Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
26
Favori
193.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Merhaba bizim ev full + full yalıtımlı yeni dublex bir ev. 5 +1 oda ...250 m2 ...esay 40 binlik kazan var. Akşam 19:00 da yanıp sabah 06:30 da kapanıyor. 1 oda hariç tüm petekler yanıyor. Kazanı 45 - 50 bandında kullanıyoruz. Modilasyon 8- 9 kw ortalama ile çalışıyor. Yinede ortalama 24 - 25 derece ısı var. Su dönüp geldiğinde 1 derece bile ısı kaybı yok. Acaba kazanı büyük mü aldık. Yada kazanın 4 - 5 kw ya düşürme şansımız yok mu ? Yer Düzce . Teşekkürler

  • Nakre3452 N kullanıcısına yanıt

    Eviniz güzel, kazaninizda öyle. Güle güle ısının. Şimdi easy 40 ın teknik değerlerine baktım ve 8-40kw aralığında çalıştığını gördüm. Yani sizin kazan normal çalışıyor en az 8kw ya kadar kendini kisabiliyor. Düzce'de bu aralar gündüz 15-17° gecede 8-9° lerde görünüyor ki daha tam kış soğuklarında değiliz. Yalıtım olsa bile yaptığım yaklaşık hesapta evinizin ihtiyacı 250*2.8*160=11200/3412=33kw minimum gerekli kazan gücü çıkıyor. Buna göre 40kw lık kazan tam sizin ihtiyacınıza göre. Eğer eviniz fazla sıcak oluyorsa 42-43° ye cekebilir. 25kw lık kullandığım model minimum 5kw çalışıyor görünsede 4kw ya düşünebiliyorum. Belki 40 lık kazanda 7 veya 6 kw ya düşürebilir. Ayarlara bakmak lazım. Sorun edilebilecek bir durum görmüyorum. Havalar mevsim normallerine geldiğinde 8 kw ya bile düşemeyecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 29 Aralık 2021; 17:18:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim dediğiniz gibi kazandan çok memnunum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar son zamanlarda Ayvalık da enerji kesintinleri çoğaldı. Kısa aralıklarla oluyor ve soba kendine gelemeden tekrar temizleyip tekrar yükleme ve sonrasında ateşleme derken can sıkıcı bir hal aldı. Ups alıp en azından bunları minimize etmek istiyorum yoksa sobayı bozacağız. Kozlusan Lidya 25Kw için denediğiniz, kullandığınız verimli olan bir ups var mıdır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuyo -- 18 Ocak 2022; 21:39:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • herkese merhaba,

    usenmeden butun forumu bastan sona okudum, pellet hakkinda ciddi bilgi sahibi oldum ve marmara bolgesi icin pellet ihtiycini karsilyabilecel kaliteli uretim yapan 4 firma tespit ettim, tabiki sizlerin tecrubeleri dogrultusunda.


    ancak aoba ifin karar veremiyorum;

    yerim Tekirdag Sarkoy de, alt kat (amerikan mutfakli) 35 mt2, ust kat 3 oda ve banyo olmak uzere 45 mt2 toolamda 80 mt2 mantolamali mustakil ev.

    uflemeli sistem soba dusunuyorum (Kozlusan Magnesia 9kw veya Smartpell 11kw). Yaptigim arastirmalara gore 9kw dahi yeterli oluyor, her ne kadar da ust kat alt kat kadar isinamaycak olsada.

    su an komur sobasi ile orta halli yakmada alt kat 18-20 derece ust kat iae 15 civarinda olabiliyor.


    malesef kozlusan sitesinden aldigim İstanbul , Tekirdag ve bazi Balikesir bayilerine ya ulasilamiyor yada ulastiklarim pellet soba satmamis/satmiyor. Sonunda firmayi aramaya karar verdim andak telefonlarma cevap veren yok, boyle bir koklu firma icin hoa bir itibar degil ancak ben hala kozlusan da israrfi olmayi surduruyorum.


    bu kadar detay yazmamin sebebi; olasi sorulariniza pesinen cevap vermis olmak ve sizleri gereksiz yere yormamak icin.


    ricam, yukarida verdigim bilgiler dogrultusunda uflemeli soba ile ilgili gorusleriniz hatta kullananlar var ise beya tanidiginiz var ise , (iletisime gecebilecegim) cok makbule gececek zira deneyimlemedifim icin emin olmadan bu ytirimi yapmak istemiyorum


    peinen Tesekkur ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    Kozlusan Lidya 25 kw makinem var evim 180 m2 petek sayım 8 tane petekler iyi yeni sistem evim mantoloma yapılmış üstü çatı makine 40-45 de yanıyor ev cok az ısı veriyor. 55-60 yapıyorum petek aşırı sıcak ama yine ev ısınmıyor yakıt olarak günde 2 çuval yakıyor ne yapmalıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gürhan61 G kullanıcısına yanıt

    Mantolama olması iyi. 8 peteğin toplam uzunluğu ne kadar? Az ise ev yine isinmaz. Tesisatta bir sorun yoksa kazan 45° ye ayarlı iken peteklerde eğer 40° civarı yani isiniyorsa sorun peteklerin kisa olması olabilir. Aynı şekilde 60° de yanarken peteklerde 55° civariysa sisteminiz güzel çalışıyor demektir. Petek sıcaklıklarını ısı ölçerle altını üstünü kontrol ediniz. Kazanı yeni yakmaya başladıysanız evin hemen ısınmasını beklemeyin. 2 3 gün evin ısınması sürebilir. 45° ve 55° lerde yanarken kazan kaç kw da sabit kalıyor? Bulunduğunuz coğrafi bölgeyi bilmiyorum. Ama dış hava sıcaklığı eksi derecelerde ise 180m2 için heleki müstakil ise günde 24 saat çalışmada 2 torba yani 40kg çok değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrYakup M kullanıcısına yanıt

    1 Hava üflemeli soba ile 2 katida isitabileceginizi düşünmüyorum. Evinizde tesisat var ise 15 kw lık lidya veya rossi camino ile sıkıntısız isinirsiniz. Evinizin planını bilmiyorum ama alt ve üst katlar için 2 ayrı 9kw lık magnesia ile de isinabilirsiniz. Ya da 22kw lık hava üflemeli sardes modeli ile yukarıdaki 2 odaya sıcak hava borularıyla ısıyı taşıyabilirsiniz. Bir kafeye kurulu videosu aşağıda. Ama bence en mantıklısı 15kw ĺik sulu sistem bir soba.

     Kozlusan Pelet Sobasıpelet sobayoutube
    Ticari mekânlar için kanallı Pelet sobası
    https://www.youtube.com/watch?v=kBYPtTasU14&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Tesekkurler, malesef tesisat mevcut degil. Zaten ondan dolayi uflemeli dusunuyorum, suku sistem kesinlikle daha uygun ancak yatirim maliyeti ve isletme maliyeti yuksek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalıtımsız ev ile apartman dairesini kıyaslamayın. Ev yalitimsizsa ne ile isinirsiniz ısının çok yakarsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrYakup M kullanıcısına yanıt

    2. El de magnesia ve airsmartpel gördüm. Bir tane alıp alt kata köşe bir yere koyun. Alt kat ısınır ama üstü bilemem. Birşey kaybetmezsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz bir şey kaldı mı? Ben bu yıl toplu alamadım parça parça alıyorum.Yaşadığım ilçede üç tane satıcı var.
    Kasım ayında sumaş 42tl
    Aralık ayında sumaş 45tl
    Dün aldım 5 çuval: 58 tl
    Bu şartlarda günde iki çuval yanarsa 116 lira+elektrik. Arkadaşım ısı pompası kullanıyor evi dublex bu ay gelen elektrik faturası 4000 lira.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Enerji zamları biraz Sumaş'ı zorlayan onun haricinde kur hareketkeriyle çok işi yok pelet konusunda. Zaten karlılığı vs yüksek Borsa İstanbul da bile işlem görüyorlar, o derece 😃

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dsgtan D kullanıcısına yanıt

    Temmuzda 1150₺ den aldığımız pellet 2400₺ ye kadar çıktı. Bu yaza 2000₺ nin altına düşmezse dogalgaza geçiş yapacağım gibi duruyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt
    Bu şartlarda 2000 liranın altına düşeceğini hiç sanmıyorum. Bu kadar artan maliyetler mutlaka büyük oranda yansıyacak pelet fiyatina.
    Yaşadığım ilçede mahalle mahalle başlandı doğalgaza geçiş. Bende düşünmüyor değilim. Ama o da ayrı bir masraf doğuracak, mühendislik, kombi vs.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Doğalgaz, Burhaniye'ye kdr geldi. İstikamet Gömeç ve Ayvalık fakat ilçe merkezlerinden sekip sahil bölgesine gelmesi arz-talep ilişkisine bakıyor. Birde muazzam bir altyapı sorunu var. Elektrik ve telefon yer altında değil, wc vidanjörle çekliyor çoğu sitede. Bunlar halledilmeden gazın geleceğini pek sanmıyorum :(

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2 senedir kapımda dogalgaz. Bizde de kanalizasyon yapılması yıllardır bekleniyor ama önceliği dogalgaza verdiler. Yazın fiyat durumuna göre dogalgaza geçebilirim. Bugünden itibaren 3 gün boyunca sanayi kuruluşlarına elektrik dogalgaz verilmeyecekmiş. Gelecekte hane kullanıcılarınında başına bu durum gelebilir. Pellet daha güvenli. Yazın alım yap kışın düşünmeden yak. Bilemiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar;

    Alanyada yaşıyoruz evimiz 4+1 Güneybatıkuzey cephe , arakat düzayak daire.

    Malum elektrik zammından sonra klima ve konvektör ısıtıcı ile ısınma konforumuz/ fatura oranı çok düştü.

    Hali hazırda termodinamik elektrikli kombimiz ve Petek sistemimiz kurulu ama kullanmıyoruz çünkü yine bizim için aşırı maliyetli. (Aylık 6000 TL elektrik faturası ödedim geçen kış, bu dönem herhalde 12-13bini bulur)

    Arkadaşım önerisi ile Kozlusan pelet sobası almayı düşünüyorum, sizin önerileriniz nelerdir? Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende apartman dairesinde 6 yıldır Kozlusan pellet kazanı ile ısınıyorum. Dogalgaz yok ve elektrik fiyatları bu kadar yüksekken en mantıklı seçenek pelletle ısınmak. Temiz, çevreci, konforlu, güvenli ve verimli ısınmanın yolu pellettir. Tek tavsiye edebileceğim marka

    Kozlusan olur. Öncelikle Lidya Compact modeli tavsiye ediyorum. Bulabilirseniz temiz kullanılmış 2. El de bakabilirsiniz. Rossi Camino da tercih edilebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim.

    Alanya'da 11 metre petek boyu için öneriniz kaç kw olur; bayii daiwa-dp 16kw ve kozlusan rossin camino 15 kw önerdi. Ama fabrika 16 kw yetersiz kalabilir dedi arada kaldık.

    Daiwa 21500TL, Kozlusan 22500 TL.

  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.