Şimdi Ara

MADEN FACİASI: 301 işçi hayatını kaybetti, 27 işçi yaralı (269. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.482
Cevap
29
Favori
154.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daha olayı (kazayı demiyorum çünkü bu kaza falan değil resmen katliam) araştırmadan -soruşturmadan "fıtratında" var diyen başbakanınız var ise başka söze gerek var mı ?

    ne kadar suç var ise herkese paylaştırıp kendini ak kaşık ilan ediyor ve ülkem insanının % 44 ü inanıyor olmalı ki oy veriyor
  • MADEN FACİASI: 301 işçi hayatını kaybetti, 27 işçi yaralı



    Müslüman olan böyle yapmaz..Rte'nin öbür dünya, ilahi adalet filan zerre umurunda değil.

    Onun derdi bu dünya ve mal, mülk sevdası..

    nasılsa onun da bir gün son nefesini vereceği gün gelecek ve bütün bu dünyada elde ettiklerini diğer tarafa götüremeyeceğini anlayacak.
  • AFAD: Soma hesaplarında 42 milyon lira birikti

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından açılan hesaplara 42 milyon 180 bin TL yardım yapıldığını açıkladı.


    AFAD'tan yapılan açıklamada, AFAD'ın açtığı Soma Kampanyası hesaplarında 800 bin TL'si 1866'ya 'SOMA' yazılarak gönderilen kısa mesaj numarasında, 41 milyon 380 bin TL'si ise doğrudan banka hesaplarında olmak üzere 7 Temmuz tarihi itibariyle 42 milyon 180 bin TL'lik destek biriktiği belirtildi. Açıklamada, toplanan tutarının tamamının kampanyanın bitmesinin ardından kazadan bitirilen ailelere iletileceği kaydedildi.

    AFAD'tan yapılan yazılı açıklama şöyle; ''Soma Kampanyası'nda toplanan miktarın tamamı, kampanyanın sona ermesiyle birlikte, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına, yaralananlara ve madende çalışanlara ulaştırılacaktır. Destek olmak isteyen vatandaşlarımız, telefonlarının kısa mesaj metin bölümüne 'SOMA' yazıp 1866'ya göndererek 5 TL, banka hesap numaralarına yatıracakları tutarlar ile de diledikleri kadar katkıda bulunabilirler. Kısa mesaj numarasında ve doğrudan banka hesaplarında toplanan tutarın bütünü, kampanyanın tamamlanmasıyla birlikte, kazadan etkilenen ailelere gidecektir. 1866 AFAD kısa mesaj numarası, Başbakanlık tarafından resmi gazetede yayımlanan genelge ile açılan insani yardım kampanyalarına tahsis edilerek kullanılmaktadır.''




  • MADEN FACİASI: 301 işçi hayatını kaybetti, 27 işçi yaralı


    Soma'da 'Sedye kirlenmesin' diyen işçiye iş teklifi

    Soma'daki maden faciasından sonra getirildiği hastaneden ayrılırken sedye kirlenmesin diye "çizmelerimi çıkarayım mı?" diye soran ve tüm Türkiye'ye duygulandıran Murat Yalçın, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından olan SOCAR Türkiye'den sürpriz iş teklifi aldı. Şirket Başkanı Kenan Yavuz'un, yapımı devam eden rafineride işçi sağlığı ve iş güvenliği teknisyenliği teklifini kabul eden Yalçın, Aliağa'daki lojmana taşınıyor.


    SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Murat Yalçın, objektiflere yansıyan görüntülerinin tüm Türkiye'yi ağlattığını, kendisinin de duygulandığını ifade etti.

    Maden kazası sonrasında bölgeye destekte bulunmaya çalıştıklarını anlatan Yavuz, şehit aileleri için düzenledikleri bir iftar programı sırasında kaymakam Bahattin Atçı'nın aracılığıyla Murat Yalçın ile sohbet etme fırsatı bulduğunu belirtti.

    Yalçın'a, davranışının herkese örnek olduğunu söylediğini ifade eden Kenan Yavuz, "Sohbet sırasında Murat Yalçın'ın edindiği deneyim nedeniyle aslında iyi bir iş güvenliği görevlisi olabileceği aklıma geldi. Spontane olarak yapımı devam eden rafineride iş güvenliği ve işçi sağlığı teknisyeni olarak görev yapmak isteyip istemeyeceğini sordum. Kabul etti. Şu an belgelerini hazırlıyor. Ailesiyle birlikte Aliağa'daki lojmanlarımıza taşınıyor. Davranışıyla örnek olan Murat'ın çalışmalarıyla da örnek olmaya devam edeceğine inanıyorum" dedi.

    Murat Yalçın'ın gösterdiği davranışın dünyada benzerine az rastlanır nitelikte olduğunu, bu insanın sahiplenilmesi gerektiğini ifade eden Yavuz, petrokimyanın da en az maden kadar, işçi sağlığı ve iş yeri güvenliğinin ön planda tutulduğu bir sektör olduğuna dikkat çekti.

    SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, Yalçın'ın işçi sağlığı ve iş yeri güvenliği konularında eğitim alarak uzmanlaşacağını, bu bilgilerini deneyimleriyle buluşturarak diğer işçileri eğitebileceğini de belirterek, "Murat hepimiz için bir rol model, onun unutulmaması ödüllendirilmesi gerekiyordu" dedi.

    "KİM İSTEMEZ BÖYLE İŞİ"

    Murat Yalçın, yaptığı açıklamada, maden faciası sonrası şoka girdiğini artık orada çalışmak istemediğini, yeni iş teklifinin de mübarek ramazan ayında kendisini çok sevindirdiğini söyledi.

    Teklif karşısında çok sevindiğini ve kabul ettiğini dile getiren Murat Yalçın, "Kim istemez böyle bir işi. Henüz ücreti ve ne zaman işe başlayacağımı konuşmadık. Evi, işi bırakıp oraya gideceğiz. Mübarek ramazanda hayırlısı olsun" dedi.

    Yeni işinden kazanacağı parayla önce ev tutacağını, hayatını kuracağını daha sonra da yoksullara ve şehit ailelerine yardım edeceğini kaydeden Yalçın, "Bir de kızımın okul masraflarını karşılamak istiyorum. Evime, aileme bakmak istiyorum" dedi.

    Madenciliği bıraktığını ama birçok arkadaşının hala madenlerde çalışmak zorunda kalacağını da kaydeden Murat Yalçın, şöyle konuştu:

    "Herkesin ayrı bir görüşü var. Kimseye bir şey diyemem ama benim arkadaşım vefat etti. Ben orada artık çalışamam, nasıl gidip çalışacağım? Allah tekrarını göstermesin, dua ediyoruz" dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elma -- 9 Temmuz 2014; 18:10:58 >




  • Unutmadık,unutmayacağız.
  • cayır cayır soma yönetimini-iktidarı savunma derdine girmiş olanlar hani nerde işleri bitti tabi aklandılar

    söz konusu insan sağlığı iş güvenliği hani nerde yeni yasa hangi madenlerde uygulamaya geçildi
  • MADEN FACİASI: 301 işçi hayatını kaybetti, 27 işçi yaralı


    Ak Parti'den 'yaşam odası'na ret

    Soma'daki facianın ardından gündemden düşmeyen madenlerdeki yaşam odaları ile ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı. CHP'nin 'madenlerde yaşam odası zorunlu olsun' teklifi Ak Parti tarafından reddedildi.


    CHP'li milletvekilleri, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki torba yasa görüşmeleri sırasında, madenlerde yaşam odasının zorunlu hale getirilmesinin de yasaya dahil edilmesi için önerge verdiler. Ancak CHP'nin önergesi, Ak Parti oylarıyla reddedildi.

    BAKAN ÇELİK; "KATILMIYORUM..."

    CHP'lilerin konuyu gündeme getirmeleri üzerine, toplantıda hazır bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de söz aldı. Çelik, CHP'lilerin madenlerde yaşam odalarının zorunlu hale getirilmesine ilişkin teklife katılmadığını söyledi.

    CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı da, Bakan Çelik'in yaklaşımını, twitter hesabından, "Bakan, madenlerde yaşam odalarının kurulması ile ilgili önergemize katılmıyorum dedi" mesajıyla başlatı. Bakan'ın görüş bildirmesinin ardından, komisyonda yapılan oylamada, önerge AK Parti oylarıyla reddedildi.

    YAŞAM ODASI 530 BİN TL

    Türkiye'deki yasal mevzuat, madenlerde yaşam odası kurulmasını zorunlu kılmıyor.

    Oysa Avrupa Birliği mevzuatında, madenlerde yaşam odası kurulmasına ilişkin yasal zorunluluk var.

    Türkiye, yine yaşam odasını zorunlu kılan Uluslarası Çalışma Örgütü'nün (ILO) ilgili sözleşmesini de 19 yıldır imzalamıyor.

    Türkiye'de, yasal olarak zorunlu olmadığı için pekçok madende bulunmayan yaşam odaları yaklaşık 40 kişi kapasiteli. Bu odaların kurulmasının yaklaşık fiyatı ise 250 bin ABD Doları (530 bin TL)




  • Elma kullanıcısına yanıt
    benim artık kafam almıyor.
  • İki seçim arasında şimdi masraf çıkartmayın demişlerdir. Malum o paralar il il düzenlenecek mitinglerde harcanacak. Resmen sonraki faciada görüşürüz denildi. Nasılsa şu an halk Soma, madenci, ölü vs. düşüneeck durumda değil. Bir facia daha oldu mu o vakit yasalaştırırlar. Türkiye'de insan ölmeden gereği yapılmaz. Bu sefer öldü yine yapılmadı. Kendi istikrarımızı da kırdık. En azından önceden bir afet sonrasında az çok bir şeyler yapılırdı. Şimdi gösteriş olması bakımından 3 gün maden kapatıldı, 5 gün para toplandı. En vahimi de mangalda kül bırakmayanlar, twitter'ı yıkanlar, sözlükte lanet okuyanlar, forumda, facebook'ta özenle hazırlanmış siyah avatarlar kullananlar şimdi sesini dahi çıkartmıyor. Bazı şeyleri hakediyoruz.
  • Maden ocağı girişinde toprak kayması: 2 ölü, 2 yaralı

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde bir maden ocağının girişinde meydana gelen toprak kaymasında 2 işçi öldü, 2 işçi yaralandı.


    Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Gözlüçayır Mahallesi'nde faaliyet gösteren maden ocağının girişinde yeni açılan bacanın bulunduğu alanda toprak
    kayması sonucu işçiler Mehmet Tunç (35), Ramazan Baraç (37), Ramazan Argun ve
    İsmail Manay göçük altında kaldı.

    Bu sırada maden ocağının dışında bulunan işçilerden Mehmet Baraç, olayın hemen ardından ocağa girerek Ramazan Argun ve İsmail Manay'ı toprak altından çıkarmayı başarırken, yeğeni Ramazan Baraç ile Mehmet Tunç'a ulaşamadı.

    Mehmet Baraç'ın ihbarı üzerine olay yerine gelen Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri, yaptıkları çalışma sonunda işçiler Baraç ve Tunç'un cesetlerine ulaşarak, toprak altından çıkardı.

    Yaralı işçiler Argun ve Manay ise İvrindi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

    Baraç ve Tunç'un cesetleri otopsi için İvrindi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

    Bu arada Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal da olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

    Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.




  • Resmen felakete lades atıyoruz "kaçış odaları" teklifi bizzat hükümet tarafından reddedildi Bu sürede kaç defa maden kazası oldu hükümetin dikkatini çekebilmek için ölenlerin illaki arap mı olması lazım?.2 ay bile sürmedi unuttuk.Ateş eninde sonunda düştüğü yeri yaktı.Ne diyeyim şu aziz mubarek günlerde hükümete.Allah bildiği gibi yapsın diyorum ama yapmıyor kadir mevla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 12 Temmuz 2014; 0:08:04 >
  • Yeni Haber Geldi, Yorumları Sizlere Bırakıyorum
    http://www.internethaber.com/iste-somali-ailelere-odenecek-para-698163h.htm

    Tazminatları Şirket Tarafından Ödememek İçin Milletin Bağış Yaptıkları Ödediler. Böylece Çok İyi Oldu Çokta Güzel Oldu Tamam mı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaNKaWaReZ

    Yeni Haber Geldi, Yorumları Sizlere Bırakıyorum
    http://www.internethaber.com/iste-somali-ailelere-odenecek-para-698163h.htm

    Tazminatları Şirket Tarafından Ödememek İçin Milletin Bağış Yaptıkları Ödediler. Böylece Çok İyi Oldu Çokta Güzel Oldu Tamam mı


    Anlayanlara! Algılama/anlayabilme kapasitesi/yetisi olanlara gelsin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Dış politikada becerilemeyen "tereyağından kıl çeker gibi" benzetmesi iç politikada çok da iyi uygulanabiliyor. 5 Kuruş harcamaden işin içinden sıyrılabiliyor. Kurtarma odalarının zorunlu olmasıyla ilgili muhalefetin verdiği önergenin de 2-3 gün önce AKP oylarıyla reddedildiğini hatırlatayım.




  • yeni somalar bizi bekler gelişmelere gerilemelermi demeliyiz pek aklım ermiyor adamlar okadar yüzsüzki soma yöneticleri hala işlerine tam gaz ediyor başbakan olay yerine gidip delaganlı edasıyla! vatandaşını pataklıyor bagışlardan tazminatları ödüyorlar yaşam odasını zorunlu kılmıyorlar ve hala destekleniyorlar akıl sır erdirmek güc yaşanılanlara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tribal_dns -- 16 Temmuz 2014; 22:16:46 >
  • dövüyor-sövüyor

    seçimlerde % 40-50 alıyor

    maaşlara düzgün zam yapmıyor

    % 40-50 oy alıyor

    ayakkabı kutularını sıfırlıyor ,gemicikler alıyor

    seçimlerde % 40-50 alıyor

    tedbirsizlik nedeniyle bir sürü insan ölüyor ,fıtratında var diyerek geçiştiriyor

    seçimlerde % 40- 50 alıyor

    sa ???



    beter olun demekten başka daha ne diyelim

    biz ne yaparsak yapalım bu halk oy veriyor ,diyenlere hak veriyorum ,bu halk mazoşist olduğunu defalaca gösterdiğine göre biz burada boşuna nefes tüketiyoruz

    hele bu forumda bir tane vatandaş var ki evlere şenlik ,askeri vesayete verip veriştirirken daha beteri olan akp vesayetini öve öve bitiremiyor ..sa ....
  • AKP'nin yaşam odası önergesini reddetmesinde sonra son icraatı.301 işcinin ölümüne sebep olan Soma Holding'e 85 Milyon TL prim !.Öldürdüğü işçi basına yaklaşık 280 Bin TL prim yapıyo.

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26835648.asp
  • 100 gün mü oldu ya da 101.
    Unutmayalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OutSecT

    100 gün mü oldu ya da 101.
    Unutmayalım.

    tedbir alınmayarak unutuldu bile
    yetkililer gerekli cezaları aldılarmı
    yeni yaşam odaları yapıldımı
    iş güvenliği adam akıllı uygulanıyormu
    mevcut düzende olumlu bir değişiklik varmı

    bunlardan birine bile evet diyemiyoruz ne yazıkki
  • unutmayalım
  • unutalı çok oldu.
  • 
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.