Şimdi Ara

macOS, Windows'dan daha mı güvenli? İşte şaşırtan güvenlik raporu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
4.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O kadar para bayılıyorsunuz bir zahmet pencerelerden güvenli olsun!

  • Herkes bilip bilmeden atıp tutmuş yine. Öncelikle bu raporun sebebinin Hackintosh kurulumlarından dolayı olduğunu düşünüyorum. Kurulurken çoğu güvenlik önlemi varsayılan olarak kapatılıyor. Buna bir de tecrübesiz sırf MacOS kullanıyorum demek için kuran veya sırf internette gezinmek vs. gibi işler için kullanan ev kullanıcıları eklenince bu durum kaçınılmaz olmuş olabilir. Gelelim Windows vs. MacOS olayına. Bu tamamen saçmalıktır. Windows un hitap ettiği kitle ve kullanım şekli ile MacOS'un ki birebir aynı değil. Ben iş hayatımda profesyonel olarak MacOS kullanıyorum. Masaüstü olarak yüksek donanımlı bir Hackintosh, dizüstü olarak ta MacBook Pro 16 kullanıyorum. Şirket sunucu yönetimi tarafında ise Windows Server kullanıyorum. Yine bazı işlerimi halletmek için Windows 10 da kullanıyorum. Her iki işletim sistemi için de memnun olduğum ve olmadığım durumlar var. Ama genel olarak yok MacOS şehir efsanesiymişte, özentilikmişte vs. vs. gibi atıp tutan cahil insanların laflarına da sadece gülüyorum. Kullanım amacı ve işin gereği ne ise ona göre her iki işletim sistemini de kullanıyor ve faydalanıyorum. Bugüne kadar ne Windows'a virüs girdi ne de MacOS ta böyle bir durum yaşadım. Sen gidip Windows'ta ne olduğu belli olmayan programlar, kaçak yazılım veya oyunlar kullanırsan mavi ekranda alırsın 2 günde bir formatta atarsın. Aynı durum MacOS için de geçerli. Bu konu bu kadar basit.





  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Linuxu da araya kaynatmışsın macos ile. macos dediğin linuxun dosya sistemini bile okuyamayan, yıllar önce bsdden forklanmış bir os. Aynı kefeye koyulması yersiz olmuş. Market share’e odaklanırken yanıldığınız nokta ise, win ne kadar ev bilgisayarlarında yaygın ise linux da o kadar serverlarda yaygındır. Hackerların daha değerli hedefi serverlar olur, çünkü ordan çok daha fazla kullanıcıya ulaşır. Yine de maalesef bsd ve linux daha güvenlidir, doğru söylüyorlar. MS bile Azure cloud platformunu linux serverlar üstüne kuruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilce -- 19 Şubat 2020; 15:18:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows'un kendisi virüs değil mi zaten?
  • gönül rahatlığı ile torrent ve warez ile takılabiliyorsam güvenli demektir. windows'a elimi sürsem trojan,virüs.
  • 2012'den beri sorunsuz kullandığım MBP A1398 i7 512GB nedense son 10.15.3 Catalina güncellemesinden sonra bayıldı ve hiç bir şekilde ayılmadı.EFI boot sonrasında login ekranında 'blank screen' kalıyor.
    Acaba Apple bu ürün hala daha sistem gereksinimlerini karşılıyor ama değiştirme vaktin geldi değiştir artık şu cihazı demiş olabilir mi?
    Cihaz gayet güzel çalışıyor, hatta şu an o cihazdan yazıyorum bu mesajı foruma ama OSX Catalina üzerinden değil Ubuntu Mate 19.04 üzerinden maalesef ...

    Adamlarda haklı şimdi bir şey de demek istemiyorum.Allanıp pullanılmış, üzerine duvak giydirilmiş bir 2020 MBP ₺20.000'den satıştayken elemanlar neden 2012 model ₺2000'lik dandik bir cihazın aynı sistemi göreceli olarak aynı şekilde çalıştırmasına izin versinler ki?

    Onlar da haklı ... ;)
  • @Charmlander OS güncelleme kolay görünse de ve Apple işi kolay göstermeye çalışsa da teknik olarak zor ve çeşitli sorunlara gebe birşeydir. Ben birçok Mac'e macOS 'nin biçok sürümünü kurdum, hepsinde de sıfırdan format atarak ISO imaj kullanarak, sıfırdan kurdum, sonra da gerekli programları da OS versiyonuna uygun tekrar kurdum. Bu sekilde yapınca Apple istisnalar hariç asla sorun yaşatmaz. Aynı durum Linux ve Windows için de geçerli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MAcOS e geçtim huzur buldum. 5 sene oldu, Antivürüslü günler , crashlar gitti, düğmeye basına açılan bilgisayar, ne tehdidi...
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Neden sadece masaüstü tarafından bakıyoruz? Dünyadaki sunucuların %70'i Linux ile çalışıyor. Sence bu küçük bir market payı mı? Dünyanın %70'inin kullandığı bir sistem iştahlarını kabartmıyor mu yoksa açık kaynak sayesinde, kod üzerinde binlerce geliştirici 7/24 çalıştığı için güvenlik açıkları çok hızlı mı kapatılıyor? Microsoft ve Apple'ın aylarca kapatamadıkları açıklar oluyor, Linux'da bu çok daha hızlı oluyor. Yani alakası yok.

  • Selam,


    Mac windowstan daha güvenlidir.


    Mac i hedef alan kötü amaçlı injections fazla olmasının sebebi


    Hintliler Mac kullanan insanların hepsini zengin zannediyorlar.


    Bir ikincisi de yeni bir uygulama yükletmeden Mac'e sızmak Unixin gelişmiş kullanıcı


    izinleri abstractation'undan dolayı çok zordur. Windows a sızmanın 9999 yolu varsa

    mac e sızmanın yolu 100 dür. windowsa, uygulama yükletmeden sızma yolunu seçiyor black hat hackerlar


    200 Dolarlık UK offshore Company üzerinden yayımladıkları yazılımlara bir çok kötü eylem scripti yerleştirerek yayıyorlar.


    Bunun dışında crackli uygulamalara girmiyorum. Hiç kimse uygulamaları babasının hayrına cracklayıp dağıtmıyor. Banka hesap cüzdanınızda 6 0 lı rakamlar varsa ve hala cracklı uygulama kullanıyorsanız soyulma riskinizi alıyorsunuz :)



    Sizlerinde gördüğü gibi Kötü amaçlı yazılımı ayırt etmek ve tespit etmek Mac OSX işletim sistemlerinde daha kolay olduğu için çook daha fazla kötü amaçlı saldırı tespit edilmiş :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutku. -- 3 Ağustos 2020; 20:0:24 >




  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Catalina cidden çok sıkıntılı bir sürüm ya. Uygulama desteği olsa Snow Leopard’a düşüreceğim yani. Snow Leopard, Mavericks bunlar son sağlam macOS sürümleri. Gerisi fasa fiso.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaff he he... macOS çok güvensiz..daha yavaş...yıllardır kullanıyorum.. ya bir işletim sistemi yıllarca ilk format ile en küçük bir hata vermez mi? macOS vermiyor işte...Windows kullandığım günlere dövünüyorum hala...oyun için mecbur kalmasam eve sokmam Windows’u

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi sıkıntıları var Catalina’nın?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mion kullanıcısına yanıt
    Winzort lisansları kaç lira?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • azizfikri A kullanıcısına yanıt
    Wifi’de sürekli koplamalar yaşatıyor. Performansı çok düştü bilgisayarın Catalina yüzünden. Hele son gelen 10.15.6 adama cinnet geçirtir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SC0RPI0N kullanıcısına yanıt
    Dört kere okudum. Şapka çıkarıyorum yorumunuza.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Sürüm düşürün, son güncellemeyi almayın. Sorununuz çözülecektir, Catalina kaynaklı ise.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • azizfikri A kullanıcısına yanıt

    Yani hocam mac kullanmayanlar mac'in daha iyi olduğunu düşünüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.