Şimdi Ara

Lenovo SL 500 Hakkında Herşey & Tüm Sorunlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
4
Favori
65.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öyle değil sorun.Wireless açıkken uptade bulmuyorki yüklesin.Ethernetten bağlandım şimdi buldu.Bişi engelliyor sankı wireless bağlantısını.Makinada bir yazılım filan ne bileyim okadar çok şey yüklemişler ki.Pes yani
  • @arifgokcen

    arkadaşım o yolladıgın SL500 2746 modelleri.. benim bahsettigim laptopsa SL 500 609DO66 model..
    2746 da kendi içinde modellere ayrılıyor.. dikkat ettiysen xp sayfasında 2746 genel 65 tane ayrı driver çıktı.. bi modelin bu kadar çok driver'ı olamaz heralde..

    bi bilen yok mu ya...
  • @rocxteady
    Arkadaşım bir modelin o kadar çok driveri yok zaten sen sana gerekli olanları indireceksin.Ayrıca zaten senin modelde farklı olan şey sadece chipset ve ekran kartı başka driverlar değişmiyor.Peşin hüküm vermeyip biraz daha baksan son yazdığın mesajı yazmak zorunda kalmazdın.Örneğin trackpointin driveri bir çok model de aynı.
  • yahu ben neden bana ne gerekiyo gerekmiyo diye kasmak zorundayım? lenovo sitesinde bu laptopun modelini koyamıyor mu.. 65 tane driver'ın içnden bana gerekli olanları ayırmak için niye ugrasayım ki? biraz kassam bulurum elbet driverları da ne gerek var.. ben direkt olarak bu modelin driverlarına erişmek istiyorum sadece.. hee yok böyle bişey mümkün değil diyosanız lenovonun salaklıgı olarak kalır bu olay..
  • Sencers arkadaşım senle aynı problemi yaşamasamda aynı fikirdeyim yaklaşık 2 aydır kullanıyorum.Yedekleme özelliklerini kapatmama rahmen hard disk in 160gb dolu gösteriyor işin komik yanı benim kişisel belgelerim sadece 30 gb bilgisayar kendi kendine şişiyor.Yakın bir zamanda full format çekip xp ye dönmeyi düşünüyorum.
  • arkadaşlar. bazen mavi ekran (bluescreen) problemi ile karşılaşıyorum. aynı problemle karşılaşan var mı?sistemimde kaspersky 2009 yüklü. önce kaspersky deki güvenlik duvarı ile vistadaki güvenlik duvarının çakışabileceğini düşünüp vistanınkini kapattım ama sorun devam etti. sorunu rapor ettiğimde sorunun kamera sürücüsünden kaynaklandığını söyledi ve yüklemem için bir sürücü önerdi. ama o sürücü asusa ait bir sürücü idi ve doğal olarak bir işe yaramadı.bi de "the hell in vietnam" oynuyordum. oyunun 3. bölümüne geçecekken hata verio. appcrash yani application crash o da uygulamada çakışma var diyo. ne güzel oynuyoduk.bu makina ile sl500 ile yani driv3r oyununu bitirdim sıkıntı yoktu ama oyun oynarken makine baya bi ısınıyo.
  • bu makinanin ekran karti sorun yaratiyor mu 256 cok dusuk degil mi
  • @baymirza
    Arkadaşım aldığımdan beri yaklaşık 1.5 ay devamlı olarak kullanıyorum hiç bir zaman mavi ekranla karşılaşmadım.Ama bilgisayarım da oyun oynamadığım için olabilir.Sadece çizim progamları ve birkaç mühendislik uygulamasında kullandım.Belki oyunlardan biri sistem dosyalarına zarar vermişdir ,Bir de oyun oynarken arada everest adlı programla sistem sıcaklığını gözetle belki normalin üzerine çıkıyorsundur.
    @aliemree
    Arkadaşım ekran kartı sadece oyunlarda yetmeyebilir onun dışında pek işe yaramasada paylaşımlı olarak 1536 mb herhangi bir takılma yapmıyor zaten windows 7 de dahada rahatlayacak.Dolayısıyla her türlü oyunu yüksek çözünürlükde oynama gibi bir merakın yoksa laptop fazlası ile beklentilerini karşılayacaktır.Ama genede çok yüksek ayarlar olmadıkca oyun beklentilerinide karşılar.
  • bu aralar alacagim laptop ne alacagima karar vermedim. samsungun r522 modeli var hemen hemen sl500le ayni fiyat birde casperin bir laptopu var ozellikleri baya iyi 1.700 civarlarinda ama casper ve samsunga guvenebilirmiyim bilmiyorum aldigim zaman 3yildan fazla kullanacagim saglam bisi olmasi lazim. birde isinma problemi var mi sl500de fani arka tarafa dogrumu?
  • Merhabalar,

    Ben ürünü 2 gün önce aldım.
    Şimdilik çok memnunum, sadece şu trackpoint bazen klavyede parmağıma takılıyor.
    Onun dışında Win7 kurdum, son derece canavar oldu.

    Bu çözünürlük ile bu fiyat çok zor arkadaşlar, o yüzden kararsız olanlar fazla düşünmesin.

    Bi de bu alet 64Bit değil mi?
  • Cihaz modelim 2746-A18. Nette incelenen cogu SL500 bu modelden. Cihazı 2 küsür aydır kullanıyorum ve simdiye kadar pek cok konuda fikir sahibi oldum. Üstte yazılanları seri bi sekilde okudum aklımda kalanlara cevap yazıyorum atladıım olursa hatırlatın..

    Yukarda bi yerde arkadas bluetooth probleminden bahsetmis. Benim de son yükseltmeden sonra bios sürümüm 1.23 oldu. Ama öncesinde 1.20 vardı ve ilk geldiginde de öyle miydi inan hatırlamıyorum. Denemediim yöntem kalmadı en son care bios update denedim ve oldu. Ama senin isin cidden sansa olmus zira power management driver sadece power managerin sistem güc planlarını saglıklı bir sekilde yönetebilmesi icin lazım. Ya da belki de cidden alakası var ben bilmiorum.Neticede sıkıntını giderdiine göre problem yok.

    İnternete wireless üstünden baglandıgında yavaslamadan bahsedilmis. Arkadaslar,lenovonun zilyon tane süper gereksiz programı default olarak yüklenmis sekilde geliyor. Alayı gereksiz kaldırın gitsin. Öncelikle de access connections programını derhal ucurun. Hic bi opsiyonunu görmedim onun yaptıklarını windows zaten yapıyor. Siz sadece 5100 abgn adaptörün sürücüsünü düzgün bi sekilde yükleyin olur biter. Gene problem olursa kadıköyde Peritus Bilgisayar var on numara servis hizmeti veriyor adamlar gidin basvurun sorununuzu cözeceklerdir.

    SL500 almayı düsünüp de hepsiburada'nın tuzagına düsmek üzere ya da ben bunu yazana kadar coktan düsmüs olan arkadas,evvela hepsiburada'dan ve o tür sitelerden özellikle dizüstü bilgisayar alısverisi yapmayın. Bir tane ölü piksel ya da baska bi tür arıza cıkar adamlar cihazı ne geri alır ne de degistirirler uurasır durursunuz. Verdigin linkteki o uzun kod kuvvetle muhtemel seri numarasıdır. Lenovo'nun kendi sitesinden seri no ile arama opsiyonu mevcut bir de öyle dene muhtemelen 2746-bilmem ne serisi oldugunu bulacaksın.

    Mavi ekran alıp durdugunu söyleyen arkadas,sayet xp kullanıyorsan maalesef bu duruma alısmak zorundasın. Zira xp kurman icin zaten biostan sata kontrolörü compability moda almak zorundasın o durumda da xp diski mantıksal olarak bicimlendiriyor,birincil disk aktif disk gibi özellikleri atamıyor. Bu da sıkıntı cıkarır basına. iisi mi sen kur vistanı kardesim pasa pasa kullan. Ki bu makinede xp kullanmak ferrarinin kıcına parasüt baglamaktan farksız emin ol. Oyun oynarken de ısınması gayet normal. Zaten standart calısma ısısı 45-50 derece civarı bisi ben oyun oynadıımda azami 81 dereceyi gördüm ve bi sıkıntı da yok. O yüzden cok endise etmeni gerektirecek bir durum da yok ısınma konusunda.


    Dediim gibi aklımda kalan sıkıntılara cevaplarım bunlar. Atladıım varsa cekinmeden sorabilirsiniz üsenmem elimden geldiince cevaplarım. Kolay gelsin..

    BugenhageN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BugenhageN -- 26 Haziran 2009; 1:57:43 >




  • Muhtemelen benden önce yazan olmuştur ama yeni gelenler görmemiştir, Win7 kuran arkadaşlar için Lenovo nun driverları
    http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/WIN7-BETA.html
  • Arkadaşlar
    Aldığınız makinanın HD sine yeni bir bölüm açmak için format atıp makina düzenini bozmanıza gerek yok.
    Yapmanız gerekenler ilk önce Acronis.Disk.Director.Suite veya benzeri bir HD yardımcı program bulmanız.
    Bu programı kurun ve C diskinizin boyutunu "Resize" komutu ile istediğiniz miktarda küçültün.
    Daha sonra geriye kalan ham disk alnınızı. Windows , Bilgisayarım Sağ tuş , Yönet , Disk Yönetimi
    Bölümünden gözüken ham bölümü format lıyarak kullanailirsiniz.
    Bu sizin makinanıza yüklü diğer disk bölümlerinizin bozulmamalarını ve yüklü programlarınızın sağlıklı çalışmasını aynı
    zamanda da ikinci bir Harddisk bölümünüzün oluşmasını sağlar.
    Kolay gelsin

    Ayrıca bende Hepsiburda tuzağına düşenlerdenim , ama çokta memnunum.
    Kendileri baya yardımcı oldular , makinamı sorunsuz teslim ettiler.
    Kendilerine buradanda teşekkür ederim. Bence çok iyi bir fiyattı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civil_KSK -- 26 Haziran 2009; 15:21:36 >




  • Arkdaşlar iki adet problemim var.Birincisi bilgisayarımda ilk açılırken pxe rom hatası veriyor ve check teh cable diyor.kontrol ettim bios içinde lan boot için kullanılan bir özellik olduğunu anladım ve kapattım ancak bu özellik bellibir süre sonra tekrar açıldı ve aynı hatayı verdi.Anladığım kadarı ile bios belli bir süre sonra benim verdiğim ayarları resetliyor bunu bilgisayarın kendisinin yapması bildiğim kadarıyla mümkün değil.Galiba problem bios pilide pilim zayıflamış olabilir.Yardımlarınızı bekliyorum.
    İkinci problemim ise bilgisayarımın bazı zamanlarda dvd-rom okuyucuyu görmemesi ve açıldıkdan belli bir süre sonra dvd-rom okuyucunun bilgisayar açılırken çıkardığı sesin aynısını çıkarması ve yeni donanım bulundu demesi.Ancak donanım adı anlamsız işaret sayı ve harf gruplarından oluşuyor ve dolayısı ile donanımı tanıyamıyor.Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Ben de bugün ısmarladım sonunda laptopu, konunun büyük bir kısmını okudum
    Galiba lenovo kendine özel değişik bir recovery sistemi yapmış, internette öyle bahsediliyordu, bu çok yarar getiren bir sistem mi acaba?

    Benim kafamda windows 7 kurup sonuna kadar öyle devam etmek vardı ama bu recovery nin üzerine yazmayı gerektirir sanırsam?

    veya 64 bit vista yüklesem durum ne olur, recovery çalışır mı?

    Bu konularda beni aydınlatabilirseniz sevinirim.

    Hatta vakti olan varsa msn'ini pm atabilirse sevinirim, yardımlaşmış oluruz.
  • ben bu laptopu almayi dusunuyorum ama bilemiyorum ya 3-4 yilda bir laptop aliyorum hem uzun kullanma suresi olsun istiyorum pek oyun oynamam ama yinede oyun oynamak isterim ne bileyim bi call uf duty falan :S bide cok internet kullanirim kablosuz olarak kullaniyorum yukarda sorun oluyor falan yazmis bir arkadas bisi indirmiyorum ole siteler arasinda dolasiyorum msn bazi foto yuklemeleri falan sorun yasarmiyim?
  • ya yazilimsal sorunlara takilmamak gerek
  • jedi klan arkadaşım hard disk kendinden biçimli olarak geliyor 3 parça halinde bir parçası senin kendi c sürücün diğer 2 kısım recovery için eğer windows 7 yüklerken bir hata yapmazsan problemsiz olarak geri dönebilirsin.En azından ben öyle zannediyorum.
  • sağol arifgokcen,

    ben recovery yok diye endişelenmiştim ama dvd ye yazdırdım

    şimdi de her partitionu silip windows 7 yüklüyorum

    bir sorun olursa vistadan devam ederim
  • bu arada yeni alacaklar için;

    laptop resimlerde göründüğü kadar kocaman değil bence, boyutu kabul edilebilir, tank gibi duruyor resimlerinde

    ek olarak da 30 derecelerde gösteren screenshot yollayan arkadaş kesinlikle çok yanıltıcı, hep böyle biri çıkıp yanıltıyor insanları

    laptopu normal olarak kouyuorum masaya, tek ekranda cpu, gpu 60 derece, çift ekranda cpu 60 gpu 70 derece
    oyun açsanız 90 olur kanımca gpu, çok soğuk değil ama yanmaz da

    laptop sağlam geldi bana, memnunum, windows 7 de 2 tanınmayan aygıt var ama benim aklıma gelen herşey çalışıyor
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.