Şimdi Ara

Memnun olduğunuz/olmadığınız Toyota servisleri (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
8.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul Ortaköy servis ve satış ile muhattap oldum gayet memnunum, 2003den beri sıkıntı yaşamadım.
  • Çorum Şamlıoğlu berbat.
  • izmir AKDEMİR PLAZA çok süper tavsiye ederim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ladex

    geçen sene 2008 aurisimi alırken ilk olarak nataşa gittim, satış sorumlusu sanırım adı da emreydi arkadaşımla beni oturduğu yerden ordaki arkadaşlarıyla beraber dondurma yiyerek karşıladı güç bela oldukça memnuniyetsiz bir suratla ayağa kalktı arabayı falan gösterdi ama hiç deneme sürüşü falan lafı bile geçmedi sonra doktor olduğumuzu söyledik ciddi alıcı olduğumuzu söyledik ama adam ilginç bir karakterdi siyah auris yoktu benim cep telefonumu ajandasına kaydetti 3 gün sonra arıyacam falan dedi aradan 10 gün geçti aramayınca toyotadan nefret ettim hiçbir zaman da aramadı, yine o taraftaki mutluhan hondaya gittim ama diğer dr arkadaşım toyota almam için ısrar etti, pendik dumankaya toyotaya gittim gerçekten süper ilgililer servis de gayet iyi sayılır, yani nataşta maruz kaldığım davranışla çok alakasız bir yer, ikisi de toyota ikisi de birbirine yakın sayılır ama demek ki çok farkediyor, dumankayadan çok memnunum..


    Herkes beni haklı çıkarıyor.

    TOYOTA'SINI SEVEN NATAŞ GÖZTEPE'NİN YANINDAN BİLE GEÇMESİN




  • parasının kıymetini bilen Dumankaya'ya GİTMESİN...
  • genel olarak nataş'tan bu kadar memnuniyetsizlik varken ve her servis sonrası anket yapılıyorken, neden hala bu bayiye katlanmak zorunda kalıyorlar anlamadım. hiçbir şey markanın imajından önemli değildir. toyota bu imajı sağlarken az emek ve para harcamadı. böyle bir bayi yüzünden kötü duruma düşmek ister mi? bu genel merkezi anlamıyorum. iptal edin kardeşim bayiliğinizi yapmasın gitsin opel bayisi olsun. onlara yakışır.
  • İşin içinde bizim bilmediğimiz olaylar olabilir...
  • Edirne Kale
    Antalya Bakırcılar
  • İzmir'de ikamet etmekteyim.Akdemire gitmediğim için kıyaslama yapamam ama corollayı aldığımız Tokullar'dan genel olarak memnunuz. Servis işlemlerinde esneklik sağlayarak bizi üzmüyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagduygu

    genel olarak nataş'tan bu kadar memnuniyetsizlik varken ve her servis sonrası anket yapılıyorken, neden hala bu bayiye katlanmak zorunda kalıyorlar anlamadım. hiçbir şey markanın imajından önemli değildir. toyota bu imajı sağlarken az emek ve para harcamadı. böyle bir bayi yüzünden kötü duruma düşmek ister mi? bu genel merkezi anlamıyorum. iptal edin kardeşim bayiliğinizi yapmasın gitsin opel bayisi olsun. onlara yakışır.



  • ben Denizli Yarımca Muğla Ya-Tu Bodrum Ya-Tu ve Afyon Hisar Plazaların kullanıyorum genelde bunların içinde ençok memnun kaldığım Hisar ancak diğerleri de kötü değil yalnızca Hisar birazcık daha içten davranıyo bide 2002 de Ortaköy Plazadan Corolla almıştık orda da bi sıkıntı yaşamadık o zaman için Denizlide Toyota Plaza Özkanlar vardı orası mükemmeldi 1000 bakımına gitmiştik bizzat Plazanın sahibi ilgilendi bizimle Sait Bey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerrrems

    ben Denizli Yarımca Muğla Ya-Tu Bodrum Ya-Tu ve Afyon Hisar Plazaların kullanıyorum genelde bunların içinde ençok memnun kaldığım Hisar ancak diğerleri de kötü değil yalnızca Hisar birazcık daha içten davranıyo bide 2002 de Ortaköy Plazadan Corolla almıştık orda da bi sıkıntı yaşamadık o zaman için Denizlide Toyota Plaza Özkanlar vardı orası mükemmeldi 1000 bakımına gitmiştik bizzat Plazanın sahibi ilgilendi bizimle Sait Bey

    Şu an için AFYON HİSAR. Adamlar samimiler.
  • Balıkesir Altan da iyidir,özellikle çok yoğun değillerken.
  • adana Onatça şimdi yeni yerlerine de geçecekler büyümeye devam..
  • Aksaray servisini çok sevdim heleki dizel corollanın bakımını 160 liraya yapıp babamın migren yaratan sorularına sabırla cevap verdikleri 10.000 km ve 1. yıl bakımını aynı ana denk getirdikleri fazla zahmet vermedikleri için 5 üzerinden 4.99 verebilirim =) Arabanız servise girdiğinde dakikası dakikasına başında durabilir izleyebilir ustalara sorabilirsiniz.

    Ankara-Reis için de satış sorumlusu Kenan beyi bundan 1 yıl önce verdiği çok güzel fiyat içinde methedebilirim. Gene babama maruz kaldığı halde bütünlüğünü koruyabildi. Servislerine girmedim o konuda bişey diyemem. Reisede satış için 5 üzerinden 4.99 veriyorum.

    Bundan sonra araç alacaksam Reis e servis için Aksaraya giderim başka yere gitmedim gitmeye gerekte duymam gördüğüme duyduğuma bakarak ve gittiği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 25 Ekim 2009; 21:40:09 >
  • şanlıurfa çayırcıoğlu
  • Bende Şanlıurfa Çayırcıoğlu ndan gayet memnun kaldım...
  • 26 ekim-20 kasım arası ücretsiz bakım check up günleri başlatmışlar.+ %10 indirim
    quote:

    Orijinalden alıntı: webcin

    Bende Şanlıurfa Çayırcıoğlu ndan gayet memnun kaldım...
  • Arkadaşlar bu topikte çok yazım var..şunu yazıyorum..ARABAYI MÜŞTERİYE GÖSTERMEYEN HİÇ BİR SERVİSE GİTMEYİN....ne camlı bölme, ne arabanın başına gitme ne kamera....Hiç bir şey yok....BİZE GÜVENİN....ARABANIZ EMİN ELLERDE....Kuru laf....bakın 30.000 km bakımda sol ön kapı fitilim değiştirildi...Bunu isbat edecek durumda değilim...Ses gelmeyen kapım ıslık çalmaya başladı..Sol kolum giren rüzgardan soguktan kışın üşüyordu.....Diger taraflar sert taş gibi...Sol ön fiitil boz renkli pamuk gibi...ve rengi soluk....eski oldugu bir bakışta belli....Dahası şunu yazıyorum..Akü kutup başlarındaki kırmızı ve yeşil plastikler ..Biri var, biri gitti.. Ön amortisörlerin üzerindeki lastik kapaklar...Hiç biri yok...Nerede ?....Ne oldu ?....Ben yetkili servislerden başka yere gitmedim...Gittiğim yerler belli...En son cam sileceklerim silmez oldu....Siliyor ama nanee molla....Servise gitmeden önce tertemiz siliyordu...Ne oldu ?. Servisten 1 hafta sonra. Gittim dışarıdan 2 tane BOSCH aldım taktım...17 Lira....Saglam silecekler ne oldu ?.Düşünün bulun....Bize güvenin.....Servisteki her adam aynımı?.. Neyinize güveneceğim....?....İsbat edemiyecegim şeylerin peşine düşmedim...Yapan Allahından bulsun....Şunu yazıyorum...Tekrar yazıyorum...SERVİSTE ARABANIZA NE YAPILDIGINI SİZE GÖSTERMEYEN SERVİSE GİTMEYİN....Torpido gözünü kilitleyip servis anahtarıyla arabayı teslim ediyorum.. Periyodik bakımda .fatura geliyor..Polen filtresi değişti....Peki torpido açılmadan polen filtresi nasıl değişir ?...Tam arkasında yuvası.. Anahtarla açıldıysa bu torpido boşalmadan arkasına nasıl ulaştı.? Torpidoda ..her şey yerli yerinde el degmemiş....Benmi aptalım...?... Şimdi mesaj atıp duruyorlar servis zamanı geldi servisimize bekliyoruz....Çok beklersiniz.... Saygılarımla... YAPACAGINIZ ÇOK BASİT...jantlarınıza, kapı fitillerine, ön far arka stoplara cam sileceklerine , aküye gizli işaret koyun...Hepsi bu kadar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 1 Kasım 2009; 16:30:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa
    ......
    Şimdi mesaj atıp duruyorlar servis zamanı geldi servisimize bekliyoruz....Çok beklersiniz.... Saygılarımla...


    Selam,

    Hangi servis? Tüketici olarak yapabileceğimiz en büyük yaptırım, ticaret ahlakı olmayana iş vermemektir. Bu da tecrübelerin paylaşılması ile olur...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.