Şimdi Ara

Lenovo SL 500 Hakkında Herşey & Tüm Sorunlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
4
Favori
65.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkes bir bios sürümü deyip duruyor ama nereden bakabiliriz bu bios sürümümüzn kac olduıguna birileri söyleyebilirmi? birde nasıl degistirebilecegiz?
  • arkadaşlar çözüm için İstanbul LENOVO TEKNİK DESTEK i aradım ve cista güncellemelerinin kapalı olduğundan dolayı yeni bir bluetooth aygıtı kurulumunda oluşan sorunu çözer dendi uzak masaüstü bağlantısı da yaptılar ve güncellemelerden sonra BLUETOOH hariç diğerleri düzeldi.. bu arada bios sürümü ile ilgili değilmiş onu da öğrenmiş oldum...donanımsal arıza..
    normalde windows güncellemeleri pc yi yavaşlatıyor diye yapmıyordum ama öğrendim ki yapılması gerekliymiş;)
    sorunu olanlar bu şekilde çözebilirler ya teknik desteği arayarak da halledebilirler... ilgi için teşekkürler
  • bios sürümünü açılışta kenardaki mavi butana basarak öğrenebilirsiniz ayrıca everest adlı program üzerinden de öğrenebilirsin.
  • arkadaşlar lenovo sl500 modelim bios 1.24 ve bombos ekranda everest programı ile cpu degerlerini aldım ve resimde ekledim. sol tarafı baya sıcak geliyor. bu normal mi bu modelde bunu nasıl düzeltebirlim sıcak oluyor sürekli?

     Lenovo SL 500 Hakkında Herşey & Tüm Sorunlar
  • Aslında bu kadar sıcak olmaması lazım benim değerlerimde aynı işlemci frekansında cpu core ve gpu ve hard dısk 10-9 derece daha düşük sadece işlemci ise 7 derece daha düşük ayrıca bios ekranını açtığımda bios sürümü bios tarihi gibi bilgilerimi görebiliyorum.Sistemi devamlı kasan bir program olabilir.Bu sebeple işlemci voltajı düşük olsa bile sisteme fazla yük bindirip ısınmasına sebep oluyor olabilir.Bir virüs ve düğer börtü böcek testi yap istersen kaspersky yükle yada istersen g-data indir yükle ama yükledikten sonra sil zira bir kaç milyon virus den daha fazla bilgisayarı kastırabilme özelliğine sahip.Bu arada hiç bir zaman bilgisayarın ısısını sol tarafdan hissetmiyorum ayrıca günde 5-6 saat bilgisayarım açık duruyor.Bir sistemini kontrol et özellikle boşta aşırı bir işlemci veya ram tüketimi varmı diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifgokcen -- 9 Ağustos 2009; 16:35:43 >
  • Merhaba,

    SL-500 için elinde XP Recovery Cdsi olan varmi? tabiki orjinal olmak kaydıyla.

    Teşekkürler.
  • xp içinorjinal recovery bulmanız pek mümkün değil çünkü alacak olanın opsiyonel olarak yanında satın alması lazım.
  • istenildiği zaman xp recovery i gönderiyorlar ondan dolayı sordum. belki lenovodan isteyen olmuştur ve elinde olan biri olur diye dedim. acıkcası ben vista istedim yurtdışından gönderdiler kargo ile
  • bilmiyorum ben vista recoverylerini aynı sizin gibi istedim gönderdiler.Ancak zaten bizim pcler zaten vista lisanslı ğeldiği için xp lisansına ayrı para vermeniz gerekir diye düşünüyorum
  • win7 kuran arkadaşlar ;
    Bu win7 beta sürümü mü ve sürücüleri nasıl buldunuz. IIS sıknıtısı var mı?

    Kolay gelsin
  • 2 gün önce hepsiburada'dan lenovo SL 500 609DO66 model laptop aldım. 1 günde sağlam olarak teslim ettiler. Gelir gelmez recovery disklerini oluşturup Windows 7 7600 x32 kurdum.
    Bluetooth ilk başta çalışmıyordu. Forumda bir arkadaş BIOS update ettikten sonra çalıştığını söylemiş. Bende bundan yola çıkarak BIOS ayarlarına girdim ve FACTORY DEFAULT ayarları aktif ettim. Bluetooth çalışmaya başladı gerekli yazılımları sitesinden indirip kurdum sorun çözüldü. Başta 2 BİLİNMEYEN AYGIT vardı birini SWTOOLS\DRIVERS klasörünü taratarak buldum diğeri hala yok :( eğer sorunu çözen arkadaş yardımcı olursa sevinirm. Bunun dışında sorun yok. Alet gayet stabil ve sessiz çalışmakta. Isınma sorunu ise oyun oynamadığım için yok. Görünüşü havalı değil ama gayet iyi çalışıyor. Sorusu olan arkadaşların sorularını severek cevaplarım...




  • Chipset Driver sitesinde yok,yoksa böyle bir sürücü yüklenemeyecek mi?
  • Xp kurdum devamında ilk olarak ekran kartını tanıtayım dedim. Display (NVIDIA GeForce 9300M GS) driver for Windows XP - ThinkPad SL300, SL400, SL400c, SL500 and SL500c sürücüsünü indirdim,y
    klüyorum ama Aygıt Yöneticisinde hala VGA sıkınıtılı ve ekran yazıları bulanık.Ayrıca ekran kartı programı gözükmüyor hiç bir yerde.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Vista veya XP recovery disklerini nereden istiyoruz? Linkini gönderebilirseniz sevinirim. Ben siteye baktım ama göremedim.
  • Kasadaki ve/veya bataryadaki esnemeyi fark edenler için:

    Lenovo SL serisi - adının iddia ettiğinin aksine - bir Thinkpad değil. Hatta bios bile bilgisayarı Ideapad olarak tanımlıyor. O özelliklere fiyatı uygun ve görünüşü Thinkpad'lerden daha "şık" duran bir bilgisayar yapmak için Thinkpad'lere has bazı özelliklerden fedakarlık yapmışlar. Mesela:

    - Aluminyum roll-cage. Kasanı içini ve ekran arkasını kaplayan metal iskelet, her türlü esnemeyi v.s engeller, Thinkpad'lerin en ünlü özelliklerinden biridir.
    - Ekran kilitleri (latch) - Bu da normalde Thinkpad'lerde olur ama olmamasının daha şık olduğunu düşünmüşler.
    - Metal ekran bağlantı noktaları. Taa IBM yıllarından beri bütün Thinkpad'lerde olan, ekranı son derece güçlü bir şekilde sabitleyen metal bağlantı noktaları. SL serisinde buralar sert plastik.

    Bu ve bunun gibi birkaç şey daha var. Yine de bazı Thinkpad özelliklerini de korumuşlar. Mesela:

    - Efsanevi Thinkpad klavyesi. Tek kelimeyle kusursuz, Uzun yıllardır süren kalite SL serisinde de var.
    - Spill drain. Klavyeye sıvı döktüğünüzde altındaki kanallar yardımıyla sıvıyı bilgisayarın dışına atıyor, sıvı kesinlikle devrelere değmiyor.

    Sonuç olarak bence SL serisi Thinkpad fanatiği olmayanlar için güzel bir seri. Yalnızca alırken farkında olun, SL serisi bir Thinkpad DEĞİL, Ideapad. O yüzden Thinkpad'lerden beklenen kaliteyi bu seriden beklemeyin, inanın Thinkpadlerin fiziksel özellikleri SL 500'te olsaydı fiyatı 3000 TL'nin üzerinde olurdu.




  • Ekran kartı sıkıntım var.

    SL 500 var elimde.ekran kartı NVIDIA GeForce 9300M G olarak gözüküyor fakat IBM sitesinde NVIDIA GeForce 9300M GS modeli sürücüsü var ve onu yükleyince görüntü net olmuyor ve sürücü kontrol yazılımlarıda kötü sürücü olarak tanımlıyor.Ayrıca ses driverlarını kurarken aygıt yok hatası veriyor?

    Çözemedim yardım...
  • Bu ürünün chipseti nedir? IBM sitesinde chipset sürücüsü vermemiş.Yüklemem gerekiyor mu?
  • Merhabalar,

    3-4 gün önce Thinkpad SL500 aldım , Vista Home Premium kuruluydu, hemen Recovery Disk oluşturdum Lenovo Caredan 1 tane başlangıç CD si ve 2 tane Recovery Disk olmak üzere 3 parçadan oluşuyor . sonra Vistadan nefret ettiğim için nasıl olsa elimde Recoveryler var diye tüm HDD Parçalarını silip tek parça Windows 7 RC b.7100 ü kurdum , sorunlar oluştu tekrar ilk aldığım şekle dönüştürmek istedim fakat açılan ekranda Lütfen Kurtarma Diski 1 i takın diyo , takıyorum takdığınız Disk yanlış diye uyarı veriyor :S yani Recovery ler düzgün oluşmamış sanırım :S

    Şimdi hata ile HDD ni formatladığım Thinkpad SL500 ü nasıl fabrika ayarlarına geri döndürürüm ? Boot Screen çıktıktan sonra Lenovo Care düğmesine ya da F11 e basıyorum ekranda Startup Recoveryden başka bişey çıkmıyor .

    Lütfen YARDIM !

    Son birşey , burda okuduklarıma göre Lenovodan orjinal Kurtarma Disklerini isteyebiliyormuşuz parasız adrese teslim olarak , peki Recovery Diskleri nasıl ve nerden isteyebilirim ? irtibat numarası veya herhangi bir site ismi verebilirmisiniz ?




  • ViSTADAN XP PRO'ya DOWNGRADE

    Uzun çabalar ve araştırmalar sonucu XP Pro yu kurdum fakat bir noktayı aşamadım.

    "high definition audio veri yolundaki ses aygıtı" >> Aygıt yöneticisinde ünlemli aygıt....Bu sorun bir çok yerde dile getirilmiş.Fakat çözüm sunulmamış.Hatırlatma : Bİlgisayarda ses var , modem kurulu...

    Teşşekürler
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.