Şimdi Ara

Köpeğim Ölüyor (Güncellendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
4
Favori
45.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
464 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6 yaşında bir köpekte nasıl gençlik hastalığı oluyor anlamış değilim. İshal var mı, dışkıda kan, kötü koku, yemek yememe gibi belirtiler. Bu yaşta gençlik hastalığı kolay kolay olmaz.
  • Çok fikir veren var ancak, maddi yardım istiyor sanırım.
  • bende bir köpek sahiplenmek istiyordum, konu üstüne geldi.
    ben kaldırmam böyle şeyleri. vazgeçtim
  • Malesef Şimdiden Başın Sağ Olsun
  • bizde de 2 tane pitbul vardı basırsaklarında solucan oldu sonra veterinere götür götür hergün 100 tl veriyorduk 5 gün yaşadılar sonra öldüler
    veteriner hizmetleri çok pahalı eş dost tanıdık yardım ederse iyi yoksa çok sıkıntı oluyor
  • Etzell E kullanıcısına yanıt
    Sigorta olmasaydı sen kendi iğnene, ilacına falan da o civar masraf edecektin.
  • Tüm mesajlarınızı tek tek okuyorum, tüm iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Kötü düşünmek istemiyorum, hiçbir şekilde uyutmayacağım hayvanı, %1 bile olsa denemek için çabalayacağım. Sizin çocuğunuzun %1 dahi kurtulma oranı olsa ölmesine izin verir miydiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KASNAKÇI

    Konuyu belgelerle desteklemenizi öneririm. Geçmiş olsun
    Köpek rol mü yapacak hocam koymuş işte videoyu
  • İstanbul'da mısınız? Ona göre arkadaşımın Beylikdüzü nden kalkıp Balat a götürdüğü veteriner var. Belediyenin yeri ücretleri çok makul ve çok ilgili olduğunu söylemişti. Orayı önereyim.
  • bendede aynı cins köpek var ve bi süredir nefes alırken acaip sesler çıkarmaya başladı sanki tıkanıyo baya bi.Birde çok heyecanlanınca sanki kalbi yerinden çıkıcakmış gibi oluyo yine nefesi kesiliyo
  • 3Korner1Penaltı kullanıcısına yanıt
    Bu soruya cevap olarak aydınlatmaya çalışayım,
    Gençlik hastalığının önlemi var. Karma aşı içerisinde bulunur. 2 veya 3 doz olarak uygulanır. Buna rağmen siz köpeğinizi yavru aşıları bitmeden sokakta gezdirirseniz, diğer köpeklerle temas ettirirseniz yine alabilir.

    Bu her hastalık için geçerlidir. Siz her ne kadar aşı yaptırsanız da etkene yoğun miktarda maruz kalırsa hasta olabilir, garantisi yoktur aşıların. Korunmaya yardımcı olur.

    Canin Distemper Virus çok bulaşıcı olan ve birden fazla formu olan bir hastalıktır. Solunumla başlayıp sinirsel semptomlar gösterebilir ya da ikisi beraber seyredebilir. Ne yazık ki prognozu(iyileşme süreci) olumsuzdur. Bir çok antiviral(antibiyotik değil!) ilaç vardır kullanılabilecek ancak hem zor bulunur hem de pahalıdır.(1 ml si 150-200 tl)

    İyileşen(genellikle erişkin yaştaki hayvanlar) çok az görürsünüz. Yoğun bakım gerekir. Solunum sıkıntısı varsa devamlı oksijen verilmeli. Tikler başladı ise antikonvülzan ilaç(temininde sıkıntı yaşanabilir) başlanmalı vsvs. Ki tiklerden sonra süreç ayrı zorlaşıyor. Hastalığı atlatsa bile tikler kalıcı olabiliyor.

    Veteriner Hekim olarak acizane aydınlatmaya gayret ettim. Yine soru olursa cevaplamaya çalışırım.

    Bunlar ışığında tavsiyem Hekiminizi dinleyin, muayene eden o. Yine imkanlarınız dahilinde başka yerlerde muayene ettirirseniz iyi olur. Her hekimin değerlendirmesi farklı olur.

    Geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snow' -- 30 Mayıs 2019; 3:55:51 >




  • Hayvanları çok severim ve yardım etmek istiyorum ama insanlara karşı ciddi güven problemim var.

    Ortaya biraz daha somut deliller koyabilir misiniz? (Köpeğinizle olan videoya dh nickinizin yazılı olduğu kağıt, önceki tedavinin fişi, şu anki hastalığının raporu vb.)

    Muhtemelen benim gibi düşünen insanlar var ama dolandırılıp enayi yerine koyulmaktan korkuyorlar.
  • Kopege uzuldum. Sahibin hatasimidir bilemem bu halde olusu cunku bende kedi besledim fakat devamli oyun ilgi istiyor diye 2 hafta sonra sevdigim bir arkadasima verdim. Sagligi yerinde cok nadirende olsa arkadasa gidince goruyorum.

    Bu tarz hayanlari gectim (kedi, kopek) kus bile alsaniz iyi bakabileceginizden emin degilseniz sahiplenmeyin. Ne barinakdan ne ucret karsili.

    Konu sahibinde sikinti seziyorum. Sev evlenirsen cocuk mocuk yapma. Evliysen veya cocugun varsada bu hale gelince bak bak seyret. Nasil olsa hayatta diye kendini avut. Insan veya hayvan yarim bedenle, sakat yasayacaksa hayata veda etsin daha iyi.

    Harbi sorun buyuk sende, seviyorsun diye hayvana eziyet, cile cektirmek ha. Sevgine tukureyim senin.
  • Valla üzülerek söylüyorum ki bu hastalık benden 5 yavrunun 4 ünü aldı. Haftada 4 gün h.paşa v.fakültesine götürmüştük sürekli ilaçlar serumlar vs ama malessef kurtulmadılar. Sadece biri kurtuldu, onu da bir sene sonra elektrik çarptı öldü. Hayvanında kaderi var mübarek.

    Şimdilerde bir kedi sahibiyim ve kedi 12 yaşına geldi. 2007 senesinde aralık ayında karların içinde bulmuştum el kadarken. Gömlek cebine sığıyordu. 1 aya kalmdı hayan anne sütü ve güneş göremediği için D vitmini eksikliğinden reşitik oldu. 10cm yüksekten düşse hemen sakatlanıyordu kemikleri sağlam olmadığı için. Daha evvelden tecrübem olduğundan eczaneden aldığım suda eriyen D vitaminini şırınga yardımyla günde iki kez 1 şırınga vererek hayvanı kurtardım çok şükür. Şimdi bakıyorumda 12 sene olmuş. 1 yaşında kısırlaştırmıştım. Hala da çok aktif bir kedi, koşar oynar zıplar. Ölünce ne yapacaz bakalım bu kadar alıştıktan sonra.

    Son olarak ben bu hastalığı yavru hayvanlarda sık görülen bir hastalık olarak biliyorum da ilk defa duydum bu yaşta olanını. Allah yardımcınız olsun ne dyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 30 Mayıs 2019; 6:34:40 >




  • gençlik hastalığı olması için çok geç duruyor yaşlı köpek ensefaliti olabilir. bu da gençlik hastalığının yani distemperın tekrar aktive olması sonucu oluşuyor. yavruyken hastalanmış mıydı? eğer yaşlı köpek ensefaliti ise kesin tedavisi yok. distemperdan daha tehlikeli. destekleyici tedavi yapılır sadece o da rahat etsin diye. küçükken aşı yapılması ile önlenebilecek bir hastalık. geçmiş olsun. :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syntaxerroroccurred

    Köpek rol mü yapacak hocam koymuş işte videoyu

    Alıntıları Göster


    Aklima geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAUL WALKER -- 30 Mayıs 2019; 7:54:20 >




  • Çok ciddi olarak söylüyorum bunu, Haluk Levent ile iletişime geçin. Bu tarz konularda sadece insanlara değil hayvanlara da yardımcı oluyor.
  • Twitter'da DokuzOlmaz var. Kendisini bir süredir takip ediyorum. Sokak köpeklerinin tedavi ve bakımlarına destek buluyor, sahiplendirme yapıyor. Arada bazı köpeklerde "gençlik hastalığını yendik" diyor. İstersen kendisine ulaşmaya çalışıp en azından bilgi rica edebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.