Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
26
Favori
193.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uriel kullanıcısına yanıt
    hocam apartmanda peleti nasıl stokluyorsun? 20kg'lık çuval kullanıyorum ben, yaz sonu 5 ton kadar alıp garaja dolduruyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • foramencanalis F kullanıcısına yanıt

    Eviniz kaç m2? Yalıtım durumu nedir? Apartman dairesi mi müstakil mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Swonz kullanıcısına yanıt

    Pellet alımını kesinlikle yazın temmuz, agustos ayında almak en mantıklısı. En uygun fiyat bu aylarda. Bende her sene yaklaşık 4 ton alıp kömürlüğe istifliyorum. Kazanım balkonda. Her günde iş dönüşü 2 torba alip eve çıkarıyorum. Benim çuvallarda 20 kg lık. Kazanımın yanında en az 4 çuval yedekte bulundururum. En fazlada 14 çuval koyabiliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunduğunuz yerlerde pelet bulabiliyor musunuz? Buraya sumaş ve ara ara kaanB geliyordu bu hafta hiçbirisi gelmedi..biomass diye bir marka geldi var mı bilgisi olan? Daha önce kullanan bu markayı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben direkt Edremit Sumaş dan alıyorum. Hatta geçen siz 58₺ yazdınız şaşırdım. Fabrikada çuvalı hala 50₺ ara bir zam daha geldi sandım. Gerçi olan oldu, gelen geldi orası ayrı ama cmts günü 15 çuval daha girdi :(

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Keşke 58 yazdığımda fazla alsaydım çünkü bahsettiğim biomass( bu arada Torbalıda üretiliyormuş) 70 lira çuvalı😱😱

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt
    60 derece de yakıyorum bir kaç peteği de kapattım abi şuanlık bu kışı atlattım ancak yakıt alırken cııırt diye tek ses cıkarıyor 2 saniye yavaş şekilde sonra geçiyor dönme mekanizmasından ses gelmeye başladı yakıt alımı yerinde nasıl bir yol izlerim daha önce hiç denk geldin mi böyle bir duruma foruma baktım ama rastlamadım. Bu durum daha önce yapmıştı düzeldi kendiliğinden uzun zamandır yapmıyordu yine yapmaya başladı 😞 kozlusan lidya 25 kw makinem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gürhan61 -- 2 Mart 2022; 14:9:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gürhan61 G kullanıcısına yanıt

    Pelletin çok mu tozlu? Bunkeri hiç sezon ortasında veya her 1 ton yaktığında temizliyor musun? Pellet tozu yani talaş birikmesinden yapabilir. Temizliği söyle yapabilirsin; Bunkeri bir tas yardımıyla olabildiği kadar boşalt. Daha sonra elektrikli süpürge ile kalan bütün tozu pelleti al. Daha sonra servis ayarlarından GÇ testine girip auger seçeneğini 1 yaparak (bunları kazan yanmiyorken yap) pellet besleme motorunu bir süre çalıştır ki içindekileri de potaya atsın. Auger çalışırken dikkatli bir şekilde bir yandanda süpürgesinin sivri ucuyla (süpürge ucunu augere kaptırma) içerideki talaşları al. Mümkün olan en iyi şekilde orayi temizledikten sonra augeri durdur ve cep telefonuyla ışığı açık olacak şekilde telefonu adeta oraya sokarak o bölümün videosunu çek. İçeride yabancı bir madde kalmış mı bak. Hiçbir şey yoksa augeri yine boşta 4 5 kere 20 şer saniye çalıştır sesi dinle. Ses gayet normal ise 1 torba peleti tozundan eleyerek bunkere koy kazanı çalıştır ve sesi ara ara dinle. Hiçbir sorun yoksa pelletin tozundandır ve pelletin fazla tozludur. Sorunu buldun. Yapacağın şey bundan sonra bunkere pellet koymadan önce elemektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Selam hocam tekrardan;

    kozlusan rossi camino 25kw alarak bu maceraya katıldık.


    bir sorum olacak ; sobayı kapalı balkona kurduracağız, şu şekilde baca bağlantısı bir sorun teşkil eder mi? Dışa açılım için duvarda dekoratif boşluklar var , dakota malzeme ile kapalı, onun içinden dışarı 15/20cm çıkartacağız. Çok gözüksün istemiyorum sitede.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • foramencanalis F kullanıcısına yanıt

    Bu şekilde yapılırsa bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ancak baca sonunda bir şapka veya karşıdan gelecek rüzgarlar için önleyici kullanmalısınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baca sıcaklığı normal derecesi kaç olmalı? Alt kattaki komşumun balkonuna kurum gibi siyah siyah parçacıklar dökülüyordu bugün sobayı aldığım bayii gelip 35-40 cm uzunluğunda bacaya ek yaptı. Az önce sobanın yandığı odaya girdim. Isınmadan kaynaklı değişik bir koku var ve baca sıcaklığı 103⁰..15 dakika kadar önce yaktım sobayı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler , kuşluk takmayı düşünüyorum , önü kapalı yanları delikli




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foramencanalis -- 5 Mart 2022; 7:34:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt
    Hocam bu slimpel easy 40lik kazanda fındık kabuğu yakamazmıyız, burası cenneti kabuğun...değerleri hemen hemen aynı aslında. Buyutuda aynı gibi. Ne sorun olur ki...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nakre3452 N kullanıcısına yanıt

    Yakarsınız ama tavsiye etmiyorum. Çünkü pellet kazanların augeri yani pellet yükleyici motoru kömürlü kazanlardan çok daha küçük. Fındık kabuğu odun pelletine göre çok daha sert. Sıkışma yaşanabilir, motor zorlanır yanabilir. Ayrıca pellet kazanlarında fan çıkıştadır. Yanma odasındaki havayı emerek bacadan dışarı atar. Fındık kabuğu veya diğer meyve çekirdeklerini yaktığınızda daha fazla kurum çıkacaktir. Buda fan motoruna zarar verebilir. Ayrıca yine bu fazla kurumdan ötürü pellet kazanlarındaki dikey olan alev boruları ve bu boruların temizliğini ve alevin ısının daha uzun yol katetmesini sağlayan türbülatorler tıkanabilir çalışmayabilir. Bunun sonucunda sık sık üst kapak açılıp profesyonel temizlik yapılması gerekebilir. Kömürlü kazanlarda ise bu borular yatay olarak durur ve kapağı açar açmaz karşınıza çıkar. 6 yıldır Slimpel Easy 25kw kullanıyorum ve yaklaşık 20 tona yakın pellet yakmama rağmen daha kapak açılıp temizlik yaptırmadım. Yapılsa tabiki daha iyi olurdu ama düzenli temizliklerini yaptığım, iyi kalite saf odun pelleti yaktığım ve baca fanını yılda 1-2 kere temizledigimden ihtiyaç duymadım. Kendi yaptığım baca fanı temizligi ve Birol Usta'nın yaptığı ayrıntılı slimpel temizlik videolarını aşağıya ekliyorum.

    Sonuç olarak, fındık kabuğu, meyve çekirdekleri veya odun pelleti haricindeki yakıtları kullanmak istiyorsanız kömürlü kazan kullanın. Pellet kazanları çok pahalı. Onlara iyi bakın.

     Kozlusan Pelet SobasıÖmer HANSUyoutube
    Kozlusan Slimpel ve Slimpel Easy pellet kazanlarda kullanıcıların yapabileceği baca fanı ve kazan üst boşluğundaki küllerin temizliğini gösteren video. Geçen sene kış sonu bu temizliği yapmıştım. Bu senede kışın sert geçmesinden ve yaklaşık 2.5 ton pellet yakmamdan ötürü tekrar bu temizliği yapma ihtiyacı duydum. Yapılan İşlemler: Öncelikle kazanın fişini çekiyorum. 00:09 -- 8 adet vidayı yıldız tornavida ile sökerek turuncu üst kapağı çıkartıyorum. 00:22 -- Fan motorunun elektrik bağlantılarını çıkarıyorum. 00:37 -- Fanı sökmek için 4 adet vidayı yıldız tornavida ile söktüm. 01:18 -- Burada görülen yeşil kablolu ekipman baca sıcaklık sensörü. Bunuda çekip çıkararak bulaşık süngeri ile temizledim. 01:27 -- Burada kazanın üst kapağının alt kısmında biriken küller görülüyor. 01:45 -- Bacanın başladığı yerde biriken küller. 02:15 -- Dik kazan olduklarından alev borularının temizliği de bir kol yardımıyla basitçe yapılabiliyor. Burada alev türbülatörlerini görebilirsiniz. 02:29 -- Daha ayrıntılı temizlik için görünen üst kapak tamamen sökülüp, alev türbülatörleri çıkarılıp, duman borularını harbilemek gerekiyor. Ben basitçe, elektrik süpürgesi ile bacanın 20-30 cm lik bölümünü ve ulaşabildiğim kadar üst kısma biriken külleri temizledim. 03:23 -- Temizlik işleminden sonraki durum. Sonuç: Çok iyi bir temizlik olmadı. Ancak yinede faydasını görüyorum. Daha iyi bir temizlik için üst kapak tamamen sökülmeli. Bunu da işinin ehli bir ustanın yapması gerekmektedir. Fan motorunun kanatlarındaki ziftleride temizledim ancak videoya çekmeyi unuttum.
    https://www.youtube.com/watch?v=-xrQrz6aQB4&feature=youtu.be
     Kozlusan Pelet SobasıKlima Forumuyoutube
    Kozlusan Slimpel 25 kw pellet kazanı genel bakım ve temizliği.
    https://www.youtube.com/watch?v=dZON2brS0JU&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uriel kullanıcısına yanıt

    merhaba tekrardan Kozlusan camino 25kw sobamızın dün akşam kurulumu yaptık, kullanıcı arayüzü gayet kolay.

    1-2 sorum olacaktı kitapçıkta cevabını bulamadığım;


    -soba ilk ateşlemede ciddi duman çıkarıyor 20-30 saniye bunu en aza indirgemenin yolu var mı ? Komşular rahatsız olsun istemiyorum.


    -eğer herhangi bir yolu yok ise 40 derece’de sürekli açık kalmasının bir zararı olur mu?


    -alt temizleme tablasının dışına epey kül taşmış, temizlemesi zor oldu, nasıl bir çözüm bulabilirim?


    -alt tablada kül ve yarı yanmış 4-6 mm çapında siyah topçuklar vardı bunlar nedir, olumsuz bir durum var mıdır?


    teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • foramencanalis F kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullanın. Pellet sobalarında sadece pellet tutuşurken duman çıkar. Sizinde dediğiniz gibi 20-30 sn. Benim kullandığım gibi Slimpel veya Propel kazanlarda sıcak hava üflemeli tutuşturma sistemi var. Yaklaşık 50-70sn de pellet tutuşuyor. Duman süresi daha kısa 10 en fazla 15sn dir. Sizdeki durum gayet normal. Yapacak birşey yok. Bu arada bu duman konusunda size söylemeyi unuttuğum söyle bir durum da var; baca çıkışınızı estetik kaygılardan dolayı dışarı çıkarıp bırakacağınızı söylemiştiniz. Bu durum kazan çalışırken sorun olmaz. Ama olurda elektrikler kesilirse bir miktar dumanı kazan içeri verebilir. Bu durumun önüne geçmek ve elektrik olmadığında bacanın doğal çekiş yapmasını sağlamak için en azından 1 metre kadar dikey çıkarmanız gerekir.

    Bacaniz cizdiginiz şekildeyse 40° kullanmanız sorun olmaz.

    Kül tablasinin yapısından ötürü Kül taşmıştır. Hemen hemen bütün kazanlarda zaten dökülen külün %100ü tablada kalmaz. İkinci bir süpürge kullanarak orayı temizleyebilirsiniz. Şömine temizleme süpürgeleri var. Bende 30 yıllık rowenta rb50 süpürge kullanıyorum.

    Eğer bu yarı yanmış pelletler çok değilse sorun etmeyin. Örneğin 2 torba yaktınız ve 1 avuç anca varsa sorun etmeyin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Cevaplarınıza göre şimdilik herşey yolunda gözüküyor.


    Sabah cihaz ateşi söndürmüştü bende fişten çekeyim dedim ve dediğiniz gibi bir anda arkadan ve ön kapaktan duman sızdı. Neyse ki cam balkon da olduğu için hemen havalandırma fırsatım oldu.


    İyi günler.

  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Merhaba, Kozlusan Lidya 25 kW kullanıcısıyım. Bu sayfanın bana kattıkları inanılmaz. Sayfalarca okudum bilgiler için çok teşekkürler.


    Rowenta RB50 oldukça eski bir süpürge kül çektiğinizde ortalığı kül yapmıyor mu ? Kül temizleme için ayrıca bir süpürge var diye biliyorum.


    Bu besleme sesi gerçekten rahatsız edici bir çare bulabildiniz mi ?

  • Merhaba izmir urlada evim 100 metrekare cati kati catimiz war alti izocam kapli duvarlarda yalitim yok cift cam 3. Kat
    Komurlu kazan kullaniyorum 24 saatte 2 torba yani 50 kg komur yakiyorum isinden pisliginden dumanindan bilmemneyinden biktim
    Pelet kazanlarini arastirdim pellet kazanina donmek istiyorum
    Komur kazani 2 kat asagidan su basiyor ancak pellet kazani arka kapali balkonuma koymak istiyorum ayni kata basicak sicak suyu 10 metre havlupanla birlikte toplam petek var evimde 25 kw lik pelet kazani alicam gunduz hava guzel oldugu taktirde sondurucem 4 aylik bebek war evde o yuzden cok cok soguk olmadikca gunduz zaten ev sicak oluyor
    Konustugum bikac yerde akteş pellet kazani onerdiler
    1. hangi marka kazani almaliyim malum 4 aylik bebek var herhangi bir ariza oldugu taktirde servisin hemen mudahale etmesi gerekiyor
    2.komurle ayni sarfiyati yaparmiyim yoksa pellet biraz daha az mi yakar
    3. 25 kw lik yeterlimi
    En azindan komur pisliginden kurtulmayi dusunuyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba,

    Yazılanların baya bi kısmını okudum gerçekten bilgiler ve tecrübeler çok iyi. Bende bu önümüzdeki kış için evime ısıtma sistemi kurmak istiyorum bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi.

    şimdiden teşekkürler


    Evimiz Mersin de 2 katlı müstakildir. Toplam iki daire 100er m2. Mahallemizde doğalgaz hattımız yok. Sadece evimizin içinde sıcaksu hattı çekili petekler yok.

    iki daireyide ısıtabilecek bahçeye otomatik pelet sobası kurmayı düşünüyorum.

    Sizce hangi marka ve hangi güçte olmalı? Mersin civarında pelet bulabilir miyim?

  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.