Şimdi Ara

Lenovo SL 500 Hakkında Herşey & Tüm Sorunlar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
4
Favori
65.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bende geçen hafta aldım bilgisayarı arkadaşlar HB den.
    Bence çok güzel bi alet. Önceden 12" HP Tx1125 EA vardı, onun yanında bu süper bilgisayar gibi duruyor.

    Win 7 kurdum bende, performansına performans katıldı valla.
    Bi tek ses ayar düğmelerini ve touchpad in scroll özelliklerini çalıştıramadım.

    Bunları becerebilen var mı?
  • merhabalar ben sl500 ü daha yeni aldım ancak bataryası sanki tam yerine oturmuyor ve bir milim kadar oynuyor gibi, çalışmasında sorun yok ama oynaması beni rahatsız etti, böyle bir sorun yaşayan var mı, sorun ilerde problem olurmu ve çözümünü bilen var mı herkese şimdiden teşekkürlerimle.
  • @fotoatolye
    Arkadaşım anladığım kadarıyla hepsinin bataryası oynuyor.Benimkide aynı şekilde forumda böyle söyleyen birkaç arkadaş daha vardı.Şu ana kadar bir problem çıkartmadı bence çıkartmazda.
  • merhaba arifgokcen bende servise götürüp bir baktırmayı düşündüm ama bilmiyorum bu makinanın en büyük eksisi bu galiba bende de sorun çıkarmadı ama mide bulandırıyor işte bakalım herhangi bir değişiklik olursa buradan yazarım.
  • Yukarda bi yerde arkadas benim daha önceden yazdıgım bir cümleye takılmıs olacak ki igneleyici -en azından bana öyle geldi- bir cümle yazmıs. Evvela makinen hayırlı olsun arkadasım. Yalnız benim orada bahsetmeye calıstıgım sey,hepsiburada gibi internet üzerinden satıs yapan firmaların ürünleri kargoyla yollamak zorunda oldukları ve neticede kargolama esnasında cihazının görebilecegi hasarlardan kendilerini kesinlikle sorumlu tutmayacakları idi. Senin basına bi problem gelmemesinin baskasının basına gelmeyecegi anlamına gelmedigi gibi,baskasına olanın da illa sana olacagı diye bi durum yoktur. Sanslıymıssın,makinende arıza cıkmamıs. Yeniden hayırlı olsun,güle güle eskit..

    Makinesinde problem yasayan arkadaslardan bir tanesi de özel mesaj ile msn talep etmis. Sadece onunla sınırlı kalmamakla beraber,isteyen olursa bana özelden ulasabilir.İcabında msn üzerinden de haberlesebilir ve problemlere cözümleri -elimden geldigince- sunabilirim. Kolay gelsin..




  • alet ilk postlarda dediği kadar soğuk olmasa da güzel
    bu yaz aylarında ortalama 55 derece hem cpu hem gpu

    kendi yazılımı bataryayı hep şarj etmiyo, %95 e vs düşürüyo ki mükemmel bi özellik yıllarca gider bataryası

    ben çok sevdim lenovoyu, hiç negatif özelliğini göremedim

    normalde vistaları uyutamazsın, takılır vs birşey olur

    bütün ram doluyken vs
    10 sn de uyuyuo 5sn de uyanıyo

    sırf zevkine kapatıp açıyorum

    alacak arkadaşlar düşünmeden alsın, laptoptan aşırı çekmiş biri olarak kefilim

    şunu da söyleyim sadecenotebook'ta 9300m diyordu 9300m gs imiş, rahatsız etti beni

    ekstra performansa gerek yok

    oyun oynamadım oyunda 80 derece oluyo demişler

    80 derece normal de yine de oyun laptopu değil, arada canınız çekince yükleyip oynarsınız ama herşeyi düşükte vs

    ben hiç oyun oynamıyorum, 6600gt li desktop var laptoplara basar :D




  • Lenovo'nun zaten en büyük artılarından biri sogutma sistemi.Evet makine neticede bir dizüstü ve ısınması gayet normal,ama sogutma sistemi kesinlikle görevini layıgıyla yerine getiriyor,en azından simdilik.İlerde de mekanik bir problem olmadıgı ve makine temiz kullanıldıgı sürece problem cıkarmacagını da zannetmiyorum.

    Sleep modu ile ilgili söylediklerine katılıyorum.Bundan önceki masaüstü bilgisayarım bile bu kadar seri bir sekilde uykuya gecip aynı sekilde uyanamıyordu. Tabi Lenovo'nun uyku modu ile alakalı yamanın da payı vardır bunda.

    Ben de uzun bir zaman boyunca laptoplardan nefret ederdim. Masaüstü performansı vermez,bozuldugunda bi dünya masraf cıkarır,zaman kaybına sebep olur vs gibi negatif düsüncelerim vardı.Oldukca derinlemesine bir arastırma yaptıktan sonra muadilleri icerisinde en uygun fiyata sahip ve performans olarak beni tatmin edebileceginden emin olduktan sonra bu laptopu aldım ve gayet de memnunum.Alacak arkadaslara da kesinlikle tavsiye ederim.

    Yalnız -en azından benim icin- bu makinenin tek negatif noktası kasasındaki esneklik.Fiyatını düsük tutmak maksadıyla ucuz malzeme kullanmaktan mıdır, yoksa üretim hatası mıdır bilemiyorum, 2746 serisininin kasasında yer yer bosluklar mevcut.Benim gibi ufak detaylara takılan kullanıcıları rahatsız edebilecek oynamalar ve bastırdıgında cıkan hafif sesler mevcut. Ama alıstıgınız zaman bunun bir problem olmadıgını görüyorsunuz.

    Oyun kısmına gelince,evet öyle ahım şahım bi performans beklemek hayalcilik olur tabi ki. Ama yine de ortalamanın biraz üstünde bir performans sunabiliyor. En azından ben makinemin oyun ve genel performansından kesinlikle memnunum..

    Simdilik bu kadar. Selametle...




  • bende bugün itibari ile sadecenotebook.com sitesinden Lenovo SL500 609DO66 modelini sipariş ettim. forumu bastan sona okudum burada herkes sl500 diye bahsedip problemlerini yazmıs ama sl500 ün SL500 609DO66 tipinden değil farklı bir modelini yazmıs herkes. acaba bu benim yazdıgım sl500 modelini kullanan varmı ve ondada aynı problemler mevcutmu. aşırı yavaşlık kasadaki boslular pilin onaması vs. hepsi sl500 serisinn bütün modelleri aynımı modele göre değişiyormu?

    birde bu model elime gectigi anda izinde oldugum icin internet imkanım kafeden ibaret 10 günlügüne. ilk açılışta neler yapmalıyım özel yaılıp ayarlanması gerekenyerleri varmı. kendim webtasarım ve grafik programlama amaclı kullanacagım oyun falan ilgi alanıma girmiyr. şimdiden cevaplarını icin cok teşekkür ederim.
  • peki oyun performansı olarak şunu sorayım, elder scrolls - oblivion. bu oyunu oynatır mı bu bilgisayar. başka oyun oynayayım derdim yok, sadece arada açayım bu oyunu, biraz manzara izleyeyim, gezeyim dağ bayır :) yüksek ayarlarda oynanabilir mi bu oyun bu bilgisayar ile
  • @atillaoguz
    bende senin model SL500 kullanıyorum kasada değilde pilde boşluk olduğu doğru. İlk zamanlar çok canımı sıkmıştı sonra alıştım şu ana kadar herhangi bir sorun çıkarmadı. Ben Win7 kurdum ve gayet memnunum Vistada yavaşlık sorunu yaşıyordum. Win7 de istediğim Lenovo programlarını kendim kurdum şu anda bir sorunum yok.
  • Lenovo- Ibm Recovery dvd setler isteyenlere ulaştırılmıştır.
  • Arda bey ilgilerinize teşekkür ederim.
  • Lenovo SL500 609DO66 almayı dusunuyorum fakat aklıma takılan birsey var ...

    Nvidia 9300 (256 mb) WSXGA için biraz duşuk kalmıyormu ? oyun oynamayı duşunmuyorum HD videolar için soruyorum ...

    teşekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ixion -- 18 Temmuz 2009; 19:21:03 >
  • Merhaba
    5 gün önce bende sl500 aldım. ilk aldıgımda kapagı kapatmak için bir mandal olmaması cok kötü bir öellik. ve dikkatmi ceken sağ ön taraf kapagı kapatmama ragmen 3 mm kadar acık kalıyor. diğer taraf tam kapanırken sağ ön 3-4 mm havada. bunun zemin bozuklugundan olabilecegini düsündüm. ama dün aksam tam inceleyince sağ ön bariz havada. birde ekran 90 derece acıkken 5-10 derece ileri geri oynattıgımda ekran görüntrüsü kapanıyor pc acık kalıyor. ekranı tam kapatıp hafif hafif yukarı kaldırdıgımda ekran tekrar acılıyor. recovery ile iki kere kurdum düzelmedi. pil seceneklerinden kapak kapalı ayarları ile falan oynadım gene düzelmedi. acaba bu iki sorun sizin modelinizdede mevcutmu yani sorunmu yoksa ayar mı yapılmalı yardımcı olursanız sevinirim. birde recovery de partişın ayırmayı bulamadım fabrika ayarı tek c sürücüsü var . bunu nasıl ayarlayabiliriz diski ikiye bölmek istiyorum. 3 sorunumda bildiginiz kadar ardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ixion

    Lenovo SL500 609DO66 almayı dusunuyorum fakat aklıma takılan birsey var ...

    Nvidia 9300 (256 mb) WSXGA için biraz duşuk kalmıyormu ? oyun oynamayı duşunmuyorum HD videolar için soruyorum ...

    teşekkurler


    Valla 2 gb ve üstü bellegin varsa rahat rahat yeter arkadasım,üstüne oyun bile oynarsın.. :)
  • Arkadaşlar bu bios 1.24e yükseltip pil performansı azalan varmı?
    Eski bios versıyonu 1.21 yada daha aşağısıydı tam bilmiyorum.Ama yeni biosu kurdum ve pilde 40 dakişkalık bir performans düşüklüğü oldu ve ben sanmıyorum pil kısa sürede okadar deforme olsun dikkatli kullanıyorum.Yada usb den tv kartıtakılı ama oda çalışmıyorken bile performans düşük pilin.Aramalarıma rağmen 1.21 yada daha aşağısı 1.16 1.18 versiyon bulup deneyemedim bios.Yani windows üstünden hemen program yükler gibi basitce yüklemek istiyorum.Teşekkürler

    Ve arkadaşlar bugün fark ettim kolon kısmında ki boyada dökülme başladı 32 günlük alet.Yarın servise veriyorum bakalım ne diyecekler.Ne yapacaklar kalkıp kullanıcı hatası derlerse baya kıyamet koparacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoFeaR1984 -- 23 Temmuz 2009; 2:18:45 >
  • sencers arkadaşım bende geldiğinde 1.21 kurulu idi ben fan sesi belki azalır diye 1.16 yüklemiştim.Lenovonun kendi sitesinden indirebiliyorsun tüm driverları.Bende pil düşüklüğü gibi bir problem olmadı.Bios versiyonunu indirdiğinde c sürücüsünde drivers gibi bir bölümün içinde windows altında bios yükleyebilmen için gerekli yazılım mevcut.Eğer bulamaz isen ayrıntılı yazrım.Pil süresinde ki düşme için lenovonun kendi batarya programında ne kadar zayıfladığı görülebiliyor. oradan bakmanı tavsiye ederim farikasyon hatalı çıkmış olabilir.Pilin diğer özelliklerinede everest programını yükleyerek bakabilirsin.
  • Arkdaşlar sl500 de orjınal halı 3 aet surucuye olnmu ve harddıskın nerdeyse tamamı tek c drıverında. pekı dıger 2 drıverdan hangısı nedır ne ıse yaar? bunlardan bırnın recovery oldgunu bııyorumda dıger drıver nedır? ultımate veya wındows 7 kurmak ıstesek orjınal recoverysıne zrarvrmeden asıl kurcagz cyıde ıkıye ayırarak daha dogrsu staart formatlama dısk bolumu ısletım sıstemı kurmada ıyıyımaa dıger c hıcı ıkı drver var ıcı dl olaak gelıor orjınal bunlar kafamı karıstıryor ıkısde recoverymı veya ırıgereksızı ?
  • Arkadaşlar lenovo sl500 thinkpad 2746-A18 modeli 1680*1050 çözünürlük 256mb 9300m gs grafik kartı 2.40 c2 4gb ram sistemli bir laptopum var ve en çok yaşadığım sorun ise BLUETOTH bozuldu onun yerine BLUETOOTH aleti aldım ve kurdum kurduktan sonra klavyenin sol tarafındaki LENOVO CARE SES AÇMA KISMA MUTE tuşları çalışmamaya başladı bunu bir türlü gideremiyorum işin garibi bu yüzden daha önce garantiye gönderdim ve sonuç olarak gerekli güncellemeler yapılmıştır diye geldi ama şimdi gene bozuldu bunu nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilir misiniz?
  • Eger bios sürümün 1.20 ise 1.23'e yükselterek bluetooth sorununu cözebilirsin.Ama ses tuslarına gelirsek,sürücülerini dogru kurduguna emin misin? O tusların dogru calısması icin gerekli 2-3 tane sürücü var cünkü..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.