Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24.187
Cevap
248
Favori
1.646.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bende herkese selamlar..bende megane 2 vardı maddi durumdan dolayı satmıştım. şimdi tekrar araba almak istiyorum ve 2006 model laguna privlage modelinden almak istiyorum.sizin yazılarınızıda okudum anladığım kadarıyla herkes lagunalardan memnun ama çevremdeki herkes lagunalarda üretim hatası var,arıza çıkarır,seri üretiminde hata var megane al daha iyi dediler.kafam çok karıştı.yorumlarınızı veya laguna sahipleri olarak düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEHİ2

    arkadaşlar aracımın özelliklerinde;

    -yaklaşım radarı ve

    -yörünge kontrolü gösterilmiş ancak ben bu özelliklerin ne olduğunu anlayamadım. bilen arkadaşımız varsa izah ederse sevinirim.

    ayrıca aracımın yağını, benzin filtresini, uzatmadan bakımını yaptırdım. aracımın kitapçığında 10-40 yağ kullanın demesine rağmen usta mobil 1 super 3000 5-30 tam sentetik yağ daha iyi dedi ve bu yağı koydu. bir zararı olurmu kafamı kurcalıyor.

    bilgilendirirseniz sevinirim.hoşçakalın




    selam,
    bende yarın serviste değiştireceğim yağı. ekranda "yağı değiştirin" ikazı vermeye başladı. hazır renault servislerinde %20 indirim kampanyası varken değiştireyim diyorum. bildiğim kadarı ile 5/30 yağ daha ince bir yağ 10/40'a göre. bunun anlamı, çalışan mekanik parçalar arasındaki sürtünmeyi daha aza indirgemek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: egnay71

    arkadaşlar bende herkese selamlar..bende megane 2 vardı maddi durumdan dolayı satmıştım. şimdi tekrar araba almak istiyorum ve 2006 model laguna privlage modelinden almak istiyorum.sizin yazılarınızıda okudum anladığım kadarıyla herkes lagunalardan memnun ama çevremdeki herkes lagunalarda üretim hatası var,arıza çıkarır,seri üretiminde hata var megane al daha iyi dediler.kafam çok karıştı.yorumlarınızı veya laguna sahipleri olarak düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.


    arkadaşım hoşgeldin foruma. ben de laguna almadan önce çevremdekilerin hepsi senin gibi söyledi, ben onları dinlemeyip gittim temiz bir laguna 2 aldım. bir kaç husus dışında gayet memnunum. sürüşü çok rahat, kendinizi güvende hissediyorsunuz. 1.6 motor kasaya göre hafif kalmasından dolayı performan açısından yetersiz kalıyor, bu benim için sorun değil. ancak benzin sarfiyatı bana fazla geliyor. bunu da fazla kilometre yapmadığım için dert etmiyorum. ayda 200 tl benzin bana yetiyor şehir içi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: egnay71

    arkadaşlar bende herkese selamlar..bende megane 2 vardı maddi durumdan dolayı satmıştım. şimdi tekrar araba almak istiyorum ve 2006 model laguna privlage modelinden almak istiyorum.sizin yazılarınızıda okudum anladığım kadarıyla herkes lagunalardan memnun ama çevremdeki herkes lagunalarda üretim hatası var,arıza çıkarır,seri üretiminde hata var megane al daha iyi dediler.kafam çok karıştı.yorumlarınızı veya laguna sahipleri olarak düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

    birader sana bunu söyleyenler hiç laguna tecrübe etmişlermi? hiç lagunaları olmuşmu?
    megane II de güzel araçtır ancak laguna ve megane arasında sınıf farkı var. laguna reno nun en üst sınıf prestij modeli ve orijinal fransız üretimidir.
    araçata üretim hatası olduğunu hiç duymadım masrafları her araçta olduğundan faklı değil blki biraz pahalı çünki neredeyse hiç bir parçasında yan sanayi kullanılmıyor orj parça kullanılıyor. ancak zırt bırt parça isteyen bir araba da değil
    laguna II lerin servislerine ve bakımlarına özen gösterir parça değişimlerini ertelemzseniz çocuklarınıza miras bırakırsınız o denli sağlamdır.

    + ları :güvenli, geniş, sağlam, teknolojik, donanımlı hem spor hem aile arabası, özellile prestj paketli olanların donanımı mercedes bmw ile muadil.
    2003 model aynı donanımlı diğer arabaları en az 2 katı fiyata alabiliyorsunuz.
    - leri :yedek parçası meganeden yüzde 20 kadar pahalı, 1.6 ları alt viteslerde biraz hantal kalıyor ama devirlenince sorun kalmıyor 2.0 olan 140 motor canavar.

    arkadaşlarım da eklemelerde bulunacaklardır.
    hatta isterseniz laguna II lerin + ve - lerini ana sayfamıza taşıyabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 13 Aralık 2009; 18:03:06 >




  • [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • arkadaşlar merhabalar laguna 2 privilege kadran , saat ve klima aydınlatma rengini mavi renge ve ibre renginide kırmızıya çevirebilirmiyiz bilgisi olan varmı bildiğim kadarıyla PLCC-4 led kullanılıyor galiba.Yardımlarınızı bekliyorum.
  • çok teşekkür ederim arkadaşlar. ya aslında dediğiniz gibi herkes konuşuyo maksat kafa karıştırmak.ama laguna kullananlar asıl bilir işin içinde olduğu için, o yüzden yorumlarınız için teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ingbaronchugon


    meHug hocam bu tahliye kanalları nerededir tarif eder misin?



    hocam

    sanrufu tam acin... ufak bi fener alip on kose kisimlara bakin.. gorunur... ufak yarim cm capinda ufak kanalciklar.. ucunu gorursunuz
  • bu arada bakım yaptıran arkadaşlar fiyatları ve kulanılan parçaları yazarlarsa çok faydalı olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ingbaronchugon

    dün aracı çalıştırdım yola çıktım gaza bir anda yüklendim araba hızlandı devir 60 ın üzerine çıktı ama vites değişmedi. bir anda vites 2 ye küt diye şaftlı araçlardaki yığılma gibi bir vurma ile geçti. vites kutusunda problem var en yakın reno servise gidin uyarısı çıktı o anda manuele geçtim manuel hiç çalışmadı d de kaldı. durdum stop ettim tekrar çalıştırdım normal devam etti. nedir ne değildir ne yapmalıyım başına daha önce gelen var mı?

    seninki elektrovana sorunu birader
    bende de oldu ustam elektrovana değişmeli ama acil değil dedi şimdilik yağı değiştiri 1 sene daha götürür seni dedi bende öyle yaptım yaklaşı 3 aydır bir daha aynı arızayı vermedi
    mesle çok önemli değil problemin özü şu
    sizden önce aracın kullanımınada bağlı olarak otomatik şanzıman boş yere yüklenme ve kasılmalarla sıkıştırlınca elektrovanalar ki bu vanalar şanzıman içerisindeki basıncı dengeliyor (otomatik şanzımanda vites geçişleri yağ basıncı ile sağlanablmekte)düzensileşerek arızaveriyor giderek bu parçayı değiştirmeye kadar gidiyor
    yağı değiştirin 80 tl civarı bir masrafınız olur bir süre aracı çok sıkıştırmadan kullanın temiz yağ elektro vanaların çok ince olan gözeneklerini açıyor ve bir süre daha sorunsuz devam ediyorsunuz.(bu süre sizin kullanımınız ve titizliğinizle alakalı)
    değiştirme noktasına gelirse o halde masrafınız 2 elektrovana değişimi + ustalık olacaktır 350 tl civarı bir maaliyettir.
    bazı durumlarda bu arıza hareket halinde iken bobinlerden birinin arızalanması neticesinde şanzımanı kastığından ikaz verebiliyor ama genel olarak sorun elektro vana sorunu parça ile ilgili birinci sayfaya seri numarası ve fiyatını yazdım.

    Bu arada unutmadan aracın şanzıman yağını elf marka yani fabrika çıkışında kullanılan marka ve seride koydurmalısın bu çok önemli yanlış bilmiyorsam elf DX2 veya DX3 yağ konuyor litre fiyatı 16 tl idi sanırım
    4 litre alıyor ama 4.5 litre kadar koyuyorlar tam ölçekleme için fazlası yine aktırılıyor bilmeyen birine koydurma
    şanzıman yağ seviyesini ayarlamak için şanzımanın altında iç içe iki li bir vida sistemi mevcut yağı boşaltmak için dıştakinden açılıyor ve boru uzantılı bir parça sökülerek yağ boşaltılıyor daha sonra kapatılıyor yağ 4.5 litre kadar üst teki ilgili kapak açılarak konuyor sonra araba tekrar liftte kaldırılıyor bu kez az önce söylediğim ikili somun başlı vidanın içteki lanı açlıyor yarım litre kadar yağ akıyor böylece şanzıman için gerekli yağ miktarı ayarlanıyor
    aman dikkat bu ayar çok önemli şanzıman içerisine gereğinden fazla yağ koyarsanız yağ basıncı dengesi şaşar.
    tamir kitapçığında yağ değşimi yapınca aracın bilgisayarına değşim tarihi girilmeli diyor onuda bir sor bakalım ne deiyecekler gerek yok derlerse de üsteleme benim aracımda da girmediler tarihi.
    biraz uzun ca oldu ama bilmem anlatabildimmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 13 Aralık 2009; 23:38:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: laguna 2

    http://i396.photobucket.com/albums/pp43/laguna2005/LAGUNAII.jpg

    bu resimdeki gibi

    şık olmuş ama bu konuda bir bilgim yok maalesef
    iyi bir oto elektronikçi bunu halleder gibi geliyor eğer çok istiyorsanız
    ama bunu için gösterge panelini sökmeye değermi taktir sizin...
  • [Deleted by Admins]
  • rica ederim birader
    yağ değişimini geciktirme çıkan yağı gördüğünde gözlerine inanamıyacaksın çamur gibi bir şey akacak şanzımandan :)
  • Peki dostlar, manuel vitesli araclarda durum nasıl? Sanzıman yagı değişimi ne zaman yapılmalı?

    Birde normalde 15.000 de bir motor yağı değişimi yapıyoruzya daha erken "yag değişimi yapılmalı" uyarısı neden verir? Mesela benim arac 73.000 de, 2000 km daha var ama bu uyarıyı verdi.

    Tşk...

    quote:

    Orijinalden alıntı: nickozy

    rica ederim birader
    yağ değişimini geciktirme çıkan yağı gördüğünde gözlerine inanamıyacaksın çamur gibi bir şey akacak şanzımandan :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen_hakki -- 14 Aralık 2009; 10:23:43 >
  • evet bende merak ediyorum manuel vitesli arabalarda sanzıman yağı değişim periyodu nedir? bugun servise verdim arabayı periyodik bakım için. ön fiyat olarak 270 tl verdirler,
    motor yağı, yağ filtresi, polen filtresi, buji, hava filtresi değişimleri.
  • Merhabalar,

    sonunda ben de bir Laguna sahibi oldum. :) Aracım 2007 model 1.6 Privilege, platin gri. 72350 km 'de İstanbul'dan aldım. Ancak İstanbul - İzmir seyahati ve 1 haftalık şehiriçi yolculuklarımla beraber 74000 oldu. Arabayı almadan önce tedirgin olduğum konular ile ilgili sizlere sorular sormuştum. Artık hiçbir tedirginliğim kalmadı, çünkü arabadan çok memnun kaldım. Buna aracın performansı da dahil. Yapım gereği sakin araç kullanan biriyimdir. Bu nedenle aracın alt devirlerdeki performansı bana hiç de rahatsızlık vermedi. Elbette ki daha yüksek performansı ben de isterim ancak hiç de gerekli olmadığını gönül rahatlığı ile şahsi fikrim olarak söyleyebilirim. Bunu, 1.6 Laguna almayı planlayan arkadaşlar için bir fikir olsun diye belirttim ( faz 2 modeller 115bg, faz 1'ler 110 bg. pek farklı olmamalı ). Hem ekipman hem de yoldaki gidiş olarak aracın konfor özellikleri gerçekten çok yüksek. Yol tutuşunu da çok beğendiğimi eklemeliyim. Kendinizi gerçekten güvende hissediyorsunuz. Laguna'ya yapılan haksız yorumlar aracın fazla tercih edilmemesine ve ikinci elde fiyatların buralara inmesine neden olmuş. Renault için çok kötü ancak ikinci elde Laguna'da karar kılanlar için çok şanslı bir durum.
    Aracım bugün Teleflex LPG kiti takılması için ustada, sonucu merakla bekliyorum. Ancak bundan önce benzin harcaması ile ilgili tecrübemi aktarmak isterim. Aracı İstanbul'dan aldıktan hemen sonra İzmir'e doğru iki söför olarak yola çıktık. Tüm yolu 6,5 lt/100 km benzin ortalaması ile tamamladık. Araca daha tam alışmadan bu ortalamayı tutturmak beni çok memnun etti. Yolun büyük bir kısmı rahattı. Bu nedenle hızımızı korumak konusunda çok sıkıntı çekmedik. Ancak Bursa taraflarındaki inişli çıkışlı yollar ve Akhisar civarındaki berbat yol çalışmaları nedeniyle yaşanan tıkanmaya rağmen bu ortalama bence çok iyi.
    Şehir içi kullanımda araç fazla benzin yakmaya biraz meyilli, ancak 5. vitese geçince aracın karakteri değişiyor. Laguna ile ( ilk acemilik zamanları ) şehir içi benzin tüketimim 11 lt/100 km civarı. Dikkatli ve sakin kullanmak, tasarruflu kullanım önerilerini uygulamaya çalışmak önemli.
    nickozy, araç bilgilerini ismimin yanına eklersen sevinirim.
    Teşekkürler...

    Not: alperen_hakkı selam, gaz kolundaki sertlik hissi, ani durumlarda aracın hız limitörü uygulamasını kaldırıp gazı kökleyebilmek için konulmuş sanırım.




  • hayırlı olsun ozler bey. Aracınızı gule gule kullanınız. Kaca aldınız aracınızı?
  • tabiiki eklerim sevgili kardeşim hayırlı olsun aracınız lpg kiti takılırken psa modülü de taktırın böylece araç depodaki benzine değilde yola gre hesapladığı yakıt göstergesini düşürüp size yakıt bitiyor ikazı vermez .
    lütfen aracınızla ilgili bilgileri benim mesajımda gördüğünüz gibi imza kısmına profil ayarlarından kaydediniz...
    kazasız ve belasız günlerde kullanmanız dileğiyle ki bu dilek tüm dostlarımız içindir aynı zamanda ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 14 Aralık 2009; 14:43:39 >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.