Şimdi Ara

Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (5 Mobil) - 3 Masaüstü5 Mobil
5 sn
435
Cevap
37
Favori
40.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende araç ile alakalı kullanıcı deneyimi paylaşmak istedim,
    1.5 dizel motorlu ultimate +pp var bende.
    Şehir içinde dur&kalk tüketim beklentimin üzerinde. 7lt/100km civarı. Ama uzun yolda yüksek hız tüketimi iyi. 150-160km/sa ile acc ile gittiğim güzergahta ortalama hız 100km/sa tüketim ise 6lt/100km oluyor.
    Acc’yi başarılı buluyorum. Yol tutuş çok iyi, araca suv demek zor, 160 ile viraja giriyorsunuz, ve arkada oturanlar 100km/sa ile gittiğinizi düşünüyor. Araç hızı belli etmiyor. Direksiyorda hissiz o hızda giderken bunu size hissettirmiyor. Ancak bazı yerlerde yolda gezdiği direksiyonu zor zapt ettiğini söyleyenler var, inanmayın, alakası yok, 160km/sa ile acc ile viraja girerken video çekiyorum adam direksiyonu iki elle zor tutuyorum demiş. İnanmayın yol tutuş ve yüksek hız performansı çok iyi, 140-150km/sa te giderken de motor sağır değil, gaz verdiğiniz an ivmeleniyor.
    Acc’nin kötü yönü Türk gibi kullanıyor, gaz&fren şeklinde yani takip mesafesini hep fix tutmaya çalışıyor. Balatalar erken bitecektir.
    Bunun dışında geri görüş kamera görüntüsü berbat kumlu gibi, yakışmamış.
    Gözler daha fazla ve kullanışlı olabilirdi.
    Kablosuz car play neden yok
    Star&stop işlevsiz. Frene hafif basınca devreye girme gibi bir durum yok her koşulda motoru stop ediyor.

    Ama bunların yanında araç içi konforlu, koltuklar rahat, kabin sessiz yol tutuş çok iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese merhaba. Bu araç için kış lastiği öneriniz var mıdır? 205 55 r19 ebat.

    Farklı ebatlar takanlar varmış sanırım öyle oluyor mu? Aynı ya da farklı ebatlarda lastik önerisi olan var mıdır?

    Hankook winter icept evo3 düşündüm ama michelin seviyesine ve fiyatına çıkmaya gerek var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loiloyse kullanıcısına yanıt

    Bende 18'' Jant var, konfor için daha fazla yanak olmasını tercih ediyorum. 19'' lerin 225 50 olmasını beklerdim, daha farklı kullanmışlar. Sürücü kapısının orda ki etikete bakın, orda yazmayan bir ölçüde ki lastiği almayın, muayenede kıl birisi çıkarsa ordan ağır kusur verebiliyor. Bunun dışında sıradan kullanıcı için her türlü kış lastiği kafi olacaktır. Hankook'da iyi lastiktir, ses/konfordan düşük puan alıyor. Zaten hepsini bir arada yapan yok. Burdan kabaca fikir edinebilirsiniz,


    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesiwww.tyrereviews.com
    2022 Winter Tyre Market Overview - Tyre Reviews and Tests
    https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Winter-Tyre-Market-Overview.htm




  • Tavanda boya atma problemi var mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AlperInTheHouse A kullanıcısına yanıt

    Benim araç 10 aylık henüz bu tarz bir sorun yaşamadım. Almadan önce "black roof paint release" şeklinde yabancı forumlara bakmıştım ama sadece Citroen c5 için 1 sonuç çıkmıştı, onda da Türklerde şikayet var rastlayan oldumu şeklinde. İklim alakalı olabilir demişler. Doğru olabilir, aşırı sıcak yerlerde. Birde boya üstüne boya atıldıysa yıkama hatasıda olabilir, şaka değil, benim Mazda cx-5 aracımın tamponunda Sonax'ta yıkama sonrası 4 yan yana kazıma tarzı derin 5cm civarı çizgiler oluşmuştu. Sonra birde lastik yanağında maket bıçağı ile kesilme gibi bir kesik farkettim. Sonax bizden değil dedi, olayı inkar etti. Aracı lastikçime götürdüm yanaktaki kesik sorun çıkarır mı diye, lastikçimin söylediği söz beni şok etti, araç yıkanırken tazikli sudan lastikte bu kesik olmuş ve bak çamurluk etrafındaki plastik parça ve sonrasında tamponda da bu izler var bu yıkamada olan hasar, daha öncede başımıza çok geldi dedi. Sonax'a geri döndüm, orda ki patronları "Abi akıl var mantık var, su bunu yapar mı imkansız" cevabı verdi. 3 hafta sonra o Sonax'a tekrar yıkama için gittiğimde, patronları yoktu ama çalışanların başında duran adam yanıma geldi evet abi senin araca bu hasarı vereni bulduk, yeni işe aldığımız adammış, 3 araçta daha benzer şikayetler oldu, ama hemen kovduk abi için rahat etsin dedi. Lekeler kolay çıksın diye dibinden yoğun tazik ile tutuyormuş. Sonax'ın hatayı sahiplenmesi bu kadar oldu. Adamı kovduk bir daha olmaz. E benim lastik, e tampon, cevap yok.

    Diğer bir olası etmende kullanılan köpük. Nasıl derseniz, örneğin aracı film kaplatın, teslim anında aracı her yerde yıkatmayın, yıkama tabancası ile filme zarar verebilirler, birde kullanılan deterjan, köpükteki kimyasallar yine zarar verebilir. Ucuz olsun ve lekeleri çıkarsın diye ağır kimyasallı kötü ürünler tercih ediyorlar, onlar boyaya, filme zarar veriyor der. Ben Merter Ziebart'ta film kaplatmıştım aynen bu uyarıyı yapmışlardı. nette bakın genel herkes söylüyor bunları.

    Martı dışkısı bile bir kaç saatten fazla boya üzerinde, 2 günden fazla film üzerinde kalmamalı diyor Ziebart vb yerler.

    Yani bu tavan boyası sorunu bu tarz birşey alakalı olabilir -Türkiye dışında bu tarz şikayet yaşanmadığı için.



    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesicitroen c3 / c5 aircross forums
    Black roof paint release
    https://www.aircrossforums.co.uk/viewtopic.php?t=590

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese merhaba.Astra j sedan 1.4 aracım var.Performans olsun yol tutuşu olsun çok memnunum.Onu satıp SUV araç deneyimlemek istiyorum.1.3m bandında grandland alınır mı? Cherry tiggo 7 luxury biraz daha uyguna alınabiliyor.Cam tavan olmaması fark eder mi ? Daha önce cam tavan arac kullanmadım.Tavsiye edermisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mysticcc M kullanıcısına yanıt

    Astra K HB'den Grandland'e geçiş yapmış birisi olarak eğer Opel dinamikleri içerisinde kalıp SUV deneyimi yaşamak istiyorsanız Grandland kesinlikle önereceğim bir araç.


    Bahsettiğiniz Luxury donanım seviyesindeki Tiggo 7 Pro'da aktif acil frenleme sistemi, şerit takip asistanı, trafik işareti tespit sistemi, gelişmiş park pilotu, otomatik kararan iç dikiz aynası gibi özelliklerin yer almadığını unutmayın. Hangi model yılında ve hangi donanım seviyesinde bir Grandland bakıyorsunuz bilmiyorum ancak 2023 model GS/Ultimate donanımlarda ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon ve ısıtmalı ön cam mevcut iken 2022 modellerde Elegance donanım seviyesi itibariyle IntelliLux LED pixel farlar gelmekteydi.

  • Selamlar herkese, ben de şu sıralar araç bakıyorum. Gerçekten çok uygun fıyat ve ödeme seçenekleriyle bu aracı alma şansım var. Alacağım araç GS donanım 1.2 benzin otomatik, ekstra olarak intellilux farlar, anahtarsız giriş çalıştırma, otomatik bagaj kapağı var. Tek eksik olan 360 kamera ve ACC. Aynı fiyatlara GT + alkantara koltuk + tüm sürüş asistan opsiyonları ile 2008 de mevcut, ancak danıştığım kişiler donanımlar ve teknoloji biraz eskimiş olsa bile C sınıfı aracı tercih etmenin daha iyi olduğunu söylüyorlar. Şu an tek kararsız kaldığım nokta ise, 6-7 bin euro fark ile Formentor (1.5 tsi, dolu versiyon) almaya değip değmeyeceği, bana kalsa daha ucuz tercih ederim, ancak kız arkadaşım Formentoru gördükten sonra baya ısrarcı :) İkisi arasında fiyat farkını da düşünerek hangisini tercih ederdiniz ?

  • farklı karakterde araçlar bunlar

    Formentor daha premium kalıyor motor da güçlü

    Gücünüz yetiyorsa formentor daha şık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler yanıtınız için. Yetmesine yetiyor hocam, ama 6-7 bin euro cebime kalsa ne kaybederim diye düşünüyorum. Formentorda yalıtımdan çok şikayet edenler olmuş, ben test sürüşü yaptığımda pek dikkat edemedim çünkü rotada 90 üzerine çıkabileceğim bir yer yoktu. Opel için iyi diyorlar o konuda. Buradaki sıkı sınırlardan dolayı zaten 140 üstünde kullanmayacağım, şehir içinde daha da yavaş (max 70). 2.0 4 çeker formentor da bir 5 bin euro daha verilip alınabiliyor. Ama ihtiyacım yok açıkçası. Bir de sınırı yok her şeyin daha iyisi var sonuçta. O yüzden hakikaten zor karar vermek.

  • T-Y kullanıcısına yanıt

    Aracı bulunduğunuz yerde kullanacaksanız yalıtım pek takıntı olmasın grandland da uçan halı değil,ki yalıtım olayı eğer takıksaniz uygun maliyetle çözülebiliyor

    Millet tahta gibi Civic corollalara uçan halı yalıtımı yaptırıyor:)

    Eğer 2.0 tsi ye kadar çıkıyorsaniz bir de uzun yol yapacaksanız elbette formentor çok keyifli

    Ben yurtdışında olsam ve sportif C suv alacak olsam tonale nin 280 lik hibrit olanını alırdım.

    Veya uygun fiyata geliyorsa Lexus un hibrit modellerine bakardım

    Yurtdışına her çıktığımda Lexus kullanıyorum,verdiği keyif paha biçilemez




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 16 Kasım 2023; 22:14:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Genelde dümdüz olduğum yer zaten, 1.5de yeterli olur, testte memnun kalmıştım, şanziman özellikle. Yatırım vs değil, normal bir araç olarak görüyorum, o yüzden konforlu, güvenli ve görünce mutlu olacağım kadar güzel gözükse yeter. Lexus UX 200 full dolu paketi 1.5 cupra fiyatıyla aynı, ama boyutları VS tipi biraz garip açıkçası, bagaj vs. Performansı kötü değil. Bir üst tarafa çıkacak olsaydım tek tercihim X1 olurdu, denediğim en rafine araç oydu, Q3 den VS çok daha iyiydi. Ama şimdilik gerek görmüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç ile ilgilenenlere yardımcı olmak için farklı günlere ilişkin şehir içi kısa, uzun ve şehirler arası tüketimleri paylaşıyorum. Araç 1.5dizel. Dizel olduğu için Sport modda kullanıyorum genellikle. Bunu göz önüne almakta fayda var. Eko moda aldığımda kalan menzil 30-60km artıyor. Ayrıca uzun yolda yol müsait olunca 170-180km/sa hızlara ulaşıyorum. Hep 100 civarı gidilse yüksek ihtimal 4.5lt/100km falan yakar. Yer yer hızı arttırmak ortalamayı çok arttırmıyor.


    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi


    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi


    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi


    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi


    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi


    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahves -- 22 Kasım 2023; 13:32:21 >




  • Grandland ile 1 yılı doldurmanın ardından periyodik bakım ve serviste yapılan işlemlerle ilgili kısa bir durum bilgisi eklemek istedim.


    1.2 benzinli aracımın ilk yıl bakımında motor yağı, yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi ve karter tapa contası değişimi yapıldı. Yetkili serviste yapılan bakım işlemi işçilik dahil 5.413TL tuttu.


    Yetkili servislerden telefon ile periyodik bakım için fiyat bilgisi almak istediğimde bazı servisler 4.800TL tuttuğunu söylemişti ancak bu fiyata hava filtresi dahil olmuyor, bu nedenle bu detaya dikkat edilmeli.


    Buna ek olarak 1.2 PureTech benzinli motorların triger kayışı, motor yağı içerisinde çalıştığından doldurulacak yağa da mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Kullanılacak olan yağ B71 2297 ya da B71 2302 standartlarından birini karşılıyor olmalı. Şu anda PSA yetkili servislerinde genellikle B71 2297 standardını karşılayan Total Quartz Ineo HTC 5W-30 kullanılmakta. Miktar olarak da 3,5 litre yağ koyulması gerekmekte, özellikle 4 litrelik kapalı bidon yağ alan olursa tamamının boşaltılmamasına dikkat edilmeli.



    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi


    Periyodik bakım işlemi dışında aracımda Opel'in kampanya olarak nitelendirdiği yapılması gereken 2 işlem daha gözüküyordu. Bunlardan biri IntelliLux LED Pixel farlar için gelen yazılım güncellemesi, diğeri de ön kapı camları için gereken parça değişimiydi. Farlar için gelen güncelleme ile olası bir far yükseklik ayarı arızasının önüne geçiliyormuş. Bugüne kadar böyle bir arıza hiç almamıştım ancak güncelleme sonrası uzun far asistanının daha sık devreye girdiğini fark ettim. Ön kapı camları konusuna gelecek olursak özellikle sıcak havalarda ön camları kapatırken camlar kapanmaya yakın konuma geldiğinde bir sürtme/sıkışma sesi geliyordu. Her iki kapıda da camı tutan ikişer adet parçanın değişmesi gerekiyormuş ancak kapı içi döşemeleri söktürmek istemediğim için değişim yerine mevcut parçalar yağlanarak ses sorunu giderildi.




    Son olarak bakım işlemini yaptırdıktan sonra aracın bazı gizli özelliklerini açtırdım. Aktifleştirdiğim gizli özellikler aşağıdaki şekilde oldu;


    -Gösterge paneline g-metre ve dinamik motor bilgilerinin eklenmesi

    -IntelliGrip özelliğinin aktifleştirilmesi (kum, çamur ve kar modu)

    -Kumandadan cam indirme özelliğinin aktifleştirilmesi

    -Multimedya ekranına diyognastik menüsünün eklenmesi (lastik basınç durumu, araç bakım durumu, uyarı mesajları)

    -Multimedya ekranına yol bilgisayarının eklenmesi (anlık, 1. güzergah, 2. güzergah)


    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi


    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi


    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi


    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi


    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi


    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi




  • Selamlar, inceleme için teşekkürler. Sıfır bir Grandland almaya niyetlendik benzinli motor Ultimate paket. Kasım ayında Opel’in diğer markalara kıyasla daha avantajlı fiyatlar sunmasıyla fikrimiz şekillendi. C SUV olarak aynı fiyat bandında bir alternatifi var mı sizce? Aldığımız anahtar teslim fiyat 1.48m. Diğer markalar 2m bandına yakın fiyatlar söylüyorlar en üst donanım paketleri için. Görüşleriniz nedir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Whole Lotta Rosie kullanıcısına yanıt

    Fiyat&Performans olarak şuan Grandland rakipsiz. Grandland kadar iyi fiyat veren model yok bildiğim. Alırken premium paketide tavsiye ederim. Deri koltuk, koltuk soğutma, arka koltuk ısıtma, gece görüş içeriyor. Bende sizinle benzer yoldan geçtim. Fiyat performans en içime sinen Grandland oldu. Zaten yurtdışında C5 A, 3008, Sportage ile benzer fiyatlarda. Fark sadece bizde var Bu sebep ile kalıcı olmayacaktır.

  • sarppy kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkürler. Bende bakıma götüreceğim. Gizli özellik açma işini servis mi yaptı, nasıl yaptırdınız?

  • Whole Lotta Rosie kullanıcısına yanıt

    Özellikle fiyat konusu göz önünde bulundurulduğunda sunduğu donanımlar ile bana göre halen en mantıklı seçenek Grandland, buna bir de Opel'in sürüş karakteristiği eklendiğinde kullanımı oldukça keyifli bir araç satın almış oluyorsunuz. 205/55 R19 Primacy 3 lastikler ile kullanıcılardan olumlu çok yorum okumamış olsam da kendi aracımdaki 225/55 R18 Primacy 4 lastikler ile araç kesinlikle güzel yol tutuyor.

  • bahves B kullanıcısına yanıt

    Gizli özellik açma işlemini yetkili servisler yapmıyor maalesef. Hatta farlar için yazılım güncellemesi yapan kişi ile bu konuyu konuştuğumda kendisi daha önce denediğini ancak ellerindeki cihaz ile yapılamadığını paylaştı.


    İşlemi İstanbul Maltepe'de PCKOD ekibinin anlaşmalı olduğu bir yerde yaptırdım. Gördüğüm kadarıyla kendilerinin birçok ilde bağlantıları var. Götürdüğüm yerde aracı OBD2 portu üzerinden bilgisayara bağladık ve PCKOD'dan bir kişi bilgisayara uzaktan bağlanarak istediğim özellikleri tek tek aktifleştirdi. İşlemi yapan kişi ile o esnada telefonla konuşuyordum ve her bir özelliği aktifleştirdikten sonra kontrolünü yaptık.


    Yaptıkları işlemler için şöyle de bir videoları bulunmakta. Ben videoda yer alan spor modda sanal ses aktifleştirmeyi yaptırmadım.



    Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesiPCKODyoutube
    İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ 🙋‍♂️𝕄𝕦𝕣𝕒𝕥 𝕋𝕌ℕℂ𝕐𝕌ℝ𝔼𝕂 🌏🄸🅂🄿🄰🅁🅃🄰 ☎️+90 (530) 775 23 96 🙋‍♂️𝕄𝕦𝕙𝕒𝕞𝕞𝕖𝕕 𝔸𝕊𝕃𝔸ℕ𝕋𝔸𝕊 🌏🅂🄰🄼🅂🅄🄽 ☎️+90 (542) 542 41 28 🙋‍♂️𝕊𝕒𝕙𝕚𝕟 𝕌𝕊𝕋𝕌ℕ𝕐𝔼ℝ 🌏🄸🅂🅃🄰🄽🄱🅄🄻 ☎️0 (553) 280 06 09 BAYİLERİMİZ 🌏🄰🄽🄺🄰🅁🄰 🌏🄰🄽🅃🄰🄻🅈🄰 🌏🄱🄾🄳🅁🅄🄼 🌏🄼🄴🅁🅂🄸🄽 🌏🄸🅉🄼🄸🅁 🌏🄺🄰🅈🅂🄴🅁🄸 🌏🄺🄾🄲🄰🄴🄻🄸 🌏🄴🅂🄺🄸🅂🄴🄷🄸🅁 🌏🄳🄴🄽🄸🅉🄻🄸 🌏🄳🄸🅈🄰🅁🄱🄰🄺🄸🅁 🌏🄰🅈🄳🄸🄽 🌏🅅🄰🄽 🌏🄺🄾🄽🅈🄰 🌏🅂🄸🅅🄰🅂 🌏🅂🄰🄽🄻🄸🅄🅁🄵🄰 🌏🅃🄴🄺🄸🅁🄳🄰🄶 🌏🄶🄰🅉🄸🄰🄽🅃🄴🄿 🌏🄺🄰🄷🅁🄰🄼🄰🄽🄼🄰🅁🄰🅂 📣📣BİLGİLENDİRME📣📣 𝔹𝔸𝕐𝕀𝕃𝔼ℝ𝕀𝕄𝕀ℤ𝔼 𝕐𝔸ℙ𝕋𝕀ℝ𝕀𝕃𝔸ℂ𝔸𝕂 𝕀𝕊𝕃𝔼𝕄𝕃𝔼ℝ𝕀ℕ 𝔹𝕀𝕃𝔾𝕀𝕊𝕀 𝕀ℂ𝕀ℕ 𝕀𝕃𝔼𝕋𝕀𝕊𝕀𝕄 𝔹𝕀𝕃𝔾𝕀𝕃𝔼ℝ𝕀ℕ𝔻𝔼 𝔹𝕌𝕃𝕌ℕ𝔸ℕ 𝕌ℂ ℕ𝕌𝕄𝔸ℝ𝔸𝔻𝔸ℕ 𝔹𝕀𝕃𝔾𝕀 𝔸𝕃𝔸𝔹𝕀𝕃𝕀ℝ𝕊𝕀ℕ𝕀ℤ #peugeot #peugeotturkiye #peugeot508tr #peugeot2008club #peugeot.3008gt #peugeot__fan #peugeot_508_grup #peugeot_auto #meupeugeot3008 #peugeotes #peugeot_suv_turkey #peugeot_almeria #peugeot3008tu #peugeot2008crossover #peugeot3008gtline #peugeot5008 #peugeot5008suvplus #citroen_c4_clup #citron_c4suv #citroenc4picassoturkiye #citroenc4clubturkey #c4 #c4cactus #citroenc4 #c4 #208 #peugeotispanya #peugeot208 #ds7crossback #ds7 #combo #combos #opelcombo #opelcorsad #rifter #peugeotrifter #keşfetteyiz #ds9
    https://www.youtube.com/watch?v=dxj5YGco-Uk




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.