Şimdi Ara

MEGANE II İÇ KAPI KOLU SOYULANLAR KULÜBÜ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
413
Cevap
6
Favori
139.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar reno 19 aracımın kapı kolları yıpranmış durumda bunları nerde bulurum yada deformeyi bir arkadaş boyamı bişey önermiş netten böyle bişi alınsa bu düzgün olurmu siyah yaparmı fıs fıs boya gibi 7.mi 8.mi sayfada vardı önerdiği şey unuttum ne yapmalıyım ne önerirsiniz
  • Merhaba,

    bugun izmir de renault servise goturcem arabayı. Kapı kolları ve radyo gostergesının etrafındakı plasıtıgn degısmesını talep edıcem. Ucretsız bır sekılde degıstırmezler ise şikayette bulunurum.

    Gelişmeleri haberdar ederim sizlere
  • Bugün servise gittim, pek bir sıkıntı çıkarmadılar, kendileride sorunun farkında kapı kollarının yüksek ihtimal değişçeğini ancak radyo ekranın olduğu yerin değişme ihtimalini az olğunu söyledi, yine de fotoğrafını çekti. Bakalım 2 gün sonra arıcaklarmış olumlu ve ya olumsuz.
  • kronık olan bu sorunun cevabını bulmak adına bu forumla tanıstım.tabi ilk işim hemen uygun bir mail attım.bakalım sonuç ne olacak.ama bu kadar sonuç alan kişi varsa umarım bende aynı sonucu alırım.
  • 06' için soyma yöntemine gittim ve harika oldular. fotoğraf bulamadım ama ilk sayfada paylaşılmış zaten.

    07' içinse kolları söküp boyamayı uygun gördük. renk bire bir tuttu. hatta vites topuzu etrafını bile boyadık hazır elimiz değmişken. lehim yaparken yaktığım sol kapının üst plastik kısmı da renk tutarsa boyanabiliyor.
  • 2005 megane 2 hb aracımda bu güne kadar serviste ücretsiz değişen ve değişecek parçalar:

    Değişenler:
    Ön kapı iç tutacakları
    Şoför tarafı Cam kumanda çerçevesi
    Airbag makarası (daha önce kurcalanmış denilerek %50 katılım sağlandı, 290tl ödedim)
    Ön kapı iç açma kolları (buna pişman oldum. Sökülen parça metal, takılan krom kaplı plastik)

    Değişecekler (onaylandı)
    Orta havalandırma ızgarası çerçevesi
    Saat radyo siperliği (600tl imiş)
    Gösterge siperliği (bunu ben karşılayacağım, 67tl)

    Tavanda sarkma vardı ama kabul etmediler. Bunu kendim sprey yapıştırıcı ile halletmeyi düşünüyorum.
  • Arkadaslar iyi günler:
    Sizlere yardımcı olmak maksadı ile bu foruma yeni üye oldum.
    Öncelikle sunu belirtiyeyim 2004 megane 2 hb sahibiyim.Ve 14 yıllık sanayide plastik sektöründe dalında türkiyenin en büyük fabrikasının boyahaneler müdürlüğünü yaptım.
    İmalatlarımız tofas ford renault honda arabalarının torpido-tampon ve detay trim diye bahsedecegim iç dış parçalarını seri üretim sistemlerinde ve full robotik hatlarda boyamak idi.

    Buraya kadar bahsettiklerim boya konusunda expertiz vb. suallerinize yardımcı olabilmek adına uzmanlıgımın oldugunu belirtmek içindi.
    Gelelim renault vb. otomotiv firmalarının genel ücretsiz parça değişimlerine..
    "secret recall" uygulaması her araba firmasında olan bir uygulamadır.
    Yani gizli toplama..Buda su esaslar ile olmaktadır.
    Hatalı oldugu firmanın laboratuvarlarınca test edilip görülmüş bir hata .egerki parçada insan güvenliği riske düşürmüyor ise secret recalle atılır ve arac saselerinden sisteme hangi parçalar aracınızda hataı ise girer..
    Bundan dolayı 2004 model aracımın iç detay parçaları olan :
    kapı kolları-kolcakları-km saat cerceveleri-orta difüzör gibi boyalı olan tüm proseslerinde tasarımdan kaynaklanan altına astar atılmaması esaslı soft boyanın zamanla cürümesi yani yaslanması mevcuttur.Ve renault servisinde değişimi yapılmıstır.BUna torpido ve iç parçaların pc abs - abs plastik olması nedenli yogun günes sıcaklıgına maruz kalması 1. etkendir.
    dolayısıyla araclarınızdaki boya dokulmeleri ,iç parçalarda renault megane larda seri bir hatadır.
    (muhtemelen hatanın anlasıldıgı yıl boya prosesi değiştirilmiştir.ama 2009 modele kadar görüyordum.)

    megane hb gelince secret recal cagrısı bulunan parçalarının listesini servis yakınınız oldugu takdirde cok rahat ogrenebilirsiniz.Ve degişim talep edebilirsiniz.
    Egerki kişisel can güvenliği riske atan bir durum olsaydı tüm firmalar aracları geri cagırmak durumunda kalmakta idiler..Bu genelde avrupa birliginde olusan mahkemeler neticesinde sisteme kayıtları işleniyor.
    Megane için diyeceğim diğer standart tasarım kusurlarıda :
    2003 ilk banda inen modellerde direksiyon mili değişimi,
    özellikle sağ ön alt motor tutucu takozu patlaması (motorda kırmızı ısıkta bayırda durdugunuzda titreşim hissediyorsanız)
    2004 modeller yogun akü bitirme şikayeti ( elektronik bir parçası var ismini hatırlamıyorum değiştiriliyor ve guncel yazılım yükleniyor ve bir daha olmuyor)
    sol sınyal farı temassızlıgı,gibi..bunlar arabamın kronik arızlarıdır.
    Sunu da belirtiyeyim bu sekilde kusursuz tasarlanmış araç hemen hemen hiç yoktur...(porche için de gecerli)
    Benım aracımın son donem arzıası :yine standart hata oldugunu düşündüğüm tavan sarkması problemi..250 tl ye tamir edilecek-1300 tl orjinal (hb ithalle için) parçası.
    Bunun dısında aracın yürüyeni -viraj kabiliyeti-akustigi-gibi özellikleri pek cok esdegerinde görülmemiştir..(tear dowmn calısmalarında esdeger arabaları parçalandıgında görülen tasarımlardan kalan bilgilerimdir)
    Bu arada aracımın tavan tamiri-sol arka camurluk üstünde el kadar boyanacak bir bölgesi boyatacagım.Full kendi boyacılarım la sıfır seviyesine temizliğini yaptıracagım (5 gün sürecek) Sonrasında artık yeni hayran kitlesinden bir arkadasa vermek isterim.
    150000 km.Tüm bakımları yapılı-2014 muayenesi yeni yaptıracagım. 21.000 tl fiyatına da isteyene 1000 w sub woofer set -extra 6 lı cd calar ve sonradan takılma (mercedes cıkması) xeononları ile birlikte satacagım.
    Saglıcakla kalınız.



     MEGANE II İÇ KAPI KOLU SOYULANLAR KULÜBÜ
     MEGANE II İÇ KAPI KOLU SOYULANLAR KULÜBÜ MEGANE II İÇ KAPI KOLU SOYULANLAR KULÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkgigibi -- 14 Ağustos 2014; 18:21:07 >




  • Arkadaşlar mais e msj atanlardan ricam msj atıpda olumlu sonuç alan arkadaşlar attıkları mail örneğini burdada paylaşırsa seviniriz. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkgigibi T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Bende 2005 megane 2 hb var. Herkeste olduğu gibi bende de kapı kollarında soyulma problemi var. Yazdıklarınızdan, arabamın garantisinin bitmesine rağmen herhangi bir yetkili servise gidip ücretsiz olarak bu parçaları değiştirebileceğimi anlıyorum. Doğru mu anlamışım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar...
    Ben Renault'a Bize Ulaşın linkinden yazdım. Kapı kolları soyulma ve döşemelerde sarkma probleminden dolayı... Servis aradı gelin bakalım dedi, gittim... Baktılar üretim hatası gibi bir sonuca varıldı, fotoğraflarını çektiler. Bir süre sonra servis aradı, sonucun olumsuz olduğunu söyledi ama sebebini bildirmedi. Renault müşteri hizmetlerini aradım, neden olumsuz cevap verdiniz dedim. Konu araştırılıp size dönüş yapılacak dendi ama 1 hafta geçti arayan soran yok. Ne yapsam Fransa'ya mı yazsam bu konuyu... Aracı yeni aldım ve alınca trigeri v.s. serviste değiştim....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpcan723

    Merhaba Arkadaşlar...
    Ben Renault'a Bize Ulaşın linkinden yazdım. Kapı kolları soyulma ve döşemelerde sarkma probleminden dolayı... Servis aradı gelin bakalım dedi, gittim... Baktılar üretim hatası gibi bir sonuca varıldı, fotoğraflarını çektiler. Bir süre sonra servis aradı, sonucun olumsuz olduğunu söyledi ama sebebini bildirmedi. Renault müşteri hizmetlerini aradım, neden olumsuz cevap verdiniz dedim. Konu araştırılıp size dönüş yapılacak dendi ama 1 hafta geçti arayan soran yok. Ne yapsam Fransa'ya mı yazsam bu konuyu... Aracı yeni aldım ve alınca trigeri v.s. serviste değiştim....

    yazın megane 2 aracı alınca kolların değiştirildiğini duydum.renoulta e maıl attım..hemen aracı aldıgım antalya renoult servısı çağırdı.ancak ben istabulda oldugumdan dolayı gidememiştim..araç o tarıhe kadar rsvıs bakımlı idi.ondan sonra bırcok sefer e maıl atmama ragmen yakındakı servisler ilgilenmedi..dolaysı ıle yazık oldu




  • merhabalar
    bende bu ay başında 2004 model bir megan 2 aldım. araç içindeki soyulmaların kronik olup olmadığını araştırırken bu forumdaki yazılanları okudum.
    hemen bende maisin e sitesinden bir şikayet kaydı oluşturdum. ertesi gün beni aradılar ve araçla ilgili birkaç şey sordular, hangi servise gittiğimi falan...
    aynı gün bulunduğum ildeki yetkili servis benimle irtibata geçti. durumu değerlendirip dönüş yapacaklarını söylediler. yaklaşık bir hafta geçmişti ki tekrar arayıp aracın 11 yıllık olduğunu garantsinin çoktan bittiğini ancak müşteri memnuniyeti kapsamında bakım zamanı geldiğinde peryodik bakım ile iç kapı kollarını değiştirebileceklerini söylediler.
    soyulmaya maruz kalan diğer parçalar için (gösterge siperliği vs.) yardımcı olamadılar.
    genede sağolsunlar.




  • dışarda yapıcanız 150 tl lik bakımı serviste 350 tl yaptırısanız evet..ücretsiz değişiyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karadenizyapi

    dışarda yapıcanız 150 tl lik bakımı serviste 350 tl yaptırısanız evet..ücretsiz değişiyor..

    motrio ürünlerini tercih edersek 230 tl imiş.
    ben kampanyalı günleri beklemeyi düşünüyorum şahsen.
  • Benim direksiyon bile soyulmuştu. Tabi benden önceki sahibinde.
    Ben de hemen direksiyon kılıfı aldım bunu çözdüm ama kapı tutacaklarındaki aşınmaları nasıl gidereceğimi bilemiyorum.
  • Arkadaşlar sadece kapı kolu degıl bende de 2004 megane 2 var sorun olan yerler radyo gösterge siperi, alt ızgara, direksiyonun üst kısmında ki gösterge siperi kapı kolları ve cam açma düğme çerçevesi. araç dinamiq ise bu urunler mumlu oluyor ve en ufak dokunmada soyuluyor çiziliyor, çömzümse çok basit bynların yenılerini alırsanız size nerdeyse 700 tl ye patlar. hepsini söktürceksiniz güzelce tinerle temizliceksiniz plastik kısmı ortaya çıkıcak sonra bi plastik astar bi mat boya sıfırından ayıramazsınız ben yaptım 10 numara oluyor ve malıyetı sadece 100 tl dediklerimi dikkate alın pişman olmazsınız =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogyy_v1

    Arkadaşlar sadece kapı kolu degıl bende de 2004 megane 2 var sorun olan yerler radyo gösterge siperi, alt ızgara, direksiyonun üst kısmında ki gösterge siperi kapı kolları ve cam açma düğme çerçevesi. araç dinamiq ise bu urunler mumlu oluyor ve en ufak dokunmada soyuluyor çiziliyor, çömzümse çok basit bynların yenılerini alırsanız size nerdeyse 700 tl ye patlar. hepsini söktürceksiniz güzelce tinerle temizliceksiniz plastik kısmı ortaya çıkıcak sonra bi plastik astar bi mat boya sıfırından ayıramazsınız ben yaptım 10 numara oluyor ve malıyetı sadece 100 tl dediklerimi dikkate alın pişman olmazsınız =)

    Astar ve mat boya sprey şekildemi aldınız yoksa kaporta cimi boyadı.Ben 3 yil once astarsiz kapi kollarini sadece mat sprey le boyadim.sorun yok suan.Foto alabilirmiyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LENCER -- 1 Haziran 2015; 21:02:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kesinlikle süper oldu 50 lira sökme takmaya verdım 100 lira boyaya verdım sıfır gibi oldu ayrıca kapı çekme kollarını 60 liraya sıfır aldım 10 numara durdu kesınlıkle bu fıyata araç sıfır oluyor resimleri arabaya inince çeker atrım ;)
  • resimleri merakla bekliyorum.
  • 60 lıraya parcacılarda var yan sanyı plastık yemnle orjınalınden daha ıyı durdu hıc dusunme gıt al gel sonra bana tesekkur edersın burda beklıcem ust kapak hemen sokulup takılıo cıkıyo yanı kolay ama alttakı ıcın dosemeyı sokmen lazımm ama dedıgım gıbı 60 tl ye sııfır olcak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.