Şimdi Ara

Mazda Türkiye Operasyonu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
6.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Sürekli söylemediğim şeyler hakkında söylediğimi iddia ediyorsunuz ve söylediğiniz şeylerin yanlış olduğunu kanıtlarıyla açıklayınca özür bile dilemeden başka bir konuya geçiyorsunuz.


    "1.6 dizel mazda 3 ler bildiğiniz sorun yumağı" Ben skyactiv sonrası için konuştum ayrıca dizel Mazdalara dair bir bilgimin olmadığını almak isteyenlerin araştırma yapması gerektiğini söyledim.

    "Bu motorlar usada var mı? bu motorların USA'da olup olmamasının bir önemi yok çünkü ben skyactiv g yani benzinli modelleri övdüm dizeller hakkında bilgim olmadığını söyledim."

    "Bose hoparlörlerin ses yapma problemi de kronik mesela" bu sorunu daha önce duydum ancak detaylı bir bilgim yok. basit bir problem birçok araçta karşılaşılabilir.


    "Var işte sorunları. Var kalitesiz yerleri" mutlaka sorunları olacak ben Mazda için kusursuz diye bir şey demedim. Mazda'da yaşayacağınız problemler kritik parçalarda değil. Far, Hoparlör sesi gibi problemler çözülebilir, basit problemler. Aynı problemler diğer Markalarda hatta iç malzeme kalitesi konusunda ünlü Vw, Bmw, Mercedes gibi araçlarda da var siz yok mu zannediyorsunuz?




    "İç mekan kalitesi yer yer kötü, deri kalitesi kötü, arkada havalandırma yok, arka koltuklar hareketsiz, eğimi ayarlanmıyor. Bunların hepsi maliyetten kaçma sebepli." Deri kalitesi hariç 6-ve cx-5 için katılıyorum deri kalitesi suni deri olarak direkt olarak uzakdoğu araçlarından VW ve Audi seviyesinde. İç mekan kalitesi yer yer kötü diyorsunuz. Bahsettiğiniz araç 6 veya Cx-5 ise pedalların olduğu yerde de yumuşak plastik istiyorsanız onu bilemem ama bu 2 hatta mazda 3 ü de dahil edersek 3 modelde de oldukça iyi. Arka kapıların üst plastiği hariç yumuşak plastik ve oldukça kaliteli deri kullanılmış. Hyundai, toyota, honda gibi araçlarla malzeme kalitesi olarak hiçbir alakası yok direkt olarak alman araçları seviyesinde. Bütün firmaların tek amacı kar elde etmektir. Mutlaka bir yerlerden kısılacaktır. Motor ve şanzımanın ömründen mi kısılsın yoksa pedalların olduğu yerde sert plastik mi olsun ona insanlar ihtiyaçlarına göre karar verecek. Dokunmadığım sert plastiğin ses yapmadığı sürece benim için bir problemi yok.



    Mutlaka her araçta maliyetten kısılmalar var ses yalıtımı, boya kalitesi gibi konular Mazdadaki en belirgin özellikler. Hatta ses yalıtımını buna dahil bile edemeyiz oldukça iyi diğer uzakdoğu araçlarından daha iyi VW seviyesine yakın bir ses yalıtımı var. her neyse bu ve bunun gibi zayıf noktaların çoğunu düzeltmek için imkan var ama yağ yakan, titreşimli çalışan motora veya her an bozulma tehlikesine sahip bir şanzımana ne yapabiliriz? motoru değiştirseniz bile yine yağ yakıyor. Bagajda yağla mı gezeceğiz? Radyatöre okunmuş zemzem suyu mu dökelim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he man23 -- 6 Mayıs 2022; 1:17:33 >




  • he man23 kullanıcısına yanıt

    Hiç bir marka mükemmel değil. Mazda aldığıma göre sağlamlığına, güvenirliğine güvenerek aldım yoksa bu piyasada kim neden alsın? Vw audi bmw gibi markaları mazdadan üstün görsem onları alırdım. Sağlamlık konusunda, memnuniyet konusunda mazda kadar olacaklarına ihtimal vermiyorum ki mazda aldım. Ama siz aşırı abartıyorsunuz. Söylemedim falan diyorsunuz ama her mesajınızda fazla övgü var.


    Alıntı

    metni:
    10 yıllık bir Mazda 3 halen her konuda güncel, sorunsuz ve 0 bir araçtan farksız.


    Sorun sorundur. Küçümsediğiniz hoparlör sorunu için ben sanayii dolaştım. Kolonlara değişim dediler. Netten çözümünü buldum, iki kapıyı söküp kendim tamir ettim. Hiç uğraşmasam 5-6 saat bunun için uğraştım. Far sorunu basit sorun gibi görünebilir ama çözümü komple far değişimi. Garantiden değişmese, 30-35bin bir fara verecek olsam o marka benim için biterdi.





  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Commandxciğim vw, audi, bmw gibi premiumlarla mazda denk olabilir mi ?

    Mazda bunların yanında muhtar bile olamaz.

    Ayrıca geçen ay ,koca 85 milyonluk 783.562 km karelik ülkede 4 tane satmış bir markadan bahsediyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daswagen -- 6 Mayıs 2022; 13:14:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Kismen katilmiyorum,


    Sorun kritiklik seviyesine gore onceliklendirilir.

    1.Guvenlik

    2. temel isletme fonksiyonlari

    3 konfor ekipmanlari

    4 aksesuarlar


    Bunlarin hepsi ayni sorun olamaz,


    X kullandim seyir esnasinda uzun yolda fren merkezi fren pedalini asiri sertlestiriyordu.

    Y Motoru degisti

    Z hoperloru bozulmus.

    W airbag hatali

    Hepsine sorun sorundur demek dogru olmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.