Şimdi Ara

Mazda'nın SUV'u Mazda CX-5 [ANA KONU] (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
16
Favori
54.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mkelleci kullanıcısına yanıt
    CX3'de küçük motorlarla (1.5 benzinli ve 1.5 dizel) awd opsiyonu olacak mı, bilmiyorum. Ama bu küçük motorlarla otomatik opsiyonu olacak. Mazda açısından her şey mümkün, çünkü küçük dizeline otomatik opsiyonunun 2015'den itibaren mümkün olacağını, otomatik ile beraber kullanabildiği awd sisteminin de mevcut olduğunu biliyoruz. Sorun bu aracın rakiplere göre nasıl konumlandırılacağı? Yani bu sınıfta awd pek tercih edilmiyor, tüketim ve fiyat daha önemli denir mi? Bence üst modele de olsa bir otomatik awd seçeneği dizel ile birlikte sunulmalı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bamir B kullanıcısına yanıt
    Kesin bir bilgi yok. Ancak Mazda'nın son 3 yılda uyguladiğı ve çok beğenilen Kodo dizayn dilini bir süre daha kullanacağı kesin. Bu sebeple küçültülmüş bir CX5 gibi görünebilir. Google aratırsanız bir iki tane tahmini görüntüsü konusunda çalışma var. Ancak bunlar sadece tahmini ipucu veren çalışmalar. Mazda tarafından kesin açıklama yok henüz. Bu aracın 2015 sonundan önce piyasaya çıkacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, ben de aranıza katıldım. CX-5 2013 model power aracım var beyaz renk. Çok olmadı alalı. Araç çok güzel gerçekten. Çok memnun kaldım özellikle sürüş keyfi ve dinamikleri açısından.

    Daha önce burada ve Mazda forumunda Mustafa beyin yazılarını okumuştum. Çok faydalı oldu ve kararımı vermede çok etkili oldu. Kendisine teşekkür ediyorum.

    Benim gördüğüm eksiklikler şunlar: Mustafa bey her ne kadar eksiklik olarak görmese de ben cam tavanın(sunroof yerine) bu tip SUV araçlarda daha güzel bir konfor ve keyif verdiğini düşünüyorum. Özellikle arkada oturanlar için panoramik gökyüzü manzarası çok hoş oluyor, özellikle yağmur yağarken veya kar yağarken..

    Sarsıntılı yollarda ön kaputun zaman zaman titremesi baya belirgin, biraz rahatsız ediyor gerçekten. Ama çok da önemli değil.

    Süspansiyon bana biraz sert geldi. Her ne kadar Mustafa beyin de dediği gibi spor sürüş keyfi için sert süspansiyon iyi olsa da, ki ben de öyle seviyorum. Araç sanki kötü yolda yada kasislerde sarsıntıyı ve sesi fazla içeriye alıyor ve bu da rahatsız ediyor..Çok fazla değil ama biraz daha yumuşak, konforlu olabilirdi. Veya daha yumuşak bir lastikle, örneğin Michelen bu konfor yakalanabilir diye düşünüyorum. Lastiklerin sert olmasından da kaynaklanıyor olabilir, bir kaporta ustam böyle tavsiye etmişti. Sanırım 2014 modellerde ve özellikle 2015 makyajlı kasalarda süspansiyonda iyileştirmeler yapılacaktır. Teknik konulardan çok anlamam. Yanlış yorum yaptıysam kusura bakmayın. Bunlar benim izlenimlerim..

    Ama araç genel olarak gerçekten beklentilerin çok üstünde bir araç. Yüksek bir araç olmasına rağmen, Sedan gibi sürüş konforunu da eklemek gerek. Direksiyon yumuşak ve en ufak tepkiye cevap veriyor hemen, gaz pedalı çok hassas hemen tepki veriyor..Araç hemen harekete geçiyor en ufak bir gazda..kesinlikle hantal ve ağır değil..

    Sormak istediğim bir şey var. Yakıt tüketimini izlemek için benzin aldıktan sonra km nasıl sıfırlanıyor? kitapçığına baktım ama çok yararlı olmadı. km üzerine gelinip direksiyonda info yazısına mı basılıyor? yoksa gösterge panelindeki uzun düğmeye mi basılıyor? Silinecek geçici km nasıl seçiliyor?

    Bu arada çok severek kullanmama rağmen çok yakında aracı satmak zorunda kalabilirim. Ev alma durumum var. Eğer aradığım gibi bir ev bulabilirsem aracımı satmak zorunda kalacağım. Almak isteyen olursa şimdiden benimle temasa geçebilir..(PM ile temasa geçebilirsiniz)

    Araç 2013 model, power full modeli, 18.000 km'de, beyaz renk, 3500 TL değerinde tomtom navigasyon ve gece görüş kamerası var(gece görüş kamerası nasıl çalışır bilgisi olan var mı? hiç kullanmadım), orjinal bagaj havuzu var. çizik, boya, değişen yok! Sıfır ayarında.

    Bu arada araca detaylı temizlik ve boya koruma yaptırmak istiyorum. Uygun fiyata ve kaliteli yaptıracağım bir yer tavsiye ederseniz çok memnun olurum.(İstanbul, Anadolu yakasındayım) Araca çok önem verdiğim için rastgele bir yere yaptırmak istemiyorum. 1 yıllık bir araç olduğu için pasta cila yaptırmak gerekir mi? ve yıkama ve temizlikte nelere dikkat etmem gerekiyor? Örneğin pasta yaparken boyanın zayıfladığı söyleniyor? teşekkür ederim

    Herkese iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakgrav -- 10 Temmuz 2014; 13:58:35 >




  • alimakgrav A kullanıcısına yanıt
    Aracınızı güle güle kullanın. Memnun olduğunuz bir araçta benim de katkım olmuşsa, mutlu oldum. Satmak zorunda kalmanıza da üzülürüm doğrusu, çünkü 2013 model çok az var bu araçtan ve siz bulmuşsunuz. Ne kadar fiyatla aldınız acaba? Ve bayiden mi, direk kullanıcıdan mı?

    Cam tavan kişiye özel bir keyif meselesi, bana şahsen standart sunroof yetiyor ve daha fazla emniyet duygusu veriyor. Modern aerodinamik tasarım trendleri tavanların aşağıya doğru eğimli inmesine sebep oluyor. Bu da ya standart sunroof ya da açılmayan cam tavanı dikte ediyor. Hem cam tavan, hem de bir kısmı açılır olarak kullanan çok az marka var.

    2014 model yılı için CX-5'in süspansiyon sisteminde hem yol sesini azaltmaya hem de konforu arttırmaya yönelik modifikasyonlar yapıldı. Biz test ettik ve bir fark hissediliyor gerçekten. Değecek kadar mı sıfırına o kadar fazla miktar vermeye? Benim için değil, bugün yine CX-5 alsam ben de 2.el tercih ederdim.

    Boya koruma için fiyatlara bir şey diyemem. Ama ben Kartal Sonax bayisinde yaptırıyorum, memnunum.

    Gösterge paneli içindeki verileri reset etmek için, info tuşunun alt ve üst bölümlerine basarak istediğiniz bilgiyi görüntüleyin. Örneğin ortalama tüketim. Sonra info tuşunun tam ortasına bip sesi duyulana ve ortalama tüketim sıfır olana kadar basın. Her bir veriyi ayrı yarı sıfırlayabilirsiniz. Eğer bahsettiğiniz orta gösterge altında dış ısı ve genel toplam km altındaki sıfırlanabilir km sayacı ise, Gösterge paneli içindeki uzun siyah çubuğa sıfır oluncaya kadar basmanız lazım. Yanlış hatırlamıyorsam bu araçta da A ve B şeklinde 2 ayrı km sayacı olacaktı. Bu durumda uzun siyah çubuğa kısa basışlar A ve B arasında gezmenizi sağlar. Sıfırlamak istediğiniz görününce sıfırlanana kadar uzun basın.

    Navigasyon ben de opsiyonel olarak aldım. Gece görüş kamerasından neyi kasdettiğinizi anlayamadım. Araçta standart olarak bulunan tek görüş kamerası geri görüş kamerası. Sonradan bir şey mi taktırılmış yan sanayi gibi? Yoksa bir isim karışıklığı mı var?

    Son olarak aracınız daha çok yeni, sakın pasta yaptırmayın. Pasta çok ince bir zımparadır ve eskiyen araçlarda düzgünlüğünü kaybeden boya yüzeylerini düzeltmek için uygulanıyor. Aracınız boya yüzeyi temiz ise, sadece cila/boya koruma yapılmalı. Eğer reçine vb. gibi maddeler yapışmışsa, pastadan ziyade kil uygulaması ile bunlar temizlenip, boya koruma yapılması daha uygun. Ancak bu konuda uzman bir boya koruma firmasına danışmanız daha yerinde olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 10 Temmuz 2014; 14:36:26 >




  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Mustafa bey. Kullanıcıdan aldım. Aracı satma durumumdan dolayı fiyat vermemem daha uygun olur. Ama sadece şunu söyliyeyim uygun bir fiyata aldım. Satıcının aciliyeti vardı. Yani aldığım fiyata satmam kesinlikle.

    km sıfırlamasını sormuştum. Demek ki uzun çubuktan A yada B seçilecek ve uzun basılacak, çoğu araçta olduğu gibi.

    Aracı aldığım kişi, araçta 3500 TL değerinde navigasyon ve gece görüş kamerası olduğunu söyledi. Navigasyon tamam o görünüyor zaten ve kullanılabiliyor, ama gece görüş kamerası nedir? ben de bilmiyorum ve ayrıntısını da sormadım açıkçası, ki Satıcının da bildiğini sanmıyorum, bayan kullanıyormuş. Servise göstermek lazım neyin nesidir acaba? Yoksa geri görüşü mü kastetti? ama o standart zaten bildiğim kadarıyla..

    Son olarak bu yıkama temizlik, bakım konusu kafamı çok meşgul ediyor. Bir çok yıkama firması var. fiyatlar da 100 TL den 400 e kadar çıkıyor, detaylı temizlik artı motor yıkama pasta-cila ve boya koruma. Pasta konusunda ben de huylandım o yüzden sordum, iyiki sormuşum demek ki yaptırmamak lazım. O zaman detaylı iç dış yıkama ve temizlik+motor yıkama ve koruma+cila+boya koruma yaptırmak lazım..pasta yaptırmayayım o zaman. Bütün bunların iyi bir yerde ortalama maliyeti 300-400 TL arasında tutuyor.

    Ama Mecidiyeköy Towers oto kuaför internet fırsatı vermiş 189 TL diyor üstelik 5 taksit yapıyor. Ayrıca Ataşehir Autowax da fırsat vermiş onun fiyatı da çok uygun: 119 TL ye SUV araçları yapıyor. Maltepe Ofisim İstanbul ise 1.5 günde detaylı bir temizlik için 350 TL istiyor..hangisine yaptırsam acaba..arada çok fiyat farkı var..

    Sonaxın fiyatı da sanırım 400 den aşağı olmaz!! Teşekkür ederim.




  • Eğer satarsanız bir diğer forumdan arkadaş soruyordu 2.el CX-5 biliyor musunuz? diye... Onu da haberdar edeyim, satarsanız görüşebilirsiniz belki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 10 Temmuz 2014; 17:54:38 >
  • Sn.Mtutun,sayenizde cx5 aşığı olduk...Harika test yorumlarınız vede engin bilginizle..( mazdanın yaptığı tanıtımın bin kat fazlasını yaptınız )....(90-92 ) eski bir mazda bayii ,dolayısıyla 626 2000 cc.( 24 valf olanı ) sahibi olarak mazdaya zaten hayranlık,sempati ve sevgim vardı...mazdanın Türkiyede mermerler tarafından katledilmesi ile,şu anda satışlar yerlerde sürünsede,en fazla 2-3 yıl sonra mazda hakettiği yere gelecektir...
    mersedes c-180 ile e-180 arasında gelip giderken,sizin yorumlarınıza rastladım...beğendiğim suvlarda 200 çok üzeri olduğundan...cx5 alma kararına vardım,artı olarakta mahduma mazda3...Sormak istediğim şanzımanı methederken otomatiğimi,manuelimi kastettiniz ??..İkinci el alma düşüncesindeyim 3-4 ay sonra,ama 2015 modellerde beklemeye değecek artılar olacakmı ???...selam ve saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamir -- 11 Temmuz 2014; 4:27:45 >
  • bamir B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bunca tanıtıma rağmen Mazda GM bir teşekkür etmedi bana, halbuki beğenmediğinde güzelce eleştirdiği halde???

    Mazda'nın fenomen olduğu tarihlerde bayiliğini yapmışsınız. Keşke bugün de sizi bayi olarak görebilseydik, çok katkınız olacağına inanıyorum. Benim de Mazda ile tanışıklığım 323F ile başladı, daha sonra da eniştemin aldığı 626 ile pekişti. Güzel günlerdi...her yönüyle...

    2-3 yıl sonra Mazda hak ettiği yere gelecektir demişsiniz, inşallah diyeyim! Mazda Dünya pazarlarında Skyactiv yatırımı, inatla sürdürdüğü 'standartları takip etmem, ben kendi mühendislik standartlarımı yaratırım' ana fikri, zevkli sürüş felsefesi ile zaten hak ettiği yere doğru ilerlemeye başladı. Türkiye'de ise başka değişkenler de var, göreceğiz...

    C değil ama son kasa E serisi benim de çok hoşuma gidiyor. Her an alabilecek kadar hoşuma gidiyor. Benim önümde duran tek engel ise CX-5! Bu araç gerçekten çok iyi ve E serisinin bazı özelliklerinin beni çok tatmin edeceği gerçeği yanında, ne yazık ki CX-5'i çok aratacağı özellikleri de olduğunu biliyorum.

    Arkadan itişli veya önden çekişli bir SUV bana sempatik ve mantıklı gelmiyor. Dediğiniz gibi CX-5 ile aynı sınıfta ve boyutlarda yer alan 4x4 Premium SUV araçlar 200 üzeri ve hatta 250'lere yaklaşıyor. (GLK, X3, Q5...) Bunlara bu fiyatı vermek yerine sıfır ayarında 10-20 bin km 2012-2013 CX-5 + yine sıfır ayarında 2013 E180 alınabilir aynı paraya!

    CX-5'i 2.el almak şu an için çok mantıklı. Birincisi çok temiz araçlar bulunabiliyor. İkincisi sıfırına göre 30-40 bin TL gibi ciddi tasarruflar mümkün. Üçüncüsü 2014 sıfır ile 2.eller arasında ciddi ve o fiyat farkına değecek yenilikler yok. Sadece vites topuzu değişti, sürücü koltuğuna hafıza eklendi, yolcu koltuğu elektrikli ayar oldu ve süspansiyonlarda konforu arttırmaya dönük iyileştirmeler yapıldı. Aracı çok iyi bilmeyenin anlayamayacağı değişiklikler. Esas makyaj 2015 yılının ilk yarısında beklenebilir. Bu tarihlerde CX-5 3 yaşını dolduracağı için. Japonların ne kadar ketum olduğunu bilirsiniz, bu sebeple kesin bir açıklama yok. Bazı yurt dışı kaynaklardan okuduğum kadarıyla çok ciddi bir revizyon yok makyajda. Kokpit tasarımında bazı iyileştirmeler yapılacak ve ekran Mazda 3'de kullanılanla değiştirilecek gibi bir beklenti var.

    Ben şanzımanı methederken otomatikten bahsediyordum. Ancak aynı şeyler manuel için de söylenebilir. Mazda tüm manuel araçlarında Dünya'nın en iyi manuel kutularından biri olarak görülen MX-5 kutusuna geçti. Ben bu şanzımanı 2010 RX-8 üzerinde 2 yıl kullandım, gerçekten çok iyi. Ufak tefek modele göre modifikasyonlar mutlaka yapıyorlardır ama şanzıman temeli harika! Mazda'nın manuel şanzıman, direksiyon sistemleri ve süspansiyon sistemleri üzerine bilgisi ve lezzeti Dünya'nın hiç bir yerinde tartışılmıyor. Skyactiv ile otomatiği de kendisi üretmeye başlayınca aynı lezzeti o konuda da yakaladı. Yalnız Skyactiv otomatik şanzımanın Mazda 3 ile uyumu, Mazda 3'deki programlaması çok daha lezzetli. Bu araçtaki düşük torku dengeleyebilmek için şanzıman çok dinamik bir programlamaya sahip. CX-5'de yüksek ağırlık, AWD ve yüksek kasanın tüketime negatif etkilerini dengelemek için daha kontrollü ve gecikmeli.




  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Tabiiki, benimle temasa geçebilir.. tşk.
  • Aracın siyah plastik kısmı gövde rengine boyanır mı diye hep düşünüyordum, boyatan birini gördüm sonunda :) Aracın değişik durduğu kesin ama iyi mi kötü mü karar veremedim :)

    linki paylaşıyorum
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mazda-15%2C000km-de-mazda-cx-5-171585906/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkelleci -- 11 Temmuz 2014; 18:42:09 >
  • Ayrıntılı,değerli vede çok faydalı cevabınız için tekrar teşekkürler...Model ve marka tercihlerinde,fiyat-fayda değerlendirmesinde,birebir sizin gibi düşünmüştüm..Demekki sizin derslerinizi,iyi çalışmışım :)..
    Hayatım boyunca hep manuel kullandığım vede sizin manuelin keyfini vurguladığınız için manueli tercih yönünde ( cx5 için ) düşünmeye başladım..arada 25.000 gibi bir fark var,bu farkı edecek 4*4 özelliği vede bir-iki donanım artısı için düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim...4*4 hiç kullanmadım ( pek dağ-bayırla,karlı yollarla ) işim olmaz... Bu açıdan başka,çok artısı olurmu bana....selam ve sevgilerimle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamir -- 24 Temmuz 2015; 6:26:12 >
  • mkelleci kullanıcısına yanıt
    O plastik aksamı ön panjur üstündeki gibi piyano black'e boyamaya ne dersiniz? Beyaz için değil ama siyah, füme ve kırmızı gibi renklerde iyi durabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 11 Temmuz 2014; 20:41:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bamir B kullanıcısına yanıt
    Üreticilerin araçların ağırlık merkezlerini düşürebilmek için inanılmaz mesai ve para harcadığı bir dönemde, awd olmayan ve SUV kullanım özelliklerine sahip olmayan bir kasanın sadece görünüm için yükseltilmesi bana pek cazip görünmüyor. Ben de aracı dağ, bayır, kar kullanmıyorum. Ancak modern awd sistemleri kuru asfaltta sürüş güvenliğine de inanılmaz katkı veriyor. Örneğin eşimde 230 bg turbo Forester var. Daha önceki aracı 150 bg idi. Bu aracı ile daha önceki aracından daha güvenli hissediyor. Zaten bu güçteki aracı ben de ona ne önden çekiş, ne de arkadan itiş olarak almazdım.

    Geçenlerde bir Subaru fanatiği arkadaşla CX5 awd test ettik. Ne yaptıysa aracı patinaja düşüremedi. Size ilginç bir bilgi vereyim. Aynı motor, aynı şanzıman ile ve ciddi ağırlık dezavantajı ile CX5 0-100 hızlanması Mazda 6'dan daha iyi. Yine 80 kg ağırlık fazlası, 2 fazla teker/ 2 fazla aks/ 2 fazla dif/ 1 fazla şaft döndürmesine ve otomatik şanzımana rağmen CX5 otomatik versiyon ile manuel arasındaki hızlanma farkı sadece 0, 4 sn. Buradan bile awd' nin yolu kavramaya pozitif etkisini görebiliyoruz. CX5'deki awd sisteminin reaktif değil, proaktif olması, bu sistemin asfalt üstü dinamizme ve güvenliğe katkı sağlamasını da sağlıyor.

    Belki de sizin bir otomatik CX5, bir de manuel MX-5 zamanınız gelmiştir.

    subaru symmetrical awd tipleri isimli forumda sıklıkla awd'nin sürüş üzerine etkilerinden bahsetmiştim. Belki okumak ilginizi çekebilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 11 Temmuz 2014; 21:18:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sn.mtutun,son açıklamanız,CX5 için en büyük kararsızlığımı giderdi.....Çok teşekkür ederim...
  • bamir B kullanıcısına yanıt
    Ne almaya karar verirseniz verin, sizin için en hayırlısı ve mutluluk vereni olsun inşallah...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam ilerde bende cx-5 düşünür oldum buraya bakınca birşey soracaktım aracın dreksiyon ağırlığı nasıl mesela passata göre birde lpg uyumlumu bu motorlar selamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Ne almaya karar verirseniz verin, sizin için en hayırlısı ve mutluluk vereni olsun inşallah...


    Çok Çok teşekkür ederim Sn. mtutun....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Ne almaya karar verirseniz verin, sizin için en hayırlısı ve mutluluk vereni olsun inşallah...

    Merhaba hocam mazda hakkında bilgin varsa bişey sormak istiyorum mazdanın Türkiyeden çekilmesi söz konusu olabilir mi ? bilirsinizki toyota ve hondaya nazaran az satıyor malesef sonu lancia gibi olabilir mi umarım olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an için Mazda'nın Türkiye ile ilgili hesapları, yeni Skyactiv modeller ve Türkiye'ye uygun motorlar getirerek büyümek. Hiçbir zaman Honda ya da Toyota olamazlar, Dünya'da da değiller zaten. Ancak Mazda doğru adımları atarsa, ülkemizde 5-10 bin arası adetler yakalanabilir, bu da bu marka için gayet iyi rakamlar olur.

    Lancia olayı başka, o stratejik bir çekilme, hakeza Chevrolet! Bir grubun elinde bir kaç marka varsa, bazen kendi ile rekabete girip, verimliliğini kaybedebiliyor. Tüm eforunu daha uygun hedeflere sahip markasına yönlendirip, daha konsantre ve maliyet az şekilde çalışmak istenebiliniyor.

    Hiç birimiz sorduğunuz soruya çok kesin cevap veremeyiz, sadece bugünü söyleyebiliriz. Ancak bence Mazda'dan çok, aynı grupta birden çok marka varsa, o markaların sadeleştirmelere devam edebilme ihtimali bence daha yüksektir.

    Ben Mazda'nın tüm Avrupa pazarından çekilmeden buradan da gitmeyeceğini düşünürüm ki, Avrupa'da çok başarılı olan Skyactiv ile bu çok zor. Unutmayın Mazda TR Avrupa'ya bağlı çalışıyor... Belçika Mazda'nın şubesi görünüyor.

    Bir de şunu ekleyeyim; çekilecek firma Türkiye'ye özel motor yapar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 12 Temmuz 2014; 20:51:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Direksiyon manevralarda çok yumuşak ama yüksek hız ve motor devirlerinde sertleşiyor. Mazda Dünya'nın en çok takdir edilen direksiyonsistemleri üreticilerindendir. VW ile karşılaştırmak gerekirse, Mazda direksiyonları daha net, bilgilendirici ve sportif hislidir. Bu yönüyle BMW direksiyonlarını daha çok andırır. Ama bu tip konularda kişisel beğeniler de çok rol oynar, bence test edin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.