Şimdi Ara

MADEN FACİASI: 301 işçi hayatını kaybetti, 27 işçi yaralı (270. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.482
Cevap
29
Favori
154.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben unuttum.

    Çünkü soma öyle istedi unutmamı.. Biz bu halk için debelenirken aynı halkın gözünde terörist gözüküyoruz. Aynı halk cb seçimlerinde halen oy verebiliyor bu düzenbazlara.

    Yılmaz özdil zamanında bununla ilgili yaptığı tespitine, çok kızanlar twitterda çok su kaldıranlar olmuştu. Adam haklıymış

    Ne halleri varsa görsünler bundan sonraki maden kazalarında gözümden yaş çıkarsa ne olayım.
  • Kış geldiğinde,soğuklar kapıya dayanıp bir torba kömür açıldığında,SOMA olayını hatırlamayacak milyonlarca insana yazıklar olsun.
  • Bıktım artık bu ülkeden.



    1 tane olumlu yönü olmaz mı bir ülkenin? 1..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İlluminatideİmam

    Kış geldiğinde,soğuklar kapıya dayanıp bir torba kömür açıldığında,SOMA olayını hatırlamayacak milyonlarca insana yazıklar olsun.

    soma kendisi kendisini unuttu ki, niye başka insanlar hatırlasın ?
  • Zaman affetmiyor iste. Unutuluyor yavas yavas, ates dustugu yeri yakiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 25 Ağustos 2014; 12:30:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unutmayalım.
  • MADEN FACİASI: 301 işçi hayatını kaybetti, 27 işçi yaralı
  • fıtratında var (diyebilirler)
  • SON DAKİKA: Soma'da 1 madenci hayatını kaybetti

    Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen kazada 1 işçi hayatını kaybetti.


    Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen kazada 3 çocuk babası Metin Keskin (36), kaldırıldığı hasatnede hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Soma ilçesi Eynez bölgesindeki İmbat Madencilik'te gündüz vardiyasında çalışan Metin Keskin (36), madende topan ile direk arasına sıkıştı. Sıkıştığı yerden mesai arkadaşları tarafından çıkarılan Keskin, işyerine ait ambulans ile hastaneye götürülürken hayatını kaybetti. Keskin'in cenazesi, Soma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.
  • Yeter ya :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay unutulmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne olaylar unutuldu bu fani Dünya'da bu olaymı unutulmayacak?

    Maalesef unutulcak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "O güzel insanlar, o güzel atlara binip gittiler…”

    Nur icinde yatsinlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tkkal damisiniz laa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    dövüyor-sövüyor

    seçimlerde % 40-50 alıyor

    maaşlara düzgün zam yapmıyor

    % 40-50 oy alıyor

    ayakkabı kutularını sıfırlıyor ,gemicikler alıyor

    seçimlerde % 40-50 alıyor

    tedbirsizlik nedeniyle bir sürü insan ölüyor ,fıtratında var diyerek geçiştiriyor

    seçimlerde % 40- 50 alıyor

    sa ???



    beter olun demekten başka daha ne diyelim

    biz ne yaparsak yapalım bu halk oy veriyor ,diyenlere hak veriyorum ,bu halk mazoşist olduğunu defalaca gösterdiğine göre biz burada boşuna nefes tüketiyoruz

    hele bu forumda bir tane vatandaş var ki evlere şenlik ,askeri vesayete verip veriştirirken daha beteri olan akp vesayetini öve öve bitiremiyor ..sa ....

    Sözün bittigi yerdir Türkiye.




  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    ben de bu noktadayım.madde çeken/içen adamalrın ulaşamadığı kafaya ulaştı ülke
  • MADEN FACİASI: 301 işçi hayatını kaybetti, 27 işçi yaralı


    Soma'da şirketin kapattığı maden için yeni karar

    Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirmesine neden olan facianın meydana geldiği ocağı çalıştıran Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı, müfettişlerin olumlu rapor vermesi üzerine tekrar açıldı.


    Faaliyetin başlayacağı ocağın açılması için tam bir maratonun yaşandığı ortaya çıktı.

    İşçilerin ocağın kapatılmasına yönelik tepkileri üzerine, bakanlık nezlinde girişimler başlatıldı ve akşam saatlerinde müfettişlerin ocağa girmesi sağlandı. Burada son tetkiklerini yapan müfettişler de gerekli izinleri verdi.

    Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Kömür Ocağı ile Işıklar ve Atabacası maden ocaklarını işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin, facianın ardından tüm faliyeti durdurulmuştu.

    Daha sonra şirketin sadece Işıklar Maden Ocağı'nda, 4'üncü ayakta 30 metrelik bir bölümünde kömür çıkarmasına izin verildi. Bu bölümdeki kömürün çıkartılmasının da tamamlanmasıyla şirketin, gerekli izinleri alamamasından dolayı şirket geçen hafta faaliyetini durdurdu.

    İzne çıkarılan işçilerin, konuya tepki göstermesi üzerine şirketten yapılan açıklamada, müfettişlerin tespit ettiği eksikliklerin giderildiği ve gerekli onayın beklendiği, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. olarak hiçbir işyerini kapatma, devir etme ve satılmasına yönelik kararları olmadığı ifade edildi.

    Müfettişler gece maden ocağına girdi

    Bu gelişmelerin ardından şirkete bağlı işçiler, maden ocağının kapatılmasına tepki gösterdi. İşlerini kaybetmek istemediklerini dile getiren işçiler, Kaymakamlık binası önünde de toplanıp, kendilerine açıklama yapılmasını istedi. İşçilerle sık sık konuşan isim ise Kaymakam Bahattin Atçı oldu. Atçı, incelemelerin tamamlanmasının ardından madenli ilgili açıklama yapılacağını söyledi. Bu görüşmeler sırasında da bir yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurulu nezlinde de ilçedeki yöneticiler, girişimlerde bulundu.

    Diğer yandan da eksiklikleri tamamlayan şirket yöneticileri de dilekçesini elden İzmir'deki Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne iletti. Çabaların sonuç vermesi üzerine, bu hafta içerisinde belirleyecekleri bir gün ocağa girmeyi planlayan müfettişler, hemen yola çıkartıldı. Dün akşam saatlerinde maden ocağının bulunduğu alana giren müfettişlerin incelemeleri saat 22.30'a kadar sürdü. Gerekli incelemeleri tamamlayan müfettişler, kararlarını, bugün açıkladı.

    Müfettişler, Işıklar Maden Ocağı'nın kalan bölümlerinde de kömür üretimi yapılmasına izin verdi. Ocaktaki faaliyetin yarından itibaren tekrar başlacağını açıklandı.

    Konuylu ilgili açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, şirketini taktik amaçlı, maden ocağını kapattığı söylentisi yaydığını, işsiz kalacaklarını düşünen madencilerin de, böylelikle bir baskı unsuru gibi kullanıldığını dile getirdi.

    Kaymakam Bahattin Atçı, madenlerin kapatılma tartışmasından işçiler ve esnafın tedirgin olduğunu, yapılan yoğun çalışma ve incelemeler sonunda da madende iş güvenli şartlarının yerine getirildiğini söyledi. Atçı, "Madenin yeniden açılmasına karar verildi. Karardan herkes memmun" dedi.

    http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/somada-sirketin-kapattigi-maden-icin-yeni-karar




  • Diyebilecek bir şey bulamıyorum artık
  • maalesef unutuldu bile çok hain bir ülkeyiz ölen insanlar öldükleriyle kaldılar yazık çok yazık ..
  • MADEN FACİASI: 301 işçi hayatını kaybetti, 27 işçi yaralı


    SON DAKİKA! Karaman'da kömür ocağında çok sayıda işçi mahsur

    Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde kömür ocağında, su kaynağının patlaması sonucu 20 işçi mahsur kaldı. Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, ''Şu an su çekme işlemleri başlatıldı. Allah’tan ümit kesilmez'' dedi.


    Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel, tahlisiye ekiplerinin olay yerine gönderildiği bilgisi aldıklarını ancak ellerinde daha detaylı bir bilgi bulunmadığını söyledi.

    Türkiye Maden İş Sendikası Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit de konuyla ilgili Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanına ulaşmaya çalıştıklarını belirtirken, sendikanın orada bir yetkilisinin bulunmadığı bilgisini verdi.

    GÖNÜLLÜLER ORDUSU

    Bölgede çalışan tüm madenciler olay yerine gelerek gönüllü olarak arama-kurtarma çalışmalarına katılmak istedi. Ocaktaki suyun boşaltılması için dev plastik borular getirildi.

    "ALLAH'TAN ÜMİT KESİLMEZ"

    Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde kömür ocağında, su kaynağının patlaması sonucu 20 işçi mahsur kaldı. Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, ''Şu an su çekme işlemleri başlatıldı. Allah’tan ümit kesilmez'' dedi

    Karaman'daki Hasşekerler Madenciliğe ait kömür ocağında ilk belirlemelere göre ocaktaki suyan galeriyi işgal etmesi sonucu işçiler mahsur kalmıştı.

    VALİ: 20 İŞÇİ YERALTINDA

    Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki bir kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili, "Olay, yeraltındaki biriken suyun galeriyi işgal etmesi. Mevcut çalışılan galerinin bir kısmını işgal etmesi. Şu anda 20 işçimiz çalışılan bölümde var. Diğer galeride olanlarda sıkıntı yok. 40'ın üzerinde arkadaş vardı. Onlar çıktı. Şu anda 20 arkadaşımız yeraltında" dedi.

    70 KİŞİ ARAMA VE KURTARMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Karaman'da maden işçilerinin mahsur kaldığı ocağa giderek arama ve kurtarma operasyonunu yönetecek.

    Alınan bilgiye göre, AFAD maden kazasının ardından ilk ihbarla birlikte Konya ve Karaman'daki ekiplerini bölgeye sevk etti. AFAD ve AFAD'ın yönlendirdiği ekiplerle birlikte yaklaşık 70 kişi madende arama ve kurtarma çalışmalarına başladı.

    AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın da arama ve kurtarma operasyonunu yönetmek için bölgeye hareket ettiği öğrenildi.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27473009.asp
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27474124.asp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elma -- 28 Ekim 2014; 16:22:20 >




  • 
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.