Şimdi Ara

macOS, Windows'dan daha mı güvenli? İşte şaşırtan güvenlik raporu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
4.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 4 çekirdek olsa ne olacak keko 2013 yılından kalma i7 islemciden ne olur ezik bilgisayarını al sittir git vıy vıy etme lan mesajlarımın altında çöpbookçu :D ahahhaa




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenimAdimKerim -- 23 Ekim 2020; 13:44:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zapaist

    Sen harbiden geri zekalı bile sayılmazsın beyin özürlü, kıskanç, elde edemediklerine bok atan, boş gereksiz israf ürünüsün. 7 sene evvel aldığımı belirttim zaten okuduğunu anlamakta da zorluk çekiyorsun kim bilir anan baban seni büyütürken neler çekti?


    bu forum başlığı macOS ile alakalı olduğu için mac sahibi olduğumu belirttim, şimdi git 3 sene sonra çöp olacak toplama pc başlıklarında avel avel yorumlarını yaz. Mal herif , insanda biraz şeref haysiyet olsa 7 sene evvel alınan bir şeye iftira atmaz, biraz da beyin olsa 'ulan bu adam 7 sene önce almış hala tıkır tıkır çalışıyor, yeavv şuna bir bok atayım kıskançlıktan mabadım kaşınıyor' demez, o kadar boş bir insansın ki burada macOs ile windows'u karşılaştıracak kadar bilgin, yok cehaletin göz yaşartıyor.


    Şimdi git pc topla 3 sene sonra 'pc'm çok yivişlidi yeav firmit itsim dizilir mi?' diye başlık at. Senin gibi facebook, youtube kullanıcıları için çıkan bir ürün değil bu. aylık kazancım senin yıllık gelirinin 2 katı olduğuna bahse bile girebilirim lakin senin işsizlikten beynini bulandığını düşünüyorum. git şimdi ölücü kankilerine indirim kovala, moloz seni.


    2 çeerdekle mekos hahah , bak ne kadar komik oluyor değil mi böyle yazınca?, allahın çomarı...

    Ulan gerizekalı herif evimde 2011 yılında aldıgım AMD Athlon CPU'lu Windows bilgisayar var o da tıkır tıkır çalışıyor ve windows 10 gayet performanslı... öküz aleyhisselam seni.. kullanırsan çalışır. senin gibi sığırların olayı daha komik 7 sene önce mac almış tıkır tıkır çalışıyormuş ahahahahah aptala bak.. lan gerizekalı 2011 imac mid 2011 makinem var dosdude patchi yapmadan os X güncellenmiyor high sierra da kaldım dosdude olmasa apple güncelleme vermiyor makineyı at diyor.. mesela makinenin ömrü bitti ama o yıl alınan pc ye hala son sürüm windows kurabiliyorum.. macleri 10 sene 20 sene kullanıyormus mal..


    ulan öküz neden çalışmasın PC? PC neden 7 yıl kullanılamasın allahın öküzü? 7 yıl sonra pc lerin ekranında beni artık kullanma mı yazıyor hıyar ağası seni? fakat maclerde yazıyor çünkü güncelleme alamıyorsun.. ahahahaha git snow leopard'a, lion'a çalışacak program bul da yükle.. yeni browserlar bile eski sürüm os x lerde çalışmıyor ayı... bu çöpleri bana mı öğretiyorsun sen senin ayağında pantolon yokken ben mac çöplerini zaten kullanıyordum görgüsüz kıro seni  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenimAdimKerim -- 23 Ekim 2020; 14:9:38 >




  • Biz Ankaralıyız hamam oğlanı seni.. Senin bizimle tartışmaya klasın izin vermez.. Ağzın leş gibi kokuyor açlıktan kokusu buraya kadar geldi hurdacı seni 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenimAdimKerim -- 23 Ekim 2020; 14:19:39 >
  • @BenimAdimKerim Mac kullanıcılarına o kadar öfkeli yaklaşıyorsun ki 2Ghz dört çekirdekli i7'yi 2 çekirdekli i7 olarak görmüşsün. Bu öfkenin sebebi nedir hacı? Mac amerika avrupa japonya çin tüm dünyada milyonlarca kişi kullanıyor. PC'ye en güzel alternatif. "en iyi" demiyorum dikkat etti iseniz, en güzel alternatif dedim. Kendi alanında güzel bir marka. Olayı illa ki pahalı olması Performans/Fiyat oranına göre degerlendirmemek gerekli. P/F oranı düşük olabilir. MacBook 'un en eski modelini bile çantadan çıkarınca insanlar içinden "vauv" diyor; olay biraz estetik pratiklik ile de ilgili. Avrupa'da yaşayan bi arkadaşım 7 yıllık mutlu bir Lenovo laptop kullanıcısı, değiştirmeyi düşünüyor, cok pahalı da olsa MacBook Pro düşünüyor. Diyor ki Lenovoyu yere düşürmedim sağ menteşesi yerinden oynamaya başladı, sorunlu, MBP 'yu yere düşürsem birşey olmuyor. Olay estetik + dayanıklılık. Laptop'ta 2020 model oyun oynanmaz zaten, bence. Isınır; ufak güç adaptörü ısınır, ömründen yer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yukarıdaki sığır: 2ghz'e 2 çekirdek dediğin ve mallığında , cahilliğinde ısrar ettiğin, 7 sene geçmesine rağmen 4k 30 dakikalık görüntü işlemesi saat gibi, render'ı eşzamanlı tıkır tıkır, 3000'in üzerinde döngü olmasına rağmen en az 3 saat batarya ömrü olan canavarıma çöp deme cürretinde bulunduğun için seni kaale almıyorum. 4. nesil olmasına rağmen bench testlerinde 10. 9. 8. 7. 6. 5. nesil işlemciler arasında (arada 45 tane model var) 17. sırada olan işlemciye 'ameağğ esskkii oo bi kereeğğ 7 yıllığ çöp' deme gafletinde bulunduğun için seni bu saatten sonra kaale almıyorum. tescilli bir malsın, aptalsın, cahil cesaretinle hiçbir bilimsel açıklaması olmayan sıçmıklarınla forumdaki yerin de, hayattaki yerin de lağım çukuru olabilir anca.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BenimAdimKerim

    4 çekirdek olsa ne olacak keko 2013 yılından kalma i7 islemciden ne olur ezik bilgisayarını al sittir git vıy vıy etme lan mesajlarımın altında çöpbookçu :D ahahhaa

    o kadar aptal ki 11 yıllık laptop kullanıp, 7 yıllık macbook kullanan bana fakir açlıktan ağzı kokuyor diyor haha. canım benim 11 yıllık laptopla kışın ısınma problemini çözersin böyle dizine koyup üşüyen bacaklarını ısıtırsın. gerçekten profesyonel iş yapan birisi bunları düşünmüyor mu sanıyorsun? aynı işlemi belki 3 sene daha yapabilecek bir makinem varken niçin 14bin tl verip yenisini alayım, senin gibi salak mıyım? 11 yıllık pc kullanıp macbooka laf atacak kadar mal mıyım? yoksa keriz miyim? daha gördüğünü okumaktan aciz bir liselisin. yaşın büyür de umarım para kazanır bunlara erişirsin. pek sanmıyorum lakin kerizkerim.





  • BenimAdimKerim kullanıcısına yanıt

    ısrarla cahilliğe aptallığa devam. güncelleme almıyor mu? olm cidden midemi bulandırıyorsun cahilliğinle. sana laf anlatmakla zamanımı harcayamam sığır herif. mac os catalina ebenden kalma bir işletim olduğunu sanıyorsun (aslında hiçbir bok bildiğin yok o kadar aciz aptal bir duruma düştün ki nereden sallasam uydursam da kendimi haklı çıkarsam onun peşindesin)


    ha bi de 2013 4. nesil intel i7 4 core işlemcinin sıfır abd vergisiz fiyatı 180 dolar. zannetmiyorum ki 180 dolara önce amd athlon işlemcini değiştirecek paran var :) , youtube, facebook bile algoritma kasamaz o işlemcinde hahahha allahın zır cahili seni.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zapaist

    Yukarıdaki sığır: 2ghz'e 2 çekirdek dediğin ve mallığında , cahilliğinde ısrar ettiğin, 7 sene geçmesine rağmen 4k 30 dakikalık görüntü işlemesi saat gibi, render'ı eşzamanlı tıkır tıkır, 3000'in üzerinde döngü olmasına rağmen en az 3 saat batarya ömrü olan canavarıma çöp deme cürretinde bulunduğun için seni kaale almıyorum. 4. nesil olmasına rağmen bench testlerinde 10. 9. 8. 7. 6. 5. nesil işlemciler arasında (arada 45 tane model var) 17. sırada olan işlemciye 'ameağğ esskkii oo bi kereeğğ 7 yıllığ çöp' deme gafletinde bulunduğun için seni bu saatten sonra kaale almıyorum. tescilli bir malsın, aptalsın, cahil cesaretinle hiçbir bilimsel açıklaması olmayan sıçmıklarınla forumdaki yerin de, hayattaki yerin de lağım çukuru olabilir anca.

    kardeş bu cahile laf anlatmakla zamanını boşa harcama cidden değmez, okuduğunu anlamaktan aciz bilgisiz boşa sallıyor işte. sanıyor ki her macbook'u olan görgüsüzlüğünden ve kerizliğinden alıyor. kendisi 11 yıllık amd athlon pc'sinin 14bin tl olduğunu iddaa ediyor (hayat ne garip kuşlar falan) boşver değmez, deve hendek atlar da bu 2ghz'in 2 çekirdek olmakla hiçbir alakasının olmadığını anlayamaz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    @BenimAdimKerim Mac kullanıcılarına o kadar öfkeli yaklaşıyorsun ki 2Ghz dört çekirdekli i7'yi 2 çekirdekli i7 olarak görmüşsün. Bu öfkenin sebebi nedir hacı? Mac amerika avrupa japonya çin tüm dünyada milyonlarca kişi kullanıyor. PC'ye en güzel alternatif. "en iyi" demiyorum dikkat etti iseniz, en güzel alternatif dedim. Kendi alanında güzel bir marka. Olayı illa ki pahalı olması Performans/Fiyat oranına göre degerlendirmemek gerekli. P/F oranı düşük olabilir. MacBook 'un en eski modelini bile çantadan çıkarınca insanlar içinden "vauv" diyor; olay biraz estetik pratiklik ile de ilgili. Avrupa'da yaşayan bi arkadaşım 7 yıllık mutlu bir Lenovo laptop kullanıcısı, değiştirmeyi düşünüyor, cok pahalı da olsa MacBook Pro düşünüyor. Diyor ki Lenovoyu yere düşürmedim sağ menteşesi yerinden oynamaya başladı, sorunlu, MBP 'yu yere düşürsem birşey olmuyor. Olay estetik + dayanıklılık. Laptop'ta 2020 model oyun oynanmaz zaten, bence. Isınır; ufak güç adaptörü ısınır, ömründen yer.

    Hacım sana sadece menteşe olayında katılıyorum. PC laptop'ların kolay döküldüğünü ama Macbook'ların daha dayanıklı olduğunu kabul ediyorum. PC Laptop'ların 2 yılda orası burası dağılıyor tamam.. O konuya katılıyorum ama PC laptopları dikkatli kullanananların makineleri de dağılmıyor. Genellikle bayanların cihazları çok temiz oluyor yani adi casper bilgisayar bayan yakınım 3 yıl kullandı hiçbir sorun yoktu sonra bana verdi ben aldım 6 ay sonra kasa siki yedi bilemiyorum bunun için macbook almaya değer mi ya ben macbook da aldım kullandım ama böyle kekolar iste virüs yok abi 7 yıldır tıkır tıkır falan vasssssss üüüüüüüüüüü diye görgüsüz görgüsüz yazdım mı nevrim dönüyo görmemişin macbooku olmuş sikini koparmış gibi uyuz oluyorum abi ya..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenimAdimKerim -- 23 Ekim 2020; 15:6:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    @BenimAdimKerim Mac kullanıcılarına o kadar öfkeli yaklaşıyorsun ki 2Ghz dört çekirdekli i7'yi 2 çekirdekli i7 olarak görmüşsün. Bu öfkenin sebebi nedir hacı? Mac amerika avrupa japonya çin tüm dünyada milyonlarca kişi kullanıyor. PC'ye en güzel alternatif. "en iyi" demiyorum dikkat etti iseniz, en güzel alternatif dedim. Kendi alanında güzel bir marka. Olayı illa ki pahalı olması Performans/Fiyat oranına göre degerlendirmemek gerekli. P/F oranı düşük olabilir. MacBook 'un en eski modelini bile çantadan çıkarınca insanlar içinden "vauv" diyor; olay biraz estetik pratiklik ile de ilgili. Avrupa'da yaşayan bi arkadaşım 7 yıllık mutlu bir Lenovo laptop kullanıcısı, değiştirmeyi düşünüyor, cok pahalı da olsa MacBook Pro düşünüyor. Diyor ki Lenovoyu yere düşürmedim sağ menteşesi yerinden oynamaya başladı, sorunlu, MBP 'yu yere düşürsem birşey olmuyor. Olay estetik + dayanıklılık. Laptop'ta 2020 model oyun oynanmaz zaten, bence. Isınır; ufak güç adaptörü ısınır, ömründen yer.

    Ayrıca Windows her açıdan daha üstün. MacOS kullanıcı arabirimi üzerinde çok uğraşılmış estetiğe dayalı fakat islevsellik açısından 5 para etmez geriye uyumlu da değil.. ayrıca arabirimin çok feminen ve afedersin ibine gibi göründüğünü sadece ben mi düşünüyorum acaba ilginç.. bir de son güncelleme arabirimi iyice leş hale getirdi bundan sonra eski OS X ler gibi devam etmeyecek.. bu çakma Linux dağıtımlarına benzemiş Big Sur. Böyle elementary OS gibi iconlar iğrenç, yuvarlak köşeler birinin bir tarafından çıkmış gibi.. baktıkça daha da fazla tiksiniyorum iğrenç olmuş.. ipad os gibi aynı.. windows 10 000 000 çeker hatta son sürüme





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    @BenimAdimKerim Mac kullanıcılarına o kadar öfkeli yaklaşıyorsun ki 2Ghz dört çekirdekli i7'yi 2 çekirdekli i7 olarak görmüşsün. Bu öfkenin sebebi nedir hacı? Mac amerika avrupa japonya çin tüm dünyada milyonlarca kişi kullanıyor. PC'ye en güzel alternatif. "en iyi" demiyorum dikkat etti iseniz, en güzel alternatif dedim. Kendi alanında güzel bir marka. Olayı illa ki pahalı olması Performans/Fiyat oranına göre degerlendirmemek gerekli. P/F oranı düşük olabilir. MacBook 'un en eski modelini bile çantadan çıkarınca insanlar içinden "vauv" diyor; olay biraz estetik pratiklik ile de ilgili. Avrupa'da yaşayan bi arkadaşım 7 yıllık mutlu bir Lenovo laptop kullanıcısı, değiştirmeyi düşünüyor, cok pahalı da olsa MacBook Pro düşünüyor. Diyor ki Lenovoyu yere düşürmedim sağ menteşesi yerinden oynamaya başladı, sorunlu, MBP 'yu yere düşürsem birşey olmuyor. Olay estetik + dayanıklılık. Laptop'ta 2020 model oyun oynanmaz zaten, bence. Isınır; ufak güç adaptörü ısınır, ömründen yer.

    Evet





  • BenimAdimKerim kullanıcısına yanıt
    Piyasanın %80'inden fazlası Windows eh üstün olacak tabi. Zaten macOS ve Mac coğu kez değişiklik / farklılık olsun diye kullanılıyor. Üstün de olsa hep aynı sey sıkabilyor. İşyerleri imaj için kullanıyor.

    Bende 2009 Macbook var, Pro değil, plastik Unibody kasa fakat Pro kadar iyi çalışıyor. Dediğim gibi bu cihazlarda 2020 model oyun oynanmaz zaten. Fakat macOS olarak da son sürüm değil, maksimum El Capitan kullanıyorum. Windows 10 gibi macOS nin de son sürümü kötü. Kötü sıfatı aslında tam doğru ifade değil. Mahremiyet açısından kötü ve tam kontrol kullanıcıda değil desek belki biraz daha doğru olur ama yine tam ifade etmez.

    macOS arayüzü cok üstün cok gelişmiş değil, doğrudur fakat öyle bir amacı yok zaten. Sade olsun, kullanımı kolay olsun böyle bi tasarım. iOS'ta bu olayı aşırı iler götürerek saçmalamışlar, o da var. MacBook ları da iOS gibi yapmaya çalışıyorlar o da affedilmez bir hata. Yani Apple ve Mac'in geleceği yok. Şu anda ideal Laptop, Lenovo. Performan/Fiyat, Estetik/Fiyat, Klas/Fiyat, Pratiklik/Fiyat, her bir açıdan iyi. Lenovo laptop olayına 1990'larda damgasını vuran IBM'i satınalan firma, cok söze de gerek yok aslında. Şu anda bu mesajı yazdığım laptop bir Lenovo :) Şu anda param olsa Lenovo X1 'i tek geçerim. Ve o zaman Windows 10 da kullanırım...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Piyasanın %80'inden fazlası Windows eh üstün olacak tabi. Zaten macOS ve Mac coğu kez değişiklik / farklılık olsun diye kullanılıyor. Üstün de olsa hep aynı sey sıkabilyor. İşyerleri imaj için kullanıyor.

    Bende 2009 Macbook var, Pro değil, plastik Unibody kasa fakat Pro kadar iyi çalışıyor. Dediğim gibi bu cihazlarda 2020 model oyun oynanmaz zaten. Fakat macOS olarak da son sürüm değil, maksimum El Capitan kullanıyorum. Windows 10 gibi macOS nin de son sürümü kötü. Kötü sıfatı aslında tam doğru ifade değil. Mahremiyet açısından kötü ve tam kontrol kullanıcıda değil desek belki biraz daha doğru olur ama yine tam ifade etmez.

    macOS arayüzü cok üstün cok gelişmiş değil, doğrudur fakat öyle bir amacı yok zaten. Sade olsun, kullanımı kolay olsun böyle bi tasarım. iOS'ta bu olayı aşırı iler götürerek saçmalamışlar, o da var. MacBook ları da iOS gibi yapmaya çalışıyorlar o da affedilmez bir hata. Yani Apple ve Mac'in geleceği yok. Şu anda ideal Laptop, Lenovo. Performan/Fiyat, Estetik/Fiyat, Klas/Fiyat, Pratiklik/Fiyat, her bir açıdan iyi. Lenovo laptop olayına 1990'larda damgasını vuran IBM'i satınalan firma, cok söze de gerek yok aslında. Şu anda bu mesajı yazdığım laptop bir Lenovo :) Şu anda param olsa Lenovo X1 'i tek geçerim. Ve o zaman Windows 10 da kullanırım...

    MacOS zaten bence ilerde mutlaka ipadOS ile birleşecek ortada macOS kalmayacak o le$ big sur ve arm zaten niyeti belli ediyor. 2009 beyaz macbook'da Sata 2 3 gb s desteği var mıydı? 2007 beyaz vardı bende sırf beyaz kasayı sevdiğim için almıştım ama sata 1 yüzünden satmıştım 4 sene falan oluyor 2009'larda sata2 varsa yeniden snow leopard kullanmak icin almayı düşünüyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenimAdimKerim -- 23 Ekim 2020; 18:50:3 >




  • kardeş bu trolle muhattap olma bir sürü mesaj geldi , kobra nickli troll'ün fake hesabıymış, küfür etmeden konuşmayı bilmeyen cahille muhattap olmamanı öneririm. gerekli yerlere şikayet edildi.

  • Zapaist Z kullanıcısına yanıt

    o küfürleri senin bir yerine monte ederim haysiyetsiz aşağılık karaktersiz düşük profil boş herif! çingene peçetesinin atmığı olarak kendi kendine dünyaya gelmiş amip.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.