Şimdi Ara

MADEN FACİASI: 301 işçi hayatını kaybetti, 27 işçi yaralı (273. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.482
Cevap
29
Favori
154.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 271272273274275
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MADEN FACİASI: 301 işçi hayatını kaybetti, 27 işçi yaralı


    İsveç’teki maden kazasında mahsur kalan 159 kişi kurtarıldı

    İsveç’in Dalarna bölgesindeki Garpenberg’de Bolidens şirketine ait madende meydana gelen yangın yüzünden toprak altında mahsur kalan 159 kişi kurtarıldı.


    829 metre derinlikte meydana gelen yangında toprak altında mahsur kalan işçilerin sayıları hakkında 159 ve 166 gibi çelişkili açıklamalar yapıldı ancak maden basın şefi Marcela Sylvander, mahsur kalan 159 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

    Salı sabahı saat 09.00’da alarm aldıklarını belirten kurtarma ekibi başkanı Mats Jansson yaptığı açıklamada, “829 metrede bir yangın meydana geldiğine dair ihbar aldık. Maden dumanla doluydu ve hemen özel ekiplerimiz madene indiler. Isıya duyarlı kameralarla yangının yerini ve personeli bulup müdahalede bulundular. Yangının neden meydana geldiğini bilmiyoruz ama bildiğimiz kadarı ile bir tirit konteynerinde meydana geldi. Aşağıda işçilerin sığınabilecekleri özel oda vardı hepsi zarar görmeden kurtarıldı. Yangın söndürüldü” dedi.

    İsveç’in en eski ve 13’üncü yüzyıldan beri işletilen madeninde; bakır, kurşun, gümüş, altın ve çinko üretiliyor. 2013 yılında da aynı madende teknik bir hata yüzünden duman oluşmuş, yaşam odasına sığınan dört işçi kurtarılmıştı.

    İsveç'teki kaza akıllara, 13 Mayıs 20014'teki Soma faciasını akıllara getirdi. Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği madende, yaşam odaları bulunmuyordu.

    5 YIL SONRA ULAŞILMIŞTI

    28 Ekim 2014'teki Ermenek faciasında ise hayatını kaybeden 18 işçinin cansız bedenine 38 günde ulaşılmıştı. Bundan tam 23 yıl önce, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde de 3 Mart 1992’de gerçekleşen grizu patlaması sonucu 263 maden işçisi hayatını kaybetmiş ve son işçinin cesedi Mayıs 1997’de toprak altından çıkarılmıştı.

    http://www.hurriyet.com.tr/dunya/28348177.asp




  • hiçbirşey unutulmadı yahu neden bahsediyorsunuz siz?
    Soma ve halkı, cumhurbaşkanlığı seçiminde, verdikleri oy oranıyla, devlete, hükümete, tayyibe, bu işin sorumlularına vs... ne kadar tepkili olduklarını gösterdiler.

    %46 ile tayyib'e oy vererek durumu özetlemişlerdir.
    bu saatten sonra onların iyiliği için kalem kıpırdatan bir bürokrat olur mu ya? aptal mı bu bürokratlar? adamlar patır patır ölüyor ama yine seçimde bize mühür basıyorlar diye düşünürler. hal böyle iken, ne diye ekstra bir çaba gösterilsin?
    siz de bu yüzden boşuna burada kasmayın.
  • Bugün İsveç'te maden kazası oldu madende yangın çıktı ve 159 işçinin hepsi sağ olarak kurtarıldı. Isvecte madencilerin fıtratında olum yokmuş demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazıklar olsun bunları görmeyenlere ,görmek istemeyenlere

    saray oldu mu itibarımız artıyor ama madende 300 den fazla insanımız ölünce fıtrat oluyor

    zaten millet olarak fıttırdık ya hayırlısı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

    Bugün İsveç'te maden kazası oldu madende yangın çıktı ve 159 işçinin hepsi sağ olarak kurtarıldı. Isvecte madencilerin fıtratında olum yokmuş demek ki.

    Fıtrat farklılığı işte. Zaten iş kazası diye bir şey de yok(kamu spotu)
  • Yer altindaki suriyelilerin koluna yada basina bir isaret koymuslardir ki olasi bir kazada kurtarilmasinlar..Ama gel de halka anlat bunu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın cumhurbaşkanı o dönemde de çok kıvrak bir siyasetle kendisini mağdur olarak lanse etmeyi bildi

    Yersen papaz erigi var

    Sonuç 30 milyon beyni uyuşmuş insan öyle bir yedi ki çünkü hazimsizlik sorununu cozduler 13 senede her şeyi hazmediyolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu olayın üstüne bile hala bildiklerini okuyorlar yeni canlar yanmasın deniyor
    ama tedbir almaya gelince gene FITRAT işliyor


    -------------------


    Maden Patlayıcı Yönetmeliği 4 Yıl Ertelendi Tepki Geldi

    http://www.aktifhaber.com/maden-patlayici-yonetmeligi-4-yil-ertelendi-tepki-geldi-1212714h.htm

    Muhtemel Patlayıcı Ortamlarda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelik (ATEX) hükümlerinin maden ocaklarındaki uygulanmasının 4 yıl ertelenmesine yönelik tepkiler sürüyor.

    AKP'YE YAKIN FİRMA İÇİN Mİ ERTELENDİ?

    Kanun ile verilen yetki ürünlerin güvenli olmasının sağlanmasını amaçlarken, kararname ile işyerlerinin en az dört yıl daha güvensiz olmasına izin verildiğine dikkat çeken Mart, ertelemenin Çin'den tesisat ithal eden AKP'ye yakın bir firma için çıkarıldığını iddia etti. Mart, şunları kaydetti: "Kararname ile getirilen, "Durum ve Tespit Değerlendirme Raporu'nun hiçbir anlamı ve geçerliliği yoktur. Zira Kararnamede sözü edilen uygunluk değerlendirme kuruluşlarının bu konuda yetkisi bulunmamaktadır. Bunun yanında, işyerlerinin en az iki yıl daha güvensiz koşullarda çalışması kabul edilmektedir. Kararname ile işverenlere hem iki ile dört yıl süre verilmekte hem de sorumluluk işverendedir denilmektedir. Dolayısı ile işyerlerinin güvensizliği ve bunun sürekliliği kabul edilmektedir. Bu noktada, ileride yaşanacak sorunlarda sorumluluğun sadece işverenlerde değil, aynı zamanda bu kararnamede imzası olanlarda olacağı bilinmelidir. Ayrıca bu konu yalnızca sorumluluk bazında ele alınamaz; zira önemli olan patlamaların meydana gelmemesi, insanların hayatlarını kaybetmemesidir. Oysa Kararname ile patlamaya ve can kayıplarına razı olunmaktadır. Özel teçhizat sadece madenlerde değil, patlayıcı ortam oluşabilecek tüm işyerlerinde kullanılmaktadır. Ancak erteleme sadece maden ocaklarına ilişkindir. Kararnamenin arka planında yatan gerçek, teçhizatın uygun olmaması nedeni ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerince kapatılan maden ocaklarının açılmasına ve sahiplerinin AKP'ye yakınlığı bilinen Amasra'daki maden ocağının Çin'den ithal ettiği teçhizata izin verilmesine yöneliktir."


    İşyerlerindeki yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu kaynakla temasında tümüyle yanabilen karışımların patlayıcı ortamı oluşturduğunu belirten Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart, "Patlayıcı ortamlarda kullanılacak teçhizatların (makine, alet, elektrik sistemi vb.) belirli özelliklerde olması gerekir. Nitekim teçhizatların üretimi, piyasaya arzı, montajı, kullanımı, onarımı kurallara bağlanmıştır. Avrupa Birliği mevzuatı çerçevesinde düzenleme yapılmış olan ülkemizde, söz konusu teçhizatın belgelendirilmesi, piyasaya arzı ve piyasa gözetimi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın; işyerlerinin işçi sağlığı ve güvenliği üzerine denetimi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sorumluluğundadır." dedi.

    CİHAN




  • SGK'nın Soma Raporu: Şirket Yüzde 100 Kusurlu

    01 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının hemen ardından ocağa giren SGK müfettişlerinin hazırladığı rapor ortaya çıktı.

    Raporun sonuç bölümünde, 22 madde halinde eksiklikler anlatıldıktan sonra, “13.05.2014 tarihinde meydana gelen iş kazası olayının oluşumunda işveren Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’nin kusur oranının yüzde 100 olarak kabul edilmesinin yerinde olacağı müfettişlerimizle değerlendirilmiştir” denildi.

    Soma’da, geçen yıl 13 Mayıs’ta meydana gelen ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciadan hemen sonra Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş İzmir Grup Başkanlığı müfettişleri inceleme yapmak üzere bölgeye gitti. Müfettişlerin incelemelerini tamamladıktan sonra raporlarını, 6808 sayılı Türk Borçlar Yasası’nın 417’nci maddesine (İşveren, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü tedbiri almak, araç ve gereçleri noksansız bulundurmak; işçiler de iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan her türlü önleme uymakla yükümlüdür) istinaden hazırladığı öğrenildi.

    Eksiklikler tek tek sıralandı

    Mahkeme dosyasına da giren rapora göre eksiklikler, tek tek sıralandı. Müfettişlerin raporuna göre Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait maden ocağındaki eksiklikler şöyle sıralandı.

    “1- Konveyör bant sistemi bantlarının alev yürütmez özellikte olmasını sağlamadığı.

    2- Ana nakliyat yollarında oluşabilecek yangınlara karşı yeterli yangınla mücadele ekipmanı bulundurmadığı.

    3- İşyerinde yangın ve duman algılayıcı ve otomatik yangın söndürme sistemleri bulundurmadığı.

    4- Eski imalat boşlukları ve barajlanarak kapatılan bölümleri izlemediği ve kontrol altında tutmadığı. 4’üncü ayak arkasında kalan boşlukların göçertilmesi gibi tehlike ve riskleri analiz etmediği, önleyici tedbirlerin alınması ile kontrol çalışmalarını yapmadığı.

    5- Yukarıda belirtilen hususlara düzenlenen risk değerlendirmesi dökümanında yer verilmesini sağlamadığı

    6- Herhangi bir acil durumda yeraltı işletmesinde görev yapan tüm çalışanların yer üstüne tahliyesini sağlayan bir tatbikat yaptırmadığı ve işyeri için hazırlanan acil durum eylem planında yeraltı işletmesinin herhangi bir noktasında çıkabilecek bir yangının öngörülmesini sağlamadığı.

    7- İşyerinin yeraltı işletmesinde her kavşaktan sonra hava miktarını gösteren hava ölçüm istasyonu bulundurmadığı.

    8- İşyerinin yeraltı işletmesindeki hava yönünün işletmeye ait havalandırma planı ile uyumlu olmasını sağlamadığı.

    9- İşyerinde bulunan kullanım ömrünü tamamlamış ferdi kurtarma maskelerini kullandırmaya devam ettiği, akreditasyon belgesi olmadığı halde işyeri tarafından söz konusu maskelerin kullanım sürelerinin uzatılmasını sağladığı.

    10- İşyerinde çalışan 49 kişiye son bir yıl içinde iş güvenliği eğitimi ve 30 kişiye de mesleki eğitim verilmesini sağlamadığı.

    11- İşyerinin yeraltı işletmesinde ex-proof özelliği bulunan dizel kepçe motorları, elektrikli haberleşme sistemleri kullandırmadığı, işyerinde mevcut olanların ise bakım ve onarım işlemlerinin işyerindeki görevli çalışanlara yaptırdığı, bakım ve onarım sonrası ekipmanın ex-proof özelliğinin bozulup bozulmadığı ile ilgili herhangi bir kontrol mekanizmasını kurmadığı, mevcut elektrikli ekipmanların bazılarında ATEX sertifikasyon belgelerinin olmalarını sağlamadığı

    12- İşyerinin yeraltı işletmesi merkezi izleme sistemine bağlı sensörlerin ölçtüğü gaz değerleri ile aynı lokasyonlarda taşınabilir gaz ölçüm cihazlarının ölçtüğü gaz değerleri arasındaki farklılıkların nedeni ile ilgili yetkili çalışanlar tarafından gaz ölçüm ve havalandırma defterlerinde herhangi bir açıklama yapılmasını sağlamadığı.

    13- Acil durumlarda yeraltı işletmesinin havalandırmasını yönlendirebilecek ve oluşabilecek zararlı ve zehirli havanın ocağın diğer panolarına ulaşmasını engelleyecek şekilde tesis edilmiş, yerüstünden kontrol edilebilen ve otomatik olarak devreye giren hava kapıları yaptırmadığı.

    14 – İşyerinin yeraltı işletmesinde hava sıcaklığı ölçümlerinin sadece +340 ana nefeslik çıkışındaki bir adet sensörle yaptırdığı. 15 – İşyerinin yeraltı işletmesinin yerüstü izdüşümünde özellikle S ve C (eski imalat) panoları üzerinde farklı boyutlarda çok fazla tasman oluştuğu halde bunları ve eski imalatları izlemediği ve bunların kontrolü ile ilgili herhangi bir çalışma yapmadığı. 15 – İşyerinin yeraltı işletmesinin bazı bölgelerinde (H ve S2 yarı mekanize) karatumba yöntemi ile kömür üretimi yaptırdığı, aynı şekilde eski imalat olan B, C, D ve K panolarında da karatumba yöntemi ile kömür üretimi yaptırdığı.

    16 – Kulikar yolunun açılması ile birlikte hava akımının son derece zayıf olmasından dolayı 30 – 40 m3/dk aralığında hava miktarı bulunan ana yol 4 No’lu malzeme nakil bandının bulunduğu desandrenin yeni açılan kulikar yolu ile birleştiği noktanın (alt kurve) 4 No’lu konveyör bandının 3 No’lu banda malzeme aktardığı yöne doğru geri kısmında eski imalat bağlantılarının çokluğunu göz önüne almadığı ve bu bölgeye merkezi izleme sensörleri yerleştirmediği.

    17 – İşyerinde çalışanların yeterli seviyede eğitim almaları sağlanmadığı.

    18- İşyerinin yeraltı işletmesi için işveren tarafından hazırlanan ve TKİ Genel Müdürlüğü İşletme Dairesi Başkanı ve Yeraltı Kontrol Müdürü tarafından onaylanan Haziran 2011 tarihli Ege Linyetleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü Eynez Karanlıkdere Yeraltı Sahasında Kömür Üretme İşine Ait Revize Uygulama Projesinde, S panolarının hava dönüşlerinin (kirli hava) ayrı ikinci bir yol ile yeryüzüne bağlanması planlandığı halde yeraltı işletmesinde böyle bir bağlantının yapılmasını sağlamadığı.

    19- Patlayıcı madde sarfiyat defterinde günlük olarak depoya giriş miktarı, depo mevcut miktarı, depodan çıkış miktarı, kullanılan miktar ve depoya iade edilen miktarın belirtildiği, ancak ne kadar patlayıcının nerede ve günün hangi saatinde kullanıldığına dair kayıt tutulmasını sağlamadığı.

    20- İşyerinin yeraltı işletmesindeki sıcaklık artışı ve sıcaklık sensörünün kaydetmiş olduğu anlamsız değerlerin nedenini araştırmadığı.

    21- Baraj arkalarında meydana gelebilecek değişimlerin izlenebilmesi ve kontrol altında tutulabilmesi için gerekli teknik önlemleri almadığı

    22- CO’nun yükselme nedeninin üretim panolarındaki kömür kızışmasına bağlı olabileceği ve eski imalatlardan ve bunların barajlarından ocak içine sızan gazdan kaynaklanma olasılığını değerlendirmediği anlaşılmıştır.”

    “Soma A.Ş.’nin kusur oranının yüzde 100 olarak kabul edilmesinin yerinde olacağı müfettişlerimizle değerlendirilmiştir”

    Eksikliklerin sıralanmasından sonra ise, raporun sonuç bölümünde, “Yukarıda ifade edilen eylemleriyle 13.05.2014 tarihinde meydana gelen iş kazası olayının oluşumunda işveren Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’nin kusur oranının yüzde 100 olarak kabul edilmesinin yerinde olacağı müfettişlerimizle değerlendirilmiştir. Öte yandan iş kazası olayının meydana gelmesinde işverenin kastının varlığına dayanak teşkil edecek bir tespit yapılamamıştır” denildi.

    DHA

    http://www.aktifhaber.com/sgknin-soma-raporu-sirket-yuzde-100-kusurlu-1217548h.htm

    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/349111/iste_gizlenen_SGK_raporu__24_maddede_Soma_da_katliam.html#


    MADEN FACİASI: 301 işçi hayatını kaybetti, 27 işçi yaralı




  • işte burası Türkiye bide üstüne ÖDÜL alırsın..

    ---------------


    Gürkan yeni maden açtı işçinin primini ödemiyor


    301 madencinin şehit olduğu faciadan sorumlu olan Soma Holding’in sahibi Alp Gürkan’ın Merzifon’da yeni bir maden açtı

    Merzifon’daki maden sahasının Soma Holding’e geçmesi nedeniyle Soma faciasından 12 gün önce Alp Gürkan’ın oğlu Can Gürkan’ın katılımıyla kurban kesilmişti.


    301 madencinin şehit olduğu faciadan sorumlu olan Soma Holding’in sahibi Alp Gürkan’ın Merzifon’da açtığı yeni madende çalışan işçilerin sigorta primlerini yatırmadığı ortaya çıktı

    Soma’da 2014 Mayısı’nda 301 madencinin şehit olduğu faciadan sorumlu olan Soma Holding’in sahibi Alp Gürkan’ın yeni bir oyunu ortaya çıktı. Faciadan sonra boş durmayan Alp Gürkan’ın sahibi olduğu Soma Holding, kömür çıkarmaya devam ediyor. Bu kez holding Amasya’da çalışmalarını sürdürüyor. Amasya’nın Merzifon İlçesi’nde aldığı yeni kömür maden sahasında geçtiğimiz mayıs ayında kömür çıkarmaya başlayan Alp Gürkan’ın madende çalışanların sigortalarını yatırmadığı ortaya çıktı.

    Soma Holding’e bağlı Gürmin Enerji Madencilik Sanayi ve Ticaret şirketinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na 1 milyar 127 bin 957 lira 31 kuruş sigorta prim borcu birikti. Aynı listede Soma Kömür İşletmeleri AŞ’de 17 milyon 541 bin 168 lira borç ile listede yer aldı.

    http://www.sozcu.com.tr/2015/ekonomi/gurkan-yeni-maden-acti-iscinin-primini-odemiyor-933365/




  • Maden şirketleri devletten güçlü

    AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu maden şirketlerinin devletten daha güçlü olduğunu söyledi.

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne katılan yurttaşlar, bölgelerindeki taş ocağından kaynaklanan zararları sıralayarak, Başkan Karaosmanoğlu’ndan ocağın kapatılmasını istedi. AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise maden şirketlerinin devletten daha güçlü olduğunu söyledi.

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıya, bölgelerindeki taş ocağı nedeniyle zor günler geçire Halıdereli vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 20 kişiyle meclise gelen vatandaşlar, AS Elmaslar Madencilik tarafından işletilen ocağın doğaya verdiği zararı sıraladı.
    Halıdereliler adına konuşan bölge sakinlerinden Necmi Kurtuluş, “Halıdere’de devlet eliyle katliam var. Orman alan yok ediliyor. Heyelan tehlikesi de oluyor” dedi.

    DEVLETTEN GÜÇLÜ

    Vatandaşlara yanı veren Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da doğa zarar gördüğü için kendisinin üzüldüğünü vurguladı “Elimden bir şey” gelmez diyen Karaosmanoğlu sözlerinin devamında ise adeta bir itirafta bulunarak “Maden şirketleri devletten daha güçlü, (devletin) içinde adamları var” dedi.

    Mustafa K. Erol

    Odatv.com

    http://odatv.com/maden-sirketleri-devletten-guclu-1610151200.html

    MADEN FACİASI: 301 işçi hayatını kaybetti, 27 işçi yaralı




  • Soma davası duruşmasında lüks cip şoku!

    Soma davasında polis ifadesinde maden şirketini suçlayan ancak savcılıkta ifade değiştiren işsiz teknikerin mahkemeye lüks ciple gelmesi tartışma yarattı

    SAVCILIKTAKİ İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

    Olay sonrasında savcıya verdiği ifadesinde, kalibrasyonu yapılan gaz sensörleriyle oynandığını, bunların sınır değerlerinin değiştirildiğini, hatta gaz yüksekliğinden dolayı elektrik sisteminin otomatik kesilmemesi için müdahalelerde bulunulduğunu anlatan Doğan, bu kez aynı sözleri kullanmadı. Recep Doğan, “Ben bu cihazları kullanmayı bilmediğim için, savcının böyle bir müdahale olup olmadığına yönelik sorusuna, bu tür müdahalelere yapılabilir diye düşünüp öyle yanıt verdim” dedi. Böyle bir değişiklik olayına tanık olup olmadığına yönelik sanık avukatlarının sorularına ise Recep Doğan “hayır tanık olmadım” yanıtını verdi.

    http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/soma-davasi-durusmasinda-luks-cip-soku-961587/







    Soma Davasında Acılı Ailelerden Tanığa Tepki Satılmış




    http://www.haberler.com/soma-davasinda-acili-ailelerden-taniga-tepki-7777011-haberi/

    ACILI ANNE, SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

    29 yaşındaki oğlunu maden kazasında kaybeden bir kadın, sinir krizi geçirerek önce çantasını, sonra da kendisini yere attı. Acılı aileler, oradan uzaklaştırılıdı. Tanıkların ifadelerinin dinlenmesine, saat 14.30'da yeniden başlanacak.

    MADEN FACİASI: 301 işçi hayatını kaybetti, 27 işçi yaralı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 16 Ekim 2015; 16:45:36 >




  • Soma davasında iki kişi ifadelerini geri aldı!


    ‘EKMEKLERİNİ YEDİM. ALLAH RAZI OLSUN’ DEDİ

    Mahkemede şikayetini geri alan diğer bir tanık ise madende bant işçisi olarak çalışan Fikri Yıldırım oldu.

    Yıldırım’ın Cumhuriyet Savcılığı’nda verdiği ifadede şikayetçi olurken mahkemede “Ekmeklerini yedim. Allah razı olsun.” diyerek şikayetini geri çekti.


    TANIKLARA ‘SENİ İŞE ALACAĞIZ’ İDDİASI

    Yıldırım’ın hala Eynez Soma A.Ş.’de çalıştığını ifade etmesi üzerine bir madenci yakını “Bu mahkemeye gelecek tanıklara, gelmeden 10 gün önce ‘Seni işe alacağız’ deniyor. Yazıklar olsun” diyerek tepki gösterdi.

    Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden ceza davasının 4′üncü duruşmasının 5′inci oturumu sonra ererken, 6′ıncı oturumunda tanık ve mağdurların dinlenilmesine yarın devam edilecek.

    http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/soma-davasinda-iki-kisi-ifadelerini-geri-aldi-963721/




  • "Ne kaçıyorsun istifa et diyorsun."'u;

    ''NE KAÇIYORSUN LAN İSRAİL DÖLÜ''

    Diye çevirmek... Yazık.

    Siyaset için yapılanlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desmond -- 20 Ekim 2015; 16:21:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ülkede yaşamaktan tiksinme sebebi şu olay ve sonrasında yaşananlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    dövüyor-sövüyor

    seçimlerde % 40-50 alıyor

    maaşlara düzgün zam yapmıyor

    % 40-50 oy alıyor

    ayakkabı kutularını sıfırlıyor ,gemicikler alıyor

    seçimlerde % 40-50 alıyor

    tedbirsizlik nedeniyle bir sürü insan ölüyor ,fıtratında var diyerek geçiştiriyor

    seçimlerde % 40- 50 alıyor

    sa ???



    beter olun demekten başka daha ne diyelim

    biz ne yaparsak yapalım bu halk oy veriyor ,diyenlere hak veriyorum ,bu halk mazoşist olduğunu defalaca gösterdiğine göre biz burada boşuna nefes tüketiyoruz

    hele bu forumda bir tane vatandaş var ki evlere şenlik ,askeri vesayete verip veriştirirken daha beteri olan akp vesayetini öve öve bitiremiyor ..sa ....

    Seni bulduğum iyi oldu. Bana sürekli pm atıyorsun fakat hesabın özel mesaja kapalı. Eğer birşey yazacaksan karşılığını duyacak olgunlukta olman gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Desmond

    "Ne kaçıyorsun istifa et diyorsun."'u;

    ''NE KAÇIYORSUN LAN İSRAİL DÖLÜ''

    Diye çevirmek... Yazık.

    Siyaset için yapılanlar...

    301 İşçi hayatını kaybetti kısmı önemli değil tabi senin için .

    Siyaset için yapılanlar diyor
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Tam tersi.

    301 işçi önemli bundan siyaset yapanlara laf attım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desmond -- 20 Ekim 2015; 20:34:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Midesizz


    quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    dövüyor-sövüyor

    seçimlerde % 40-50 alıyor

    maaşlara düzgün zam yapmıyor

    % 40-50 oy alıyor

    ayakkabı kutularını sıfırlıyor ,gemicikler alıyor

    seçimlerde % 40-50 alıyor

    tedbirsizlik nedeniyle bir sürü insan ölüyor ,fıtratında var diyerek geçiştiriyor

    seçimlerde % 40- 50 alıyor

    sa ???



    beter olun demekten başka daha ne diyelim

    biz ne yaparsak yapalım bu halk oy veriyor ,diyenlere hak veriyorum ,bu halk mazoşist olduğunu defalaca gösterdiğine göre biz burada boşuna nefes tüketiyoruz

    hele bu forumda bir tane vatandaş var ki evlere şenlik ,askeri vesayete verip veriştirirken daha beteri olan akp vesayetini öve öve bitiremiyor ..sa ....

    Seni bulduğum iyi oldu. Bana sürekli pm atıyorsun fakat hesabın özel mesaja kapalı. Eğer birşey yazacaksan karşılığını duyacak olgunlukta olman gerek

    Hocam size demi pm atıyo bu kemal en son bana 20 gün önce atmıştı. Bende diyorum kemal14 nerde kaldı. Fazla kaale alma mesaj atmadığı kimse kalmamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kafkas kurtları


    quote:

    Orijinalden alıntı: Midesizz


    quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    dövüyor-sövüyor

    seçimlerde % 40-50 alıyor

    maaşlara düzgün zam yapmıyor

    % 40-50 oy alıyor

    ayakkabı kutularını sıfırlıyor ,gemicikler alıyor

    seçimlerde % 40-50 alıyor

    tedbirsizlik nedeniyle bir sürü insan ölüyor ,fıtratında var diyerek geçiştiriyor

    seçimlerde % 40- 50 alıyor

    sa ???



    beter olun demekten başka daha ne diyelim

    biz ne yaparsak yapalım bu halk oy veriyor ,diyenlere hak veriyorum ,bu halk mazoşist olduğunu defalaca gösterdiğine göre biz burada boşuna nefes tüketiyoruz

    hele bu forumda bir tane vatandaş var ki evlere şenlik ,askeri vesayete verip veriştirirken daha beteri olan akp vesayetini öve öve bitiremiyor ..sa ....

    Seni bulduğum iyi oldu. Bana sürekli pm atıyorsun fakat hesabın özel mesaja kapalı. Eğer birşey yazacaksan karşılığını duyacak olgunlukta olman gerek

    Hocam size demi pm atıyo bu kemal en son bana 20 gün önce atmıştı. Bende diyorum kemal14 nerde kaldı. Fazla kaale alma mesaj atmadığı kimse kalmamış


    Hocam hiç sorma değişik değişik yazıyor arada bir musallat oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 271272273274275
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.