Şimdi Ara

Mazda'nın SUV'u Mazda CX-5 [ANA KONU] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
16
Favori
54.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Şu an için Mazda'nın Türkiye ile ilgili hesapları, yeni Skyactiv modeller ve Türkiye'ye uygun motorlar getirerek büyümek. Hiçbir zaman Honda ya da Toyota olamazlar, Dünya'da da değiller zaten. Ancak Mazda doğru adımları atarsa, ülkemizde 5-10 bin arası adetler yakalanabilir, bu da bu marka için gayet iyi rakamlar olur.

    Lancia olayı başka, o stratejik bir çekilme, hakeza Chevrolet! Bir grubun elinde bir kaç marka varsa, bazen kendi ile rekabete girip, verimliliğini kaybedebiliyor. Tüm eforunu daha uygun hedeflere sahip markasına yönlendirip, daha konsantre ve maliyet az şekilde çalışmak istenebiliniyor.

    Hiç birimiz sorduğunuz soruya çok kesin cevap veremeyiz, sadece bugünü söyleyebiliriz. Ancak bence Mazda'dan çok, aynı grupta birden çok marka varsa, o markaların sadeleştirmelere devam edebilme ihtimali bence daha yüksektir.

    Ben Mazda'nın tüm Avrupa pazarından çekilmeden buradan da gitmeyeceğini düşünürüm ki, Avrupa'da çok başarılı olan Skyactiv ile bu çok zor. Unutmayın Mazda TR Avrupa'ya bağlı çalışıyor... Belçika Mazda'nın şubesi görünüyor.

    Bir de şunu ekleyeyim; çekilecek firma Türkiye'ye özel motor yapar mı?



    Haklısın yorum için teşekkürler ama garibime giden abd olsun japonya olsun ilk iki sıra toyota ve honda ama aslında mazda bu iki markadan daha kaliteli "bence" mazdanın birinci olması gerekirken honda toyota birinci oluyor sanırım reklamında etkisi var volvoda kaliteli marka ama ön planda olmadığından dolayı belli bir kitle alıyor sadece mercedes bmw audi kadar yaygın değil

    umarım mazda Türkiyede iyi adımlar atar ve skoda oranında satışlar başarır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Direksiyon manevralarda çok yumuşak ama yüksek hız ve motor devirlerinde sertleşiyor. Mazda Dünya'nın en çok takdir edilen direksiyonsistemleri üreticilerindendir. VW ile karşılaştırmak gerekirse, Mazda direksiyonları daha net, bilgilendirici ve sportif hislidir. Bu yönüyle BMW direksiyonlarını daha çok andırır. Ama bu tip konularda kişisel beğeniler de çok rol oynar, bence test edin...

    Hocam bir sorum daha olacak mazdanın bose ses sistemi nasıl boseden şüphem yok ama ankara konya yolu mazdaya gittiğimde araçlar kapalı olduğundan test edemiyorum basları falan nasıl bunu her marka yapıyor hiç bir markanın teyipleri açık olmuyor vw grubu hariç mesela vw dynaudio ses sistemini seviyorum bose marka dinlemedim hiç nasıldır mazda 3 te 9 hoparlör yazıyor biri woofer oluyor sanırım doğru mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ses sistemleri ile ilgili yorum yapmak zor, cunku kisisel begenilere gore cok degisir. Birinin begendigini digeri begenmeyebilir. Ben size daha once tecrube ettigim bazi araclara gore kiyas edeyim, daha net olsun.

    Mazda Bose, BMW 5 serisi hi fi ses sisteminden ciddi daha iyi. Mercedes her modelde standart olan 8 hoparlorlu Audio 20 sistemi Bose'ye gore oldukca zayif. BMW ve Mercedes'te bu Bose'den daha iyi tek sistem Harman Kardon logic7 ve hicbir aracta standart degil.

    Volvo Hi performance 8 hoparlorlu sistem ile yakin, Subaru 8 hoparlorlu Harman Kardon ile de yakin. Yalniz bu markalarin minimum 130 bin TL seviyelerinde sunduklari kalitede sistemi Mazda 75 bin seviyesinde verebiliyor ki, muthis basari...

    CX5 Bose benim icin yeterli mi? Benim gibi customs ses sistemi hastasi bir muzikalite hastasi icin degil. Ama butun araci sokturmeyecek, ugrastirmayacak kadar da iyi... Bir onceki aracimda customs İsvecli uretici DLS yapimi 840 watt ozel ses sistemim vardi. Bununla kiyaslanamaz ama standart bulabileceginiz en iyilerden biri.

    Bass seviyesi kapi wooferlarindan beklenmeyecek kadar iyi. Ama kapi izolasyonu ayri bir konu...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Mazdadaki bose vw deki dynaudiodan iyi o zaman yorumun için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda kitleselden cok belli bir felsefe ile, belli bir musteri kitlesini hedefleyen butik bir marka. Cok satmak icin daha ortalama ve anonim uretimler yapmak gerekir. Bugun Mercedes bile daha cok satmak icin urettigi A,B gibi serilerde daha anonim kalitede uretim yapiyor. Ama cok net ifade edeyim ki A B serisi Mazda 3'den daha kaliteli uretimler degil. Veya BMW 1 serisini de ayni ornekte kullanabiliriz. Peki ayni seyi Toyota Auris veya Fiat Linea icin soyleyebilir miyiz? Uretim felsefeleri, hedef kitleleri tamamen farkli, zaten bu markayi ozel kilanlardan biri de nadirligi. Her sokak basinda beyaz bir 3 serisi ve C sinifi olunca, insan kendini Mazda 6 icinde daha ozel hissediyor...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dynaudio'yu bilemem, cunku hic kullanmadim. Ben test ettiklerimden ornek vererek, seni yaniltmamaya calistim. Neden bir gun cd ile gidip, test etmiyorsun?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için birde motor lpg ye uyumlumu demiştim ama.
  • Bu arada sorunu eksik cevaplamışım. 2 adet ön kapı altında woofer, 2 adet arka kapı altında coaxiel yani çok yollu, 2 adet ön 2 adet arkada toplam 4 adet tweeter ( bose bunlara daha geniş spectruma sahip oldukları için twiddler diyor), 1 adet ön konsol üstü center hoparlör var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ben buna kasıtlı cevap vermeyerek başkasına bıraktım. Çünkü ben güvenlik sebepleriyle sonradan (fabrika dışında) uygulanan LPG sistemlerine karşıyım. Yanlış anlamayın lütfen ama LPG konularında üye olduğum hiçbir forumda yorum yapmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 13 Temmuz 2014; 0:39:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Anladım benzin 5 igeçtiği durumlarda her yol mubahtır düşüncesindeyim.Bir sorumda şu olacak benim aracım şu anki monde 1,6 tdci 115 bg ve 275 tork üretiyor bu araç 2,0 motor 160bg nasıl 210 tork üretiyor anlayamadım çokmu zayıf kalıyor gücü acaba.
  • Bu inanın size 3. cevap yazışım. Bu sitede sıklıkla sıkıntılar yaşanıyor ve ilk iki cevabım uçtu gitti.

    Ülkemizde akaryakıta uygulanan yüksek vergiler yüzünden ne deseniz haklısınız. Zaten bu sebeple ben de LPG hakkındaki düşüncelerimi kendime saklamak ve kimsenin canını sıkmamak için yorumlarımı kendime saklıyorum.

    Skyactiv motorun LPG ile uyumuna en doğru Mazda TR ve yetkili servisleri cevap verir, vermeli. Ancak ben çok küçük bir şeyler izah etmek istiyorum, tamamen şahsi kanaatimdir. Skyactiv motor teknolojisi temeli 14:1 gibi bugüne kadar seri üretim benzinli motorda görülmemiş bir yüksek sıkıştırma oranına dayanıyor.
    Bildiğimiz gibi, hava/benzin karışımı veya LPG/hava karışımı fark etmez, yakıtı ne kadar sıkıştırırsanız, o kadar ısınır ve bujiyi beklemeden erken kendiliğinden tutuşma riski artar. Buna otomotivde vuruntu deriz ki, motor için çok sakıncalıdır. Mazda 14:1 sıkıştırma ile meydana gelecek olan ekstra ısıyı bertaraf etmek için bir çok yeni teknik geliştirdi. Yeni formda enjeksiyon, silindir başları ve headers 4:2:1 eksoz sistemi gibi...
    Yine bildiğimiz gibi, LPG kullanıldığında birim güç elde etmek için ortaya çıkan yanma odası ısısı benzine göre daha fazla. Zaten bu sebeple bazı modellerde, bazen benzinde sorun çıkarmayan sübapların eridiğini ve daha dayanıklı olanlarla değiştirildiğini duyarız.

    Dediğim gibi şahsi görüşümdür, herhangi bir yerden aldığım/okuduğum bir bilgiye dayanmamaktadır ama bence Skyactiv felsefesi LPG için zor bir uygulama alanı. Bir de üzerine motorun direk enjeksiyon olduğunu söylersek...

    Dizel motor ve benzinli motorlar farklı karakteristiktedirler. Örneğin dizeller daha yüksek tork, benzinliler ise daha fazla devir çevirme kabiliyetleri ile daha çok beygir gücü elde etmeye uygundur. Dizeller daha ağırdır (otomobilin genel dinamiğine negatif etkiler getirirler), devir çevirmeyi sevmezler, en iyi tork verdikleri devir bantları çok dar bir aralıktır, yüksek devirlerde çok ciddi güç kaybederler. Bu dezavantajları sebebiyle dizellerin yüksek torkları aynı oranda performansa yansımaz.

    Örneğin; tamamen aynı kasayı ve şanzımanı kullanan BMW 3 serisi 3.20d (2.0 turbo dizel, 184 bg, 380 Nm) ve 3.20i efficient Dynamics (1.6 turbo benzinli, 170 bg, 250 Nm) araçların son süratleri aynıdır ve 0-100 km hızlanmaları arasında da dizel lehine sadece 0,2 sn avantaj var.

    Sizin aracınızın torkunun yüksekliği hem dizel, hem turbo olmasından ileri geliyor. Mazda 2.0 motor ise atmosferik bir makine. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Mazda CX-5, sizdeki Mondeo 1.6 turbo dizelden genel anlamda daha performanslıdır. Özellikle de duruştan hızlanmalarda. Hem de otomatik, awd, daha ağır ve hava sürtünme katsayısı daha fazla olmasına rağmen. Mondeo'nuzun en avantajlı olduğu yer, vites içi ara hızlanmalardır. Örneğin; 2. viteste 2.000 d/d sabit hızla giderken birden gaza basılarak yapılan ara hızlanmalar. Zaten genel olarak dizel motorların avantajları bu şekildeki kullanımlarda ortaya çıkar. Bu durumlarda Mondeo'nuz eşdeğer veya bir miktar daha iyi performans sunabilir.

    Sonuç olarak CX-5 performansına en iyi siz kendiniz test ederek karar vereceksiniz. Ne yazık ki, ölçülebilir bir teknik değer olan performans da ülkemizde tartışılır hale geldi marka fanatikliği yüzünden. Birinin performansı çok iyi dediği araç için diğeri gitmiyor diyebiliyor...




  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Mustafa bey açıklamalar için teşekkürler. Daha önceki yazılarınızda Mazda'nın butik bir marka olduğunu ve ABD ve Avrupadaki satışlarına odaklandığını ve Türkiye pazarını çok ciddiye almadığını ve sırf Türkiye pazarı için bir motor, özellikle 1.6, üretmeyeceğini söylemiştiniz. Şimdi Türkiye'ye özel motor üreteceğini söylüyorsunuz? Bu hangi motordur ve hangi araçta kullanılacak? Eğer doğruysa güzel bir haber. Ayrıca CX-3(1-6 benzinli ve dizel olacak sanırım?) ve yeni Mazda 2(Hazumi) ne zaman gelecek acaba? 2015 de görebilecek miyiz yollarda?

    Benim araçta bir türlü 10 lt ortalamasının altına inemiyorum. Bu neden oluyor? Yanlış yaptığım bir şey mi var acaba? Gayet yumuşak kullanan biriyim. Acaba gaza çok hafiff basıldığında yani düşük hızlarda gidildiğinde daha mı fazla yakıyor? Biraz gaza basıp hızlanmasını mı sağlamak lazım? İstanbul E-5 de kullanıyorum ağırlıklı olarak.

    Bu arada aracı Sonax'ta temizliğini yaptırdım. Motor koruma ve hybrid boya koruma yaptılar. Deri koltuk korumayı da hediye ettiler. 470 TL'ye maloldu. Worldcardla MTV ödeyenlere 360 TL değerindeki hybrid boya korumayı % 50 indirimli yapıyorlar kampanya var, bilginiz olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakgrav -- 14 Temmuz 2014; 14:20:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimakgrav

    Mustafa bey açıklamalar için teşekkürler. Daha önceki yazılarınızda Mazda'nın butik bir marka olduğunu ve ABD ve Avrupadaki satışlarına odaklandığını ve Türkiye pazarını çok ciddiye almadığını ve sırf Türkiye pazarı için bir motor, özellikle 1.6, üretmeyeceğini söylemiştiniz. Şimdi Türkiye'ye özel motor üreteceğini söylüyorsunuz? Bu hangi motordur ve hangi araçta kullanılacak? Eğer doğruysa güzel bir haber. Ayrıca CX-3(1-6 benzinli ve dizel olacak sanırım?) ve yeni Mazda 2(Hazumi) ne zaman gelecek acaba? 2015 de görebilecek miyiz yollarda?

    Benim araçta bir türlü 10 lt ortalamasının altına inemiyorum. Bu neden oluyor? Yanlış yaptığım bir şey mi var acaba? Gayet yumuşak kullanan biriyim. Acaba gaza çok hafiff basıldığında yani düşük hızlarda gidildiğinde daha mı fazla yakıyor? Biraz gaza basıp hızlanmasını mı sağlamak lazım? İstanbul E-5 de kullanıyorum ağırlıklı olarak.

    Bu arada aracı Sonax'ta temizliğini yaptırdım. Motor koruma ve hybrid boya koruma yaptılar. Deri koltuk korumayı da hediye ettiler. 470 TL'ye maloldu. Worldcardla MTV ödeyenlere 360 TL değerindeki hybrid boya korumayı % 50 indirimli yapıyorlar kampanya var, bilginiz olsun.

    Merhaba ben geçtiğimiz haftalarda yaptığım mazda 3 test sürüşü esnasında hazumi ve cx-3 ün Ocak ayından sonra ülkemize geleceğine dair satış temsilcimizden bilgi almıştım. İnternette yapılan açıklamalara göre de yeni 1.5 dizel skyactive motor hazumi de ilk olarak kullanılıp daha sonra diğer modellerde kullanılacağı söyleniyor.

    Mazda Türkiye'ye attığım mesaja cevaben ; yeni mazda 3 için dizel otomatik kombinasyonu ile ilgili çalışmaların devam ettiği ama bir tarih veremediklerini belirttiler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgilendirme için teşekkür ederiz. Güzel haberler bunlar, Mazda severler için. O zaman sanırım CX-3 de ilk aşamada 1.6 benzinli olarak gelecek..

    Dizel konusuna gelince, aslına bakarsan skyaktiv teknoloji ile bu kadar az yakan benzinli motorlar varken, çok fazla km yapılmıyorsa dizel araç almanın mantığı yok bence. sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakgrav -- 14 Temmuz 2014; 14:53:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimakgrav

    Bilgilendirme için teşekkür ederiz. Güzel haberler bunlar, Mazda severler için. O zaman sanırım CX-3 de ilk aşamada 1.6 benzinli olarak gelecek..

    Dizel konusuna gelince, aslına bakarsan skyaktiv teknoloji ile bu kadar az yakan benzinli motorlar varken, çok fazla km yapılmıyorsa dizel araç almanın mantığı yok bence. sizce?

    Şu an bende dizel/benzin olayında arada kalmış durumdayım. Esasen şu an benzinli araçlar daha yakın gözüküyor benim için. Ancak geçen sene yıllık 22000 km yol yaptım. Bu sene de o değerleri bulacak gibiyim. Mazda 3 ün benzinli değerleri güzel gözüküyor. Yine de bir acaba sorusu gündeme geliyor. Bekleyip dizelini mi alsam diye düşünüyorum. Aracı 5 yıl kullanacağım. Önümüzdeki yıl başka şehire taşınma ihtimalim de var. Ve o zaman bu kilometrelere ulaşmam zor gözüküyor. Kafam iyice karışık sizin anlayacağınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • alimakgrav A kullanıcısına yanıt
    Aslında daha önce söylediğimin aynısını tekrar ediyorum. Son zamanlarda 1.6 lt altı turbo benzinli motor ve dizel motor furyası var ya, işte bu anlamda Mazda için Türkiye çok küçük bir pazar ve buraya özel bir motor üretemezler, çünkü ekonomik değil.

    Ancak Güzel gelişmeler de var. Mazda AB pazarına özel 1.5 lt benzinli makinasına Türkiye'ye özel bir yazılım yapmayı kabul etti. Böylece Türkiye aynı motorun özel yazılım ile biraz daha kuvvetlisine sahip oldu. Şu anda yeni Mazda 3'de kullanılan motor yani. Bu özel bir motor olmasa bile, yine de şirketin Türkiye'ye bakış açısındaki pozitifliği göstermesi açısından önemli. Ayrıca Önümüzdeki sene Mazda 2 ile başlayacak 1.5 dizel makina'da AB'ye özel ve Türkiye'de bu makinadan yararlanacak.

    Mazda 2 ve CX-3 ile ilgili kesin bir pazara çıkış tarihi verilmedi henüz. Ancak Mazda 2 için bu yıl sonu, CX-3 için de 2015 sonu deniliyor...

    Tüketim ile ilgili bir şey söylemek zor. Rotaya göre çok değişiyor. Örneğin E-5'in Küçükyalı-Göztepe arası farklı bir rota, Maltepe-Kartal arası farklı. Ayrıca saate göre de çok fark ediyor trafik. Ben bu araçta en kötü trafik koşulları ile 10,5 lt üzerini görmedim. Genellikle ortalamam 8,5 - 9,0 lt gibi gerçekleşiyor. Geçenlerde arkadaşım ile yaptığımız CX-5 test sürüşünde zaman zaman performanslı, zaman zaman çok ekonomik ve E-5 üzeri testimizde (ancak pek trafik yoktu) 8,7 lt yaptık.

    Hayırlı olsun, Sonax malzemeleri iyidir.




  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Yeni motor seçenekleriyle Mazda'nın Türkiyede önü açılacaktır.

    Bu arada nihayet ben de yakıt tüketiminde 9 lt'ye kadar düştüm sanırım daha da aşağı düşecektir..

    aksesuar olarak olmazsa olmaz olarak tavsiye edebileceğiniz aksesuarlar nelerdir? Birbirimize tavsiye edelim.

    Mesela ön ve arka tampon koruyucuları, yan basamaklar, gündüz LED'leri vb..
  • alimakgrav A kullanıcısına yanıt
    Ben şu anda tüketiminizin iyi olduğunu düşünüyorum. Daha önce aynı sınıfta benzer Honda ve Subaru araçları kullanmış biri olarak, onlarla 11 lt civarında gerçekleşen tüketimlerimin, CX-5 ile 9 civarı olması bir gelişmedir. Aynı zamanda aynı sürücü ve aynı rotalarda kullandığım Mercedes 1.6 turbo aracımda da CX-5 ile aynı değeri yakalayabiliyorum. Cx-5'in daha yüksek ve awd olduğunu düşünürseniz bence başarılı.

    Daha önceki benzer araçlarımda ön arka tampon altı korumaları hep sipariş ettim. CX-5'de de hemen sipariş ettim ama gözle görünce vazgeçtim. Bu aksesuarın hiç birisi alüminyum değildir ama bu bana fazla plastik görüntülü geldi. Önce servis bana piyano black boyayarak kullanmayı tavsiye etti ki, bence güzel fikirdi. Sonra uğraşmak istemedim.

    Gündüz farları zaten mevcut ama LED olanlar daha şık. Bunu da montaj için tampon sökülmesi ve çok alta monte edildiği için istemedim.

    Ben ışıklı kapı CX-5 alüminyum eşikleri, Aluminyum arka tampon koruyucu, bagaj havuzu, navigasyon modülü ve orijinal kauçuk pas pas seti aldım.

    Bir de Merser'de alüminyum tavan rayları var isteyene... Ben henüz taktırmadım, düşünüyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Ben şu anda tüketiminizin iyi olduğunu düşünüyorum. Daha önce aynı sınıfta benzer Honda ve Subaru araçları kullanmış biri olarak, onlarla 11 lt civarında gerçekleşen tüketimlerimin, CX-5 ile 9 civarı olması bir gelişmedir. Aynı zamanda aynı sürücü ve aynı rotalarda kullandığım Mercedes 1.6 turbo aracımda da CX-5 ile aynı değeri yakalayabiliyorum. Cx-5'in daha yüksek ve awd olduğunu düşünürseniz bence başarılı.

    Daha önceki benzer araçlarımda ön arka tampon altı korumaları hep sipariş ettim. CX-5'de de hemen sipariş ettim ama gözle görünce vazgeçtim. Bu aksesuarın hiç birisi alüminyum değildir ama bu bana fazla plastik görüntülü geldi. Önce servis bana piyano black boyayarak kullanmayı tavsiye etti ki, bence güzel fikirdi. Sonra uğraşmak istemedim.

    Gündüz farları zaten mevcut ama LED olanlar daha şık. Bunu da montaj için tampon sökülmesi ve çok alta monte edildiği için istemedim.

    Ben ışıklı kapı CX-5 alüminyum eşikleri, Aluminyum arka tampon koruyucu, bagaj havuzu, navigasyon modülü ve orijinal kauçuk pas pas seti aldım.

    Bir de Merser'de alüminyum tavan rayları var isteyene... Ben henüz taktırmadım, düşünüyorum...

    Mustafa abim yeni aracın hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız, belasız ve daha iyilerine binmen dileği ile.

    ilhan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikado1977 -- 22 Temmuz 2014; 11:12:48 >




  • mikado1977 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim kaçak dostum! Halen çaya geleceksin diye kesintisiz beklemekteyim, sakallarım uzadı...
    Mazda'ya katkı yapmadığımı da sanmayın, bak buradan ve hatta subaru4ever.com sitesinden devam ediyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 22 Temmuz 2014; 11:22:03 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.