Şimdi Ara

Mazda'nın SUV'u Mazda CX-5 [ANA KONU] (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
482
Cevap
16
Favori
54.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Led Daytime Run Light 900 TL
    Ön arka tampon altlık (Under Garnish Fron&Stop diye geçiyor) 900 TL
    Navibox LHD dealer& PowerSupply kit (tom-tom) 2000 TL

    Bu fiyatlardan fatura altında iskonto yapılabiliyor.

    Bagaj havuzu 120 TL


    Ben dün orjinal kauçuk paspas seti de istedim sanırım onun fiyatı da 160-70 tl civarında.


    Saygılar..
  • kaanustr kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. zaten kişisel fikirlerinizi duymak istiyordum. mustafa beyin yorumlarını zaten daha önce tekrar tekrar okudum ama diğer kullanıcılarıda dinlemek istedim.
    şuan zaten biraz beklemedeyim hem temmuzun geçmesini hemde belirttiğiniz gibi bir şans doğmasını bekliyorum. vakit varken de işte böyle sizleri dinleyip kuşkularımı yok etmeye çalışıyorum. tabi sürüş deneyimlerinizide bekliyorum
  • Bugun Bostanlara uğradım, 2014 lacivert içi bej CX-5 vardı renk ve döşeme uyumuna bayıldım. Fiyat etiketi 126bin TL. CX-5'i zaten baya beğeniyorum ama bu aracı alsam kafama takacağım en büyük 2 unsur, cam tavan ve elektronik el freni olmayışı. Araça oturunca bu 2 unsur kendini hemen belli etti onun haricinde benim için eksiği neredeyse yok. Tabi fiyat benim için yüksek, konuştuğum kişi artık eskisi kadar indirim yapılmayacağını söyledi, sanki en fazla 2-3binTL inilir gibi konuştu ama bana yinede satış müdürünün kartını verdi. Belli ki müdürde biraz daha inme payı var.

    2012 30binde bir araç var 90bin TL'ye veriyorlar sahibinde de ilanı var. Belki pazarlıkta biraz daha iner 90bin ayak üstü verilen rakamdı ama orada sıfır 2014 dururken 2012 ye pek bakasınız gelmiyor, 2012 ye göre vites topuzu/kolu değişikliği çok güzel olmus gerçekten.

    Ben bir kaç bayiye daha sorayım bakalım onlar ne fiyat verecekler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkelleci

    Bugun Bostanlara uğradım, 2014 lacivert içi bej CX-5 vardı renk ve döşeme uyumuna bayıldım. Fiyat etiketi 126bin TL. CX-5'i zaten baya beğeniyorum ama bu aracı alsam kafama takacağım en büyük 2 unsur, cam tavan ve elektronik el freni olmayışı. Araça oturunca bu 2 unsur kendini hemen belli etti onun haricinde benim için eksiği neredeyse yok. Tabi fiyat benim için yüksek, konuştuğum kişi artık eskisi kadar indirim yapılmayacağını söyledi, sanki en fazla 2-3binTL inilir gibi konuştu ama bana yinede satış müdürünün kartını verdi. Belli ki müdürde biraz daha inme payı var.

    2012 30binde bir araç var 90bin TL'ye veriyorlar sahibinde de ilanı var. Belki pazarlıkta biraz daha iner 90bin ayak üstü verilen rakamdı ama orada sıfır 2014 dururken 2012 ye pek bakasınız gelmiyor, 2012 ye göre vites topuzu/kolu değişikliği çok güzel olmus gerçekten.

    Ben bir kaç bayiye daha sorayım bakalım onlar ne fiyat verecekler.


    sana ufak bi tavsiye vereyim allah rızası için bi vites topuzu için 30 bin verilmez. bence ikinci ele yönel zaten farkındaysan 2. elde baya düşüş var, sıfır alırsan 30 alırken 30 satarken 60 bin lira zarar edersin. bide 2016 da mutlaka makyaj yiyecek bence onu beklemek lazım, iç mekan olarak mazda 3 bile şuan daha kaliteli duruyor. mesela head up, ve mazda 3 deki kullanılan multimedia yazılımı çok daha ii.




  • mkelleci kullanıcısına yanıt
    Sportif sürüş iddiasında olan markalar klasik el frenini ve spor araçlardaki yerine koymayı severler. Örneğin BMW 3 serisi el freni de klasik ve Mazda ile aynı yerdedir. Yanlış anlamayın lütfen, zevkinize karışmak için söylemedim. Sadece bu tercihin maliyetten kaçmak için değil, bir tercih olduğunu belirtmek istedim. Yine otomatik şanzımanı manuele alırsanız, vites küçültmek için ileri itiyorsunuz, bu da sportif bir tercih, aynı BMW gibi...

    Mazda her modelinde sürüş keyfine takıntılı bir marka. Ben eski nesil bir sürücü olarak elektronik el freni olan otomobilleri sıkıntılı bulurum.

    Cam tavan gece sürüşlerinde bir keyif ama yaz sıcağında aracın içi çok ısınıyor. Ayrıca kaza güvenliği için de çok sorgulanabilecek bir donanım. Ben cam tavanı kullanan biri olarak söylüyorum bunu sunroof daha iyi ve yeterliden de öte...

    Bu arada bizim ülkede çok fazla 2013 satılmadı. Genellikle 2012 var ve bu araçların çoğu aslında 2013 trafiğe çıkışlı. Yani eski
    yönetmeliğe göre gerçekte 2013 modeller. Örneğin benim aracım 2012 model ama Türkiye gümrügünden çekilme tarihi Ocak sonu 2013, trafiğe çıkışı Mayıs 2013. Bence artık model yılından çok trafiğe çıkış tarihini dikkate almak lazım. Benim RX-8 2010 modeldi ama 20 Temmuz 2011 trafiğe çıkışlıydı. Benimkinden 6 ay önce trafiğe çıkan 2011 modeller vardı. Yeni yönetmelik çok garip bir hale getirdi ortalığı, sadece daha erken muayene yapılsın, daha fazla para tahsil edilsin diye.

    CX5 esas makyajı 2015 yılı ilk aylarında görecek. Yani sadece bir vites kolu ve bir iki donanım daha için 30 bin TL fark vermek mantıklı değil. Ki bu kol değişikliği serviste yapılabilir bile belki. Yeni alacak olsam ben 2015 modeli beklerdim. Ama fiyat zaten yüksek geliyorsa, bence 85'e 2012 zorlanır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 22 Haziran 2014; 16:24:53 >




  • Mantık kesinlikle 2012 diyor zaten ama bir yandan da 2013 model araçtan inip 2012'ye binmekte insanı düşündürüyor :) Kasım ayında A3 Sedan almıştım, bir piyasasına bakayım kaça gider kolay gider mi diye.
  • mkelleci kullanıcısına yanıt
    Evet insana geri gidiyormuş gibi geliyor 2013 modelden inip, 2012'ye binmek ama yukarıda anlattığım gibi yeni yönetmeliğe göre artık pek öyle değil. Artık aracın trafiğe çıkış tarihi model yılından daha önemli. Dediğim gibi benim araç 2012 diye geçiyor ama Türkiye'ye girişi 2013 ve trafiğe çıkışı Mayıs 2013. Pratik olarak 2013 model bir araç ama muayene frekanslarını sıklaştırmak için 2012 model olarak kayıt ediliyor. Bu durumda bir çok CX-5 var, 2013 trafiğe çıkışlı bir tane alırsanız geriye gitmiş olmazsınız ve 2013 model kullanıyor olursunuz. Ruhsatta yazan 2012 ibaresini ise bir tek siz bileceksiniz. Zaten 2012 ve 2013 modeller arasında da hiç bir fark yok teknik, donanım, görünüm olarak.

    Bu aracı bugün 125'e almak biraz düşünmeyi gerektiriyor. Çünkü bu fiyata çıkıldığında o seviyede çok fazla rakip var, buna Premiumlar da dahil. Ama 80-90 arası fiyata bu araç özellikleriyle, dizaynıyla, kullanımı, iç hacmi ve sürüş zevkiyle gerçekten eşsiz oluyor. Bugün eşim kendi aracıyla vedalaşmayı kabullenebilse, bir tane daha CX-5 alırım ve kesinlikle 2.el alırım. Aslında ben alırken de 2.el düşünmüştüm, ancak o zaman sadece 1 adet bulabildim ve sıfır fiyatı isteniyordu neredeyse! Bugün alternatif bir çok adet var, aralarından çok iyi durumda ve az kullanılmış biri mutlaka bulunabilir.




  • mkelleci kullanıcısına yanıt
    Bir de merak ettim, neden bu kadar yeni aracınız satmak istiyorsunuz? Biraz tadını alsanız daha iyi olmaz mı? Sonuçta sıradan bir otomobil değil...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Bir de merak ettim, neden bu kadar yeni aracınız satmak istiyorsunuz? Biraz tadını alsanız daha iyi olmaz mı? Sonuçta sıradan bir otomobil değil...

    Size verebilecek çok net bir cevabım yok :) Aslında bu aracı alırken de aklımda CX-5 vardı, Ailemize bebeğimiz katılacağı için sene sonu kampanyalarından faydalanmık için A200'umu satmıştım, cebimden para çıkmadan A3 sedan'a geçtim. A200'ü de alalı 6 ay civarı olmuştu aslında. Ondan önceki aracımıda yaklaşık 7-8 ay kullandım. 1.8 C180'di biraz fazla yakıyordu birde A200'ü çok begenmiştim :)

    İşin özeti şimdi bebeğimiz aramıza katıldı A3 Sedan'ın bağajı 400lt fena değil ama zaman zaman zorluyor. Hem pratikliği, hem güvenliği hem de yüksek kullanımı sebebi ile CX-5 tarzı bir araç sanki beni daha mutlu edecek gibi geliyor.

    Diğer bir yandan çokta acelem yok dediğiniz gibi iyi bir aracım var aslında, donanim zengin değil ama özellikle benzin tüketiminden acayip memnunum, anadolu-avrupa gidip geliyorum trafikli saatlerde ortalamam 8,1lt, araç 5.000km'de. Silindir kapama olayı gerçekten başarılı.

    125bin liraya farklı alternatifler geliyor dediniz fakat ben o aralıkta da çok alternatif bulamadım açıkcası, 4x4 olup az tüketen ve bu donanımda ve modelde pek araç yok, bir tek Forester var gibi ama oda hem tüketim konusunda hem de gorunum ve donanim olarak biraz mazdaya göre geride kalıyor. Ancak 150-200 arasına çıkarsanız orada alternatifler çok artıyor.




  • mkelleci kullanıcısına yanıt
    Eğer hedef 4x4 ise kesinlikle, o zaman haklısınız Premiumlar pahalı oluyor ve fiyatlar dediğiniz seviyeye çıkıyor.

    1- Ancak 4x4 nihai bir hedef değilse; BMW X1 s drive gayet başarılı donanımı ve makyajdan sonra yakışıklı iç/dış dizaynı ile Mazda CX-5 ile aynı fiyatlarda seyrediyor. Yine yeni piyasaya çıkan Mercedes GLA da gayet başarılı dizayn ve donanım ile oldukça iyi bir araç. Fiyatları da CX-5 ile çok uzak değil. Üstelik bu araçlar da arkadan itiş seviliyorsa BMW, önden çekiş tercih ediliyorsa Mercedes alınabilir. Her ikisi de Mazda kadar olmasa da yerden yeterince yüksek ve eğer arazi hobiniz yoksa sıkı kış lastikleri ile problemsiz şehir içi ve şehir dışı otoban kullanımına sahiptir. Özellikle GLA yeni bir kasa, güzel bir dizayn (A200 beğendiyseniz, bunu daha çok beğenirsiniz gibi...) ve gayet yeterli donanımlı. Üstelik önden çekiş zor zeminlerde arkadan itişe göre daha emniyetli, Mercedes'in çift kavramalı şanzımanı da benzerlerine göre daha dayanıklı!

    2- Israrla 4x4 deniliyorsa; Benim de aklıma ilk gelen Mazda ve Subaru ama bütçe biraz daha arttırılabiliniyorsa, yeni Mercedes GLK 250 4 matic mükemmel bir araç. Mercedes çok eleştirilen araçlarını makyajda bambaşka bir havaya sokma konusunda uzman oldu. İçi de, dışı da çok hoşuma gitti. Donanım da gayet yeterli ve ben 190 fiyat aldım. Bu araç 2.0 benzinli turbo ve performansı Subaru Forester turbo seviyelerinde. Bundan biraz daha altta ise yeni BMW X3 20s drive var. (1.6 turbo) Bu aracın fiyatları donanıma göre 160-180 arası bulunabiliniyor. Tek eksik tedarik sıkıntılı, bayilerden alan galeriler piyasayı biraz yukarıda tutuyor.

    3- Bunun ötesinde aracın şekli önemli değilse; 2013 kasa Mercedes C180 (şimdiki 1.6 lar daha az yakıyor), 2013 BMW 3.16i gibi Premiumlar sıfır ayarında CX-5 fiyatına ve çok daha ucuzuna bile bulunabilir. Çok az farkla, çok donanımlı olmasa bile 2014 C180 dahi alınabilir. Yine sıfır ayarında E180 veya 5.20i 155-160 civarına alınabilir. Volvo seviyorsanız, V60 çok şık bir spor sw araç ve yine S80 dev sedan 1.6 turbo 180 bg veya 1.6 dizel formunda sıfır ayarında CX-5 fiyatına ve hatta daha aşağı alınabilir.

    4- Biraz daha değişik bir konsept Subaru Outback 2.0 dizel otomatik sıfırı 140, çok az kullanılmışı 120-130 arası alınabilir.

    İşin doğrusu Audi A3 sedan otomobilinizi satıp, CX-5 alırsanız (sıfır) ve beğenmez erken satmayı düşünürseniz (ki yazdıklarınızdan ben çok çabuk değiştirmeyi sevdiğinizi anlıyorum) en az 20-30 bin TL zararınız olur. Ancak 2012 alırsanız, sanırım Audi-CX5 değişikliğinde cebinizden para çıkmaz. Aracı erken satarsanız da kaybınız 5-6 gibi cüzi olabilir. Kafanızı karıştırmak için yazmadım ama biraz karıştırmış olabilirim, kusuruma bakmayın lütfen.




  • Bir de Volvo V40 Cross Country var unuttuğum önden çekiş segmentinde değerlendirilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Eğer hedef 4x4 ise kesinlikle, o zaman haklısınız Premiumlar pahalı oluyor ve fiyatlar dediğiniz seviyeye çıkıyor.

    1- Ancak 4x4 nihai bir hedef değilse; BMW X1 s drive gayet başarılı donanımı ve makyajdan sonra yakışıklı iç/dış dizaynı ile Mazda CX-5 ile aynı fiyatlarda seyrediyor. Yine yeni piyasaya çıkan Mercedes GLA da gayet başarılı dizayn ve donanım ile oldukça iyi bir araç. Fiyatları da CX-5 ile çok uzak değil. Üstelik bu araçlar da arkadan itiş seviliyorsa BMW, önden çekiş tercih ediliyorsa Mercedes alınabilir. Her ikisi de Mazda kadar olmasa da yerden yeterince yüksek ve eğer arazi hobiniz yoksa sıkı kış lastikleri ile problemsiz şehir içi ve şehir dışı otoban kullanımına sahiptir. Özellikle GLA yeni bir kasa, güzel bir dizayn (A200 beğendiyseniz, bunu daha çok beğenirsiniz gibi...) ve gayet yeterli donanımlı. Üstelik önden çekiş zor zeminlerde arkadan itişe göre daha emniyetli, Mercedes'in çift kavramalı şanzımanı da benzerlerine göre daha dayanıklı!

    2- Israrla 4x4 deniliyorsa; Benim de aklıma ilk gelen Mazda ve Subaru ama bütçe biraz daha arttırılabiliniyorsa, yeni Mercedes GLK 250 4 matic mükemmel bir araç. Mercedes çok eleştirilen araçlarını makyajda bambaşka bir havaya sokma konusunda uzman oldu. İçi de, dışı da çok hoşuma gitti. Donanım da gayet yeterli ve ben 190 fiyat aldım. Bu araç 2.0 benzinli turbo ve performansı Subaru Forester turbo seviyelerinde. Bundan biraz daha altta ise yeni BMW X3 20s drive var. (1.6 turbo) Bu aracın fiyatları donanıma göre 160-180 arası bulunabiliniyor. Tek eksik tedarik sıkıntılı, bayilerden alan galeriler piyasayı biraz yukarıda tutuyor.

    3- Bunun ötesinde aracın şekli önemli değilse; 2013 kasa Mercedes C180 (şimdiki 1.6 lar daha az yakıyor), 2013 BMW 3.16i gibi Premiumlar sıfır ayarında CX-5 fiyatına ve çok daha ucuzuna bile bulunabilir. Çok az farkla, çok donanımlı olmasa bile 2014 C180 dahi alınabilir. Yine sıfır ayarında E180 veya 5.20i 155-160 civarına alınabilir. Volvo seviyorsanız, V60 çok şık bir spor sw araç ve yine S80 dev sedan 1.6 turbo 180 bg veya 1.6 dizel formunda sıfır ayarında CX-5 fiyatına ve hatta daha aşağı alınabilir.

    4- Biraz daha değişik bir konsept Subaru Outback 2.0 dizel otomatik sıfırı 140, çok az kullanılmışı 120-130 arası alınabilir.

    İşin doğrusu Audi A3 sedan otomobilinizi satıp, CX-5 alırsanız (sıfır) ve beğenmez erken satmayı düşünürseniz (ki yazdıklarınızdan ben çok çabuk değiştirmeyi sevdiğinizi anlıyorum) en az 20-30 bin TL zararınız olur. Ancak 2012 alırsanız, sanırım Audi-CX5 değişikliğinde cebinizden para çıkmaz. Aracı erken satarsanız da kaybınız 5-6 gibi cüzi olabilir. Kafanızı karıştırmak için yazmadım ama biraz karıştırmış olabilirim, kusuruma bakmayın lütfen.



    Kusur ne demek, bilgi paylaştıkça büyür o yüzden yazılan her kelimenin benim için anlamı var. Nitekim yazdığınız bir çok alternatifi bir dönem değerlendirdim diyebilirim. Artık benim bir 4x4 tecrübe etmem lazım, outback'i de düşündüm aslında neden Forestera koymadıklarını merak ettiğim 2.0 dizel motor var, onunda yeni kasası çıktı TR'ye ne zaman kaça gelir bilinmez. Outback 2. elleri takip ediyorum ama şu subarunun arabalarına park sensoru koymayışını çözebilmiş değilim. (benim biraz ön park sensörü takıntım var da :)) Gerçi Outback'te arka bile yok alanlar taktırmış genelde. Yani 4x2 olacaksa ve cıtayıbiraz yükselteceksem yeni c180 olabilir ama şu an için bana pahalı. X1 ve X3 4x2 olmalarına rağmen yüksek yakıt tüketimi sebebi ile düşünmüyoum.X1 de kasa değiştirecekmiş sanırım, o yüzden şuan güzel donanimlarla uygun fiyatlara bulunuyor. Şu an için kese uygun ve ihtiyacı en iyi karşılayan opsiyon bahsettiğiniz üzere 2012-2013 CX-5. Bu arada 150-200 arası param olsa yeni cherokee'yi düşürdüm, sessiz sakin yeni model çıkardı adamlar, henuz yollarda göremedim.




  • mkelleci kullanıcısına yanıt
    Bence bu listede crv de olmalı benim bildiğim 4*4 ama tam bilmiyorum. türkiyede piyasasıda var, ama oda yakında civic gibi makyaj yiyecek, honda yeni kasalarda çok afalladı...
    bide a3 sedanla ilgili bilgi vereyim. tutulmadı nedenida çok basit, araba hem kısa bi kasası var ve hemde yüksek degil böylece (hem bagaj, hem arka diz mesafe kırıterlerini karşılamadı) küçük bir premium biraz garip kaçtı, son olarak audi 5000 lira satişta indirim yaptı, allah 2. elde yardımcın olsun ama internetten izlediğim yorumlarda hem yol tutuşu hemde yakıt olarak mükemmmel... ama eğer a3 den mazda cx5 e geçersen çok üzülürsün bunudaa diyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grandfather_H -- 24 Haziran 2014; 14:26:15 >
  • mkelleci kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki linkte ilginç bulabileceğiniz bilgiler olduğunu düşünüyorum, belki okumak hoşunuza gider;

    http://subaru4ever.com/index.php?topic=384.new#new
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Aşağıdaki linkte ilginç bulabileceğiniz bilgiler olduğunu düşünüyorum, belki okumak hoşunuza gider;

    http://subaru4ever.com/index.php?topic=384.new#new

    Siz linki vermeden önce kodum bile :) Subaru forumunu da takip ettiğim için orada mesajınızı görüp hemen okumuştum. Şu araçlarla ilgili devamlı bir bilgi alışverişi olsun forumlar çok aktif olsun istiyorum ama talep az malesef :) Siz de olmasanız yandık.
  • bu araca 1,6 dizel ya da 1,5 skyactive ne zaman gelecek net bişey bilen var mı?(bu sorun heralde 6 ayda bir sorulacak)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoLaN

    bu araca 1,6 dizel ya da 1,5 skyactive ne zaman gelecek net bişey bilen var mı?(bu sorun heralde 6 ayda bir sorulacak)


    Cx-5 e 1,6 gelse, 125 bin lik fiyatlar 110 lara iner sanırım... Ozaman satışları baya artar sanırım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dalio D kullanıcısına yanıt
    Bu aracın fiyatı 6-7 ay önce zaten 110 civarıydi ama satışlar aynıydı. Bildiğime göre bu kasada 2.0 altı bir alternatif olmayacak. Zaten CX5 kasası ömrünün yarısını tamamladı. Belki 2. jenerasyonda olabilir... Ancak Qashqai ve XV rakibi olacak CX3'de bu küçük dizel olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Bu aracın fiyatı 6-7 ay önce zaten 110 civarıydi ama satışlar aynıydı. Bildiğime göre bu kasada 2.0 altı bir alternatif olmayacak. Zaten CX5 kasası ömrünün yarısını tamamladı. Belki 2. jenerasyonda olabilir... Ancak Qashqai ve XV rakibi olacak CX3'de bu küçük dizel olacak.

    CX-5'e 1.6 gelse bile muhtemelen 4x2 olur. CX-3 XV gibi 1.6 otomatik ve 4x4 olur herhalde. Dizeller zaten manuel olur herhalde. Şu an QQ ve X-trailde otomatik 4x4 nasıl olmaz aklım almıyor.
  • CX3 için planlanan kasanın nasıl olduğuna dair bir ipucu varmı ??? veya bir taslak ???.....
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.