadaş ne yaptı?
    ne karar verdi?
  • azerbaycanda bolca var bu aractan,shuma II hakkinda bir bilgim yok ama yanlarinda falan gecerken goz ucuyla inceliyorum hicte fena deyil yakisikli araba.
  • 12-13'e shma gören var mı piyasada ben göremedim de

    araç c segmenti mi oluyo şimdi

    sephia'lar hangi segmentte?
  • bayağı bir inceledikten sonra bende kia shuma almaya karar verdim. 2003-2005 model arası bu özelliklerde( klima, airbag 2 adet, 4 cam otomatik, aynalar elektrikli, merkezi kilit, immobilizer, 102 bg, 1,6 motor) ucuz olan model kia shuma2 dir. 11,000 tlye aldım. araç 70,000 km de olduğundan triger ve diğer setler ve yağlar değişimi devir ve muayene masrafları ve sıralı sistem LPG ile beraber 13,500 e maloldu. dün aracımı kullanmaya başladım. Genel görüntü olarak güzel. 2. viteste 80 km gibi inanılmaz bir hıza çıkabiliyor. uzun yolda km de 12,5 kr gibi inanılmaz bir cimrilik.

    şimdilik bu kadar eğer bir KİA SHUMA grubu varsa benide üye yapın. torumlar devam edecek.
  • BEN 2004 MODEL, OTOMATİK VİTES, LPG'Lİ BİR SHUMA-II ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.
    ARASTIRDIĞIM KADARI İLE ÇOK KONFORLU VE GÜZEL BİR ARAÇ. FİYAT-PERFORMANS AÇISINDAN TERCİH EDEBİLİRİM. 12-14 BİN TL YE BU KONFORDA BAŞKA BİR ARAÇ BULAMAM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
    FAKAT PARÇALARI BULUNMUYOR, BULUNSA BİLE ÇOK PAHALLI, SÜREKLİ SORUN ÇIKARIR DİYE DUYDUM.
    YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ. YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nigne77 -- 29 Ocak 2009; 23:57:26 >
  • ben KİA SHUMA 2 alalı daha 1 ay bile olmadı . triger ve diğer kayışları motor ve şanzuman yağları , klima hava ve yağ filitreleri, yağ keçeleri vs komple bakım yaptırdım üstünede debriyaj setini değiştirttim. tahmin edin ne kadara mal olmuştur. ?
    işçilik dahil 1350 TL. Yanlış okumuyorsunuz. bu fiyatlar özel serviste yapılan işlemler için. unutmayın servislerde bu fiyatlar nerdeyse 2 ye katlanıyor.

    Bundan önceki aracım olan TİPO 1,4 s 98 model aracımın sadece debriyaj seti 200 tl idi. ama SHUMA 2 için 120 tl ödedim. 130 da işçilik toplam 250 tl.

    istanbuldan anında temin edebildim. rizeye elime ulaşması 1 günü aldı. siz karar verin. Ama diğer şehirlerde teminde zorluk çekebilirsiniz. Trabzon KİA servisi debriyaj seti için benden 270 lira istemişti.

    aracımla geçen hafta memlekete gittim. sıralı lpg ile 13,5-15,0 krş arası yaktı. ve de 90 km sabit hızla falan değil. 120-140 km değişken hızla. hızlanması durması son derece tatmin edici. bütün donanımı standart. öyle diğer araçlar gibi şu modelde şu özellik bu modelde bu özellik yok. tabii türkiyedeki modellerde. yurt dışında değişik konfigürasyonları var.
    türkiyedeki standart donanımda şu özellikler var:
    Klima analog
    ABS( Dört Tekerden Disk fren)
    immobilizer
    2 hava yastığı
    HB ile Sedan arası( Lift Back)
    son derece geniş bagaj
    arka koltukta dört kişinin oturabileceği genişlik
    Merkezi kilit
    çocuk kilidi
    dört cam otomatik
    elektrikli aynalar
    1,6 16 valf motor.
    102 bg güç

    Şimdilik aklıma glen bunlar.
    Yalnız şunu diyeyim, otomatik viteslerde bazan arıza çıkabiliyormuş. servisinde bir baktır Vites kutusuna.




  • unutmadan söyliyeyim "_opeth" arkadaş demiş ki
    quote:

    12-13'e shma gören var mı piyasada ben göremedim de

    araç c segmenti mi oluyo şimdi

    sephia'lar hangi segmentte?

    ben aracımı 11.000 tl ye aldım. arayınca bulunuyor. saydığım bakımlar ve sıralı sistem atiker lpg ile birlikte devir ve ruhsat masrafları toplamda 14.000 tl ye geldi. aracım 70,000 km de.
    ayrıca C segmenti olması lazım. motor hacmi güç ve konfor bunu gösteriyor.
  • 12000 tl ye 2003-2004 kia shuma II bulursanız haber verin alacağım otomatik vites olursa daha iyi olur. erenbayirli@hotmail.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ziraat_ci

    bayağı bir inceledikten sonra bende kia shuma almaya karar verdim. 2003-2005 model arası bu özelliklerde( klima, airbag 2 adet, 4 cam otomatik, aynalar elektrikli, merkezi kilit, immobilizer, 102 bg, 1,6 motor) ucuz olan model kia shuma2 dir. 11,000 tlye aldım. araç 70,000 km de olduğundan triger ve diğer setler ve yağlar değişimi devir ve muayene masrafları ve sıralı sistem LPG ile beraber 13,500 e maloldu. dün aracımı kullanmaya başladım. Genel görüntü olarak güzel. 2. viteste 80 km gibi inanılmaz bir hıza çıkabiliyor. uzun yolda km de 12,5 kr gibi inanılmaz bir cimrilik.

    şimdilik bu kadar eğer bir KİA SHUMA grubu varsa benide üye yapın. torumlar devam edecek.


    iyi günler hocam..

    Bende Kia Shuma II almayı planlıyorum. Yorum tarihlerine göre 1.5 yıldır kullanıyorsun bu aracı.. Genel olarak yorumların nedir, özellikle yakıt konusunda..

    Teşekkürler....




  • Evet yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum. oldukça memnunum. yerli araçlardan bu yaşta olanlara göre her şeyi ile fazlası var. fiyatıda düşük.
    bana göre eksik yönü şehir içi kullanımlar için pek uygun değil. devirli kullanımlarda çok tatmin edici bir araç. ama ben biraz baygın araba kullanırım diyorsanız size göre değil. hızlanması çok iyi ancak devirsiz kullanımda çekiş çok fazla düşüyor. hemen vites küçültmeniz gerekiyor. buda şehir içi kullanım için pekte arzu edilen bişey değildir sanırım.
    yakıt olarak sınıfından biraz üstte. bende LPG var ATİKER sıralı şehir içi 25-27 krş civarı yakıyor şehir dışıda yaklaşık 17-18 krş civarı. 90 km sabit falan değil. gidebildiğin hızla 130-150 km civarı ortalama. son sürat olarak 190 kadar çıktım. oldukça stabil. sarsıntı veya motorda boğulma vs olmuyor. yaklaşık 30,000 km kullandım sadece yağ bakımları harici masraf çıkarmadı diyebilirim. (sol cam krikosu hariç)
    istediğiniz parçayı servisten veya internetten bulabiliyorsunuz yedekparça sitelerinden. Ama aksesuar biraz sıkıntılı. Cam rüzgarlığı türkiyede YOK. güney korede bile bulamadım :)
    aracım şu an 100500 km de.

    quote:

    Orijinalden alıntı: omerdem


    quote:

    Orijinalden alıntı: ziraat_ci

    bayağı bir inceledikten sonra bende kia shuma almaya karar verdim. 2003-2005 model arası bu özelliklerde( klima, airbag 2 adet, 4 cam otomatik, aynalar elektrikli, merkezi kilit, immobilizer, 102 bg, 1,6 motor) ucuz olan model kia shuma2 dir. 11,000 tlye aldım. araç 70,000 km de olduğundan triger ve diğer setler ve yağlar değişimi devir ve muayene masrafları ve sıralı sistem LPG ile beraber 13,500 e maloldu. dün aracımı kullanmaya başladım. Genel görüntü olarak güzel. 2. viteste 80 km gibi inanılmaz bir hıza çıkabiliyor. uzun yolda km de 12,5 kr gibi inanılmaz bir cimrilik.

    şimdilik bu kadar eğer bir KİA SHUMA grubu varsa benide üye yapın. torumlar devam edecek.


    iyi günler hocam..

    Bende Kia Shuma II almayı planlıyorum. Yorum tarihlerine göre 1.5 yıldır kullanıyorsun bu aracı.. Genel olarak yorumların nedir, özellikle yakıt konusunda..

    Teşekkürler....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziraat_ci -- 3 Eylül 2010; 12:00:17 >




  • arkadaşlar bende 1999 modeli var bu forumdaki sayılan bütün özellikleri mevcut ama fuar modeli olduğu için artılarıda mevcut. araç inanılmaz konforlu toplam 2000 km uzun yol yaptım. keyfine diyecek yok.fazla övmeye gerek yok bilen bilir,aracımı kısa dönem askere gideceğim için istemeyerekte olsa nakit sıkıntısından satıyorum. kia shuma arayan arkadaşlara duyrulur fiyat 11500 tl
  • bu arabayı bende almayı dusunuyorum. nasıl menunmusun arkadaslar. yedek parça yakıt vs. nasıl son zamlarla beraber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camkolonyasi -- 14 Mart 2011; 13:52:47 >
  • arkadaşımda var benim arabam opel astra kadar rahat ve konforlu bi araç tipide american ford taurus'a benziyor hoşuma gidiyo
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.