Şimdi Ara

Köpeğim Ölüyor (Güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
300
Cevap
4
Favori
45.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
464 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 22 yaşında öğrenciyim, bundan 5.5 yıl önce sahiplendiğim gözüm gibi baktığım terrierim geçen ay corona virüsü atlattı 2000 TL veteriner ücreti ödedim yoktan yaratarak, çok iyi baktım ve atlattık hastalığı.

    5 gün önce sahilde beraber gezdik, oynadık çok iyiydi gece yanımda uyudu, sabah uyandığımda yürümekte zorlandığını farkedip hemen veterinere koştum, veteriner kan testleri yapıp enfeksiyon kaptığını söyleyip aşı ve bir kaç antibiyotik verip yolladı ve yine 500 tl gibi bir meblağ ödedim. Aradan geçen 4 günde hiçbir gelişme olmadı ve köpeğimi başka bir veterinere götürdüm, veteriner köpeğimin gençlik hastalığına yakalandığını, kurtulma şansının %5 olduğunu ve tedavinin masraflı olduğunu söyledi. Oturup ağladım veterinerde. %5te olsa o şansı denemek istiyorum ama maddi durumum şuan el vermiyor lütfen öne çıkaralım belki yardımcı olacak birileri çıkar. Köpeğim Ölüyor (Güncellendi)

    Edit: Hastalık sinir sistemini zedeliyor önce yavaş yavaş yürüme yetisini kaybedecek tedavi edilmezse ardından kör olacak daha sonra vücudundaki tüm sistemleri saracak çok üzülüyorum



    Edit: Sadece eczaneden alacağım ilaçların reçetesini koyuyorum somut bir şey isteyen arkadaşlar için.


    Köpeğim Ölüyor (Güncellendi)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba bir veteriner hekim olarak hiç bir canlıya zarar gelsin canı acısın istemeyiz. Bu bizim ekmek kapımız ve mesleğimiz. Tüm canlıları ücretsiz tedavi edemeyiz.İllaki ücret alacağız. Olayın çok üzücü olduğunu düşünmekle birlikte olayların abartıldığını düşündüğüm için meslektaşım ile iletişime geçtim ve olarların nasıl olduğunu sordum ve dediğim gibi olarlar abartıı ve ücretler gerçeği yansıtmamaktadır. Meslektaşımın dedğini bazı mesleki bilgileri kırparak sizinle paylaşıyorum.

    Yazımı beğenip öne çıkarırsanız üstlerde görünür ve herkes konuyu doğru şekilde öğrenmiş olur.

    Merhaba, olaylar çarpıtılmış ve fiyatlandırma olayı abartılmış. Hasta ilk olarak yoğun kusma ve ishal şikayetiyle bize başvurdu *********** testleri yapıldı *** pozitif sonuç verdi. 6 günlük tedavi uygulandı ( *****, antibiyotik, ***** , *****, *****, ***** ve **** mama) tedavi sonuç verdi herşey normale döndü. 855tl toplam bakiye çıktı (2500 değil). 23 gün sonra denge şikayetiyle geldi klinikte herhangi bir denge kaybı göstermedi. Hemogram yapıldı hafif enfeksiyon ve ateş olduğu için ateş düşürücü ve antibiyotik verildi. 160 tl ücret alındı. Daha sonra denge kaybının arttığını telefonla bildirdiler. Hemen getirin bazı testler yapmam gerektiğini söyledim. Şehir dışında olduklarından 4 gün sonra getirdiler. Geldiğinde denge kaybı bu sefer bariz şekilde görülüyordu. *** şüphelenip testini yaptım pozitif çıktı. Prof dr ********* hocamızın ******** ve ********tedavisini önerdim. Test ücreti, ***** ve ****** ücreti olarak 300 tl tuttu. Onunda 200 tl'sini bakiye bıraktılar. Ikinci bir hekim yok bütün teşhislerini ve tedavilerini ben yaptım. Arkadaşlar öğrenci yazın hatay'a gidiyorlar yaklaşık 1 yıldır bana getiriyorlar. Her seferinde karnesini istiyordum aşılarının yapılması gerektiğini söylüyordum. Hatayda bütün aşılarının düzenli yapıldığını söyleyip yıllık aşılarını yaptırmadılar. Sadece paraziter uygulamalarını yaptık.
    Dostum köpeğe mama verme et ver, mama öldürür. Yağlı kuzu eti iyi gider, ciğer vs.. sakatat yemesi çok önemli, et suyu yap onun için bu en önemlilerinden, köpekler için anti patojenik hangi gıdalar verilebilir öğren ve onları kullanabilirsin. Köpeğe aktif formda vitamin, mineral vs. takviyesi ver ama unutma sentetik olmasın.Probiyotik olmazsa olmazımız çünkü bağırsak güçlüyse bir çok sorun atlatılır. Sauerkraut verebilirsin belki. Ailemizin köpeği vardı, biz onu hastalıktan kaybettik, sebebini mama yemesine ve toksin içeren ortamda bulunmasına bağlıyorum. Unutma insan yapımı neredeyse her şey toksik ve bu toksik şeyler bağışıklığı baskılar.
    Ben veteriner vs değilim bu önerim için beni linç etmeyin, bu sadece görüşüm.
    Ben doğasına göre beslensin ve bazı hayat değişiklikleri yapsın diyorum.
    Benim gençlik hastalığına yakalanan bir köpeğim vardı. İzmirde öğrenci evinde bakıyorduk kendi boğazımızdan kısıp. Sonra özelde okuyan bir ***** ilân açmış. Golden yavrum var bakamıyorum, barınağa atacağım diye. Dayanamadık alalım dedik. Cix arabası ve sevgilisi ile geldi bagajdan çıkardı 1.5 aylık yavruyu. Bebek hasta belliydi ama biz dedik haftasonu götürürüz bekleyelim. Sonra bir baktık gençlik hastalığı. İçimden kopan parçaların haddi hesabı yok döktüğüm yaşın. Bir de sonrasında bizim kendi köpeğimize de bulaşmasın mı... neyseki izmirde bornovada kral bir abimiz vardı veteriner. İlacın parası hariç hiçbir şey almadı ve kurtardı yavruyu. Yani yüzde 1 olayları yalan. Takılmayın ve ne gerekiyorsa yapın. Unutmayın aynı durumda bir insan yavrusu olsa ne yapacaksanız şimdi de onu yapmak insanlık gereğidir.

    Bu arada köpeğimiz de sokak köpeğiydi. Şimdi parayla köpek almayıncılar gelmeden...
    Toplumdaki gençlerin bu kadar sorunu ve hastalığı varken köpeğin gençlik hastalığını düşünemeyeceğim kusura bakmayın. Şimdi beni linç edecek şeyler söyleyeceksiniz; hayvan düşmanı, köpekden değersiz vs. gibilerinden fakat hiçte öyle değilim sayısız hayvan besledim sevdim bunu ispatlamaya çalışmayacağım zaten yakınımdaki insanlar bunu bilir. Sadece kızdığım nokta şu: Sokakta ayakkabısız gezen çocuklar var 2 gün önce de bunlardan biri İstanbulda Ekrem İmamoğluna denk geldi pazaryerinde esnaf ziyaretinde bulunurken. Demek istediğim şu dünyadaki bütün hayvanları kurtaramayız zaten yaradılışları gereği de kurtarmamız imkansız. Ama bir insanı kurtarmak günün birinde birçok şeyi kurtarmak olabilir. Şurada bir insan konu açsa dese ki şu sınava gireceğim 2500 lira bulamıyorum adamla d....k geçenler olur. Toplumda bu kadar sorun sıkıntı varken bu tarz konuların öne çıkması beni rahatsız ediyor. İnş. demek istedğimi anlatabilmişimdir. Abuk subuk başka taraflara çekmek isteyen elbet olacaktır ona yapacak bir şey yok. Gerçekten gönülden isterim ki bu hayvanda yakalandığı hastalıktan inşallah kurtulur. İyi forumlar.
    Benim kangal cinsi köpeğim var 2017 yılında gençlik hastalığını 1100 tl gibi bir masrafla 10 gün yatılı kalarak atlattı.

    Yer:İstanbul İstinye Greenpet Veteriner kliniği

    daha önce götürdüğüm 2 veterinerde ölür bu dediler ve masraf yapmayın dediler.gece daha fazla dayanamayıp yemişim parasını diyerek aldım götürdüm. Ölür diyenlere verdiğim para umarım ömür boyu bela olur.

  • Up
  • Büyük geçmiş olsun hocam. Umarım kurtulur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun ama yapacak birşey yok hocam

    Yalnız bu veterinerlere oldum olası sinir olmuşumdur 2000 tl ne ya şaka mı
  • Etzell E kullanıcısına yanıt
    İşler nasıl yürüyor bilmiyorum ama milleti kazıklayalım düşüncesi yoktur.


    Geçmiş olsun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • Konuyu belgelerle desteklemenizi öneririm. Geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun %1 bile gelme olasılığı olan bir orandır belgelerle donatın illa vicdan sahibi cüzdanı kalınlar yardımcı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konuyu ekşiye vs. taşımayı düşündünüz mü? umarım sağ salim atlatır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Last Peony

    Bu mesaj silindi.
    küfür yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım kurtulur

    Bunu üzülerek söylüyorum gençlik hastalığından çok çok az hayvan kurtuluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm destek mesajlarınıza tek tek teşekkür ederim, konu içeriğine şuan ki durumunun videosunu yükledim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençlik hastalığı için bir aşı veya önlem yok mu? Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba. Kedim olmasın diye yapılmış ben sahiplenmeden önce. Ama köpekle kedi farklı virüsten hasta oluyorsa bilemem.

    Aşısı köpekler için var mıydı? Varsa keşke aşısını yaptırsaydın. Onu kapan her hayvan ya ölüyor ya da ölmekten beter ediyor hayvanı.

    Şu an yapacağın bence en insancıl şey uyutmak. Kanlı ishalleri oluyor kedilerin ve susuzluktan öldürüyor hayvanı. Ben çok hayvan sahiplendim. Şu an kedi sahibiyim. Öyle acı çekeceğini bilmektense, uyuturdum hayvanımı. Ama köpeklerde nasıl bilmiyorum, kedide çok kötü.

    Düzenleme: yine de öne çıkardım, tedavinin belki faydası olur hayvana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 29 Mayıs 2019; 21:59:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok köpek götürdüm ben gençlik hastalığına yakalanan barınaklara,hiç biri kurtulamadı. Büyükçekmece barınağından bahsediyorum. Çok hayvanı tedavi edip getirip tesise bırakmışlıkları vardır,sakın küçümsemeyin. En son bir yavru köpek vardı. 3 kardeştiler. Birini sahiplendirdik. Biri hala tesiste gezer,üçüncü garibim yürüyemiyordu bile. Şırıngayla yemek yediriyordum. Aradım barınağı gelip aldılar ama kurtulamadı. Tavsiyem çevrenizde veterinerlik fakültesi varsa orayada götürün gösterin. En doğrusunu onlar söyler ve genelde uyutmayı teklif ediyorlar. Acı çekmesindense uyutulması daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam. Öne çıkardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özel veterinere götürdüğünüzde hem yüksek fiyatlar hemde iyileşme olasılığı düşük olacaktır benim tavsiyem avcılar kampüsü veterinerlik fakültesi hastanesine götürülmesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pesimist2006 -- 29 Mayıs 2019; 22:18:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayrına up

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.